Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
@excan konsolosluğun muayene için herhangi bir süreç takibi yok.
istediğiniz tarihte, unganlardan randevu alıp gidebilirsiniz. giderken eski sağlık raporunuzu yanınıza alıp, gidiş sebebinizi kendilerine açıklayın.
onlar sonucu nasıl teslim edeceklerini size bildirir.
Herkese merhaba,
28 Mayıs tarihli Viyana mülakat deneyimimiz:
Sağlık raporu almadan görüşmeye gittik. Evraklar istenirken bununla ilgili bir şey de sorulmadı.
İlgili binanın(Marriot Hotel) yan girişinden girip, 4. katına çıktık, İlk girişte güvenlik kontrolünde çantamızdaki powerbanki emanete aldılar. Onun haricinde telefonlarımız bizde kaldı, hatta açıktı ve içerde kullanmaya da devam ettik. (Mülakat sırasında greencardın postalanacağı adresi yazdığım kağıtta zip kodunu yazmayı unutmuşum, o sırada telefondan-whatsup dan bakıp söyledim.)
İlk kapıdan girince sağda bekleme bölümü var, oraya geçip bekmeye başladık.
Daha önce söylendi mi bilmiyorum ama, bu bekleme alanında fotograf çekme kabinleri var, 4 adeti 8 Euro, sanırım Türkiye'den çok daha ucuz bir fiyat. Yola çıkacağımız gün biz fotograf çektirmek için bayaa zaman harcadık, orada olduğunu bilsek hiç uğraşmazdık.
Sonra soyadımızla çağrıldık. Hangi dili tercih ettiğimiz soruldu, İngilizce devam ettik. Sırasıyla, pasaport, 2 adet fotoğraf, üniversite diploması aslı ve fotokopisi, Formül A, Formül B, banka hesap dökümü( imza sirküleri alınmadı.) ve adli sicil kaydı alındı.
Sonrasında ücret ödenmesi için bir yandaki bankoya geçtik. Burada kredi kartı ile ödememizi yaptık.
Sonra tekrar beklemeye başladık. Çağrılınca fazlaca bir soru sorulmadı, sadece meslek ve daha önce evlendiniz mi diye soruldu. En sonunda, herşeyin yolunda olduğu ancak pause kararı sebebiyle vizemizi basamadıklarını söyledi. Beyaz renkli kağıtta 221(g) belgesini verdi. Bir gelişme olursa sizinle iletişime geçeceğiz dendi.
Çok sorunsuz ve stressiz bir süreç oldu. İnşallah devamı da böyle olur ve herkes için hayırlı bir şekilde süreç sonlanır.
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?
https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371
Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.
Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.
davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.
sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politicsTrump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
@gucarslan iyi dilekleriniz için teşekkürler herkesin gönlünce olsun, evet o ana gelene kadar yanlış birşey yapmamak adına bayağı sorular sormuştum arka arkaya, size de teşekkür ederim bilgileriniz için.
@Gamze-Okumus tebrikler yeni hayatınızda bol şanslar
Vizesini alan herkese tebrikler diliyorum. Acaba banka hesaplarinizda 10-15k usd den az göstereniniz oldu mu? Bekar veya aileli olanlar
@salih25 tebrikler yeni hayatınızda bol şanslar
@TheSesar tebrikler gözünüz aydın yeni hayatınızda başarılar dilerim
@barissarikaya tebrikler yolunuz açık olsun yeni hayatınızda bol şanslar
2 Mart ben ve eşimin Sağlık Muayenesi Deneyimiz:
-Dördüncü katta evraklar alindi ve kayıt yapıldı.
-Koliye takmayınız. Röntgen çekerken çıkartması isteniliyor.
-Mobil ve rahat kıyafetler giyiniz. Sürekli bir yerden başka yere gönderiliyorsunuz ve muayyende komple soyunmanız isteniliyor.
-Çok erken gitmenin bir yararı yok . Randevunuzdan 10dk önce orada bulunmanız yeterli olacaktır.
Case Number: 2022ASXXX
DS-260 Submitted: 10/06/2021
Medical Check: 02/03/2022
Visa Appoitment: 17/03/2022
@Nico O ışıltılar gözünüzden ve kalbinizden hiç eksik olmasın hocam, bundan sonraki süreçte dilediğiniz gibi gider umarım...
@Omer-Dereli-0 Hocam ayrıntılı paylaşımınız için Teşekkürler, ilerleyen süreçteki deneyimlerinizi de bekliyoruz...
Cevap: DV2022 Mülakat Deneyimleri
Merhaba arkadaşlar mülakat tecrübemi aktarayım ben de.
9.15 te randevum vardı. 8.50 gibi sıraya girdim 9.05-10 gibi içeri aldılar. Herkesin de anlattığı gibi covid formu doldurup pasaporta bir barkod yapıştırdılar. Sonra güvenlikten geçtim(havaalanına girerkenki aynı önlemler) ve bekleme salonuna geldim. Danismadaki kadın pasaportuna baktı 2 yeni fotografim olup olmadigini sordu ve bir nunara verdi. Numaram yabana kadar belki de 40 dk geçmiştir. İlk vesneye gittim ve parayı yatırdım, pasaport ve numaramı aldı, sonra evrakları için bekledim. Evrakları verirken 2 fotoğraf, diploma fotokopisi(orijinalini mülakatta gösterirsiniz dedi) adlı sicil kaydı, nüfus kayıt örneği, askerlik belgesi ve banka dokümanlarını istedi. Benim ayrı ayrı TL, dolar,npound, altın hesabım olduğu için hesapların çok dağınık olduğunu söyledi( hesapların bir arada durması dahabiyi sanırım). araba ruhsatım oldgunun soykeyince onun da fotokopisi istedi. İngilizce biliyor musun diye sordu, evet dedim Sonra tekrar mülakat için bekledim. Asya kökenli bır kadınla ingilizce mülakat yaptık, çok guleryuzlu idi. Sorduğu sorular,
-ismim, mesleğim, uzmanlık alanin, hangi eyalet, eyalet içinde neresi, neden orası, ne iş yapacaksın, toplamda ne kadar paranız var diye sordu
Bu süreçte bu forum ve telegram grubu üzerinde emeği geçen herkese çok teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar size Unganlar ve Konsolosluktaki deneyimimi detaylarıyla aktarmak istiyorum. Forumda arşiv niteliğinde kalsın. Bir cümle bile farklı bir bakış açısı katabilirsem ne mutlu bana 
Case No : 2022EU8xx
Mülakat : 2 Mart 2022
UNGANLAR SAĞLIK MÜLAKATI ( 26 ŞUBAT 2022 , 09:20 )
25 şubat cuma akşamı İzmir'den Ankara'ya otobüsle uzun bi yolculuk yaptım. TÜFAD Prestige (Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği) diye bir otelde kaldım.240 TL, şirket adına gelip kaşe resmi gösterip faturayı kurumsal olarak kestirdim. Şirket adına gelen kişiler için fiyatları 200 TL . Bir çok otel bunu yapıyor araştırabilirsiniz. Ben haritayı açtım unganlar ile konsolosluk için tam orta nokta ve yemek yiyecek para çekecek yerlere yakın burayı buldum .. Akşam 9 a doğru odama yerleştim. Tertemiz rahat bir şekilde konaklamamı sağladım .
26 Şubat 09.20 de olan unganlar mülakatıma biraz erken gittim saat tam 08.50 gibi binaya giriş yaptım ve 4. Kattaki bekleme salonunda 15-20 bekledim 1 tane dört kişilik aile ve 3 İranlı bekleyen kişi vardı. Kısa bir sohbet etme imkanı bulduk . Orada gözlüklü bir asistan gayet güzel bir şekilde koordinasyon sağlayarak bekleyen kişiler için gerekli yönlendirmeleri yaptı. 09.40 a kadar yarım saat içinde işleri hallettik 47,5 dolar vererek kan ve göğüs filmimi çektirdim. Yaşım 28, bu yüzden idrar tahlili yapılmadı. Sanıyorum 25 ve daha genç bireylere idrar tahlili yapılıyor ve 47,5 dolardan daha fazla ücret alınıyor ..Önceden hangi aşıyı olmuşum aşım tam mıymış yarım mıymış umurumda da değildi. Greencard fırsatını yakalamışken bazı şeyleri çok irdelemek istemedim. Kendimi Amerikan kapitalizminin sularına bırakıp uyum sağladım herşeye tamam dedim ne dedilerse okay herşeyin olması gerektiği gibi ilerlemesine izin verdim.
Gözlüklü asistan bayan 11 gibi gelip aşıları o
zaman yaptırabilirsin daha sonra işlemler tamamlanıyor ,istersen yemek yiyebilirsin sorun olmaz diyerek bilgi verdi. Gidip yemek yedikten sonra yeniden unganlara doğru yürüdüm ve yine erken gittim. Belli bir iş planı yapıyorlar ama oldukça hızlı ve kordineler . Saat 10.45 te oradaydım. İçeride oturacak yer yoktu ayakta bekledim ve ismim çağrılınca içeri alındım. Kıyafetlerle tartıya doğru yönlendirildim sadece ayakkabıları çıkart dendi
2 kilo fazla çıktım da neyse ... Boyum ölçüldü ve daha sonra siyah bir önlük verildi paravanın arkasında onu giydim .Duvarda zaten nasıl giyileceği yazıyordu. Sadece iç çamaşır olacak şekilde önümü hafif kapatarak bayan unganı Kendisi geldi ve direkt tansiyon aletine kolumu geçirmemi söyledi ve gitti sonra yine geldi ve hemen göğsümü dinledi sonra çekilişle mi çıktı greencard dedi evet bu 4. başvuruşum dedim. Ne iş yapıyorsun diye sordu. Normalde inşaat mühendisiyim ama krizden dolayı şuan müşteri temsilcisi olarak çalışıyorum dedim. O da Maalesef gençlerimiz ülkeden gitmekte haklı dedi. Nereye gideceksin diye sorduğunda Texas Houston orda arkadaşlarım var dedim peki dedi ve ondan sonra hızlı hızlı sağlık ve psikolojik ile alakalı sorular sordu. Tatlı sert bir mizacı vardı. Piercing dövme yara bere var mı alkollü araç kullandın mı hiç intihar kendini yaralama düşündün mü gibi klasik sorular sordu. 60 saniyede 10 soru sorduğu ve zaten böyle şeylerle sorunum olmadığı için ben de hızlı hızlı yo yo yok hayır gibi kısa cevaplar verdim. Formaliteden göğsümün üç noktasını dinledi. Ne sırtıma baktı ne koluma bacağıma. Yani dövme olsa kesik olsa jilet olsa ve ben orda farklı bir beyanda bulunsam onu görmeyecek bir ortam vardı. Hatta içimden şunu geçirdim.. O kadar kıyafetleri çıkarttık sadece göğsümüz dinlendi 
İki koldan da hızlıca iğneleri vurdu ve sonra geçmiş olsun diyerek paravanın arkasındaki masasında PC ye bir şeyler girdi.
Bende giyindim ve teşekkür edip memnun oldum diyerek odadan çıktım.
Daha sonra hemen aynı katta bankonun arkasındaki hanımefendiye 250 dolar ödeme yapmak için beklemeye geçtim. İçerisi oldukça doluydu ve %90 ı İranlılardı. 1-2 Türki devletlerden gelen çiftler de bulunuyordu.15 dakika bekledikten sonra bana sıra geldi 250 dolar ödememi yaptım ve hanımefendi mail adresimi teyit etti oraya dekontu gönderdi ve 28 Şubat pazartesi 3 ile 5 arası gelebilirsin öğlen 12 te kadar sizi aramazsak herhangi bir sorun yok demektir dedi. Teşekkür edip unganlardan çıkıp otel odama geldim. Vücudumda yol yorgunluğuyla beraber vurulan aşıların da yan etkisiyle ateşim çıktı. Duşa girdim, normalde aşıdan sonra su değmesin derler ama böyle bir uyarı da yapılmadı
Duştan sonra tam 8 saat yataktan çıkamadım . Sürekli bir uyku halindeydim.. Sağ kolumda hafif bir morarma fark ettim ancak solda bir belirti yok . Acı hiç olmadı elleri çok hafif. Fobisi olanlar için ek bir bilgi geçtim 
Dinlenip kendime geldim ve hafta sonunu atlattım.
28 Şubat pazartesi günü yine unganlara erkenden giderek işimi hızlı halletmek için yola koyuldum . Tam 2.45 te oradaydım. 4.kattaki kapı kapalıydı sadece içerden açılır şekilde zaten. Kameradan beni görünce otomatik olarak açıldı içerde bekleyen kimse yoktu . Hanımefendi gri zarfı ve üzerinde Amerika'ya girerken lazım olacak olan zarf ve CD mi verdi ve talimatları da anlattı . Bu formun önemli olduğunu mutlaka fotokopi almam gerektiğini söyledi. Daha sonra oradan ayrıldım ve unganlar koşuşturmacası da bitti. . Bu kadar sorunsuz ve kolay olacağından emin olsaydım bu kadar erken Ankara'ya gelmezdim dediğim bir deneyim oldu . Ancak sonra hatırladım ki bu randevuyu alırken unganlarda istediğim tarihe randevu kalmamıştı. Mülakatlar açıklanınca herkes hızlı davranıp 28 Şubat günü için randevuları kapmıştı zaten diyip yine her şeyi kadere bağladım ve her şey olması gerektiği gibi olur diyerek mülakat gününü beklemeye devam ettim 
GREENCARD VİZE MÜLAKATI ( 2 MART 2022 , 10:15 )
Otelden 09.30 gibi çıkışımı yaptım. Konsolosluğun karşısında ki Kaktüs Cafe' ye valizimi bıraktım. Telegram grubundan üç arkadaş sağ olsun direkt ismimi söyleyerek kafenin önünde bana selam verdi ve vizelerinin onaylandığını söyleyerek güne pozitif başlamam için güzel bir enerji verdiler. Çok tatlı insanlardı Türkmenistanlı kardeşlerimize benzettim. Buradan selamlarımı iletiyorum. Bu olaydan sonra konsolosluğun kapısına doğru gittim ve orada ki Türk polisine pasaportumu gösterdim ve COVID ile ilgili formu orada doldurdum. Yanımda getirmiştim ama vermeye gerek kalmadı onlar girişte koca bir koçan hazırlamışlar zaten. X-ray den geçip soldaki bankodan numaramı aldım. Saat 09.57 idi. İçerisi yaklaşık 200 M2 bir alan ve 7 gişeden oluşuyor sol tarafa dönülünce de 4 gişe kör noktada bulunuyor 15-20 tane sandalyenin olduğu orta alanı boş bir atmosfere sahip. Duvardaki TV De geçen haftanın maç özetleri dönüyor. Beyaz futbolcu sanırım.. Etrafa bakarken bir şekilde zaman geçiyor. İçeri girdikten sonra tam 1 saat bekledim ve daha sonra numaram yandı 7 numaralı gişedeki türk personele 330 dolar vize harcını direkt dolar olarak ödedim. Sonra 5-10 dakika geçti ve 9.numaralı arka gişedeki bir diğer Türk personele de evraklarımı tek tek kontrol ederek teslim ettim. Greencard posta adresimde güncelleme yapacağımı beyan ederek bir kağıtta adresimi verdim .Onu yavaş yavaş PC ye işledi .Sonra hanımefendi ingilizce konuşabiliyor musun diye sordu tabi tabi dedim. O esnada verdiğim evraklarla dosyamı hazırlamaya devam ediyordu. Ben de çok sıkmadan bir kaç soru sordum. Ais PTT belgesini almayacak mısınız , üç tane daha diplomam var vermeme gerek var mı gibisinden. Hayır gerek yok son diploma yeter dedi. Diplomamı bilerek transcript+ kopyası ile verdim ve e-devlet çıktısını da arkasına ataçlamıştım onu geri verdi. Bu arada isim değişikliği belgem vardı onu da aldı ve geri verileceğini unutma , bir sonraki görüşmede mülakat yapan görevli size verecek dedi . Görevliler asık suratlı devlet memuru gibi değillerdi . Negatif bir enerji kesinlikle almadım. Bu görüşme sonrasında numaranız yanınca mülakata gireceksiniz dedi.
15 dk sonra sıram yandı ve 6. Gişede ki 30 lu yaşlarda sarışın bir beyEfendi vardı. Rahat ve güler yüzlü yaklaştı .Merhaba dedikten sonra yemin etmem için bir şeyler söyledi sonrasında cama yanaştım Yeah Yeah I swear dedim ve pardon tam duyamıyorum mikrofon kapalı olabilir dedim. Kendi mikrofonunu açmayı unutmuş
sonra görüşmeye parmak izlerimi vererek devam ettik. Toplamda 4 soru sordu.
1= Amerika'da nereye gitmeyi düşünüyorsun? Texas, Houston çünkü orda yaşayan arkadaşlarım var .
2= Gittiğinde ne iş yapacaksın ? Öncelikle başlangıçta kendi aracımla Amazon flex ve Uber düşünüyorum
3= Evli miydin ? Yo hayır bekarım 
4= Daha önce hangi ülkelerde bulundun? Kuzey Kıbrıs, Yunanistan , Gürcistan. Kıbrıs'ta okudum Yunanistan da üç gün Gürcistan da bir gün kaldım diyince haaa bir şey değil ya o kadarı gibi bir tepki yapıp gülümsedi 
Verdiğim cevaplardan sonra congratulations welcome to USA gibi bir ifade kullandı. Sonra Türkçe hayırlı olsun tebrikler dedi. Bence gülümseyerek Teşekkür ederim Çok memnun oldum iyi günler dilerim diyerek oradan ayrıldım. Toplam mülakat 7-8 dk felan sürmüştür.
Çıkışta kaktüs kafeye gittim ve içeride tanıştığım Ahmet adında bir arkadaşla kahve içtik çok güzel bir sohbetimiz oldu sağolsun . Ayrıca orada isimlerini sormadığım 4-5 kişilik , greencard forumdan olan bir grup arkadaşla da sohbet ettik .
Konsolosluğa girip işlemleri halletmemiz 1.5 saat sürdü. Yaklaşık 1.5 yıl bekleyip 1.5 saatte insanın işlerinin hallolup olumlu sonuçlar görmesi gerçekten çok farklı bir duyguymuş.
Ama bitmedi... Ne olur ne olmaz diye bekleme kararı aldık Ahmet ile. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik bir de son dakika golü yemeyelim diye Kızılay da yiyip içtik saat 4 e kadar bekledik çünkü grupta da geçen yıllardan bazı arkadaşların evraklarında yada parmak izlerinde problem olmuş ve geri çağrılmışlar diye hatırlatmalar okumuştuk ve temkinli yaklaşmak istedik.
Bir sorun olmadığından emin olunca AŞTİ ye gelip otobüs saatimiz gelince memleketlerimize doğru yola koyulduk.
***Evime geldim valimizi boşaltırken evraklarımın içinde diplomamın ve orijinal transcriptimin konsolosluk yetkilisinde kaldığını ve bana vermeyi unuttuğunu fark ettim. Bir az önce [email protected] e mail attım. Umarım pasaportumu gönderirken evrakların içine bana geri vermeyi unuttuğu belgelerimi de koyarlar 
Köşe yazısı kıvamımdaki mülakat deneyimim umarım hoşunuza gitmiştir. İsteyen herkese Allah/Tanrı/ Evren/ şansı Amerika'ya greencard ile gelme olasılığını gerçekleştirsin 
@gucarslan selamlar, bu konuda çok baş ağrıttım sanırım ama, bende bu noktayı anlayamıyorum. Madem dosyalarımız onaylı kcc’nin beyanına göre, neden durum hala en azından in transit değil hala nvc. Yani bizim her an mailimize mülakat için dönüş yapabilirler diye düşünüyoruz. O halde durumumuz neden nvc den ilerisine gitmiyor. Acaba durum kontrolü yapmak çok da sağlıklı bilgi almak için doğru değil mi? Sadece mail mi beklemeli?
Başınızı ağrıttım ise tekrar kusura bakmayın.
@Güler-Özçelik basit.. çünkü konsolosluk dosyanızı mülakat için talep etmedi.
konsolosluk dosyanızı talep etmeden NVC'den ileri geçmez statünüz.
bu yüzden bu şekilde görünmesi normal, ilgili başlıkta da net bir şekilde açıkladığım gibi.
Merhaba
03.03.2022 tarihinde girmis oldugum vize gorusmem olumlu gecti ve vizem onaylandi. Surec asagidaki ilerledi. Tum adminlere tesekkur ederim ve diger talihlilere basarilar dilerim.
(34 yasinda, bekarim. Ziraat muhendisiyim ve hayvancilik sektorundeyim.)
25.02.2022 (Cuma) Unganlar deneyimi
Herkesin belirtigi gibi ilerledi benim de. Herhangi bir ekstra durumla karsilasmadim. Asagidaki belgeleri sundum ve 250$ + 47,5$ odedim.
Sonucu haftaya persembe (03.03.2022) gunu alacagimi soyleyerek ayrildim.
03.03.2022 (Persembe) US Konsolosluk gorusmesi
Sabah Izmir'den ucakla Ankara'ya geldim ve once Unganlara giderek saglik raporunu aldim ve ordan konsolosluga gecerek 10:45 in gelmesini bekledim.
Cok kisa ve net bir surec oldu benim icin. Sadece nereye gitmek istedigimi sordu. Kansas city ye gidip, mevcut sirketimin USA organizasyonuna gececegimi belirttim. Baska birsey sormadi.
Asagidaki evraklari verdim ve 350$ odeme yaptim. 20$ olarak para ustu verdiler.
Herkese basarilar
@marti2771 tebrik ediyorum gözünüz aydın
Bundan sonraki hayatınızda başarılar 
@Nico tebrikler gözünüz aydın
bundan sonrası için de bol şans ve darısı bizlerin de başına 

Merhaba, sürecimiz boyunca yardımlarını eksik etmeyen yöneticilere ve deneyimini paylaşan herkese çook teşekkür ederek ben de mülakat deneyimimi paylaşmak istiyorum.
3 Mart 10.45'te olan görüşmem için 9'da konsolosluğun önüne geldim. Kaktüs kafede mülakat saatimi bekledikten sonra eşyalarımı emanet olarak verip 10.30da sıraya geçtim. Covid formlarını girişte doldurup X-Ray'den geçtikten sonra ağır kapılarla bazı mücadeleler verip bekleme salonuna ulaştım. Konsolosluğun içi bir banka/vergi dairesi düzeni şeklinde. Tüm mülakatlar bekleme salonunda herkesin duyabileceği şekilde ayaküstü gerçekleşiyor. Sıra numaramın ilk yanışında 7 nolu bankoda parayı nakit ve tam olarak ödeyip tekrar yanmasını beklemeye başladım. İkinci yanışında 245 olan sıra numaram yerine 45 numarayı yaktılar... beni çağırmak istediklerini farkettim çünkü iki basamaklı hiçbir sıra yoktu ama emin olamadım. Kendi içimde gitsem mi kendi numaramı mı beklesem diye mücadele ederken benim numaram yandı ve hemen evraklar için 9 nolu bankoya geçerken yolda görevliyle karşılaştık '245 numarasınız değil mi? ben de sizi çağırmaya geliyordum arkadaş yanlış numarayı açmış' dedi....Bankoya gittim tatlı bir kadın vardı çok rahat hiç kasmadan belgeleri ve fotoğrafları istedi, sırasız hepsini aynı anda verdim. Evli misiniz çocuğunuz var mı gibi sorular sorup yerime geçebileceğimi söyledi. Tam yerime geçip oturacaktım ki numaram aynı bankodan tekrar yandı.....Yine mi numaratör bozuldu gitsem mi gitmesem mi belge mi eksik çıktı diye beynimle oynamalarından sonra tekrar evrak bankosuna gittim ve bana mülakatı ingilizce mi türkçe mi yapmak istersiniz diye sordu......İngilizce olsun, bunu mu soracaktınız eksik belge yok dimi dedim gülerek, yok evet unutmuşum dedi. Tekrar yerime geçip beklemeye başladım. Sanırım yarım saatlik bekleyişten sonra 3. kez mülakat için numaram yandı. Asyalı esmer bayana denk geldim. Merhabalaşma faslından sonra yemin edip parmak izi verdim. Parmak izini verirken sorulara başladı;
-Hiç tutuklandınız mı? Hayır
-Suç işlediniz mi? Hayır
-Evli misiniz? Hayır
-Öğrenci misiniz okuyor musunuz? (Bu soruları sorarken lise diplomama bakıyordu, 22 yaşındayım) Hayır geçtiğimiz temmuzda üniversiteden mezun oldum, belgelerin arasında diğer mezuniyet belgem var bakabilirsiniz dedim ve e-devlet mezuniyet belgemi bulup okay dedi.
-Ne okudunuz? Hukuk.
-Çalışıyor musunuz? Hayır çalışmıyorum zorunlu stajımı yapıyorum dedikten sonra panikle ama bırakıcam dedim. Bu dediğimden sonra bana bakıp nasıl yani çalışıyor musunuz evet ya da hayır deyin dedi sinirlenmiş gibi. Ben de çalışmıyorum, staj yapıyorum ücret almıyorum diyerek toplamaya çalıştım.
-Nasıl bir staj? Avukat olmak için, adliyede, dedim. hee tamam gibisinden ok dedi.
-Amerikada nereye gideceksiniz? Maryland, Germantown
-Orada tanıdık mı var? Kuzenim var.
-Amerikada ne iş yapacaksınız? Birkaç ay önce bazı avukatlarla contact kurmuştum, mülakattan sonra ulaşmamı söylediler öyle yapıcam. Onlarla olmazsa kuzenimle restaurantta çalışıcam.
Ben hafif bir panik halinde soruların gerisini beklerken faturayı ve diplomamı geri uzatıp, vizeniz onaylandı 3-5 iş günü içinde alabilirsiniz. Birkaç saniyelik algılama sürecinden sonra teşekkür edip çıktım. Uzun süre onaylandığımdan emin olamayıp pasaportumu geri vermedi sonuçta diyerek kendimi telkin edip vizemin onaylandığına inanmayı başardım.
Finansal durumla alakalı hiçbir soru sormadı, banka dökümüne baktığından bile emin değilim. Genelde bilgisayara yazıyordu. Hesabımda 14 bin 137 dolar göstermiştim.
Herkese tavsiyem sadece sorduğu sorulara kısa ve net cevaplar verin. Sormadığı bir şeyi asla söylemeyin. Zaten formalite şeklinde bir mülakat çok da umurlarında değil. Deneyimleri okurken hayal edilenden daha az korkutucu ve daha rahat bir ortam.
Darısı mülakat bekleyen herkesin başına 
@smartcells teşekkür ederiz.
Herkese selamlar
03.03. 2022 Saat 10.45 te olan mülakatımız için 10.20 gibi elçilik önünde beklemeye başladık. Bizi çağırdıklarında güvenlik önceden doldurduğumuz covid formunu almadı kapıda tekrar doldurup içeriye girdik. Sıra numaramızı aldık. Numaramız yandığında kişi başı 330 dolar vize ücreti ödedik. Kredi kartı ile ödemeye gitmeyin arkadaşlar. Pos cihazı çalışmıyor !
Not: Sıra numaranızı unutmayın, size verilen sıra kağıdını veznede alıyorlar. Daha sonra numaramız tekrar yandığında evrak teslimi yaptık. Eski pasaportlar, sağlık raporu,nüfus kayıt örneği, arşiv kayıtlı adli sicil belgesi, eşim için e devletten aldığımız askerlik belgesi, evlilik cüzdanı, 2 adet fotoğraf bunları fotokopileriyle verdik. Fotokopi iadesi yapmadılar. Ayrıca eşimin bi önceki evliliğiyle alakalı boşanma belgesi ve fotokopisini istedi. Apostili almadı. İngilizce tercümesini istemedi (ama biz yine de verdik) Eşim asıl talihli olduğu için bi tek onun diploma ve hesap dökümü istendi. Ais kaydını almadı. Ama yine de götürün. Daha sonra yaklaşık 15-20 dk bekledik ve 3. kez sıra numaramız yandı. İlk gişede çok kibar bir beyfendi mülakat için yemin ettirdi ve parmak izi aldı. Direkt ingilizce konuşmaya başladı.(Önceki görüşmelerde duraksayanları farkedince tercüman getirdiklerini gördüm rahat olun) Eşim asıl talihli olmasına rağmen benimle konuştu. (Eski pasaportumda turist vizem olduğu ve abd ye öncesinden gittiğim için sanırım) Kelimeleri yuvarlayarak hızlıca konuştuğu için görüşmeyi anladığım şekilde yazacağım.
Hi how are you
Değerli arkadaşlar herkese merhaba,
02.03.2022 mülakat deneyimim;
10.15 randevum için 8.30 civari çok sevdiğim bir dostumla konsolosluk önündeydim, konsolosluğun karşısındaki kaktüs kafeye oturduk, tanıdığı veya eşyalarını bırakacak arkadaşlarınız yoksa belirli bir ücret karşılığı kaktüs kafeye eşyalarınızı bırakabiliyorsunuz.
Güvenlik aramasindan sonra içeri girip pasaportu verdikten sonra bir numara veriliyor size ve gişelerden numaranızı takip ediyorsunuz. İlk numara yandığında ödeme yapılıyor kişi başı 330 dolar , (numaranızı unutmamaniz gerekiyor ben unutur gibi oldum sürekli numaraların yandığı yere bakmaktan karıştırabiliyorsunuz numaranızı
, Kaktüs cafe de tanıştığım ve keyifli sohbetlerine ortak olduğum Didim'li hanımefendi ve beyefendi numaramı hatırlattılar sagolsunlar, onlara da buradan teşekkür etmiş olayım
) sonrasında ayni numara yandığında bir daha gidip evraklar isteniyor. Burasi önemli mail de ve forumda yazan belgeler isteniyor ve üniversite öğrencisi olduğum için lise diplomamı verdim üniversite ile alakalı transkript yanimdaydi fakat istemediler ( bazı arkadaslardan transkript istediklerini de duydum her ihtimale karşı götürün derim eğer üniversite okuyorsaniz ) sonrasında evraklarınızı verirken yani 2. Adimda sizden mülakatı hangi dilde yapacağınızı soruyorlar ( ben ingilizce yaptım dilerseniz Türkçe de yapabiliyormussunuz ) sonra son asamaya geçip ayni numaranızin yanmasini bekliyorsunuz, ve mülakatıniz başlıyor. Burada sırayla;
Adımı soyadımi
Ne is yaptığımı
Hangi üniversite de okuduğum, hangi bölüm de okuduğum ve ne zaman mezun olacağımı
Evli olup olmadığımi
Neden Amerika'ya gitmek istediğinizi
Nereye gitmek istediginiz
Daha önce Amerika'da bulunup bulunmadığınız
Amerika da ne iş yapmak istediğiniz
Gibi şeyler sorulduktan sonra oldukça güler yüzlü konsolosluk çalışanlarıyla güzel bir mülakat geçiriyorsunuz. Eğer stresli veya heyecanliysaniz Stresli olduğunuzu anlayıp gayet güler yüzlü ve anlayışlı bir şekilde yardımcı oluyorlar.
Ek olarak 22 yaşındayım ve askerlik durum belgem yanimdaydi, ayrıca istediler de, ASKERLİK DURUM BELGENİZİ GÖTÜRMENİZ iyi olacaktir her ihtimale karşı. 18 - 25 yaş aralığındaki kişilerden istenen selective service system kağıdıyla alakali herhangi bir sey doldurmadim, bir şey söylemedilerde. Adminlerimize sordum, sanıyorum Amerika'ya girdikten sonra 30 gün içinde doldurmamiz gerekiyormuş.
Son olarak başta Uğur Bey ve Noyan Bey olmak üzere greencard forum ailesine , adminlerimize sonsuz teşekkürler, bu süreçte herkesin vize alması için ellerinden geleni yaptılar. Umarim herkes vizesini alır ve dilediği gibi Amerika macerası güzel bir şekilde başlar.
Şansınız bol, bahtınız açık olsun !
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum