Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika
-
@crazycells Bu yeni gelişmeler ışığında, sizce, ABD'ye yeni adım atan biri, sağlık sigortasında nasıl bir yol izlemeli?
-
https://www.politico.com/magazine/story/2018/08/13/stephen-miller-is-an-immigration-hypocrite-i-know-because-im-his-uncle-219351
ilgili düzenlemeleri hazırlayana beyaz saray politika danışmanı stephen miller'ın dayısı politico'ya makale yazmış. kendileri de göçmen ve şuan twitter da trending topic(us) -
Biraz araştırınca bu sene işlerin hiç te kolay olmayacağını anlıyorum. "stephen miller" ile kimse beyaz saray da baş edemiyor. Bizim lotto kazanmamız boşa gidebilir. Gittikten sonra da vatandas olmak zorlasır. Belki sonraki yıllarda bunlar kaldırılır ama şimdilik karanlık bir durum söz konusu.
https://www.vanityfair.com/news/2018/08/stephen-miller-refugees-state-department
-
@knnrn Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika içinde söyledi:
Ben bunun ifade edildiği şekilde uygulanacağına ihtimal vermiyorum. Özellikle sağlık sigortası açısından şöyle bir durum var, siz gidip devletin resmi sitesinden sigorta almak için bilgilerinizi giriyorsunuz, sistem size bir paket öneriyor. Ortada herhangi bir "yardımlara başvurma" durumu yok. Sağlık sigortası ödemeleri zaten vergiye tabi değil, yani siz vergilendirilmiş paranızla da ödeseniz yıl sonunda bu parayı vergi iadesi olarak geri alacaksınız. O zaman vergi iadesi almak da mı devlet yardımı sayılacak?
Diğer türlü, doğrudan başvuru yoluyla alınan gıda yardımı gibi şeylerden kaçınmak bence de mantıklı olabilir.
Sevgili Kenan ben de senin gibi dusunuyorum ve oyle olmasini umuyorum.
Yanliz bir noktada ayriliyorum evet aynen dedigin gibi ilerliyor ancak yine de (en azindan bizimki) istege bagli. Biliyorum cilginca ama isterseniz bu destegi reddedebiliyorsunuz. -
@gkhn-clkkn Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika içinde söyledi:
Arkadaslar benim de bir sorum olacak bu konu ile ilgili?
Sizce Trump in gocmenlerin vatandasliga giden yolu kapatmasi olasi midir?
Normal sartlar altinda lottery green card ile 5 yil sonunda vatandasliga basvurma hakkimiz oluyor. Acaba bunu kaldirirmi yada uzatirmi?Kaldiramadigi icin zorlastirmaya, engellemeye calisiyor. Mahkeme karariyla iptal edilmeyecek hamleler yapmaya calisiyor.
Bu durum benim de cok canimi sıktı. Ama bugun rutin randevumda doktor kafana takma bu ilke de iyi insanlar da cok fazla dedi. Bir baska amerikali arkadasim 2020ye gelmeden tutuklanacagina inaniyor.
-
@saulgoodman Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika içinde söyledi:
@sadriabi Bu çok önemli konuyu burada paylaştığınız için çok teşekkürler.
Ne yazık ki yeni göçmenler için koşullar Türkiye'de ekonomik olarak kötüye giderken ABD'de de aynı zamanda aleyhimize gelişmeler oluyor. Zor zamanlar... Daha da zorlaşmaz umarım...
Rica ederim. Proaktif davranmakta fayda var.
Ote yandan burada hayat oylesine umut vaadediyor ki insan bu tur olumsuzluklardan yilmamali. -
@entelman Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika içinde söyledi:
@crazycells Bu yeni gelişmeler ışığında, sizce, ABD'ye yeni adım atan biri, sağlık sigortasında nasıl bir yol izlemeli?
hala hukumetin sistemindeki opsiyonlar kullanilabilir diye dusunuyorum, sayin @knnrn ve @sadriabi 'nin dedigi gibi "subsidy" yani yardim almamak onemli olan.
Sizin yasayacaginiz yerde gecerli diger saglik sigortasi opsiyonlarini da arastirabilirsiniz. Maalesef saglik sigortalari ABD genelinde gecerli olmayabiliyor, o nedenle yasayacaginiz yer de oldukca onemli. Bir de en onemlisi is yerleri genelde saglik sigortasi sunuyorlar ya da anlasmali bir kuruma yonlendiriyorlar, o nedenle hizli bir sekilde is bulmaniz bu konuyu en hizli sekilde cozmenize yardimci olacaktir.
-
@sadriabi Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika içinde söyledi:
@gkhn-clkkn Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika içinde söyledi:
Normal sartlar altinda lottery green card ile 5 yil sonunda vatandasliga basvurma hakkimiz oluyor. Acaba bunu kaldirirmi yada uzatirmi?Kaldiramadigi icin zorlastirmaya, engellemeye calisiyor. Mahkeme karariyla iptal edilmeyecek hamleler yapmaya calisiyor.
Bu durum benim de cok canimi sıktı. Ama bugun rutin randevumda doktor kafana takma bu ilke de iyi insanlar da cok fazla dedi. Bir baska amerikali arkadasim 2020ye gelmeden tutuklanacagina inaniyor.
Umarim ya tutuklanir yada bu inattan vaz gecer. Yoksa hic iyi olmucak bizim icin.
-
kaç yılı kaldı başkan olarak 2 yıl mı gitse de kurtulsak
-
@sadriabi Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika içinde söyledi:
Umarim ya tutuklanir yada bu inattan vaz gecer. Yoksa hic iyi olmucak bizim icin.
Trump'in yerine gecebilecek kisiler ondan daha kotu.
-
@tanti Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika içinde söyledi:
kaç yılı kaldı başkan olarak 2 yıl mı gitse de kurtulsak
Evet, 2 yili kaldi.
-
@crazycells Peki suan kendi acimdan bir soru sarayim.
DV2019 talihlisiyim. ilk bulten aciklandi bilindigi uzere. Bu saatten sonra cikacak herhangi bir yasa veya ona benzer bisey bizi etkiler mi?
Ayrica vizeyi alip ulkeye girisi yaptiktan sonra vatandasliga engel biseylerin cikma olasiligi varmidir? -
DV2019 talihlisiyim. ilk bulten aciklandi bilindigi uzere. Bu saatten sonra cikacak herhangi bir yasa veya ona benzer bisey bizi etkiler mi?
Ayrica vizeyi alip ulkeye girisi yaptiktan sonra vatandasliga engel biseylerin cikma olasiligi varmidir?Gecen yil cikan executive order ile Iranlilarin gocmen vizesi almasi engellenmisti, oyle bir sey olursa etkiler ama bunun olma ihtimali oldukca dusuk.
Vatandasliga engel derken tam olarak ne demek istediniz anlayamadim? Green Card'lilarin vatandas olma surecinde belki degisiklikler yapabilirler ama insanlarin vatandas olmasini engelleyemezler.
-
@crazycells Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika içinde söyledi:
executive order
crazycells, bu executive order olayı nasıl oluyor. Ben geçen seneki bültenlere baktığımda asya grubunda iran 800 yazıyordu. Bu iran dan 800 kişi aldık gerisini almıyoruz mu demek. Cahilliğimi maruz görün :)
-
@crazycells Cok tesekkur ederim. Gerekli cevabi aldim. Umarim herkes icin bu surecler bir an once gecer ve guzel gunler gelir..
-
@crazycells Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika içinde söyledi:
Ayrica vizeyi alip ulkeye girisi yaptiktan sonra vatandasliga engel biseylerin cikma olasiligi varmidir?Gecen yil cikan executive order ile Iranlilarin gocmen vizesi almasi engellenmisti, oyle bir sey olursa etkiler ama bunun olma ihtimali oldukca dusuk.
Vatandasliga engel derken tam olarak ne demek istediniz anlayamadim? Green Card'lilarin vatandas olma surecinde belki degisiklikler yapabilirler ama insanlarin vatandas olmasini engelleyemezler.
İranlılar nasıl hala peki GC vize görüşmesi gerçekleştirebiliyorlar?
-
@civilengineer_83 Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika içinde söyledi:
executive order
crazycells, bu executive order olayı nasıl oluyor. Ben geçen seneki bültenlere baktığımda asya grubunda iran 800 yazıyordu. Bu iran dan 800 kişi aldık gerisini almıyoruz mu demek. Cahilliğimi maruz görün :)
Dediginiz bulten kismini bilmiyorum ama executive order, ABD Baskani'nin, kongre onayi gerekmeden koyabildigi uygulamalar oluyor. Fakat butun uygulamalar anayasaya uygun olmali.
-
@entelman Mevcut ABD yonetiminin yasal gocmenlerin vatandasliga gecmelerini engellemek/guclestirmek icin uygulamaya calistigi yeni politika içinde söyledi:
İranlılar nasıl hala peki GC vize görüşmesi gerçekleştirebiliyorlar?
Cifte vatandas olanlar veya ABD vatandasi yakini olanlar hala vize alabiliyorlar. 212 ve 601 waiver'larinin yolu hala acik Iran vatandaslari icin ama buna uygunlugunuza konsolos karar veriyor.
Suradaki konuda ayrintili bilgi bulabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/306/abd-de-yüksek-mahkeme-trump-ın-vize-yasağını-onayladı/13 -
Icisleri bakanligi, USCIS 'in vize ve gocmenlik sureclerinde uygulayacagi "public charge" kuralina dair yonergeleri hazirlamis gorunuyor...
Henuz son halini almamis, ama unofficial kopyasi surada:
https://www.dhs.gov/sites/default/files/publications/18_0921_USCIS_Proposed-Rule-Public-Charge.pdfEger bu uygulamalarin konsolosluklardaki gocmenlik surecini de etkiledigine dair bir seyler gorursem, ekleme yaparim...
-
Icisleri bakanligi, USCIS 'in vize ve gocmenlik sureclerinde uygulayacagi "public charge" kuralina dair yonergeleri hazirlamis gorunuyor...
Henuz son halini almamis, ama unofficial kopyasi surada:
https://www.dhs.gov/sites/default/files/publications/18_0921_USCIS_Proposed-Rule-Public-Charge.pdfEger bu uygulamalarin konsolosluklardaki gocmenlik surecini de etkiledigine dair bir seyler gorursem, ekleme yaparim...
Sevgili @crazycells
Henuz 30. sayfa civarina gelebildim. Su ana kadar anlayabildigim kadariyla nonimmigrant visa sahiplerinin extention of stay ve change of status basvurulari degerlendirilirken yeni public chrge kriterlerinin uygulanacagini soyluyor, halihazirda immigrant statusune sahip olanlara ilismiyor. Teyit ediyor musunuz?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
60
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum