Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, ben hesabımı 4 gün önce açtım. Elçiliğe 1 aylık hesap dökümü versem ve hesapta 40bin TL gibi bir rakam olsa parada bir anda girse problem olur mu?


  • @caglaror Ve sürecin TR bölümü nihayet bitti. Vizeler basılı pasaportlarımızı aldık. Şimdi sıra GC parası ödeme ve uçak bileti almalarda....
    Not: Yine detaylı olarak yazıyordum ki, bu aşamanın kimsenin işine yaramayacağını fark ettim. Buraya kadar gelmişseniz zaten işin şimdi başka detayları önemlidir. O kısımları da paylaşmak üzere 😉


  • @caglaror gozunuz aydin


  • @muhammed-kulak Ben vize mülakatını geçtim aynı şekilde mülakattan ortalama 20 gün önce hesap açıp ailemin üstünde olan parayı kendi üzerime geçirip o şekilde gösterdim herhangi bi problem olmadı ama siz sadece 40 bin tl göstericekseniz bu sıkıntı olabilir ek mali kaynak isteyip geçici olarak ret yiyebilirsiniz(ap durumuna düşebilirsiniz).

  • ⭐⭐

    Benimde @caglaror gibi sürecin TR bölümü bitti. Pasaportları sorunsuz aldık. Mülakatta gösterilen finansal kaynaklara ait belgeler gelen zarfın içinde bulunuyor. Dolayısıyla mülakatta paraları nerede yedin de burada sıkıntıya girdin diyebilirler. Benim evim tapu fotokopisi bile içinde.
    Zarfın içini açmadım. Üst kenarı üçgen şeklinde açık geliyor zaten zarfın. Muhtemelen güvenlik gereği.


  • @onur Diplomanız Rusça, Sırpça falansa gerekiyor, Türkçe ya da İngilizceyse gerekmiyor


  • @caglaror tebrikler tekrar. şu aşağıdaki imza bölümünü adım adım doldurmak ne kadar keyifli değil mi 🙂 darısı başımıza

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muhammed-kulak DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Merhaba, ben hesabımı 4 gün önce açtım. Elçiliğe 1 aylık hesap dökümü versem ve hesapta 40bin TL gibi bir rakam olsa parada bir anda girse problem olur mu?

    1 aylik da olsa pek sorun etmiyorlar... Sadece cok supheli bulurlarsa belki bu konuda soru sorabilirler.


  • Teşekkür ederim.


  • Dün sabah itibariyle vize mülakatımı da tamamlamış bulunuyorum. Sabah 09'da olan randevum için tam olarak saat 08'de elçiliğin önünde hazır bulundum. Sırt çantamı 10 TL karşılığı büfeye emanete verdim. Parası bir yana o büfe sahibi bence büyük bir amme hizmeti yapıyor! Emanet almasa bence özellikle tek gidenler için çanta, telefon vs muhafazası büyük sıkıntı olurdu.
    Mülakat öncesi kuyruğa girme anına dönersek; elçilikteki görevli arkadaşlar herkesi sırasıyla gruplar halinde (Önce 08, sonra 08.30 vs şeklinde) sıraya alıyorlar ve üst araması sonrası içeri kabul ediyorlar. Saat 09'u birazcık geçe, tüm işlemleri yürütme adına elçiliğin içindeydim. Hemen girişte pasaport ve fotoğraf kontrolü sonrası banko numarası fişi aldım ve beklemeye koyuldum, immigrant visa yazılı banko kağıdımda numaram 16 idi. Biraz bekleyiş sonrası İlk yanan banko ile evrak teslimi sonraki yanan banko numarası ile 330$ nakit ödeme ve en son yanan banko numarası ile sağ elimi kaldırıp yemin ettikten sonra vize görüşmemi tamamladım. Bana yöneltilen sorular basit ve hepimizin bildiği türden sorular idi. Mesela; ne iş yapıyorsun, ABD'de nereye yerleşeceksin, ABD'de kimin yanına gidiyorsun, neden o eyaleti seçtin, ABD'de ne iş yapmak istiyorsun vs şeklindeydi. Bu süreçlerin tümünü elçilik çalışanı olan Türk yetkililerle yürüttüm, yani mülakatımın dili Türkçe'ydi. Saat tam 12 öğle arasına girmek üzereyken tüm işlemlerimi bitirdim ve elçilikten ayrıldım. Bana vizeniz onaylandı dendi ama bununla ilgili herhangi bir belge vs verilmedi.Ayrıca ısrar etmeme rağmen benden PTT kaydının yazılı olduğu, CSC kaydı çıktısını almadılar, adresin kendilerinde mevcut olduğunu belirttiler. Onun dışında burada yazılan tüm evrakı istediler; ne eksik ne de fazla. Bu arada e-devlet üzerinden alınan tüm belgeler geçerli. Bu zamana kadar pek çok ülkeden vize almış biri olarak, her hangi bir ülkeden vize sürecini yürütecek tüm arkadaşlara, vize öncesi tüm evrakı tastamam hazır etmelerini ve kendilerinden istendiğinde anda da sunmalarını öneriyorum. Aksi taktirde belge eksiğinden ötürü hem süreçleri riske girebilir hem de bu zaman kaybına neden olabilir.
    Bu sabah ise elçilikten, yukarıda arkadaşların da değindiği ''Congratulations'' şeklinde başlayan vizemin onaylandığına dair e-maili aldım ve hemen akabinde CEAC'dan gerekli kısmı kontrol ettiğimde vizemin ''issued'' olduğunu gördüm. Ve hemen peşi sıra PTT'den AP*********** barkod nolu gönderi kabul edilmiştir şeklinde sms aldım. Yüksek olasılıkla yarın, şu meşhur sarı zarfın ve pasaportumun içinde bulunduğu gönderim elime geçmiş olur diye umut ediyorum.

    Bu iletimi artık klasik bir sonla; green card sürecim boyunca yapımda ve yayında emeği geçen başta @crazycells olmak üzere tüm forum müdavimlerine teşekkür ederek noktalamak istiyorum. Burası güzel bir platform. Olabildiğine bilgi dolu ve yardımsever. Bu süreçte ara ara İngilizce ve Rusça dillerinde farklı platformları da göz ucuyla takip ettim ama hiçbiri buranın yerini tutmuyor buranın tadını vermiyor. Yerleşme aşamasını netleştirip, uçak biletini alana kadar, bir süre daha TR'deyim. ABD'ye yerleştikten sonra da imkan ve zaman buldukça arkadan yeni gelen arkadaşları bilgilendirmeye, yönlendirmeye devam etmeyi planlıyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    hayirli olsun sayin @entelman , bundan sonraki sureclerde bol sanslar 🙂


  • @entelman vurdu ve gol oldu 🙂 Tebrikler


  • @entelman yeni yaşamınızda iyi şanslar. Umarım orada da herşey yolunda gider.


  • Dostlar bi sorum olucak mülakatta New York a gidecegimi söyledim araştırıyorum pittsburg şehrinde abimin arkadaşı oldugunu ve bana yardım edecegini söyledi uçak biletimi pittsburg'a alsam kapıdan geçerken NY a gidecegini söylemişsin ama buraya gelmişsin gibi bi muhabbet olur mu problem çıkartırlar mı ?


  • @onur Hayır sıkıntı yaşamazsınız.


  • @crazycells @mhepekiz @Fatihk Teşekkür ederim arkadaşlar. 🙂


  • @entelman Bundan sonrası için de yolun açık olsun.


  • @arnblt , @caglaror, @entelman , harika haberlerinizle çook mutlu oldum. Yolunuz şansınız hep açık olsun. Sonraki süreçlerinizde yaşayacaklarınız da çok çok kıymetli . Paylaşımlarınızı okumayı sabırsızlıkla bekliyorum. 👍👏


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

    Benim de süreç olumlu tamamlandı. Diğer arkadaşlar ayrıntılı anlatmışlar, onların anlattıklarına ekleyeceğim bir şey yok, tekrara girmeye de lüzum yok...

    dv2018 kazananlarına hayırlı olmasını ve dv2019 sürecinde green card'ı gönülden dileyen ve ihtiyacı olan herkese şimdiden bol şans diliyorum.

    Forumda bu süreçle ilgili paylaşımlarda bulunan başta @crazycells olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum