Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @erol-eriste evet dediğiniz şekilde gerçekleştirdim.

    WesternUnion uygulamasından paranın banka hesabınızdan çekileceğini belirttiğiniz de banka bilgilerinizi girmenizi isteyecek.Türkiye de paranın çekileceği herhangi bir bankanın bilgisini sormuyor.

    İşbankası mobil uygulamasın da WesternUnion seçeneği mevcut para al seçeneği ile transferi tamamladım.Sistem gönderenin de alanın da aynı kişi olmasını sorun etmiyor.


  • @rookie, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    @erol-eriste evet dediğiniz şekilde gerçekleştirdim.

    İşbankası mobil uygulamasın da WesternUnion seçeneği mevcut para al seçeneği ile transferi tamamladım.Sistem gönderenin de alanın da aynı kişi olmasını sorun etmiyor.

    Bu baya onemli bi ayrinti cunku benim bankada oyle bir ozellik yok 🙂 Tesekkurler


  • @erol-eriste kusura bakmayın amacım yanlış bilgi vermek değildi evet Türkiyede ki her bankada mevcut değilmiş.

  • ⭐⭐⭐

    @erol-eriste Eger Wise araciligi ile kendi banka hesabinizdan ACH yolu ile parayi cekerseniz, ucreti $4. Fakat, kendi bankanizdan Wise US hesabiniza ACH yolu ile parayi gonderirseniz, ucretsiz.

    Yani parayi Wise araciligi ile hesabinizdan cekmek yerine, kendi bankanizdan Wise US hesabina gondermeniz gerekli, eger ucretsiz olmasini istiyorsaniz.

    Not: Calistigim banka Capital One. Wise US hesabimi "External Account' olarak tanimladim.

    Wise sitesinde konu ile ilgili aciklama;

    Screen Shot 2022-02-13 at 10.07.23 PM.png


  • @FreeWoRLD aa iyi fikir, tesekkurler, ben bosuna para kaptiriyormusum bunlara 🙂
    @Rookie yo tesekkurler aslinda yayginmis sorun benim bankada galiba

  • ⭐⭐⭐

    @erol-eriste Kesinlikle onlarin $4 karsiliginda parayi cekmesine gerek yok. Ek bir ekran alintisi paylastim ust yazimda. Sadece ACH olmasina ozen gostermeniz gerekli.

  • ⭐⭐⭐

    What is an ACH transfer?
    An ACH transfer is the electronic movement of money between banks through the Automated Clearing House network.

    ACH transfers include external funds transfers, person-to-person payments, bill payments and direct deposits from employers and government benefit programs. (Business-to-business payments are another one.) For sending money to friends and family, many transfer providers — including banks, Zelle and third-party apps like PayPal and Venmo — use the ACH network.


  • @freeworld Ben bugün geçen transferi özetleyeyim,

    Kuzenim abd'de ve ondan aldığım transferi anlatıyorum.

    Nicolet bankasından kuzenimin wise hesabına transfer - 2usd ücret kesti
    Kuzenimin wise hesabından benim wise hesabıma transfer - ücretsiz
    Benim wise hesabımdan Teb usd hesabıma transfer-3,41usd
    Wise gönderdikten sonra hesabıma geçen paradan düşen para -5usd

    Toralde 5+3,41+2= 10,41Usd ödemiş olduk 1700 usdlik transfer için

    Siz kendı banka hesabınızdan wise hesabınıza para yüklerken nasıl kesmedi acaba, biz neyı yanlış yaptık

    Edit süreleri de paylaşayım
    18.02.2022 19:19 da para geldı ve direk wiseımdan tebe transfer açtım pazartesi sabah 21.02.2022 itibari ile para türkiye banka hesabımdaydı

  • ⭐⭐⭐

    @leblebi, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    Nicolet bankasından kuzenimin wise hesabına transfer - 2usd ücret kesti

    Wise'in parayi hesaptan cekme fonksiyonunu kullanmadiginiza emin olmanizi tavsiye ederim. Wise, herhangi bir US hesabindan parayi eger kendi cekerse ucret kesiyor. Cok bir para degil, $4 sanirim ama ucretsiz yolu varken gereksiz olur.

    Ben Wise hesabimdaki "Account" ve "Routing" bilgilerini kullanarak, Capital One bankasindan Wise hesabina yolladim.

    Baska bir deyisle; Wise hesabima bu parayi transfer etmek icin, Wise sitesinde hic bir islem yapmadim. Bu transfer islemini tamamen Capital One, yani kendi bankamdan yaptim. Kendi sitelerinde de belirtildigi gibi bu islem (ACH transfleri) ucretsiz. Ayrica ACH islemleri genellikle ABD'de ucretsizdir.

    Wise'in hesaptan paranizi cekmesi yerine, eger kendi bankanizdan Wise'a parayi gonderdiyseniz, o halde ilgili banka ekstra ucret kesiyor olabilir ki bu bile biraz olagan disi cunku ACH bildigimiz klasik "check" yazmanin elektronik versiyonu ve ucretli olduguna hic denk gelmedim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   hadi-BE hadi-BE 

  • Merhabalar, Haziran ayının sonunda ABD'ye yerleşiyorum. Yanımda $20.000 - $25.000 arası para götüreceğim ama hepsini nakit olarak götürmek istemiyorum. Bir miktarını Swift ile transfer etmeyi düşünüyorum. Türkiye'de Ziraat ve Garanti bankalarında hesabım var. Bildiğim kadarı ile CEPTETEB ABD'de para çekimi konusunda BofA ile anlaşması olduğu için avantaj sağlıyor ama Swift işlemi konusunda bir avantajı var mı bilmiyorum. Şuan param Garanti hesabımda. CEPTETEB hesabı açtırmak gibi bir fikrim var. Tecrübeleriniz nedir? Hangi banka daha avantajlı?

  • ⭐⭐⭐

    @wyoming86 Ben geçmiş sayfalarda Wise kullanarak TEB ile Bofa arasındaki para transferi ücretlerini paylaşmıştım. Şimdiye kadar 3000 dolar gönderdim BofA'dan TEB yönüne doğru max. bir işlemde ve anımsadığım kadarıyla komisyon ücretleri çok anormal değildi. Bence aklınızı hiç karıştırmayın, ödeyeceğiniz komisyonu çok rahat yerine koyarsınız zaten. Ben tüm deneyimlerim itibariyle Wise'ı öneriyorum. Önemli olan paranızın güvenliği, transferin garantisi ve rahatlığınız.


  • Selam herkese benim tebde hesabım var gelmeden evvel dolar hesabı açtım netten ve kartıma yurtdışı hesabı olarak bağladım sonra amerika da bank of america ile anlaşması olduğunu biliyordum ama para kesip kesmeyeceğinden çekerken emin olmadım bi sefer 300 dolar bir seferde 200 dolar çektim 1 dolar bile kesmedi bence gelecek kişiler parayı yanında getiripte kölesi olmayın bişey olacakmı diye


  • Bilgisi olan arkadaşlara bir sorum var, İş Bankası veya herhangi bir bankanın bankamatik kartı ile, kredi kartı kastı değil kastım. Abd’de alış veriş yapmak, restorantlarda vs kullanmak, hatta para çekmek mümkün müdür?

  • ⭐⭐⭐

    @allenwilliams Teorik ve uygulamalı olarak kullanmanızda herhangi bir mahsur ya da engel yok. Ancak bankaların güvenlik açısından koydukları, nakit kartların yurtdışı alışverişlerinde kullanımıyla ilgili işlem limitleri gibi kısıtları oluyor. Bunu İş Bankası Çağrı Merkezi'ni arayarak öğrenebilir ve gerekirse işlem limitlerinizi arttırabilirsiniz.

    Fakat ben yine de yurtdışından kredi kartıyla alışveriş yapmanızı öneririm.


  • @FreeWoRLD

    US bankaniza Wise hesabini linkliyorsunuz galiba. Linkledikten sonra bankanin sitesinden "hesaplarim arasinda transfer" sekmesine girip, Wise'dan parayi bankaya aktarmak isteyince de ucretsiz oluyor mu?

  • ⭐⭐⭐

    @Erol-Eriste Evet, external account olarak tanımladım ve ücretsiz olarak transferi Wise hesabına yapabiliyorum.

    Banka: Capital One


  • @FreeWoRLD, içinde söyledi: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

    @Erol-Eriste Evet, external account olarak tanımladım ve ücretsiz olarak transferi Wise hesabına yapabiliyorum.

    Banka: Capital One

    Transferi Wise hesabina degil, wise hesabindan bankaya komisyonu sormustum ama onemli degil, deneyip gorurum 🙂

    Bu arada western union komisyonu $6dan $10.5e cikarmis

    TEB 15tl komisyon aliyor gelen transferlerden. Sanirim suan en ucuz transfer yolu komisyonsuz abd bankasi + transferwise + cepteteb.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Garanti bankası şimdi ileti gönderdi
    Screenshot_20220308-124435_Garanti BBVA.jpg

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @FreeWoRLD garanti bankası daha ayrıntılı gönderdi
    Screenshot_20220310-231403_Remote Desktop.jpg


  • @ayvalik10 Komisyonlari alternatiflere gore yuksek olmasa guzelmis


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum