Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

• @smartcells buna katilmanin yani sira bundan yaklasik bir sene once tarafiniza bu foruma daha yeni uye olmusken sikayetimi bu sahisla ilgili iletmistim @crazycells ..
    Bu arkadasin usten bakan uslubunu artik gectim yaklasimi kullandigi terimler vb. hal ve hareketleri olsun inanilmaz rahatsizlik verici.
    Ogun bugundur bende engelli kendisi ama goruyorum ve takip ediyorumki hala ayni kafa ayni tavirlar.
    Guzelim forumu kirletmekten baska hicbir olayi yok.
    Bence artik bir tedbir almalisiniz yoksa forum kirliligi her gecen gun artarak devam edicektir.

• @gucarslan çok teşekkür ederim hem güzel dilekleriniz için hemde hakkı ödenmez emekleriniz için, dualarım sizinle

• @gokhanbagatur bu arada sn. @gucarslan sizi sahsen tanimam bilgimde yok sizinle alakali genel anlamda ama burdan elinizin uzandigi bircok kisiden tutunda yapmis oldugunuz paylasimlar,duzeltmelere kadar hepsini goruyor ve takip ediyorum.
    Sizden ricam sukunetli durusunuzu devam ettirmeniz ve bu deli sacmasini gormezden gelmenizdir.
    Sahsiniza sallayip tutmasina cok sey demek isterim ama uslup geregi ve bende engelli oldugu icin okuyamayacagindan oturu gerek duymuyorum.
    Bir seneden beri sizi forum uzerinden takip eden biri olan sahsim bile sizin neler yaptiginizi goruyorken sanirim diger forum arkadaslarida durumun farkindadir.
    Kimin ne oldugunu goremicek kadar,yada bir delinin pesinden kosacak kadar vurdum duymaz olmadiklari kanaatindeyim.
    Sevgiler.

• @dalecooper7 vizeniz hayırlı olsun tebrikler yeni hayatınızda mutlulukla sağlıkla güzel günleriniz olsun 💐

• @Akif-Sanlı vizeniz hayırlı olsun tebrikler yeni hayatınızda mutlulukla sağlıkla güzel günleriniz olsun 💐

• @ayla-can, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

İyi haftalar herkese

#savediversityvisa sitesine ne oldu ulaşamıyorum

Düzeldi site. @gucarslan

İran a baktım Mart ayı için 6000 a kadardı onların bülten ama Ankarada 6000den büyük numaralara da randevu vermişler, bunun bir açıklaması var mı acaba?

Nisan bültenine göre İran için başka mülakat veremezler gibi görünüyor. Yani hepsini EU ya ayırabilir Ankara. Nisan için boş mu geçecekler sizce yoksa mülakat verirler mi?
    Gerçi bugün yarın yeni bülten de açıklanacak.
    Ankara neyi bekliyor olabilir?

• @ayla-can server sağlayıcımız ile alakalı bir sorun yaşamıştık öğle saatlerinde, düzeldi.

Iran a baktım Mart ayı için 6000 a kadardı onların bülten ama Ankarada 6000den büyük numaralara da randevu vermişler, bunun bir açıklaması var mı acaba?

bu durum bu sene Eu bölgesi için de oldu, SaveDiversityVisa'dan yayınlamıştık. bülten üzeri numaralara mülakat verildiğine bir kere rastladık. nasıl bir INA'dan yararlandılar bilemiyoruz ama normalde mümkün olmaması gereken bir durum bu.

Nisan bültenine göre İran için başka mülakat veremezler gibi görünüyor. Yani hepsini EU ya ayırabilir Ankara. Nisan için boş mu geçecekler sizce yoksa mülakat verirler mi?
    Gerçi bugün yarın yeni bülten de açıklanacak.
    Ankara neyi bekliyor olabilir?

dediğiniz gibi tamamen EU'ya slot ayrılabilir, bu mümkün. normalde nisan mülakatlarının çoktan dağıtılması gerekti. kalan sürede mülakat planlaması nisan ayı başına değil ama ikinci yarısına yapılabilir elbette. bu ne kadar mümkün söylemek zor. neyi beklediklerinden çok isteyip istemedikleri önemli açıkçası.

yorum yapmak oldukça zor. çok klasik olacak ama bekleyip görmek ve SaveDiversityVisa'nın twitter hesabına destek vermek yapılabilecek tek şey sanki.

https://twitter.com/sDiversityVisa

• ⭐⭐⭐

@imahnet, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

@smartcells
    Merhaba,

Aşağıda açıklayacağım sebepten dolayı yazıp yazmamak arasında kaldım, daha sonra belki bu olay birileri için faydalı olur diye formda yazmaya karar verdim.
    Öncelikle Suriyeli olduğumu açıklamak istiyorum. Biliyorum kimileri sevmiyor ve hatta nefret edercesine istemiyor, kimileri de “tamam da bu kadar misafirlik olmaz” diyor. Herkese saygı duyuyorum ve kimseyi yargılamıyorum, öyle bir hakkım da yok.
    10 yıldan fazla buradayım, hiçbir maddi destek almadım. Türkmenim ( başka etnik kökenden de olabilirim ne fark eder) ve bu konu hakkında sadece şunu söylemek istiyorum: insanları yargılamayın, bu durumun sebebi ülkelerin yönetimleri ve mülteci politikalarıdır)

DV deneyimine gelince.
    Sondan söyleyeceğimi başta söyleyeyim: evrakları teslim ettikten sonra konsolos karar/onay veriliyor. İnterview’da rahat olun formalitedir.

Başvuru yaparken bilgileri doğru ve eksiksiz doldurdum ( doğum yeri: Suriye, Uyruk: Suriyeli, randevu yeri: Türkiye)
    Kurayı kazandığımda herkes gibi mutlu oldum ve olacak mı acaba dedim. Bir masal gibiydi.
    Neyse sonraki süreci adım adım yaptım (ds260formu-evrak gönderimi-sağlık muayenesi, vs)
    Evrak istek maili geldiğinde bazı evrak eksikti. Bununla ilgili Kentucky’a bir email de attım, gelen cevap "karar konsolosundur" şeklindeydi.
    Randevu tarihinden önce hazırlamamız gerek evrak listesini içeren bir email geldi. Suriye’den bazı belgeler isteniliyordu ( askerlik, temiz kağıdı falan) ama “if applicable” deniliyordu. Ki o dokümanları elde edemem.
    Randevu günü geldiğinde banka sistemi gibi sıra numarası veriyorlar. Önce ödeme sonra evrak en sonda interview.
    -Ödemeyi ya nakit ya da kredi kartı kabul ediyorlar. Banka kartı kabul etmediler. Kasiyer yarım saat süre verdi, koştura koştura banka bulup çekip geldim parayı. Gidecek arkadaşlar buna göre hazırlıklı olsunlar.
    -Evrak teslim kısmında yaşlı bir abla vardı, biraz da sabırsızdı. Durduk yere gerdi beni. (şu evrak nerde, şu evrak yok, hızlı ol insanlar sırada deyip durdu)
    -Randevu sırası yandığında gişeye gittik (ki bir odada olacağını düşünüyordum) yeminden sonra kadın şaşırmış şekilde senin doğum yerin Suriye, yanlış başvuru yapılmış demez mi? ne diyeceğimi bilemedim. Evrak yetersizliğinden bir gol yerim derken böyle bir şey beklemiyorum. İngilizce olarak başvuru sürecini, bilgilerimi dikkatlice yazarak yaptığımı anlattım ve evrak istemi ve mülakat tarihi bu bilgiler doğrultusunda yaptığımı anlattım. Ama ne yazık ki yanlış değerlendirme dedi. Tekrar başvur dedi. “204(1)(i)(iii) incorrect foreign state of chargeability” yazarak bir sonuç kağıdı verdi.

Bir yıldır heyecanla geçen bir bekleyişin ardından bu duruma çok üzüldüm. Onca evrak gönderdikten sonra ve randevunu öncesi “if applicable” diyerek Suriye’den bazı dokümanlar istemelerine rağmen şaşkın bir şekilde senin doğum yerin Suriye yanlış başvuru demeleri karşısında hayal kırıklığına uğradım.

Durduk yere kimseden küfür yememek için yazmak istemiyordum ama bilgiyi paylaşmak gerektiğini düşündüm.
    Kazanan arkadaşlara tebrikler, tadını çıkarın 🙂

Geçmiş olsun kardeşim nereli olduğun hiç önemli değil emin ol.
    Coğrafya kaderdir dediğinde, bazı çok bilmiş tuzu kurular kaderin senin elindedir diye ahkam keserler. Yoo basbayağı coğrafya kader işte.
    Neyse tekrardan geçmiş olsun umarım bir yolunu bulursun. Hayatında bol şanslar dilerim.

• @imahnet önemli olan buraya bu deneyiminizi aktarma cesareti ve öz güveni göstermeniz.
    istemeden de olsa yaptığını bu hata ne yazık ki geri dönüşü olmayan sonuçlara sebep oluyor ancak; belki de sizin için daha farklı maceralara ya da bir sonraki çekilişe fırsat yaratacaktır.

sonraki fırsatların istediğiniz gibi sonuçlanması dileğiyle.

• Herkese Merhabalar

MÜLAKAT DENEYİMİM

Mülakatım 14 Mart 8:45’te idi
    Sabah 8:20 gibi konsolosluğun önüne geldim. Sadece bir kişi vardı. Güvenlik pasapotumu aldı. Listede ismime baktı tamam dedi. Ardından covid formunu doldurdum. Sonra dosyamı ve üzerimdeki metal eşyaları verdikleri kaba koydum. X-ray cihazından geçtim. Oradan ana binaya yölendirdiler. İçerisi kalabalıktı. Ana binadan hemen içeri girince soldaki memur pasaportu alıp arkasına bir şey yapıştırdı. Sıra numaramı verdi. ve biraz bekledikten sonra sıra numaram yandı. İlk olarak 7 nolu gişede numaram yandı. Ücreti ödedim. Pasaportumu aldı bu arada memura daha önce H2b vizesi için 190 dolar ücret ödediğimi ama kullanamadığımı söyledim. Kullanabilir miyim dedim evrakları teslim edeceğiniz yere sorun dedi. Kısaca başından savuşturdu. Çünkü ödeyipte kullanamadığınız ücretlerin 2023 kadar geçerliliği var. (Yatırdığım ücreti evrakları teslim ettiğim yere sormayı unuttum heyacandan) sonra tekrar numaramın yanmasını bekledim. 11 nolu gişede numaram tekrar yandı.
    Sağlık raporu
    Nüfus kayıt belgesi
    Askerlik tecil belgesi
    Adli sicil kaydı
    İki adet fotoğraf
    Diploma ve fotokopisi
    Job offer
    Banka hesap dökümü (hesap 16 bin 500 dolar vardı)
    Evrakları teslim ettim salonda beklemeye başladım. Mülakatların olduğu yere yakın birde ayakta bekledim. Mülakatı olan insanları takip ediyordum. Ardından sarışın saçlı orta yaşta ablanın elinde dosyamı gördüm onda mülakat olacağımı anladım. 5 nolu gişede numaram yandı. Cama yaklaştım. Good morning dedim hiç pas vermedi. Gerildim biraz açıkçası sonra camın hemen önünde diplomamın orjinalini ve 330 dolarlık ödeme fişini gördüm geçeceğimi o an anladım. Sanki öncesinde kararını vermiş gibiydi görevli abla. Zaten ayakta, yapılan mülakatları takip ederken sarışın ablanın dosyamı incelediğini görmüştüm. Sadece 4 soru sordu.

-What do you plan to do in USA?
    -can you describe you job?
    -do you have a child?
    -do you have marriage?
    Tebrikler dedi diplomamın orjinalini verdi teşekkürler dedim ayrıldım. Telefonumu otele bırakmıştım aileme haber vermek için neredeyse koşarak gittim.
    Öncelikli @gucarslan bey ve @smartcells beye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün bu mülakatı geçtiysem bunda sizin payınız çok. Allah sizden razı olsun.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

bu vesileyle ilgili konuyu tekrar hatırlatmak istiyorum;
    mülakat sonrası CEAC'da statülerinizin nasıl görüneceğini, buradan tekrardan okumanızı rica ederim.

CEAC Status Check / Visa Status Check (NIV & IV)

• @erdal tebrikler, herşey gönlünüzce olsun.

• @gamefry'in belirttiği şekilde, asker kaçağı terimi yanlış kullanılıyor.
    Yoklama Kaçağı; askerlik çağı gelmesine rağmen askerlik şubesinde işlemini yaptırmaktan (kaydolmaktan) kaçan kişi.
    Bakaya; askerlik şubesinde işlemini tamamlamış (kaydolmuş) fakat birliğine sevk edilmesine rağmen birliğine gitmekten kaçan kişi.
    Asker Kaçağı (Firar); askerlik hizmetine başlamış fakat zorunlu olan askerlik hizmetini tamamlamadan kaçan kişi.
    Yoklama kaçağı gbt'ye düşmez, asker kaçağı düşer.

• ⭐⭐

@erdal, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

Herkese Merhabalar

MÜLAKAT DENEYİMİM

Mülakatım 14 Mart 8:45’te idi
    Sabah 8:20 gibi konsolosluğun önüne geldim. Sadece bir kişi vardı. Güvenlik pasapotumu aldı. Listede ismime baktı tamam dedi. Ardından covid formunu doldurdum. Sonra dosyamı ve üzerimdeki metal eşyaları verdikleri kaba koydum. X-ray cihazından geçtim. Oradan ana binaya yölendirdiler. İçerisi kalabalıktı. Ana binadan hemen içeri girince soldaki memur pasaportu alıp arkasına bir şey yapıştırdı. Sıra numaramı verdi. ve biraz bekledikten sonra sıra numaram yandı. İlk olarak 7 nolu gişede numaram yandı. Ücreti ödedim. Pasaportumu aldı bu arada memura daha önce H2b vizesi için 190 dolar ücret ödediğimi ama kullanamadığımı söyledim. Kullanabilir miyim dedim evrakları teslim edeceğiniz yere sorun dedi. Kısaca başından savuşturdu. Çünkü ödeyipte kullanamadığınız ücretlerin 2023 kadar geçerliliği var. (Yatırdığım ücreti evrakları teslim ettiğim yere sormayı unuttum heyacandan) sonra tekrar numaramın yanmasını bekledim. 11 nolu gişede numaram tekrar yandı.
    Sağlık raporu
    Nüfus kayıt belgesi
    Askerlik tecil belgesi
    Adli sicil kaydı
    İki adet fotoğraf
    Diploma ve fotokopisi
    Job offer
    Banka hesap dökümü (hesap 16 bin 500 dolar vardı)
    Evrakları teslim ettim salonda beklemeye başladım. Mülakatların olduğu yere yakın birde ayakta bekledim. Mülakatı olan insanları takip ediyordum. Ardından sarışın saçlı orta yaşta ablanın elinde dosyamı gördüm onda mülakat olacağımı anladım. 5 nolu gişede numaram yandı. Cama yaklaştım. Good morning dedim hiç pas vermedi. Gerildim biraz açıkçası sonra camın hemen önünde diplomamın orjinalini ve 330 dolarlık ödeme fişini gördüm geçeceğimi o an anladım. Sanki öncesinde kararını vermiş gibiydi görevli abla. Zaten ayakta, yapılan mülakatları takip ederken sarışın ablanın dosyamı incelediğini görmüştüm. Sadece 4 soru sordu.

-What do you plan to do in USA?
    -can you describe you job?
    -do you have a child?
    -do you have marriage?
    Tebrikler dedi diplomamın orjinalini verdi teşekkürler dedim ayrıldım. Telefonumu otele bırakmıştım aileme haber vermek için neredeyse koşarak gittim.
    Öncelikli @gucarslan bey ve @smartcells beye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün bu mülakatı geçtiysem bunda sizin payınız çok. Allah sizden razı olsun.

Merhaba Hayırlı Olsun, Yeni hayatinizda başarılar dilerim.

• @emirgenco teşekkür ederim 🙂

• @gucarslan çok teşekkürler üstat; herşey için... Umarım siz de bir an önce çoktan haketmiş olduğunuz vizeyi alırsınız ve bir gün yollarımız ABD'de kesişir, keyifli sohbetler ederiz 🙏🏻 ☺

• @smartcells üstadım umarım kararınızı tekrar gözden geçirir ve bu sebepten ötürü bizleri cezalandırmazsınız 🙂

• ⭐⭐⭐⭐⭐

sayin @ayvalik10 , kotu niyetle yorum yapmaniz size olan guvenimizi ve saygiyi sarsmaktan baska bir ise yaramiyor. lutfen DV basliklarini bundan sonra kullanmayin, birakin surecle ilgili bilgileri bu konuda herkesten daha bilgili arkadaslar versinler... sayin @gucarslan ile hangi bilginin dogru olup olmadigini tartismaniz ile kendisine iftira atmaniz birbirinden farkli iki durum. sayin @gucarslan hickimseyi yanlis yonlendirmedigi gibi, herkesin durumuna en uygun ve en makul yonlendirmeleri yapmistir, bundan emin olabilirsiniz.

sayin @gucarslan , gocmenlik konularinda tum sorularin dogru bir sekilde cevaplanmasini saglamak adina sizi moderator olarak atiyorum. Lutfen yanlis bilgi iceren iletileri silmekten cekinmeyin, duzeltilmis yanlis bilgi olsa dahi bu yanlis bilginin okunamamasi en ideal cozum olur.

Su an icin gerekmedikce lutfen kimseyi banlamayin, ama NodeBB'den cok uzun bir suredir istedigimiz "uye susturma" ozelligini 3 gun once NodeBB'ye eklediler ve birkac hafta sonra yayimlanacak guncelleme ile foruma bunu ekleyecegiz. Dolayisiyla israrla yanlis bilgi verdigini dusundugunuz herkesi cekinmeden susturabileceksiniz.

• sayin @smartcells , sayin @gucarslan hem benim icin hem de forum icin hickimseyle kiyaslanamayacak kadar degerli biridir 👍 bilginize...

• Sayın @smartcells Sizin ve Sayın @gucarslan in yaptıklarını insanların hayatlarına dokunduğunuz için buradan takdir ediyorum. Lütfen @ayvalik10 için bu kadar insanı cezalandırmayin.ona değmez. Herkes kendine yakışanı yapar. Sayın @crazycells de durumu çok iyi değerlendiren ama oldukça naif ve demokratik bir şekilde forumu yönetmekten geri kalmayıp ve herkese örnek olan bir kişilik. Gerçekten ben olsam direk engelleyecegim kişilere bile kestirip atmayan söz hakkı tanıyarak özgür bir ortam yaratıyor. Zaten yazdiklari yazılarıyla insanlar kendilerini soyutluyorlar. Dolayısıyla kimin neler yaptığını herkes biliyor. Ama benim şaşırdığım 5 yıldızı nasıl alıyor. Bu sorgulanabilir. Çok basit konularda bile yanlış bilgiler yazabiliyor. Sanki kasten yapıyor gibi. Dogru birdir. Sayın @smartcells sizi destekliyorum..saygılar

Benzer Başlıklar

• DV2025 Mülakat Deneyimleri

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    203k Bakış
    Peyk74P
    @caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri @EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz. Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama
  • [Arşiv] Sayılarla DV2021

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    482
    9 Oy
    482 İleti
    34k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k