Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

  • ⭐⭐

    @ahmetdacic evet genelde evrak teslimi yaptıktan sonra sizi bekletirken içeride inceliyorlar


  • @enginkhrmn gözünüz aydın, tebrikler.
    abd'deki hayatınızda mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum.

    yolunuz da bahtınız da açık olsun.


  • @Megatron herkese bu soruyu sormak yerine; excel listesinde "Mülakat Özet Tablosu" kısmına bakın, mülakata girenler burada bütün detayları paylaşıyor.

  • ⭐⭐

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @Megatron herkese bu soruyu sormak yerine; excel listesinde "Mülakat Özet Tablosu" kısmına bakın, mülakata girenler burada bütün detayları paylaşıyor.

    Merhaba bu listeyi nereden bulabilirim?


  • @uzaysan bu başlığın ikinci iletisinde.

  • ⭐⭐

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @uzaysan bu başlığın ikinci iletisinde.

    Teşekkürler.


  • @Erkand Çok teşekkür ederim :)


  • @gucarslan bu forum sayesinde aklıma takılan her şeye kolaylıkla ulaştım. Sizlerin emekleri çok kıymetli, ben teşekkür ederim :)


  • @ahmetdacic ;Teşekkürler Hocam...


  • @ilko 4.03.2022 konsolosluk görüşmesinden sonra 8.03.2022 tarihinde belirttiğim PTT şubesine vize basılı pasaportum ve sarı zarf ulaştı. Sarı zarfın sol üst köşesi kesik biçimde, bir sorun yok değil mi bu şekilde olması gerekiyor zaten, bilgisi olan biri teyit edebilirse çok sevinirim.


  • @FUAT-ARI, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Merhaba Arkadaşlar,

    Bugün itibari ile randevu saatimiz ve günümüz belli olmuştur. Aşağıdaki mail ile status durumumuz değişmiştir. Mülakata İngiltere'de 4 Martta gireceğiz.

    Mülakata girdiniz mi? Vizeniz onaylandı mı?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ilko, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @ilko 4.03.2022 konsolosluk görüşmesinden sonra 8.03.2022 tarihinde belirttiğim PTT şubesine vize basılı pasaportum ve sarı zarf ulaştı. Sarı zarfın sol üst köşesi kesik biçimde, bir sorun yok değil mi bu şekilde olması gerekiyor zaten, bilgisi olan biri teyit edebilirse çok sevinirim.

    Evet, zarfın bir kulağı kesik oluyor. Bir problem yok. ıslanıp zarar görmemesi için şeffaf bir torbada muhafaza edin.


  • @BurakKuloglu Hocam öncelikle bu kadar emekle ayrıntılı yazınız için Teşekkürler. İlk paragrafta yazdıklarınıza aynen katılıyorum, güzel ifade etmişsiniz; Adminlerin yardımları olmasa bayağı bocalardık bir kez daha onlara Teşekkürler. Mülakatınızda ki ara sıra gerilmeler heyecan katmış bence büyük geçmiş olsun, Tebrikler, Amerika'ya giriş sürecinizinde bu kadarlık heyecanlı olması temennisiyle...


  • merhaba. Vize basılmış pasaportum da geldi şükür. Darısı bekleyen arkadaşlarıma. Sonraki süreçle alakalı bir sorum var. Forumu konu ile ilgili taradım ama tatmin edici yanıt bulamadım. Aydınlatırsanız minnattar kalırım. Forumdan okuduğum kadarıyla 6 ay içinde ABD ye giriş yapmamız gerekiyor. Kartın adrese gelmesi de 2 hafta ve 5 ay arasında değişiyormuş.. Çocukların okulu hanımın iş durumu vs. nedenler kafamızı karıştırsı. Forumdan arlkadaşların da tavsiyesine uyarak planımız çoluk çocuk gidip kartı almak ve dönmek. Sonrasına re-entry permit ile süreci ertlemek. Sağolsun buradan çoğu arkadaş onu tavsiye etti. Ancak kartı almak için orada ne kadar beklememiz gerekecek bilmiyoruz. 20 günlüğüne gitsek ve kart gelmez ise nasıl olacak? Kartın adrese gelme süreci ABD ye giriş yaptığımızda mı başlıyor? Döndüğümüzde Kartı oradan bir başkası bizim adımıza alabilir mi? Kart ödemesini giriş yapmadan yapmamız tavsiye ediliyor.. Formda çok rastlamadım bu türlü bir tartışmaya. Cevabınız için şimdiden eşkkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Mirali-Doğan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    merhaba. Vize basılmış pasaportum da geldi şükür. Darısı bekleyen arkadaşlarıma. Sonraki süreçle alakalı bir sorum var. Forumu konu ile ilgili taradım ama tatmin edici yanıt bulamadım. Aydınlatırsanız minnattar kalırım. Forumdan okuduğum kadarıyla 6 ay içinde ABD ye giriş yapmamız gerekiyor. Kartın adrese gelmesi de 2 hafta ve 5 ay arasında değişiyormuş.. Çocukların okulu hanımın iş durumu vs. nedenler kafamızı karıştırsı. Forumdan arlkadaşların da tavsiyesine uyarak planımız çoluk çocuk gidip kartı almak ve dönmek. Sonrasına re-entry permit ile süreci ertlemek. Sağolsun buradan çoğu arkadaş onu tavsiye etti. Ancak kartı almak için orada ne kadar beklememiz gerekecek bilmiyoruz. 20 günlüğüne gitsek ve kart gelmez ise nasıl olacak? Kartın adrese gelme süreci ABD ye giriş yaptığımızda mı başlıyor? Döndüğümüzde Kartı oradan bir başkası bizim adımıza alabilir mi? Kart ödemesini giriş yapmadan yapmamız tavsiye ediliyor.. Formda çok rastlamadım bu türlü bir tartışmaya. Cevabınız için şimdiden eşkkür ederim.

    Kartları almak için orada beklemeniz gerekmiyor. Kartların teslimi için verdiğiniz adresteki kişi teslim alınca size ulaştırabilir. Elden, postayla veya kargoyla. Verdiğiniz adrese bırakılan karta ulaşmak sizin sorumluluğunuzda. Bu arada kaybedilen GC'ı tekrar çıkartmanın bedeli 550 dolar!. o yüzden kartlarınıza iyi sahip çıkın.


  • Herkese merhaba, bende kendi deneyimlerinden biraz bahsetmek istiyorum. İlk başta 07/03 tarihinde ki mülakatım için erkenden sağlık raporu işini halletmek istedim ve 17/02 tarihine bir muayene randevusu aldım. 2 gün öncesinden test istendiği için test oldum ve ne yazık ki testim pozitif çıktı. Hemen Unganları arayıp durumu anlattım. Devlet tarafından karantina süreci 7 gün sürse bile, onlar göçmenlik hukuğuna bağlı oldukları için en erken 12 gün sonrasına randevu alabileceğimi söyleyip 03/03 tarihine randevu oluşturdum.

    Sağlık Muayenesi

    Randevu saatim saat 11:10 du. İstanbul'dan hızlı tren ile ulaşımı sağladım. Tren garından taksi ile gittim. Yaklaşık 35 tl civarı tuttu. Randevuma zamanında yetiştim. İçerisi biraz kalabalıktı, bi süre bekledikten sonra evraklarımı alıp fotoğrafımı çektiler. Ben gitmeden önce özel bi hastanede covid testi olmuştum. İlk başta covid geçirenlerin düzen lab. da test olması gerekiyor dediler. Ama sonradan benim bu karardan önce test olduğumu öğrendiklerinde kabul ettiler. Önce bir üst kata çıkıp, kan verdim. Sonra 3 kata inip akciğer grafisi çektirdim. Düzen lab. benden bu işlem için 47 dolar karşılığı tl olarak aldı. Daha sonra verdikleri evrakları tekrar 4.kata teslim ettim. 1 saat sonra gelmemi söylediler. Dedikleri saat de orada oldum. Yine de bi 30 dk kadar bekledim. Daha sonra muayene odasına geçip soyundum. Handan hanım gelip sorular sordu. Geneli sağlık geçmişi ile ilgiliydi. Ne olduğunu anlamadan 3 tane aşı olmuştum bile, baya hızlılar bu konuda. Daha sonra ücreti ödemek içinde biraz bekledikten sonra 250 dolar ücretimi ödeyip yarın teslim almak üzere oradan ayrıldım. Mülakat tarihim yakın olduğu için günlük daire tuttum. Ort.200-250 bandına bulunabiliyor bilginiz olsun.

    Mülakat

    Mülakatım saat 10:45 de idi. Yaklaşık 1 saat önceden orada oldum. Saat 10:30 da orada beklerken tanıştığım bi arkadaşla birlikte girdik içeri. İlk başta numaram yandığında ücreti ödemeye gittim. Daha sonra tekrar numaram yandı ve bu seferde evraklarımı teslim etmeye gittim. Evraklarımı(Adli sicil kaydı,pasaport,eski pasaport,askerlik durum belgesi,nüfus kayıt örneği,mezuniyet belgesi,banka hesap dökümü,amerika da bi tanıdık sayesinde aldığım iş mektubum) teslim ettim. Daha sonra 1 saate yakın arkadaşla bekledik. Ben türkçe olarak görüşmek istediğimi belirttim. En sonunda numaram tekrar yandı. İlk başta parmak izi alınıp yemin ettirildi. Şansıma karşımdaki kişi baya iyi ve güler yüzlü biriydi. Beni görür görmez hemen gülümsemeye başladı.

    +Nerede yaşayacaksın?
    -Newyork
    +Ne işin yapıcaksın?
    -İlk başta bir markette çalışacağım sonra kendi mesleğim olan elektrik teknisyenliği yapmayı düşünüyorum.
    +Bende newyork'ta doğdum, Go yonkers
    +İngilizce biliyormusun? (ingilizce sordu)
    -Some,so so, little bit (heyecandan ne diyeceğimi şaşırdım:)
    +(güldü) Oraya gidince ilk inlizce öğren. (İngilizce söyledi)
    -Tabii ki de
    +Vizeniz onaylanmıştır iyi günler

    Bu şekilde geçen konuşmamdan sonra sevinçten gözlerim parladı resmen. Gerçekten kısa bir konuşma oldu.Umarım herkesin görüşmesi sorunsuz ve kolay geçer. Burada birçok sorunlara birlikte çözüm oldunuz. Hepinize gerçekten çok teşekkür ederim. Umarım herşey gönlünüzce olur. Amerika'da görüşmek üzere.


  • Ben de an itibariyle vize basılı pasaportumu ve zarfı teslim aldım. Forumdaki herkese yardımları ve ilgileri için teşekkür ederim. Bekleyen arkadaşlar da umarım çok yıpranmadan süreci tamamlar .Herkese bol şans!

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Rosenrot
    @imahnet
    @alpha_julliet

    Sizlerin mülakatı nasıl geçti? Vizeniz onaylandı mı?


  • Vizesi onaylanan arkadaşlara, Amerika'da mutlu bir gelecek diliyorum.


  • Mülakat Deneyimi
    Arkadaşlar öncelikle @gucarslan @Muhtaradana @smartcells @crazycells @Sono Ezgi Hanım'a ve gruptaki herkese teşekkür etmek istiyorum. Bizlere bıkmadan usanmadan yardım ettiniz ve her sorumuza tek tek cevap verdiniz. Minnettarım :) Bundan sonraki süreçte yardım edebileceğim bir konu olursa desteğe ve yardıma her zaman hazırım.
    9 Mart 2022 Saat: 08:45
    Sabah 6:30'da uyandım. Heyecan yok stres çoktu :) Hazırlanıp tam 8 de taksiyle kaktüs kafeye gittim oturdum. Mülakatıma tam 45 dakika vardı. Kafede kazanan arkadaşlar vardı. (konsolosluğun içinde bol bol muhabbet etme şansı yakaladım hepsine burdan selam) :) Kahvaltı ettim belgeleri kontrol ettim. Kafedeki arkadaşlarla 8:30 gibi sıraya girdik içeriye 8:53 civarı varmıştık. Kapıda üstümüzü aradılar. Covid formu doldurdum. ( benim mailden çıktı alıp doldurduğum covid formunu istemediler elimde kaldı) kapıyı geçtikten sonra hemen bir kapı daha geçip belgelerimi ve montumu x rayden geçtikten sonra ordan da çıkıp biraz ilerleyip sol tarafta olan tek kapıdan girdim. Hep bahsedildiği gibi kapıdan girer girmez soldaki bankoda görevli sırasıyla;

    *Pasaportuma bir barkod yapıştırdı.
    *Vize ile ilgili yönerge kağıdı verdi.
    *Sıra numarası verdi.

    Sıra numaranızı takip edin dedi. Boş koltuk bulup hemen çöktüm. İçerisi çok kalabalıktı. Önümde yaklaşık 10 kişi vardı. Sıra numarasını takip etmeye başladım.

    *ilk numaram ödeme için yandı.
    Yanan bankoya gittim. Benden pasaport + 330 $ + Sıra numaramı aldı. Numaranızı takip edin evraklar için çağırılacaksınız dendi.
    *ikinci kez numaram yandı.
    Evrak teslimi için yanmıştı. Bankodaki beyefendi çok kibardı. Benden istedikleri;
    *Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
    *Arşiv Kayıtlı Adli Sicil Belgesi
    *Diploma ve fotokopisi
    *Askerlik kaydı
    *Banka dökümü ve imza sürküleri
    *Yeni adresin çıktısı
    Beyefendinin benden istemedikleri ama benim araya sıvıştırıp verdiklerim;
    *Tapu aslı ve fotokopisi, endeksadan aldığım değerleme kağıdı
    Üniversite bölümümü yanlış yazdığımı ve değiştirmek istediğimi belirttim önemli değil dedi ve öyle kaldı. Mülakatı türkçe istediğimi ingilizce kendimi rahat ifade edemediğimi söyledim.

    *Numaram 3. kez yandı ve mülakat başladı.
    +Merhaba
    -Merhaba
    +Burda ne yapıyorsunuz?
    -Öğrenciyim
    +Okulunuzun ismi
    (okulumun ismi yüzünden iletişimsizlik oldu 2 kere söylemek zorunda kaldım tatmin oldumu olmadımı anlamadım)
    +okulunuzun kaç yılı kaldı?
    -2 yıllıktı bitti dedim.
    (hanımefendi türkçe konuşuyor ama beni anlayamadığını sandım. "2 yıllıktı bitti" dememin sebebi son senemdi ve devam etmeyi düşünmüyordum. "tamam" dedi geçti. Kafama da burası takıldı sonrasından bir sorun olurmu çünkü pasif öğrenciydim ve yalan beyan gibi bir durumla karşı karşıya kalmak istemem beni aydınlatırsanız sevinirim :)
    +Burada nerde kalıyorsun?
    -Balıkesir
    +orada hangi eyalete gideceksiniz?
    -Orlando
    +Neden?
    -Arkadaşım yaşıyor onun evinde kalacağım
    +Babanız ne iş yapıyor?
    -(söyledim ne iş yaptığını)
    +Arkadaşınız ne iş yapıyor?
    -(normal cevap)
    +Orada hangi işi yapacaksınız?
    -Garsonluk ve vasıfsız işlerde çalışacağım.
    +Vizeniz onaylandı. Pasaportunuzu 1 hafta içinde alırsınız gibi bişey dedi.
    Arkadaşlar tamamiyle doğruları söyleyin ve rahat ve güvenilir bir görüntü verin.
    *Para ile ilgili soru sorulmadı.
    *Ben bankoya geldiğimde diploma orjinali, tapu orjinali ve 330$ fişi vardı.
    *Mali kaynak olarak gösterdiğim para miktarı
    10 K USD+ 100K TL değerinde tapu


Benzer Başlıklar

  • DV2025 Mülakat Deneyimleri

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    3k
    2
    15 Oy
    3k İleti
    204k Bakış
    Emirhan 1E
    Merhabalar 1)Bankadan alınan hesap dökümüm e imzalı kaşeli imzalı vermiyrorlar mülakatta bir srun yaşar miyım? 2)Alınan imza sirküleri türkçe olarak verildi diyelim bir problem yaşar mıyım hnk mülakatımda yoksa cevirmek gerekli mi ?
  • 40 Oy
    12k İleti
    682k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
  • 11 Oy
    1k İleti
    206k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum