Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @nilly bir iki sayfa geriye bakarsaniz anlattim tum sureci. Hayir yeni ehliyetler zaten international.


  • @nilly abi Amerika ne bilir bizim Tc yi Yen'i ehliyeti eski ehliyeti :))


  • @yekta Anladigima gore her ulkenin ehliyetinin fotograflari varmis onlarla karsilasiriyorlarmis. Turk ehliyetlerinin eski versiyonunda TC kimlik no yazmiyor ben 2013te almistim , benimkinde yaziyor ve bu onlardaki fotografa tam olarak uymadigi icin gercek mi emin olamiyorlarmis. Sebep buymus international olmasiyla ilgili degilmis.


  • @chemist Evet okudum sizin yasadiginiz sureci, sizin ehliyetinizde TC kimlik numarasi yaziyormuydu? Anladigima gore her ulkenin ehliyetinin fotograflari varmis onlarla karsilasiriyorlarmis. Turk ehliyetlerinin eski versiyonunda TC kimlik no yazmiyor ben 2013te almistim , benimkinde yaziyor ve bu onlardaki fotografa tam olarak uymadigi icin gercek mi emin olamiyorlarmis. Sebep buymus international olmasiyla ilgili degilmis.


  • Merhaba, yeri burası değilse kusura bakmayın ama araç kiralama ile ilgili bir sorum bulunuyor.

    8 gün için kiralanacak tax dahil 250 dolar bedeli olan bir arabanın sigorta masrafı yaklaşık olarak ne kadar olacaktır? (Yaş 30+, eyalet florida)

    Priceline.com'dan baktığımda çok uygun araçlar var, "Collision Damage Protection" olarak da günlük 11 $'lık bir paket var. Sanırım bu en basit paket. Kapsamlı paketler hakkında yaklaşık fikri olan var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @anka Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    Merhaba, yeri burası değilse kusura bakmayın ama araç kiralama ile ilgili bir sorum bulunuyor.

    8 gün için kiralanacak tax dahil 250 dolar bedeli olan bir arabanın sigorta masrafı yaklaşık olarak ne kadar olacaktır? (Yaş 30+, eyalet florida)

    Priceline.com'dan baktığımda çok uygun araçlar var, "Collision Damage Protection" olarak da günlük 11 $'lık bir paket var. Sanırım bu en basit paket. Kapsamlı paketler hakkında yaklaşık fikri olan var mı?

    Haklisiniz, arac kiralama ile ilgili bir konu acmak lazim 🙂
    Bugun kiralama yapan yerlerin bilgilerini toparlayip bir konu acarim ben...


  • Selam arkadaşlar. Dün ve bugün New Jersey'de ehliyet için ne tür işlemleri takip ettim, kısa bir özet geçeyim. Gerçi değerli @chemist süreci ayrıntılı bir şekilde anlatmış. Ben de farklı noktalar hakkında bilgi vereyim.
    Öncelikle New York'ta yaşamama rağmen neden New Jersey'den başvuru yaptım? New York'taki ehliyet işlemleri biraz fazla çetrefilli ve beni zorlayabilirdi. Mevcut ehliyetiniz olsa da NY'de ayrıca driving test'e girmeniz gerekiyor ve aracı da kendinizin getirmesi şart. New Jersey'de ise ehliyetiniz varsa online bir sınava tabi tutuluyorsunuz hepsi bu. Neyse, dün North Bergen'deki New Jersey Motor Vehicle Commission' gittim. Adres ve lokasyon için: https://www.state.nj.us/mvc/

    Neyse efendim, öğleden sonra 3 gibi oradaydım. İlgili formları doldurduktan sonra ID Check bölümünde bekliyorsunuz. Önümde çok değil yaklaşık 30 kişi olmasına rağmen tam 3 saat kuyrukta bekledim 😞 Erken gitmeniz faydalı olabilir.
    Belge olarak SSN, Green Card, kendi ehliyetim, Proof of Address ve kredi kartımı sundum; kabul ettiler. Ancak saat neredeyse 6 pm. olduğu için sürüş testine almadılar. İstediğim bir zamanda gelebileceğimi söylediler.
    Bugün ise online test için gideyim dedim, hiç bir kitaba/soruya çalışmadan. Zaman sınırlaması yok. 50 sorudan 40 soruya doğru yanıt vermeniz gerekiyor. 11. yanlışta sistem kendi kendini kapatıyor. 36. soruya kadar gelebildim 😞 İkinci sınav için Türkçe tercüman talep ettim bu arada. Ücretsiz bir hizmet bu arkadaşlar. Ancak tercüman ile sınava girme durumunda randevuyu onlar veriyor. Telefon numaramı aldılar, randevu tarihini iletmeleri için.
    İşlemler ve sınav sistemi o kadar basit ki. Türkiye'de ehliyet alma sürecim aklıma geldi. Bir sınava girmiştim ki ÖSS sınavı gibiydi.
    Şimdilik bekleyeceğim aramalarını. Süreç hakkında yazarım sizlere. Hoşça ve sağlıkla kalın!


  • @Gül-Ağar selam, bilgiler icin tesekkurler. İns ikinci sinavda rahat bir sekilde ehliyetinizi alirsiniz. New jerseyde bu online test sonrasi hersey tamamlaniyor degil mi? Surus testine gerek kalmiyor yani.

    Ayrica elinkzdeki Turk ehliyeti eski tip ehliyet mi yeni tip ehliyet miydi?


  • @onur1601 teşekkür ederim güzel dileğiniz için..
    NJ'de dediğiniz gibi online test sonrası ehliyetinizi alabiliyorsunuz. Sürüş testine gerek yok, eğer Türkiye'den aldığınız ehliyetiniz varsa tabi.
    Benim elimde eski tip ehliyet vardı; doğru dürüst bakmadılar bile.


  • @gül-ağar bende bunu anlatmaya calisiyorum. Ehliyetime en fazla 2-3 saniye baktilar:)


  • @gül-ağar bu arada siz verdigim videoyu calismadan mi gittiniz. Cunku sorular birebir o videoyla ayniydi.


  • @chemist verdiğiniz videoyu kuyrukta sıra beklerken sadece 20 dakika izleyebildim, inanın çok faydası oldu. 20 dakikalık izlememle zaten 36. soruya kadar gelebildim. Hepsini izleseydim şimdi ehliyet elimdeydi 🙂 Bir sonraki gidişimde bu videoyu baştan sona izleyerek gideceğim.


  • Amerikan vatandasi ile amerikada evlendikten sonra green card basvurusu sonrasi gonderilen I-797 ile ehlietini yenileyen var mi acaba? Tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim


  • @chemist hocam banada o video linkini yollarmisiniz


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @wicked Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    Amerikan vatandasi ile amerikada evlendikten sonra green card basvurusu sonrasi gonderilen I-797 ile ehlietini yenileyen var mi acaba? Tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim

    Tamamen DMV gorevlisinin ne kadar deneyimli olduguna bagli olarak degisecek tecrubeniz. Normalde I-797 ile yapabilirsiniz ama denk gelen gorevli eger yeni baslayan biriyse ya da isi cok iyi bilmiyorsa ne oldugunu anlamayabilir ve size Green Card'in kendisi geldikten sonra gelmenizi soyleyebilir.

    Daha once baska arkadaslarin basina gocmen vize ile benzer bir problem gelmisti, normalde damgali gocmen vize Green Card yerine geciyor fakat gorevli onun gocmen vize oldugunu anlamayip, gocmen olmayan vizelere verilen I-94 belgesinin eksik oldugunu soyleyip arkadasi geri gondermisti.

    Siz durumunuzu biliyorsunuz, o nedenle yapmaniz gereken kibarligi ve sakinligi hic birakmayip fakat israrci bir sekilde 797 belgesinin kabul edilmesini istemeniz olur.


  • @crazycells Internet sitelerinde kullanabilecegim yaziyor ama dediginiz gibi sanirim birkac kisi ters kisilere denk geldigi icin olmadi.

    Ustteki linkte soyle yaziyor:

    Applicants for adjustment of status: Immigration documentation with an alien number or I-94 number. This can include but is not limited to a form I 797 indicating pending I-485 or pending application for adjustment of status.

    Yalniz aklima takilan benim I-94 suanda evlilik oncesi F-1 vizemden dolayi elimde bulunan I-94, yada Alien number var expired EAD card'in ustunde bunlari kullanabilirmiyim tam bilmiyorum ondan bir sorayim dedim 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @wicked Amerika'da Ehliyet Almak içinde söyledi:

    @crazycells Internet sitelerinde kullanabilecegim yaziyor ama dediginiz gibi sanirim birkac kisi ters kisilere denk geldigi icin olmadi.

    Ustteki linkte soyle yaziyor:

    Applicants for adjustment of status: Immigration documentation with an alien number or I-94 number. This can include but is not limited to a form I 797 indicating pending I-485 or pending application for adjustment of status.

    Yalniz aklima takilan benim I-94 suanda evlilik oncesi F-1 vizemden dolayi elimde bulunan I-94, yada Alien number var expired EAD card'in ustunde bunlari kullanabilirmiyim tam bilmiyorum ondan bir sorayim dedim 🙂

    en guncel belgelerle almanizi tavsiye ederim. Ehliyetinizin ustunde en guncel ve gecerli bilgiler bulunsun. Gereksiz yere kisitlama koymasinlar.


  • Ben kaliforniyada ehliyet için sınava girdim ve sınavı geçtik 🙂 Dmv'ye gidecekler arkadaşlara randevu ile hiç uğraşmayın. sabah açılmadan bir saat önce gidin ve bekleyin yapacağınız işe göre öğlene de kadar çıkma ihtimaliniz var. Ben sabah saat 7 de kapının önünde beklemeye başladım randevu ile gitseydim eylül 6 ya veriyordu. sabah 8 de açıldıktan sonra 10-15 dakika sonra sıra geldi ve işlemlere başladım. görevlinin yönlendirmelerini takip ettikten sonra bir sıra numarası aldım ve beklemeye başladım 9:30 gibi sıra geldi ehliyet ve kaliforniya İD istediğimi söyledim ikisi için ayrı ayrı işlem yaptı ehliyet(real) için 35dolar İD için 30 dolar ödedim. işlemleri tamamladıktan sonra göz muayenesi yaptı bir harfi önce doğru sonra yanlış söyledim sıkıntı olmadı. Burada işlem bitince resim çekilmesi ve yazılı sınav için başka bir bölüme geçtim. Yazılı sınavı pc üzerinden yaptım Türkçesi'de vardı ama ben ingilizce çalıştığım için birde kafam karışmasın o kadar çıkmış sorulara baktım çünkü. Daha önce verdiğim linkteki sorular çıkıyor genel olarak. Sınavı başarı ile tamamladıktan sonra sürüş testi için gerekli kağıdımı aldım. İşlemler saat 11:00'de bitti. Sürüş testi için randevuyu online yada telefondan almam gerekti önerim telefonla uğraşmayın bilgisayar konuşuyor çünkü online alın direk. en erken 25 gün sonraya vardı 50mil uzakta ben bana uygun olan bir ay sonraya 51mil uzaklıkta olan yerden randevu aldım. Burada şöyle bir sıkıntı var sürüş sınavına insurance olan bir araba ve sizi oraya götürecek kaliforniya ehliyeti olan 18 yaşınsan büyük birisini istiyorlar. Bu nasıl hallolur onu daha bilemiyorum en kötü bir kişiye 50-100 dolar verip yanınızda gelmesi için kiralayabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gkhanfeez Sürüş sınavına Türkiye ehliyeti ile gidebilirsin. Texas'ta da böyle bir durum var, ama bizim ehliyet zaten bir süre geçerli olduğu için kurala aykırı bir şey yapmamış oluyoruz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum