Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

Sağlık
936 186 87.1k 167

• Arkadaslar merhabalar bende bu sigorta isinden hic anlamiyorum. Esim isi dolayisiyla sigortali. Ben ve iki kucuk bebegim icin sigorta yapmamiz gerekiyor isyerinin sundugu sigorta cok pahali geldi. Ayda 900 dolar talep ediyor ve sadece acil durumlar buyuk kazalar icin. Bu konuda tavsiyesiniz var midir?Bilmedigimiz atladigimiz yer vardir muahkkak. Olaya bebekler dahil oldugu icin daha hassas olduk.

• ⭐⭐⭐

Sayın @arnblt Videoyu izlemedim fakat sağlık sigortaları şöyle işliyor;

Deductible miktarına kadar 100% cepten ödemek zorundasınız (bazı preventive care tarzı sağlık hizmetleri hariç).

Sonra coinsurance devreye giriyor; örnek olarak yüzde 20 oranı ise o kadarını ödüyorsunuz. Bu 20% ödeme sorumluluğu out-of-pocket miktarına ulaşana kadar gidiyor ve o miktara ulaştığınızda (deductable dahil cepten çıkan toplam miktar, out-of-pocket limitine ulaşınca), sonrası 100% sigorta karşılamaya başlıyor, yani daha fazla ödeme yapmıyorsunuz.

Sizin verdiğiniz örneğe dönersek;

Eğer sene içerisinde ilk fatura 5000 ise ve deductable 3000 ise, 20% coinsurance ile ödeyeceğiniz toplam tutar 3400 dolar olacaktır.

3000 dolar deductable ulaşana kadar ödeme
    2000 doların 20%’lik kısmı 400 dolar ödeme (coinsurance)
    Toplam : 3400 dolar ödeme

Eğer out of pocket limiti 5000 dolar ise; o halde o sene içerisinde toplam cepten çıkan (%20’lik ödemelerin toplamı ve deductable olan 3000 toplamları) 5000 dolara ulaştığında, sonrası sigortanın sorumluluğunda oluyor.
    (5000 dolar out-of-pocket limitine ulaşmak için cepten 1600 dolar daha ödenmesi gerekiyor. Bunun için ise 20% coinsurance üzerinden 7000 dolarlık daha fatura gelmesi gerekiyor)

Not: coinsurance ve copay birbirinden farklı, bildiginiz uzere

Konu hakkında bir yazı
    https://www.cigna.com/individuals-families/understanding-insurance/copays-deductibles-coinsurance

• Kisacasi hem her ay paramizi aliyorlar hem de hasta olunca dudukluyorlar bizi. Bu nasil s sigortasi!!! anlamak mumkun degil!!!

• @knnrn Merhaba, forumda yazılanları dikkatle okudum ama bir konuda kafam karıştı.
    Eşimle beraber Kasım 2021'de giriş yaptık ve DC' ye yerleştik.
    Sağlık sigortsı yaptırmak istiyoruz.
    Ancak anladığım kadarıyla DC'de yaşadığımızdan 31 Ocak tarihini geçtiğimizden Obamacare'den yararlanamıyoruz.
    Bu durumda şu an sağlık sigortsı olmak için yapmamız gereken nedir? Destek planından yararlanmak mümkün değil mi?
    çok teşekkürler yardımlarınız için

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@msener Girişten itibaren 90 gün süreyle resmi siteden poliçe alabilirsiniz. Bu süreyi aşmadıysanız bu şekilde yapmanızı öneririm. Aksi halde sigorta şirketlerine doğrudan başvuru yaparak da poliçe alabilirsiniz. Çalışıyorsanız işveren üzerinden yapmak daha mantıklı olur. Eğer kısa zaman içinde sigortalı bir işe girebilecekseniz beklemek de mantıklı olabilir.

Düzeltme: 60 gün

• ⭐⭐⭐

@knnrn daha once sizinle yazismistik ama aklinizda eski sure kalmis. 60 gun olarak duzeltelim isterseniz :nerd_face: https://yesilkartforum.com/forum/post/128395

• @keysnambır o kadar sure gecmis ki verdigim sayfa erisimden kaldirilmis. 60 gun bilgisi su sayfadan teyit edilebilir. https://www.healthcare.gov/coverage-outside-open-enrollment/special-enrollment-period/

• @knnrn çok teşekkürler

• Merhabalar benim esim hamile ve ailecek calistigim firma sayesinde insurancemiz var. Sormak istedigim hamilelik durumu olunca insurance %100 karsilamasi gerekmiyormu ornegin ultrason bizim insurance yaklasik yarisini oduyor bu normalmi?

• ⭐⭐

@kursat68 Buradaki sigorta sistemi ve anlayışı Türkiye'den çok farklıdır. :) Tamamını karşılaması için öncelikle masrafın poliçe kapsamında olması gerekir, bu kapsamda olsa bile genellikle öncelikle cebinizden çıkan paranın "out of pocket" limitini geçmiş olması gerekir. Kimi poliçede bu limit birkaç bin dolardır, kiminde 10-15 bin doların üzerindedir, değişkendir. Geçmediyse belirli bir oranda veya sabit bir tutarda veya tamamı için siz ödeme yaparsınız. Poliçeye ve masrafın konusuna göre değişir, poliçenizin şartlarını inceleyin.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

dar yada geniş farketmez bir şekilde sağlık sigortası yapılmasını gösteren bir iletiyi aşağıdaki sayfa da paylaştım.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/759/sağlık-sigortası-masrafları?_=1649857908519

• @msener
    kurumsal firmalar walmart vs fulltime employeelerine sigorta sansi sunmaktadirlar. Doordash uber ise kendinize calismaktasiniz. O sebeple kurumsal bir yerde calisarak bu isi halledebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Alıntıdır.

Amerika’da sağlık sigortası seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli kriterlerden birisi de planın hmo-ppo veya epo olmasıdır.

Sırasıyla:

HMO: Aile doktoru sistemi. Sigorta firmasının tayin ettiği veya sizin seçtiğiniz aile doktoru ile sağlık-tedavi ihtiyaçlarınızı görürsünüz. Gerektiğinde aile doktoru uzman doktora sevk eder.

PPO: Uzman doktora arada aile doktoru olmadan direk gidilebilen, çok daha geniş doktor ve hastane networkuna sahip plan türü.

EPO: Sigorta firmasının hem aile doktoruna hemde networku içinde uzman doktora direk gidilebilen plan. Sadece network içinde masrafların karşılanır.

Sigorta firmalarına göre bu planlar ve ücretleri değişkenlik gösterir.

• @knnrn, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

@arnblt Illinois Medicaid programına katılan eyaletlerden biri olarak görünüyor. Eşiniz ve oğlunuz gittikten sonra başvuru yapacaklar. Muhtemelen çıkacaktır. Çocuklar zaten ücretsiz, eşinize de ödeme çıkacağını sanmıyorum. Ama gidip başvuru yapmadan tahmin etmek zor.

https://www.illinois.gov/HFS/Pages/default.aspx

Onlara gönderdiğiniz para gelir olarak sayılmaz.

Merhabalar, bu başlık üzerinden sorumu iletmek istiyorum.
    F1 vizesi ile Tubitak burslu olarak 1 yıllığına Georgia'ya geleceğiz. Bu kapsamda ben, eşim ve 4 yaşındaki kızım Medicaid programından faydalanabiliyor muyuz ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@TUNCAHM, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

@knnrn, içinde söyledi: Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

@arnblt Illinois Medicaid programına katılan eyaletlerden biri olarak görünüyor. Eşiniz ve oğlunuz gittikten sonra başvuru yapacaklar. Muhtemelen çıkacaktır. Çocuklar zaten ücretsiz, eşinize de ödeme çıkacağını sanmıyorum. Ama gidip başvuru yapmadan tahmin etmek zor.

https://www.illinois.gov/HFS/Pages/default.aspx

Onlara gönderdiğiniz para gelir olarak sayılmaz.

Merhabalar, bu başlık üzerinden sorumu iletmek istiyorum.
    F1 vizesi ile Tubitak burslu olarak 1 yıllığına Georgia'ya geleceğiz. Bu kapsamda ben, eşim ve 4 yaşındaki kızım Medicaid programından faydalanabiliyor muyuz ?

F1 vizesi “qualified non-citizen” tanımına girmiyor.

https://www.healthcare.gov/immigrants/lawfully-present-immigrants/

• Arkadaşlar merhaba,

Amerikadaki maaşımı 2 haftada bir alacağım ancak işveren sağlık sigortası için 2 haftada bir 169USD kesinti olacağını bildirdi ayda 340USD yapıyor.
    Eşim ve benim için bu tutar çok yüksek değil mi?

Detayları aşağıdaki gibi.

FAMILY MEDICAL PLAN
    Deductible $3,000
    Coinsurance 10%
    Preventive Care Paid at 100%
    Office Visits "Subject to Deductible/Coinsurance"
    Hospitalization "Subject to Deductible/Coinsurance"
    Rx/Prescriptions "Subject to Deductible/Coinsurance"

VISION PLAN
    In Network (Co-Pay) Out of Network
    Eye Exam $10.00 $45.00
    Single Vision $25.00 $30.00 Maximum
    Bifocal $25.00 $50.00 Maximum
    Trifocal $25.00 $65.00 Maximum
    Lenticular $25.00 $100.00 Maximum
    Frame Benefit $130 retail maximum + 20% of balance
    Contacts $130 annually towards contacts

DENTAL PLAN
    Diagnostic & Preventive Services (100% paid No Deductible)

• Cleanings 2 per calendar year
    • X-rays
    • Fluoride Treatments (under age 15)
    • Emergency Treatments"

Basic Services (90% paid)

• Fillings
    • Extractions and oral surgeries**
    • X-rays"

Major Services (90% paid)

• Dentures
    • Crowns
    • Inlays

• @vartorian 340 dolara medical+dental+vision bence gayet iyi. Ben sadece medical için aylık 550 dolar ödüyorum. Dental 180, vision da 25 dolar.

• ⭐⭐⭐

@vartorian Bence de gayet normal. Ben 2 haftada bir medical ve dental icin $121 oduyorum ve deductible miktari aile icin $5,000.

• As i understand it, medical is not fun in USA :) @FreeWoRLD @knnrn

• Arkadaşlar,

Sağlık sigortaları ile ilgili olarak iki sorum olacak, tecrübeli arkadaşlarımızdan destek rica ediyorum.

1. Yaklaşık 2 haftadır bu forum üzerinden çok fazla bilgi edindik, herkese teşekkürler tekrar. Aynı zamanda yurt dışı sigorta şirketleri ile de iletişim halindeyim, bazı bilgileri, örnek poliçeleri edindim, kafamda aşağıda yukarı bir fiyat var. Peki seyahat sigortası ile gitsek ve hastaneye gitmemiz gerektiği zaman sağlık sigortası yaptırsak, sigortayı yaptırır yaptırmaz kullanabiliyor muyuz? Yani Türkiyedeki sigorta poliçeleri gibi ameliyat olmak için 3 ay bekleme süresi var mı?

2. Geçmiş rahatsızlıkları kapsayan sigorta poliçesi yaptırmış olan var mı? Geçmişe yönelik rahatsızlıkları kapsayan sigorta şirketi önerisi olan var mı?

Benzer Başlıklar

• Ucuz sağlık sigortası

Sağlık
    2
    0 Oy
    2 İleti
    288 Bakış
    MySeaM
    @serret https://www.healthcare.gov/ www.dchealthlink.com
  • 12 Oy
    8 İleti
    500 Bakış
    Mirage 0M
    @muse 🌹
  • Sağlık sigortası olmadan kendi iğnelerimizi nasıl yaptırabiliriz?

Taşındı Sağlık
    4
    0 Oy
    4 İleti
    277 Bakış
    X
    @crazycells ve @knnrn Cok tesekkurler cevaplariniz icin. Gozumden kacmis bu cevaplariniz. Igne kalcadan yapiliyor bildigim kadariyla ondan kendisi yapamaz herhalde. Normalde ya saglik ocagina gidiyorlar ya da komsu hemsire/doktor arkadaslari yapiyor sanirim. Kendilerinin yaptigini hic duymadim. Ama bir sorayim. Olmadi gelene kadar kendileri yapmayi ogrenebilirse, belki o sekilde cozeriz sorunu. Ben hayatimda igne yapmadim, becerebilir miyim emin degilim. Ogrenmeye calisayim. Becerebilirsem belki ben yaparim. Bu CVS'in kendi recetesiz sattigi ignelerin dozaji cok dusuk, ondan dolayi kendisi getirecek ignesini zaten. Cok tesekkurler cevabiniz icin tekrar. Bir sorayim kendileri ogrenebilir mi. Olmazsa artik recete and @knnrn'in dedigi gibi doktordan Ingilizce bir not almayi denesinler.
  • 0 Oy
    53 İleti
    12k Bakış
    Ercan GeçginE
    @knnrn, içinde söyledi: Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk @Ercan-Geçgin, içinde söyledi: Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk @knnrn Merhabalar. Seyahat sigortası ile ilgili tecrübeleriniz var diye anladım. Biz de GC göçmen vizesi ile ABD'ye gideceğiz. Seyahat sigortası yapsak bile ABD'de zorunlu sağlık sigortası yapmamız gerekli midir? Göçmenlerin neden seyahat sigortası yaptırmasını gerekli bulmadığınızı da öğrenmek isterim. Kapsamlı bir seyahat sağlık sigortası iş görmez mi? Birkaç haftalık bir poliçe iyi olabilir. Ama dikkat ederseniz seyahat sigortası aslında bir sağlık sigortası değil, kaza sigortası. Araba kazası gibi durumlarda zaten aracın sigortası bazı masrafları karşılıyor. Arkadaşlarım seyahat sigortası ile sağlık hizmeti almaya çalıştılar, genelde pek iyi bir deneyim olmuyor. Hastaneler ne yapacaklarını bilmiyorlar. Çok acil bir durumda sağlık kurumları zaten sizi geri çevirmez. Fatura yüksek gelirse de ödeme gücünüze göre ödersiniz. Fazlasını alamazlar. Charity olarak iptal ederler. Bu gibi durumlar nedeniyle bence çok şart değil. Anladım, haklısınız tam olarak bir sağlık sigortası değil. Daha önce 1 haftalık yapmıştım yurt dışı için, kullanmak icap etmedi. Fakat dediğiniz gibi verdiği teminatlar daha çok acil ve kaza gerektiren durumlar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k