Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • valla mülakat günü evlenseydim şimdiye çocugum elimdeydi😂


  • arkadaşlar hepimiz birbirimizin halinden anlarız, bizi başkası anlamaz. green card çıktı diye sevinemiyoruz, plan yapamıyoruz, beklemede olmak kadar can sıkıcı bi durum yokmuş meğer. ben dua ederken sizi de kattım, inşallah hakkımızda en hayırlı karar olur ve şu ap süreci bir an önce biter diye. bakalım, ne kadar sürecek.


  • İnşallah AP sürecindeki herkesin vizeleri onaylanır, olumlu haberlerinizi merakla bekliyoruz.


  • @crazycells Selamlar, İngiltere'den beklediğim sabıka kaydı bugün elime ulaştı. Sadece bu sabıka kaydı belgesini AIS kaydı ile PTT aracılığıyla göndermemi mi tavsiye ediyorsunuz acaba ? Pasaportu gönderi paketine eklemeyecğeim değil mi ? Almışken 2 adet sipariş etmiştim zaten sabıka kaydını, birini gönderebilirim erkenden.!

    Düzenleme: Gönderirsem de sanırım bu kısımdan işlem yapacağım değil mi ?

    Yalnızca konsolosluk tarafından daha fazla belge göndermeniz söylendiyse bu seçeneği kullanın:

    alt metni

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tirtil15 DV2018 AP durumu içinde söyledi:

    @crazycells Selamlar, İngiltere'den beklediğim sabıka kaydı bugün elime ulaştı. Sadece bu sabıka kaydı belgesini AIS kaydı ile PTT aracılığıyla göndermemi mi tavsiye ediyorsunuz acaba ? Pasaportu gönderi paketine eklemeyecğeim değil mi ? Almışken 2 adet sipariş etmiştim zaten sabıka kaydını, birini gönderebilirim erkenden.!

    Düzenleme: Gönderirsem de sanırım bu kısımdan işlem yapacağım değil mi ?

    Yalnızca konsolosluk tarafından daha fazla belge göndermeniz söylendiyse bu seçeneği kullanın:

    Evet, aynen oyle. AIS'teki PTT ile gonderin. Pasaportu gondermeyin gerek yok, ama ilk sayfanin fotokopisini cekip koyun. Ayrica kazandiginizi gosteren mektubun ve ds260'in barkodlu sayfasinin da bir kopyasini koyun, isminiz ve case number'inizin oldugu bir belge olsun, dosyanizi kolayca bulsunlar. Ayrica bu polis belgesinin eksik belge olarak size bildirildigini de yazin bos bir kagida ki neden gonderdiginizi ilk seferde anlasinlar.

    2 belge aldiginiz iyi olmus. 1 tanesini direkt gonderin bu yolla. Boylelikle idari islem bitince eksik belgeniz olmadan dosyayi gorebilirler ve sonraki tek asama pasaportu gonderme olur.


  • @crazycells Merhaba tekrardan, dün PTT kaydı oluşturmuştum sabıka kaydını göndermek için. Bugün sabah evrakları PTT'ye teslim etmeye giderken yol üstünde konsolosluktan mail geldi. AP durumum tamamlanmış. Bilgi olması açısından 9 Temmuz'da idi randevum, AP'ye kaldım ve bugün yani 25 Temmuz'da AP süreci tamamlandı mail'i geldi. Ben de evrakları yarın gönderirim diyerek eve döndüm. Mail'de pasaportumu, sabıka kaydını, mail çıktısını ve bir belge daha istiyorlar yanında. O belgenin ne olduğunu çözemedim. Sağlık raporuyla ilgili birşey:

    ===========================================================
    Prior to sending your documents to the Embassy, each applicant should do the following:

    1. Print out one copy of this email.

    2. Send a valid passport. Each visa applicant needs to have a passport valid for six months beyond the intended date of entry into the United States.

    3. Register with PTT. Each family member applying for a visa needs to register their pickup location individually with the Turkish postal service (PTT), and to provide a copy of their registration to the Embassy. This registration must be completed every time applicants bring passports and documents to the Immigrant Visa Unit. To register, please click on the Courier Info link or call +90 850 390 2884 from Turkey or (703) 520-2490 from the United States.

    4. Confirm medical clearance validity. Immigration/refugee medical examinations are valid for 6 months or less. The validity of your immigrant visa will be limited to match the validity of your medical clearance. If your medical report has expired, or will expire before you intend to arrive in the United States, you are required to renew your medical examination and to submit an updated medical report to our office. Please do not send us a copy of your x-ray results.

    5. Send any other documents that were requested by a consular officer.

    Status: Processing Completed; Expiration Date: 25 August 2018
    Documents and/or Actions Required:

    Police Certificate (Original and English translation with copy), If any applicant has lived in any other foreign country for more than 12 months, where a police certificate is available (check link) OR was arrested for any reason, regardless of how long they lived there. Police certificates for Turkey must include the archive records check (Arsiv kayitli Adli Sicil Kaydi), but do not need to be translated. For Fiancée (K1) visa applicants, any applicant who has lived in any foreign country more than 6 months, where a police certificate is available (check link) OR was arrested for any reason, regardless of how long they lived there., from UK.

    ======================================================

    Sağlık raporumu yaptıralı henüz 1 ay bile olmadı (4 Temmuz'da idi Doktordaki randevum) Doktordan geriye sadece aşı belgem ve bir adet akciğer röntgen CD'si kaldı.
    Hangi belgeyi istiyorlar sizce ?
    İstenilen belgeleri dün yaptırdığım PTT kaydı ile mi göndericem yoksa yeni bir PTT kaydı mı açmam gerekiyor ?(Yenisini açabiliyor muyum bilmiyorum tabi)

  • ⭐⭐

    @tirtil15 sağlık raporları 6 ay geçerli. Sizin mülakat 9 temmuz da ise muhtemelen sağlık muayenesini de temmuz başında yaptırdınız. Yani daha 6 ay geçmedi. Vizeyi aldıktan sonra Aralık'a kadar gitmeyi düşünüyorsanız bir şey yapmanıza gerek yok.
    Bu durum genelde şöyle oluyor.
    Diyelim ki Martta mülakata girip AP ye kaldınız. Bu ay Ağustosta olumlu şekilde sonuçlandı. (6 ay henüz dolmadığı için) Ağustos sonuna kadar ABD ye gitmeyi planlıyorsanız yeniden muayene yaptırmanıza gerek yok. Ama yaptırırsanız vizeniz bugünden sonra 6 ay geçerli olur.


  • @arnblt Peki bu 4. maddede gereken belge nedir ? Confirm medical clearance validity. Buna dair birşey göndermeme gerek yok o halde öyle mi ? 9 Temmuz'da doktor randevusuna gittiğimi mi göstermem lazım anlamadım. Çünkü zaten doktor raporum kendilerinde var.

  • ⭐⭐

    Zaten benim açıkladığım 4.madde idi. Yani diyor ki, senin sağlık muayenenin süresi doldu ise yada dolacak süre içinde ABD ye gidemeyecek isen, bu raporu yenile süren yeniden başlasın. Raporunuzu bugün yenilerseniz 25.01.2019 a kadar giriş yapabilirsiniz. Yenilemezseniz Temmuz başında raporu aldı iseniz Aralık sonuna kadar giriş yapmalısınız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tirtil15 harika haber... su durumda zaten pasaportu da gondermeniz lazim o nedenle eve dondugunuz iyi olmus...

    4'te belge ismi yazmiyor, diyor ki "saglik raporunun hala gecerli olduguna emin olun", sayin @arnblt 'in dedigi gibi eger suresi sikintili olsaydi yeniden almaniz gerekecekti ama sizin durumunuzda boyle bir seye gerek yok.

    Istedikleri belgeler;

    • yazdiginiz emailin kopyasi
    • pasaport
    • aldiginiz sabika kaydi

    bunlari gondermeniz yeterli...


  • Peki neden expiration 25 August demisler, 30 Eylul degil mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @green01 DV2018 AP durumu içinde söyledi:

    Peki neden expiration 25 August demisler, 30 Eylul degil mi?

    AP ile ilgili ozel bir durum olabilir. Hic geciktirmeden belgeleri konsolosluga gondermek en mantiklisi olur 🙂


  • arkadaşlar merhaba, pasaportunu gönderip de vizeli olarak geri alan oldu mu? 4 gün oldu göndereli pasaportları, daha dönmediler bize 😞


  • @nihan-yılmaz Merhaba Nihan hanım,
    Ben 26 Temmuz'da pasaport ve eksik sabıka kaydı belgemi Ankara'ya konsolosluğa PTT ile gönderdim,
    31 Temmuz'da "We received documents for your visa case" başlıklı, yani belgeleriniz elimize ulaştı anlamında mail geldi.
    2 Ağustos'ta' tebrikler vizeniz onaylandı ve kargolandı mail'i geldi.
    Bugün 3 Ağustos pasaportum, şehrimdeki PTT şubesine gönderilmiş durumda. Kurye eve getiriyor mu bilmiyorum ama saat 4'e kadar getirmezse ben gidip alıcam şubeden.

    Pasaportunuz Ankara'dan sizin şehrinize geri kargolandığında telefonunuza kargo takip kodunu içeren mesaj da geliyor. Ama önce kontrol edin acaba siz pasaportunuzu Ankara'daki konsolosluğa gönderdikten sonra, size konsolosluktan "We received documents for your visa case" başlıklı bir mail geldi mi ? Bana bu mail 4-5 gün sonra gelmişti ama arada haftasonu vardı tabi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nihan-yılmaz DV2018 AP durumu içinde söyledi:

    arkadaşlar merhaba, pasaportunu gönderip de vizeli olarak geri alan oldu mu? 4 gün oldu göndereli pasaportları, daha dönmediler bize 😞

    Bu bekleme sureleri cogunlukla sizden degil, konsolosun onundeki dosya sayisindan kaynaklaniyor. Merak etmeyin size de geri donus yaparlar yakin zamanda. Vizenizi 1 gun sonra da alabilirsiniz, 10 gun sonra da, orasi biraz sansiniza kalmis, o nedenle baska arkadaslarin deneyimlerinden hareketle evham yapmayin bence 🙂
    Bol sabirli beklemeler 🙂


  • Uzun bir aradan sonra CEAC statusum update oldu bugun. Acaba mi ? Haydi bakalim sabirla beklemeye devam 🙂


  • pasaportumun süresi 3 ay kaldı diye yeniledim diye bilgi mesajı attım konsolosluga tekrar idari işlem başlatılacak diye mesaj geldi geçmiş olsun artık benden geçti arkadaşlar😥

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emrenaz DV2018 AP durumu içinde söyledi:

    pasaportumun süresi 3 ay kaldı diye yeniledim diye bilgi mesajı attım konsolosluga tekrar idari işlem başlatılacak diye mesaj geldi geçmiş olsun artık benden geçti arkadaşlar😥

    yok bence hemen her seyi bitirmeyin. bu seferki ilki kadar uzun olmayacaktir diye tahmin ediyorum ve umuyorum. Acaba pasaport degisti diye tekrardan NVC'ye mi gonderecekler? Cok ilginc bir durum... Bu konuda bir guncelleme olursa haber ederseniz sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @filth_grinder DV2018 AP durumu içinde söyledi:

    Uzun bir aradan sonra CEAC statusum update oldu bugun. Acaba mi ? Haydi bakalim sabirla beklemeye devam 🙂

    Size bir guncelleme yapildi mi sayin @filth_grinder ?


  • @crazycells Henuz bir ses yok. Heyecanla beklemeye devam. Gelisme olursa paylasacagim referans olmasi acisindan.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum