Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @melcem, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @smartcells Üstadım, tecrübenize saygım sonsuz(onun için ne yaparsanız altına imza atarım-haddim olmayarak-), lakin "Bu duruma müdahale edilip gereği yapılıncaya kadar forumda yazmayıp..." kısmı tecrübelerinizden, biraz arkadaşları mahrum etmek gibi olmuyor mu(!)(ki gerçekten çok emeğinizden yararlandım). Yoksa @gucarslan bey'e yapılan itirazlara benim de elim klavyeye gidiyor ama kendisi çok nazikçe ve kanıtlı olarak cevap veriyor -hayran olmamak elde değil-. Ona destek olmak için başka bir yol varsa yaparım tabi ki. Vaktiniz müsait oldukça yardımlarınızı esirgememeniz dileğiyle. (Yine de tercih sizin, saygı duyuyorum...)

    Yüzlerce insanın en baştan sorun çıkmadan vize almasını sağlamış, AP'ye kalmış veya başka bir nedenle vize alamayacak kişilerin vize alması için ve daha nice konularda gece gündüz uğraşmış, vizelerini almalarını sağlayıp onları uğurlamış, bu foruma bu kadar katkı ve emeği olan @gucarslan 'a yönelttiği iğrenç ithamları, yalan yanlış yazıları görünce midem bulanıyor. Bütün yaptığı yalan yanlış google ve youtube linki atmaktan ibaret saygısız ve küstah, boş beleş forumun delisi kıvamında biri mi daha önemli, bu forumu insanlara daha faydalı hale getiren, değerli kılan @gucarslan gibiler mi daha değerli bunu görmek istiyorum.


  • Sayın @ayvalik10 yoklama kaçağı ve asker kaçağı dediğiniz şeyler birbirinden farklı. Herkes kendine asker kaçağı diyor fakat kanunen değiller. Aslında sadece yoklaması alınmamış kişi diyebilirsiniz.

    Bunlara kesin uygulanacak diye bir durum olmasa da en fazla para cezası kesiliyor. Yurtdışına çıkma yasağı söz konusu değil. Bu para cezası yoklamaya gidince yoklama yapmadığınız gün üzerinden hesaplanıyor. Tabi dediğim gibi uygulanırsa.

    Asker kaçağı dediğiniz ise yoklamasını yapmış, birliği belli olmuş fakat teslim olmamış ya da gittikten sonra birliğinden kaçmış kişidir. Bunlar hazırda asker olduğundan işlemleri farklı zaten.

    Yoklamasını yapmamış arkadaşları havaalanında askere alınırsınız vs. diye yanlış bilgilendirmeyin lütfen. Sayın @gucarslan ‘ın yazdığı madde doğru.


  • İyi haftalar herkese

    #savediversityvisa sitesine ne oldu ulaşamıyorum


  • Ben malum şahsı engelledim çok rahat oluyor vallahi..
    Ama tabi @smartcells yazdıklarına katılıyorum @crazycells acil müdahale etmeli fakat kendisi bir süredir görünmüyor


  • @smartcells
    Merhaba,

    Aşağıda açıklayacağım sebepten dolayı yazıp yazmamak arasında kaldım, daha sonra belki bu olay birileri için faydalı olur diye formda yazmaya karar verdim.
    Öncelikle Suriyeli olduğumu açıklamak istiyorum. Biliyorum kimileri sevmiyor ve hatta nefret edercesine istemiyor, kimileri de “tamam da bu kadar misafirlik olmaz” diyor. Herkese saygı duyuyorum ve kimseyi yargılamıyorum, öyle bir hakkım da yok.
    10 yıldan fazla buradayım, hiçbir maddi destek almadım. Türkmenim ( başka etnik kökenden de olabilirim ne fark eder) ve bu konu hakkında sadece şunu söylemek istiyorum: insanları yargılamayın, bu durumun sebebi ülkelerin yönetimleri ve mülteci politikalarıdır)

    DV deneyimine gelince.
    Sondan söyleyeceğimi başta söyleyeyim: evrakları teslim ettikten sonra konsolos karar/onay veriliyor. İnterview’da rahat olun formalitedir.

    Başvuru yaparken bilgileri doğru ve eksiksiz doldurdum ( doğum yeri: Suriye, Uyruk: Suriyeli, randevu yeri: Türkiye)
    Kurayı kazandığımda herkes gibi mutlu oldum ve olacak mı acaba dedim. Bir masal gibiydi.
    Neyse sonraki süreci adım adım yaptım (ds260formu-evrak gönderimi-sağlık muayenesi, vs)
    Evrak istek maili geldiğinde bazı evrak eksikti. Bununla ilgili Kentucky’a bir email de attım, gelen cevap "karar konsolosundur" şeklindeydi.
    Randevu tarihinden önce hazırlamamız gerek evrak listesini içeren bir email geldi. Suriye’den bazı belgeler isteniliyordu ( askerlik, temiz kağıdı falan) ama “if applicable” deniliyordu. Ki o dokümanları elde edemem.
    Randevu günü geldiğinde banka sistemi gibi sıra numarası veriyorlar. Önce ödeme sonra evrak en sonda interview.
    -Ödemeyi ya nakit ya da kredi kartı kabul ediyorlar. Banka kartı kabul etmediler. Kasiyer yarım saat süre verdi, koştura koştura banka bulup çekip geldim parayı. Gidecek arkadaşlar buna göre hazırlıklı olsunlar.
    -Evrak teslim kısmında yaşlı bir abla vardı, biraz da sabırsızdı. Durduk yere gerdi beni. (şu evrak nerde, şu evrak yok, hızlı ol insanlar sırada deyip durdu)
    -Randevu sırası yandığında gişeye gittik (ki bir odada olacağını düşünüyordum) yeminden sonra kadın şaşırmış şekilde senin doğum yerin Suriye, yanlış başvuru yapılmış demez mi? ne diyeceğimi bilemedim. Evrak yetersizliğinden bir gol yerim derken böyle bir şey beklemiyorum. İngilizce olarak başvuru sürecini, bilgilerimi dikkatlice yazarak yaptığımı anlattım ve evrak istemi ve mülakat tarihi bu bilgiler doğrultusunda yaptığımı anlattım. Ama ne yazık ki yanlış değerlendirme dedi. Tekrar başvur dedi. “204(1)(i)(iii) incorrect foreign state of chargeability” yazarak bir sonuç kağıdı verdi.

    Bir yıldır heyecanla geçen bir bekleyişin ardından bu duruma çok üzüldüm. Onca evrak gönderdikten sonra ve randevunu öncesi “if applicable” diyerek Suriye’den bazı dokümanlar istemelerine rağmen şaşkın bir şekilde senin doğum yerin Suriye yanlış başvuru demeleri karşısında hayal kırıklığına uğradım.

    Durduk yere kimseden küfür yememek için yazmak istemiyordum ama bilgiyi paylaşmak gerektiğini düşündüm.
    Kazanan arkadaşlara tebrikler, tadını çıkarın 🙂


  • Mülakat Deneyimi

    11.03.2022 saat 8:45'te olan mülakatım için konsolosluğun önüne 8:00 gibi gittim. Çok sıra olduğunu görünce eşyalarımı kaktüs cafeye emanet olarak bırakıp 8:10 gibi sıraya girdim(Uzun bir sıra vardı ve çoğunluk yabancı uyruklular gibiydi). Güvenlik mülakatı 8:45'te olanların öne gelmesini isteyip sırayla almaya başladı. Önce bant tarzı bir materyali üstüme ikişer kez sürmemi daha sonra Covid-19 formunu doldurup imzalamamı istedi. O sırada ismimi listeden kontrol etti ve içeri girdim. X-ray cihazından geçip ağır bir kapıyı açıp girişte ki hanımefendinin yanına gittim. Pasaportumu alıp arkasına bir barkot yapıştırıp bir sıra numarası verdi ve bu sıraya göre sırasıyla işlem yapılacağını, sıra numaramı unutmamam gerektiğini söyledi. Yaklaşık 10 dk bekledikten sonra numaram 1. kez yandı ve gidip 330$ ödememi yaptım(aynı zamanda numaramın yazılı olduğu kağıdı da aldılar benden). Yeniden beklemeye başladım ve yaklaşık 10-15 dk daha bekledikten sonra tekrar numaram yandı ve 12 numaralı bankoya giderek evraklarımı teslim ettim. Buradaki hanımefendi bazı evrakları bana geri verdi(kazandığımı gösteren çıktılar ve ais kaydı çıktısı). Adresimin yazılı olduğu kağıdı gösterip yanına gideceğim kişinin adını soyadını yazmamı istedi. Mülakatımı Türkçe mi ? İngilizce mi ? yapmak istediğimi sordu bende Türkçe istediğimi bellirtip ordan ayrıldım. Yine yaklaşık 10-15 dk bekledikten sonra 2 numaralı bankoda numaram yandı ve uzun boylu sarışın beyefendi beni hoşgeldin diyerek karşıladı(Tercüman yoktu görevli kendisi Türkçe biliyordu). Sistemde yavaşlık olduğu için bir müddet bekledik ardından bana sağ elimi kaldırarak doğruları söyleyeceğine yemin eder misin dedi evet dedim. Parmak izlerimi aldı ve sonra bana sağlık raporunda giriş sayfamın eksik olduğunu söyledi. Bende benimle alakalı olmadığını kapalı zarfta getiridiğimi söyledim. Gidip 2-3 dk sonra geri geldi ve sıkıntı yok dedi. Bende ona ingilizce konuşabildiğimi ancak çok iyi olmadığını İngilizce isterse konuşabileceğimi söyledim. O da ingilizce devam edelim zorlanırsan Türkçe'de konuşuruz tarzı birşey dedi ve yarı İngilizce yarı Türkçe devam ettik. Sonra bana sırasıyla şu soruları sordu;
    -Amerika'da nereye gidiceksin ?
    +New York
    -Orada tanıdıkların var mı ?
    +Evet var
    -Kimin yanına gidiyorsun ? Adı ne ?
    +Abimin arkadaşı adı: xxx
    -Ne iş yapacaksın ? (İş teklifim vardı)
    +Hediyelik eşya ve christmas süs eşyaları satan bir yerde çalışacağım.
    -Daha önce Amerika'da bulundun mu ?
    +Hayır
    Sorular bitti ve vizemin onaylandığını ancak unganlardan gelecek eksik sayfanın tamamlanması sonrası vizemin basılacağını söyledi. Bende yapabileceğim birşeyin olup olmadığını sordum. Hayır senin birşey yapmana gerek yok onlar bize gönderecek dedi. Bende teşekkür edip iyi günler dileyerek ayrıldım. 8:25 gibi içeri girdim, 9:15 gibi içerden çıktım ve şunu söyleyebilirim ki; gergin olmak, stres yapmak, korkmak gibi endişelerimin hepsinin çok yersiz olduğunu doğruyu söyledikten sonra herşeyin aslında çok basit olduğunu gördüm. Belki de hayatımızın en kolay mülakatlarından biri ancak bunu onay aldıktan sonra görüyoruz. Ayrıca 9100$-1280 euro- iş teklifim vardı. Hesap özetim son 6 ay gayet hareketliydi bana herhangi bir maddi soru sormadı. Bütün yeşilkart forum ailesine çok teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten çok büyük bir hizmet. Mülakat bekleyen ve mülakata girecek tüm arkadaşlara bol şans, umarım herkes vizesine kavuşur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eneskzlky gözünüz aydın, vizeniz hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum.

    yolunuz da bahtınız açık olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayla-can şahsen engelleyemem, bu başlıkta bu kadar yanlış yönlendirme ve yanlış bilgi verilirken. o bilginin düzeltilmesi ve talihlinin doğru şekilde yönlendirilmesi gerek.

    engellemek çözüm değil. çözüm; insanların doğru yolda olması.


  • @smartcells buna katilmanin yani sira bundan yaklasik bir sene once tarafiniza bu foruma daha yeni uye olmusken sikayetimi bu sahisla ilgili iletmistim @crazycells ..
    Bu arkadasin usten bakan uslubunu artik gectim yaklasimi kullandigi terimler vb. hal ve hareketleri olsun inanilmaz rahatsizlik verici.
    Ogun bugundur bende engelli kendisi ama goruyorum ve takip ediyorumki hala ayni kafa ayni tavirlar.
    Guzelim forumu kirletmekten baska hicbir olayi yok.
    Bence artik bir tedbir almalisiniz yoksa forum kirliligi her gecen gun artarak devam edicektir.


  • @gucarslan çok teşekkür ederim hem güzel dilekleriniz için hemde hakkı ödenmez emekleriniz için, dualarım sizinle


  • @gokhanbagatur bu arada sn. @gucarslan sizi sahsen tanimam bilgimde yok sizinle alakali genel anlamda ama burdan elinizin uzandigi bircok kisiden tutunda yapmis oldugunuz paylasimlar,duzeltmelere kadar hepsini goruyor ve takip ediyorum.
    Sizden ricam sukunetli durusunuzu devam ettirmeniz ve bu deli sacmasini gormezden gelmenizdir.
    Sahsiniza sallayip tutmasina cok sey demek isterim ama uslup geregi ve bende engelli oldugu icin okuyamayacagindan oturu gerek duymuyorum.
    Bir seneden beri sizi forum uzerinden takip eden biri olan sahsim bile sizin neler yaptiginizi goruyorken sanirim diger forum arkadaslarida durumun farkindadir.
    Kimin ne oldugunu goremicek kadar,yada bir delinin pesinden kosacak kadar vurdum duymaz olmadiklari kanaatindeyim.
    Sevgiler.


  • @dalecooper7 vizeniz hayırlı olsun tebrikler yeni hayatınızda mutlulukla sağlıkla güzel günleriniz olsun 💐


  • @Akif-Sanlı vizeniz hayırlı olsun tebrikler yeni hayatınızda mutlulukla sağlıkla güzel günleriniz olsun 💐


  • @ayla-can, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    İyi haftalar herkese

    #savediversityvisa sitesine ne oldu ulaşamıyorum

    Düzeldi site. @gucarslan

    İran a baktım Mart ayı için 6000 a kadardı onların bülten ama Ankarada 6000den büyük numaralara da randevu vermişler, bunun bir açıklaması var mı acaba?

    Nisan bültenine göre İran için başka mülakat veremezler gibi görünüyor. Yani hepsini EU ya ayırabilir Ankara. Nisan için boş mu geçecekler sizce yoksa mülakat verirler mi?
    Gerçi bugün yarın yeni bülten de açıklanacak.
    Ankara neyi bekliyor olabilir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayla-can server sağlayıcımız ile alakalı bir sorun yaşamıştık öğle saatlerinde, düzeldi.

    Iran a baktım Mart ayı için 6000 a kadardı onların bülten ama Ankarada 6000den büyük numaralara da randevu vermişler, bunun bir açıklaması var mı acaba?

    bu durum bu sene Eu bölgesi için de oldu, SaveDiversityVisa'dan yayınlamıştık. bülten üzeri numaralara mülakat verildiğine bir kere rastladık. nasıl bir INA'dan yararlandılar bilemiyoruz ama normalde mümkün olmaması gereken bir durum bu.

    Nisan bültenine göre İran için başka mülakat veremezler gibi görünüyor. Yani hepsini EU ya ayırabilir Ankara. Nisan için boş mu geçecekler sizce yoksa mülakat verirler mi?
    Gerçi bugün yarın yeni bülten de açıklanacak.
    Ankara neyi bekliyor olabilir?

    dediğiniz gibi tamamen EU'ya slot ayrılabilir, bu mümkün. normalde nisan mülakatlarının çoktan dağıtılması gerekti. kalan sürede mülakat planlaması nisan ayı başına değil ama ikinci yarısına yapılabilir elbette. bu ne kadar mümkün söylemek zor. neyi beklediklerinden çok isteyip istemedikleri önemli açıkçası.

    yorum yapmak oldukça zor. çok klasik olacak ama bekleyip görmek ve SaveDiversityVisa'nın twitter hesabına destek vermek yapılabilecek tek şey sanki.

    https://twitter.com/sDiversityVisa

  • ⭐⭐⭐

    @imahnet, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @smartcells
    Merhaba,

    Aşağıda açıklayacağım sebepten dolayı yazıp yazmamak arasında kaldım, daha sonra belki bu olay birileri için faydalı olur diye formda yazmaya karar verdim.
    Öncelikle Suriyeli olduğumu açıklamak istiyorum. Biliyorum kimileri sevmiyor ve hatta nefret edercesine istemiyor, kimileri de “tamam da bu kadar misafirlik olmaz” diyor. Herkese saygı duyuyorum ve kimseyi yargılamıyorum, öyle bir hakkım da yok.
    10 yıldan fazla buradayım, hiçbir maddi destek almadım. Türkmenim ( başka etnik kökenden de olabilirim ne fark eder) ve bu konu hakkında sadece şunu söylemek istiyorum: insanları yargılamayın, bu durumun sebebi ülkelerin yönetimleri ve mülteci politikalarıdır)

    DV deneyimine gelince.
    Sondan söyleyeceğimi başta söyleyeyim: evrakları teslim ettikten sonra konsolos karar/onay veriliyor. İnterview’da rahat olun formalitedir.

    Başvuru yaparken bilgileri doğru ve eksiksiz doldurdum ( doğum yeri: Suriye, Uyruk: Suriyeli, randevu yeri: Türkiye)
    Kurayı kazandığımda herkes gibi mutlu oldum ve olacak mı acaba dedim. Bir masal gibiydi.
    Neyse sonraki süreci adım adım yaptım (ds260formu-evrak gönderimi-sağlık muayenesi, vs)
    Evrak istek maili geldiğinde bazı evrak eksikti. Bununla ilgili Kentucky’a bir email de attım, gelen cevap "karar konsolosundur" şeklindeydi.
    Randevu tarihinden önce hazırlamamız gerek evrak listesini içeren bir email geldi. Suriye’den bazı belgeler isteniliyordu ( askerlik, temiz kağıdı falan) ama “if applicable” deniliyordu. Ki o dokümanları elde edemem.
    Randevu günü geldiğinde banka sistemi gibi sıra numarası veriyorlar. Önce ödeme sonra evrak en sonda interview.
    -Ödemeyi ya nakit ya da kredi kartı kabul ediyorlar. Banka kartı kabul etmediler. Kasiyer yarım saat süre verdi, koştura koştura banka bulup çekip geldim parayı. Gidecek arkadaşlar buna göre hazırlıklı olsunlar.
    -Evrak teslim kısmında yaşlı bir abla vardı, biraz da sabırsızdı. Durduk yere gerdi beni. (şu evrak nerde, şu evrak yok, hızlı ol insanlar sırada deyip durdu)
    -Randevu sırası yandığında gişeye gittik (ki bir odada olacağını düşünüyordum) yeminden sonra kadın şaşırmış şekilde senin doğum yerin Suriye, yanlış başvuru yapılmış demez mi? ne diyeceğimi bilemedim. Evrak yetersizliğinden bir gol yerim derken böyle bir şey beklemiyorum. İngilizce olarak başvuru sürecini, bilgilerimi dikkatlice yazarak yaptığımı anlattım ve evrak istemi ve mülakat tarihi bu bilgiler doğrultusunda yaptığımı anlattım. Ama ne yazık ki yanlış değerlendirme dedi. Tekrar başvur dedi. “204(1)(i)(iii) incorrect foreign state of chargeability” yazarak bir sonuç kağıdı verdi.

    Bir yıldır heyecanla geçen bir bekleyişin ardından bu duruma çok üzüldüm. Onca evrak gönderdikten sonra ve randevunu öncesi “if applicable” diyerek Suriye’den bazı dokümanlar istemelerine rağmen şaşkın bir şekilde senin doğum yerin Suriye yanlış başvuru demeleri karşısında hayal kırıklığına uğradım.

    Durduk yere kimseden küfür yememek için yazmak istemiyordum ama bilgiyi paylaşmak gerektiğini düşündüm.
    Kazanan arkadaşlara tebrikler, tadını çıkarın 🙂

    Geçmiş olsun kardeşim nereli olduğun hiç önemli değil emin ol.
    Coğrafya kaderdir dediğinde, bazı çok bilmiş tuzu kurular kaderin senin elindedir diye ahkam keserler. Yoo basbayağı coğrafya kader işte.
    Neyse tekrardan geçmiş olsun umarım bir yolunu bulursun. Hayatında bol şanslar dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @imahnet önemli olan buraya bu deneyiminizi aktarma cesareti ve öz güveni göstermeniz.
    istemeden de olsa yaptığını bu hata ne yazık ki geri dönüşü olmayan sonuçlara sebep oluyor ancak; belki de sizin için daha farklı maceralara ya da bir sonraki çekilişe fırsat yaratacaktır.

    sonraki fırsatların istediğiniz gibi sonuçlanması dileğiyle.


  • Herkese Merhabalar

    MÜLAKAT DENEYİMİM

    Mülakatım 14 Mart 8:45’te idi
    Sabah 8:20 gibi konsolosluğun önüne geldim. Sadece bir kişi vardı. Güvenlik pasapotumu aldı. Listede ismime baktı tamam dedi. Ardından covid formunu doldurdum. Sonra dosyamı ve üzerimdeki metal eşyaları verdikleri kaba koydum. X-ray cihazından geçtim. Oradan ana binaya yölendirdiler. İçerisi kalabalıktı. Ana binadan hemen içeri girince soldaki memur pasaportu alıp arkasına bir şey yapıştırdı. Sıra numaramı verdi. ve biraz bekledikten sonra sıra numaram yandı. İlk olarak 7 nolu gişede numaram yandı. Ücreti ödedim. Pasaportumu aldı bu arada memura daha önce H2b vizesi için 190 dolar ücret ödediğimi ama kullanamadığımı söyledim. Kullanabilir miyim dedim evrakları teslim edeceğiniz yere sorun dedi. Kısaca başından savuşturdu. Çünkü ödeyipte kullanamadığınız ücretlerin 2023 kadar geçerliliği var. (Yatırdığım ücreti evrakları teslim ettiğim yere sormayı unuttum heyacandan) sonra tekrar numaramın yanmasını bekledim. 11 nolu gişede numaram tekrar yandı.
    Sağlık raporu
    Nüfus kayıt belgesi
    Askerlik tecil belgesi
    Adli sicil kaydı
    İki adet fotoğraf
    Diploma ve fotokopisi
    Job offer
    Banka hesap dökümü (hesap 16 bin 500 dolar vardı)
    Evrakları teslim ettim salonda beklemeye başladım. Mülakatların olduğu yere yakın birde ayakta bekledim. Mülakatı olan insanları takip ediyordum. Ardından sarışın saçlı orta yaşta ablanın elinde dosyamı gördüm onda mülakat olacağımı anladım. 5 nolu gişede numaram yandı. Cama yaklaştım. Good morning dedim hiç pas vermedi. Gerildim biraz açıkçası sonra camın hemen önünde diplomamın orjinalini ve 330 dolarlık ödeme fişini gördüm geçeceğimi o an anladım. Sanki öncesinde kararını vermiş gibiydi görevli abla. Zaten ayakta, yapılan mülakatları takip ederken sarışın ablanın dosyamı incelediğini görmüştüm. Sadece 4 soru sordu.

    -What do you plan to do in USA?
    -can you describe you job?
    -do you have a child?
    -do you have marriage?
    Tebrikler dedi diplomamın orjinalini verdi teşekkürler dedim ayrıldım. Telefonumu otele bırakmıştım aileme haber vermek için neredeyse koşarak gittim.
    Öncelikli @gucarslan bey ve @smartcells beye sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün bu mülakatı geçtiysem bunda sizin payınız çok. Allah sizden razı olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    bu vesileyle ilgili konuyu tekrar hatırlatmak istiyorum;
    mülakat sonrası CEAC'da statülerinizin nasıl görüneceğini, buradan tekrardan okumanızı rica ederim.

    CEAC Status Check / Visa Status Check (NIV & IV)


  • @erdal tebrikler, herşey gönlünüzce olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

116
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum