Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
763 252 114.8k 167

  • @avar ben Avrupa'da gittim yaşadım gördüm biliyorum. Aradığım yer Avrupa değil devlet teşviki derken devletin bana destek olması sosyal yardımlar değil Amerika'da ki gibi bir girişim yaptığın zaman yasal olarak önünün açık olması. Diğer taraftan Türkiye'de dolar kazanacağın bir meslek öyle kolay kolay olamaz biraz gerçekçi olmakta fayda var ayrıca TL koruma yasası var dolarla maaş alamazsın eğer üst düzey ceo veya konsolosluk çalışanı değilsen.

  • ⭐⭐

    @notron, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    ayrıca TL koruma yasası var dolarla maaş alamazsın eğer üst düzey ceo veya konsolosluk çalışanı değilsen.

    Yada geçiş garantili köprün yoksa.


  • @notron
    Anladım.
    Umarım herşey istediğin gibi ilerler.


  • @ayvalik10 Nukleer santralda calisan Ruslar ve aileleri ev satis ve kira fiyatlarini cok yukseltti. Onlar $ ile maas aldiklarindan, aylik $800-$1000 civarinda kira dokunmuyor. TL ye cevirince 10 bin civari yapiyor.

    Gecenlerde Silifke'de bir kiralik daire ilani vardi. Aylik 10 bin TL idi. 🧐


  • @mysea, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    @ayvalik10 Nukleer santralda calisan Ruslar ve aileleri ev satis ve kira fiyatlarini cok yukseltti. Onlar $ ile maas aldiklarindan, aylik $800-$1000 civarinda kira dokunmuyor. TL ye cevirince 10 bin civari yapiyor.

    Gecenlerde Silifke'de bir kiralik daire ilani vardi. Aylik 10 bin TL idi. 🧐

    Dun bir yerde okudum, Mersin esnaf odasinin aciklamasiydi sanirim. Akkuyu nukleer santralinde yaklasik 20 bin kisi calisiyormus. Ailelerle birlikte bu en az 40-50 bin insan demektir.


  • @mysea, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    @mysea, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    @ayvalik10 Nukleer santralda calisan Ruslar ve aileleri ev satis ve kira fiyatlarini cok yukseltti. Onlar $ ile maas aldiklarindan, aylik $800-$1000 civarinda kira dokunmuyor. TL ye cevirince 10 bin civari yapiyor.

    Gecenlerde Silifke'de bir kiralik daire ilani vardi. Aylik 10 bin TL idi. 🧐

    Dun bir yerde okudum, Mersin esnaf odasinin aciklamasiydi sanirim. Akkuyu nukleer santralinde yaklasik 20 bin kisi calisiyormus. Ailelerle birlikte bu en az 40-50 bin insan demektir.

    .turkiyede bir is yerinde 20,000 kisinin calisdigini ilk defa duydum ve hayret ettim,,bu nukleer santral elektrik uretimi icinmi.....sydneye yakin bir sehirde demir celik isletmeleri vardi 3 vardiye 12,000 kisi calisirdi,simdilerde boyle yuzlerce isci calistiran is yeri bulmak cok zor. demir yollari haricinde.


  • @sir-altan Abi 12,500 kisi insaat asamalarinda calisiyormus. Yaklasik 4-6 bin arasinda kisi ise diger faaliyet ve hizmetlerde.

  • ⭐⭐

    Orada sokak kopekleri tarafindan saldiriya ugrama ihtimalimin olmamasi.



  • ⭐⭐

    @TMG turkiyedeki gibi her caddede ve ara sokakta getto kopek gruplarinin oldugunu sanmiyorum 😂


  • @celica Sokak kopekleri yok. Arasira evinin bahcesinden kacmis kopekler olabiliyo ama onlar da sokaklara alisik olmadiklari icin panik halinde tekrar evlerini bulmaya calisiyorlar.

    Sehir merkezlerinde degil ama kirsal yerlesim bolgelerinde ve yollarda yabani hayvanlar oluyor. Geyikler, sincaplar, tilkiler, kirpiler vb...

    Ayrica her sehirde ve kasabada animal police var. Hayvanlari korumak, kotu davrananlara ceza uygulamak icin gorevdeler. Hayvanlara iskence yapma, kotu davranma gibi durumda tutuklama ve mahkemeye sevk etme yetkileri var. Zor ve kotu kosullarda birakilan/bakilan hayvanlari korumaya almak en onemli gorevleri.

  • ⭐⭐

    @celica, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    Orada sokak kopekleri tarafindan saldiriya ugrama ihtimalimin olmamasi.

    Bu mesaja eksi atanlar olmuş. Bu mesaja bir kişi neden eksi atar ki? Arkadaş gayet haklı. Tamam sokak köpekleri orada da olabilir ama türkiyede maalesef bir örgüt oluştu bununla ilgili. Köpek tarafından saldırıya uğrayan kişilere cebinde mama taşısaydın diyen var. Ulan ben niye taşıyayım? Daha geçen günlerde köpekten kaçmak içi kamyon altında kalan 10 yaşındaki küçük bir kız çoçuğu öldü ve bu mama çetesi çocuğunuz salmasaydınız gibi salak bir açıklama getirmeye çalıştılar. Hatta sadece sokak köpeği de değil. Sahipli bir köpek sizin kolunuzu koparsa sahibine bir bok olmuyor. Ağızlık olmadan pitbull gezdiriyor adamlar. ABD'de sahipli bir köpeğin saldırısına uğrarsanız sahibi hafif tabirle kazığa oturur. Köpek de ardında uyutulur. Bizde ne köpeğe ne sahibine bir şey olmuyor kopan kolunla kalıyorsun ortada.


  • ...australyada sokaklarda kediler gorunur genellikle sabahin erken saatlerinde gorunurler,ama kopek gormek hemen hemen yok gibidir, kayisi sahibi elinde gezdirilen vardir ama basi bos yoktur,basi bos kopek gorunurse birisi belediyeye telefon eder,ve rangerler gelip kopegi yakalarlar. hayvanlari koruma barinagina birakirlar kopekde cip varsa sahibine haber verilir,kopek sahipsiz ise 2 hafta bakilir yani satisa konur alan olursa sanslidir,kimse almazsa iki hafta sonra sahipsiz kopek uyutulur.millet boyle seye alisikdir,kopekleri niye uyutuyorsunuz diye kimse karsi cikmaz.

    .turkiyede kenar mahallelerde kenar kasabalarda cok basibos kopek vardir,sahipsizdirler,asisizdirlar,ne yapacaklari belli olmaz,bazi yerlerde gercekten insan yurumeye korkar.






  • Amerikaya karşı nedense hep bir kurtuluş olarak görüyorum görüyoruz. Sanki oraya gidince tüm dertlerimiz bitecek ve kendi başımıza belki günde tek öğün yiyeceğiz ama ruhen çok mutlu olcağım hissiyatına kapılıyorum. Gitme sebebine gelirsek bir genç olarak sayfalarca metin yazabilirim ama özetlemek gerekirse, şu ülke doğdugumdan beri hiç yüzüm gülmedi. Psikolejik sorunlar,aile mevzuları, geçimsizlik, gelecek kaygısı, acaba iş bulabilecek miyim? aile evinden hayattan tüm çevremden sıkıldım. Hiç biri bana mutluluk vermiyor. Şuan inşallah tek isteğim abd de kendime ait bi evde kapıda külüstürde olsa bi arabamla evden işe işten eve. Arada sosyal hayat olarak yabancı erkek ve kız arkadaşlarımla keyif muhabbetleri. Farklı kültürler... Düşünmesi bile huzur verici.Bu ülkenin bağnaz gerici ve yobaz insanlarının dayatmasıyla yaşamak ve yaşlanmak istemiyorum. Tüm planlarım yurtdışına olarak ayarladım. Bu hayattan alacağım çok şey var.Yaşıtlarıma göre Daha tatmadığım nice duygular var. Türkiye benim için şuan sadece pasaport verilen ve çalışmamız ve kaçmamız için yaratıldığımızı düşündüğüm transit bölge. Kaçan herkese mutluluklar.


  • Kızlarıma güzel bir gelecek sunma.
    Alınterinin karşılığı
    Buradaki toplumun kutuplaşması
    Aşırı artan ve artmaya devam eden Suriye & Afganlar


  • Macera dolu Amerika.

  • ⭐⭐

    @Furkan-Aydın Maalesef cok haklisin. Eskiden, Amerika'ya gider hem kendimi gelistiririm sonra donup hem ulkeme fayda saglayacak bir seyler yaparim hem de Turkiye'de iyi bir pozisyonda olurum diye dusunurdum. Maalesef bizim neslimiz Turkiye'deki insanlarin iyiye gittigini goremeyecek...

  • ⭐⭐

    Ailemden uzaklasmak.


Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    7 İleti
    1k Bakış
    B
    @waterman abd kesinlikle yasal giriş yapılmasıngereken bir ülke..zaten facebook gruplarında inanılmaz bir sekilde sınırdan geçenlerin işssiz evsiSiz yardım çığlıkları var..birine yardım etsen diğeri var..o kadar çokki çoğu da deport yemeyi bekliyor borçla geliyorlar üstelik..abd ilticaya red veriyor zaten.abd eski amerika değil bugun bostonda yasayan bir amerkalıyla konustıum iki çocuğuda cornell üniversitesinde okuyormuş..kendiside çocukları adına endişeliydi o bile çocuklarının rekabette zorlanacağını iş imkanının azaldığını söyledi..dolayısıyla tr kötü olanilir ama abdede rüyalar ülkesi değil artık..imkanınız varsa avrupa diyeceğim ama ondada hollanda almanya gibi değil balkanlara yakın yerlere bakmak daha mantıklı.abdede koç mezunu kuzeni M bilgisayar mühendisi olmasına ragmen hayal ettiğim gibi değil deyip istanbula dönüp avrupa baglantılı çalışmaya basladı..
  • Kanada/Amerika Dil okulu için tavsiyeler/fikirler/düşünceler

    Göçmenlik Sohbetleri
    55
    3 Oy
    55 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @nefret, içinde söyledi: Kanada/Amerika Dil okulu için tavsiyeler/fikirler/düşünceler Merhaba saydı değer forum üyeleri. Ülkede kariyer yapmaktan tamamen vazgeçtim ve kafamı tamamen yurt dışında eğitim görüp orada yaşamaya adadım. Hali hazırda yeşil pasaportum mevcut. Ön Lisans RTV Mezunuyum. Kanada Toronto'da akrabamız var dil eğitimi sürecinde onda kalabilirim ama ihtimal yani Akraba bile olsa 3 gün kaldıktan sonra gözünün içine bakmaya başlıyorlar biliyorsunuz... Kafam inanılmaz karışık şuan hali hazırda param yok ya kredi çekeyim diyorum risk alıp gideyim ya da yaza kadar çalışıp para biriktireyim.. +olarak çalışma izni veriyorlar mı bilmiyorum ama vermeseler bile bir cafeye girip çalıştırırlar mı.. Fikirlerinizi bekliyorum teşekkür ederim Evet, bildigim kadariyla Kanada'da sertifika programlarinin cogu calisma izniyle beraber geliyor. Dil okuluna da bunu direkt sorarsaniz daha net cevap verebilirler. Calisma vizesi alip alamayacaginiz programin turune bagli. Fakat bu surec oldukca maliyetli olacaktir, kredi alabileceginizi dusunuyor musunuz?
  • Lise mezuniyetinden sonra Amerika'ya gitmek icin tavsiyeler

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    14
    0 Oy
    14 İleti
    5k Bakış
    yavuzustausaY
    Arkadaşlar, merhaba. Ben 1. sınıf teknik elektrik-elektronik öğrencisiyim. Amerika'ya gitmek istiyorum. Dil yok, para yok. Nasıl yapacağımı kafayı yiyeceğim. Meslek öğrenmeye İdris Usta sayesinde başladım. İngilizcemi nasıl geliştiririm? Bide para nasıl kazanacağım? Yazın inşaata girmek gibi bir düşüncem var? Nasıl gideceğim?
  • 27 Oy
    153 İleti
    15k Bakış
    Cibali_KarakoluC
    İşten eve sabahleyin değilde, akşam olduğunda gelmeyi hayal ediyorum. Olur da bir gün temelli gidebilirsek, gece mesaisi olmayan, her geceyi evimde, çocuklarıma kitap okuyup, onları yatırdıktan sonra, kendi kitaplarımın arasında çayımı, kahvemi yudumlayıp, kısa bir makale okuyup, okuduğumu düşünüp hazmetmeye çalışırken uyuya kalmayı hayal ediyorum. Hayatında resmi yazı dışında bir şey okumayan (bu resmi yazılarda basma kalıp cümlelerden ibarettir, çoğunlukla bir şey öğrenmeniz mümkün değildir.) kitap sayfası açmayan, iş konuşmaya gelince (konu farketmeksizin - her konuda) görüş beyan eden insanlardan bıktım. İş yerinde amirliği, müdürlüğü elinden alınsa, geride kocaman bir hiç kalacak insanların; alçak dağları kendileri yaratmış gibi bir kanıya sahip olmaları bıktırdı beni. Bu adamların/ kadınların kendi üstlerine şirin görünmek için taklacı güvercine dönüştüklerini, astlarına ise şahine, pantere, aslana, kaplana, malkoçoğluna dönüştüklerini görüyorum. Bu bıktırdı beni. Yirmi yıl önce, sıradan/vasat bir düz liseden mezun oldum. Yirmi yıl sonra ÖSYM 'nin sitesine girip kendi mezuniyet bilgilerime baktığımda imam hatip lisesinden mezun olduğumu gördüm. Sonradan İmam Hatip lisesine dönüştürlen, mezun olduğum lisenin eski öğrencilerinin tamamını imam hatip lisesi mezunu yapmışlar. Bu iki yüzlü zihniyetten bıktım. Çocuklarımın da bu saçmalıklara maruz kalmadığı, çalıştığımda karşılığını alacağıma inandığım, kendi işime gücüme baktığım bir Amerika hayal ediyorum. İyi geceler, iyi günler. Ümitleriniz gönlünüzce olsun.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum