Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Vizesi onaylanan tum arkadaslara yeni yasantilarinda basarilar ve bol sans dilerim.

  • Yasaklı

    @nihat26 Hayırlı olsun.


  • Vizelerini bu hafta alan ve alacak olan bütün arkadaşları tebrik ederim. Yeni hayatlarında bol şans ve bereket dilerim. Darısı görüşme bekleyenlerin başına.


  • @enginkhrmn engin bey tebrik ederim yeni hayatınızda mutluluk ve şans diliyorum 🙂
    Okurken dikkatimi çekti. Sizden pasaport fotokopisi mi istediler yoksa fotokopiyi orada çekip mi aldılar? Şu yüzden soruyorum daha önceki deneyimleri okurken pasaportu teslim ediyorlardı sadece aklımı karıştırdı onun için sormuştum.

  • ⭐⭐

    @ahmetdacic evet genelde evrak teslimi yaptıktan sonra sizi bekletirken içeride inceliyorlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @enginkhrmn gözünüz aydın, tebrikler.
    abd'deki hayatınızda mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum.

    yolunuz da bahtınız da açık olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Megatron herkese bu soruyu sormak yerine; excel listesinde "Mülakat Özet Tablosu" kısmına bakın, mülakata girenler burada bütün detayları paylaşıyor.

  • ⭐⭐

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @Megatron herkese bu soruyu sormak yerine; excel listesinde "Mülakat Özet Tablosu" kısmına bakın, mülakata girenler burada bütün detayları paylaşıyor.

    Merhaba bu listeyi nereden bulabilirim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @uzaysan bu başlığın ikinci iletisinde.

  • ⭐⭐

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @uzaysan bu başlığın ikinci iletisinde.

    Teşekkürler.


  • @Erkand Çok teşekkür ederim 🙂


  • @gucarslan bu forum sayesinde aklıma takılan her şeye kolaylıkla ulaştım. Sizlerin emekleri çok kıymetli, ben teşekkür ederim 🙂


  • @ahmetdacic ;Teşekkürler Hocam...


  • @ilko 4.03.2022 konsolosluk görüşmesinden sonra 8.03.2022 tarihinde belirttiğim PTT şubesine vize basılı pasaportum ve sarı zarf ulaştı. Sarı zarfın sol üst köşesi kesik biçimde, bir sorun yok değil mi bu şekilde olması gerekiyor zaten, bilgisi olan biri teyit edebilirse çok sevinirim.

  • ⭐⭐⭐

    @FUAT-ARI, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Merhaba Arkadaşlar,

    Bugün itibari ile randevu saatimiz ve günümüz belli olmuştur. Aşağıdaki mail ile status durumumuz değişmiştir. Mülakata İngiltere'de 4 Martta gireceğiz.

    Mülakata girdiniz mi? Vizeniz onaylandı mı?

  • ⭐⭐⭐

    @ilko, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @ilko 4.03.2022 konsolosluk görüşmesinden sonra 8.03.2022 tarihinde belirttiğim PTT şubesine vize basılı pasaportum ve sarı zarf ulaştı. Sarı zarfın sol üst köşesi kesik biçimde, bir sorun yok değil mi bu şekilde olması gerekiyor zaten, bilgisi olan biri teyit edebilirse çok sevinirim.

    Evet, zarfın bir kulağı kesik oluyor. Bir problem yok. ıslanıp zarar görmemesi için şeffaf bir torbada muhafaza edin.


  • @BurakKuloglu Hocam öncelikle bu kadar emekle ayrıntılı yazınız için Teşekkürler. İlk paragrafta yazdıklarınıza aynen katılıyorum, güzel ifade etmişsiniz; Adminlerin yardımları olmasa bayağı bocalardık bir kez daha onlara Teşekkürler. Mülakatınızda ki ara sıra gerilmeler heyecan katmış bence büyük geçmiş olsun, Tebrikler, Amerika'ya giriş sürecinizinde bu kadarlık heyecanlı olması temennisiyle...


  • merhaba. Vize basılmış pasaportum da geldi şükür. Darısı bekleyen arkadaşlarıma. Sonraki süreçle alakalı bir sorum var. Forumu konu ile ilgili taradım ama tatmin edici yanıt bulamadım. Aydınlatırsanız minnattar kalırım. Forumdan okuduğum kadarıyla 6 ay içinde ABD ye giriş yapmamız gerekiyor. Kartın adrese gelmesi de 2 hafta ve 5 ay arasında değişiyormuş.. Çocukların okulu hanımın iş durumu vs. nedenler kafamızı karıştırsı. Forumdan arlkadaşların da tavsiyesine uyarak planımız çoluk çocuk gidip kartı almak ve dönmek. Sonrasına re-entry permit ile süreci ertlemek. Sağolsun buradan çoğu arkadaş onu tavsiye etti. Ancak kartı almak için orada ne kadar beklememiz gerekecek bilmiyoruz. 20 günlüğüne gitsek ve kart gelmez ise nasıl olacak? Kartın adrese gelme süreci ABD ye giriş yaptığımızda mı başlıyor? Döndüğümüzde Kartı oradan bir başkası bizim adımıza alabilir mi? Kart ödemesini giriş yapmadan yapmamız tavsiye ediliyor.. Formda çok rastlamadım bu türlü bir tartışmaya. Cevabınız için şimdiden eşkkür ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @Mirali-Doğan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    merhaba. Vize basılmış pasaportum da geldi şükür. Darısı bekleyen arkadaşlarıma. Sonraki süreçle alakalı bir sorum var. Forumu konu ile ilgili taradım ama tatmin edici yanıt bulamadım. Aydınlatırsanız minnattar kalırım. Forumdan okuduğum kadarıyla 6 ay içinde ABD ye giriş yapmamız gerekiyor. Kartın adrese gelmesi de 2 hafta ve 5 ay arasında değişiyormuş.. Çocukların okulu hanımın iş durumu vs. nedenler kafamızı karıştırsı. Forumdan arlkadaşların da tavsiyesine uyarak planımız çoluk çocuk gidip kartı almak ve dönmek. Sonrasına re-entry permit ile süreci ertlemek. Sağolsun buradan çoğu arkadaş onu tavsiye etti. Ancak kartı almak için orada ne kadar beklememiz gerekecek bilmiyoruz. 20 günlüğüne gitsek ve kart gelmez ise nasıl olacak? Kartın adrese gelme süreci ABD ye giriş yaptığımızda mı başlıyor? Döndüğümüzde Kartı oradan bir başkası bizim adımıza alabilir mi? Kart ödemesini giriş yapmadan yapmamız tavsiye ediliyor.. Formda çok rastlamadım bu türlü bir tartışmaya. Cevabınız için şimdiden eşkkür ederim.

    Kartları almak için orada beklemeniz gerekmiyor. Kartların teslimi için verdiğiniz adresteki kişi teslim alınca size ulaştırabilir. Elden, postayla veya kargoyla. Verdiğiniz adrese bırakılan karta ulaşmak sizin sorumluluğunuzda. Bu arada kaybedilen GC'ı tekrar çıkartmanın bedeli 550 dolar!. o yüzden kartlarınıza iyi sahip çıkın.


  • Herkese merhaba, bende kendi deneyimlerinden biraz bahsetmek istiyorum. İlk başta 07/03 tarihinde ki mülakatım için erkenden sağlık raporu işini halletmek istedim ve 17/02 tarihine bir muayene randevusu aldım. 2 gün öncesinden test istendiği için test oldum ve ne yazık ki testim pozitif çıktı. Hemen Unganları arayıp durumu anlattım. Devlet tarafından karantina süreci 7 gün sürse bile, onlar göçmenlik hukuğuna bağlı oldukları için en erken 12 gün sonrasına randevu alabileceğimi söyleyip 03/03 tarihine randevu oluşturdum.

    Sağlık Muayenesi

    Randevu saatim saat 11:10 du. İstanbul'dan hızlı tren ile ulaşımı sağladım. Tren garından taksi ile gittim. Yaklaşık 35 tl civarı tuttu. Randevuma zamanında yetiştim. İçerisi biraz kalabalıktı, bi süre bekledikten sonra evraklarımı alıp fotoğrafımı çektiler. Ben gitmeden önce özel bi hastanede covid testi olmuştum. İlk başta covid geçirenlerin düzen lab. da test olması gerekiyor dediler. Ama sonradan benim bu karardan önce test olduğumu öğrendiklerinde kabul ettiler. Önce bir üst kata çıkıp, kan verdim. Sonra 3 kata inip akciğer grafisi çektirdim. Düzen lab. benden bu işlem için 47 dolar karşılığı tl olarak aldı. Daha sonra verdikleri evrakları tekrar 4.kata teslim ettim. 1 saat sonra gelmemi söylediler. Dedikleri saat de orada oldum. Yine de bi 30 dk kadar bekledim. Daha sonra muayene odasına geçip soyundum. Handan hanım gelip sorular sordu. Geneli sağlık geçmişi ile ilgiliydi. Ne olduğunu anlamadan 3 tane aşı olmuştum bile, baya hızlılar bu konuda. Daha sonra ücreti ödemek içinde biraz bekledikten sonra 250 dolar ücretimi ödeyip yarın teslim almak üzere oradan ayrıldım. Mülakat tarihim yakın olduğu için günlük daire tuttum. Ort.200-250 bandına bulunabiliyor bilginiz olsun.

    Mülakat

    Mülakatım saat 10:45 de idi. Yaklaşık 1 saat önceden orada oldum. Saat 10:30 da orada beklerken tanıştığım bi arkadaşla birlikte girdik içeri. İlk başta numaram yandığında ücreti ödemeye gittim. Daha sonra tekrar numaram yandı ve bu seferde evraklarımı teslim etmeye gittim. Evraklarımı(Adli sicil kaydı,pasaport,eski pasaport,askerlik durum belgesi,nüfus kayıt örneği,mezuniyet belgesi,banka hesap dökümü,amerika da bi tanıdık sayesinde aldığım iş mektubum) teslim ettim. Daha sonra 1 saate yakın arkadaşla bekledik. Ben türkçe olarak görüşmek istediğimi belirttim. En sonunda numaram tekrar yandı. İlk başta parmak izi alınıp yemin ettirildi. Şansıma karşımdaki kişi baya iyi ve güler yüzlü biriydi. Beni görür görmez hemen gülümsemeye başladı.

    +Nerede yaşayacaksın?
    -Newyork
    +Ne işin yapıcaksın?
    -İlk başta bir markette çalışacağım sonra kendi mesleğim olan elektrik teknisyenliği yapmayı düşünüyorum.
    +Bende newyork'ta doğdum, Go yonkers
    +İngilizce biliyormusun? (ingilizce sordu)
    -Some,so so, little bit (heyecandan ne diyeceğimi şaşırdım:)
    +(güldü) Oraya gidince ilk inlizce öğren. (İngilizce söyledi)
    -Tabii ki de
    +Vizeniz onaylanmıştır iyi günler

    Bu şekilde geçen konuşmamdan sonra sevinçten gözlerim parladı resmen. Gerçekten kısa bir konuşma oldu.Umarım herkesin görüşmesi sorunsuz ve kolay geçer. Burada birçok sorunlara birlikte çözüm oldunuz. Hepinize gerçekten çok teşekkür ederim. Umarım herşey gönlünüzce olur. Amerika'da görüşmek üzere.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum