DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmetdacic tebrikler, gözünüz aydın.
    bundan sonraki süreçte de yolunuz açık olsun..

    abd'deki hayatınızda mutluluk, sağlık ve bol şans diliyorum.


  • @funnelweb @ahmetdacic Tebrikler, gözünüz aydın.

    Noyan Bey bütün konuşmayı hatırlayacak kadar sakin kalmış, ben bu kadar sakin kalamam diye düşünüyorum 🙂 Amerika'da güzel bir hayat dilerim. Gelebilirsek belki yollarımız da kesişir. Bundan sonraki deneyimlerinizi okumak için sabırsızlıkla bekleyeceğim.


  • @Muhtaradana çok teşekkürler, muhabbetimiz ayrı zaten, gidebilirsem ordan bekleyeceğim artık sizi.

  • ⭐⭐

    @funnelweb, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Herkese merhaba,

    Ben de sonunda "Congratulations!" sözünü duydum. Deneyimimi aktarıyorum:

    K: Congratulations your visa is approved. (Tebrikler vizeniz onaylandı)
    B: Thank you! (Teşekkürler!)

    Normalde Kasım'da duyman gereken Congratulations!'ı biraz gecikme ile Mart'ta duydun ama geç olsun güç olmasın 🙂
    Tebrik ederim! 🥳🥳 Senin adına çok sevindim (darısı başımıza 🙄). Amerika ayağında deneyimlerin devamını bekliyorum 🙂


  • @gucarslan Çok teşekkür ederim, inşallah güzel olacak. Sizi de bekliyorum. Emekleriniz büyük. Kelimelere dökmeye çalışmak bile ayıp olur.

    Alf'e de selam, fotoğrafımız favorilerimde duruyor 🙂
    Bir şeyleri sonlandırıp veda etmeyi sevmem, o yüzden açık kapı kalması hoşuma gider, bol bol birlikte içeceğimiz günler orada olur inşallah 🙂


  • @EzgiLera çok teşekkürler, mücadeleye devam, olacak olacak 🙂


  • @Stiff çok teşekkürler, görüşmek üzere diyelim öyleyse 🙂


  • @funnelweb tebrikler yeni hayatınızda mutlulukla sağlıkla güzel günleriniz olsun 💐


  • Unganlar deneyimi;
    Merhabalar,
    7 mart sabahı eşim ile birlikte 9.50 de Unganlar randevumuza gittik. Öncelikle 4.katta Sayın Mehmet Ungan Bey’in muayenehanesine girdik. Evraklarımız hazırdı. Ds-260 Confırmatıon sayfası,aşı kartımız ve negatif PCR sonucumuzu bankodaki hanımefendiye ilettik. Gayet yardımcı ve güleryüzlülerdi. Kısa bir süre bekledikten sonra muayene için tek tek içeri çağrıldık. Eşime;nerde yaşamayı düşündüğümüzü, Amerika’ya gitmeyi ikimizinde isteyip istemediğini,alkol-yabancı madde kullanımı olup olmadığını ve ameliyat durumunu sormuş.Bana;herhangi bir ameliyatımın olup olmadığını, neden Amerika’ya gittiğimi (aralık ayında Amerika’ya gitmiştim),orada giriş-çıkışlarda herhangi bir sorun yaşayıp yaşamadığımı sordu. Varicella, tetanos ve mmr aşıları vuruldu. Kişi başı 3.556 tl ödendi. Sonrasında 5.kata kan örneği alınması için yönlendirildi. Orada da 2 kişi 95 dolar ödedik (kan testi+akciğer röntgen filmi için). Kandan sonra 3.kata röntgene indik. Hızlı bir şekilde röntgenlerimiz çekildi. Daha sonra tekrar 4.kata yönlendirildik. Herhangi bir sorun olursa aranacağımız iletildi, bir sorun yoksa yarın akşam 16.00’dan sonra hatta 18.00 gibi olsa daha da iyi olabilir dedi hanımefendi. Ben bu satırları yazarken eşimi aradılar. Akciğer röntgeninin çıkmadığını tekrar gelmesini istediler.
    ** Tavsiye; mümkün olduğu kadar aracınızla gitmemeye çalışın. Bizim arabamızı çektiler. Balgat’a gidip arabamızı aldık 😕 Unganlar binasında zemin kattaki görevli beyefendi; aracınızı bana söyleseydiniz çektirmezdim dedi 😕


  • Merhaba. 07.03.2022 9.45 randevum vardı. Kapıdaki güvenlikler falan çok iyi insanlardı. Bu yüzden stresiniz başlangıçta azalıyor. Ardından numara fotoğraf gibi prosedürleri atlatıp evrak teslime gittim. Evrakları teslim ettim ancak sonrasında Seyit abiyle konuşurken(bunu görürse çok selamlar) adres değişikliğini döküman teslim ederken yaptığını söyledi. Ardından tekrar evraklarımı teslim alan görevlinin yerine gittiğimde orda olmadığını gördüm ve boş bir bankoya gidip adres değişikliği yapacağımı söyledim ancak gözlüklü esmer hanfendi evrakları kime teslim ettiysem ona söylemem gerektiğini söyledi. Ben de yerine olmadığını, mülakat numaramın yaklaştığı için bekleyemeyeceğimi söyledim. Kadın ısrarla beklemen gerekiyor dedi ancak ilk bankodaki görevli gel ben değiştiririm dedi ve değiştirdi. Evrak teslimdeki 2. Bankodaki kadın görevli o yüzden işlemlerimi zora sokuyordu. Ardından çok uzun bir süre vize görüşmesi için bekledim çok yavaş çalışıyorlar. Vizeden çıktığımda saat 11.20 ye yaklaşıyordu. 9.20 de içeri girdiğim düşünülünce yaklaşık 2 saat sürdü. Ardından sarışın vize görevlisiyle görüşme için numaram yandı. Beyfendi çok Türkçe bilmiyordu biraz zorlandı ardından arkadan bir hanfendi gelip benim ingilizce bildiğimi söyledi ve ingilizce olarak devam ettik görüşmeye. Sorulan sorular genel olarak nerede yaşamak istediğim ve neden orayı tercih ettiğim hakkındaydı. Orada tanıdığım olup olmadığını sordu. Öğrencilik düzeyimi belirtmemi istedi. Çok uzun bir konuşma olmadı ardından tebrikler diyerek pasaportun geliş sürecinden bahsetti. Çok iyi bir görevliydi umarım diğer arkadaşlar da ona denk gelir. Sağlık muayenesinde denk geldiğimiz bir ailenin lise diploması yoktu ve iş denklik puanı düşüktü. Bu yüzden vize alamayan sadece onlar vardı benim bekleme sürecimde. Sponsorları, iş mektupları olduğu halde vize alamadılar. Konsolosluk ekstra belgeler istedi onlardan. Umarım süreçleri olumlu sonuçlanır. Bu arada banka hesabımda 10k dolar ve 25k lira değerinde tapu gösterdim. Konsoloslukta türk lirasıyla kesinlikle ödeme yapmayın dolar kuru 17. Vize bekleyen ve vize alan herkesin yolu açık olsun.


  • @Barış-Buz maalesef hata yapmışsınız
    Doğum yerine göre GC veriliyor ve siz yaşadığınız yere göre değerlendirilmeyi seçmişsiniz anladığım kadarıyla.
    Anne baba ya da eşin doğum yerine göre diye seçmeliydiniz tabi onlardan biri Türkiye doğumlu ise,
    Ben böyle değerlendirdim, doğru da olmayabilir.


  • @gucarslan, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @ilko vizeniz hayırlı olsun, sonraki süreçte de bol şans diliyorum.

    öncelikle tebrikler, umarım hayallerinize kavuşursunuz. Biz de New Jersey'e gitmeyi planlıyoruz. Hesabınızda ne kadar gösterdiniz, özel değilse paylaşabilir misiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @gorgias, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Merhaba. 07.03.2022 9.45 randevum vardı.
    Çok uzun bir konuşma olmadı ardından tebrikler diyerek pasaportun geliş sürecinden bahsetti

    Hayırlı olsun, yolunuz açık olsun.


  • @nazifeakyol Tebrik ederim, gözleriniz aydın. Yolunuz da bahtınız da açık olsun.


  • @funnelweb Tebrik ederim, yeni hayatınızda mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum.


  • @ahmetdacic Tebrik ederim, Abd'deki hayatınızda mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum.
    yolunuz açık olsun.


  • Vizeniz onaylandi,tebrikler..
    Cumlesini duyan butun forumdas arkadaslarimi tebrik eder,yeni yasamlarinda saglik mutluluk huzur ve sans diliyorum🙃


  • Yolun açık olsun @funnelweb ,

    Biraz geç olsa da, bu hikaye mutlulukla sona erdi. Amerika, çok değerli bir göçmen kazandı. Ayağın taşa değmesin, bundan sonraki yaşamında bol şans diliyorum.


  • @berke1998 Çok teşekkürler, dur daha neler yapacağız 🙂


  • Yakın zamanda benim de konsoloslukta mülakatım var. Bugün bir mail aldım şöyle başlıyor;
    Dear Mr. XXX

    After reviewing the records related to your application for a visa to travel to the United States, it has been determined that we need more information to complete your application file and ensure that you are, in fact, eligible to travel to the United States.

    Specifically, please provide the following information:
    Diye devam ediyor

    Bu standart herkese gelen bir mail mi yoksa bana özel mi gelmiş arkadaşlar bilgisi olan var mı?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143
Çevrimiçi

41.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum