Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mha kabul ediyorlar, biz e-nabızdan aldığımız pdf'in çıktısını getirdik, sorun olmuyor.


  • @kryptonite bu guzel gunde gune bu guzel dileklerini okuyarak baslamak harika… hadi İNSALLAH 🤲😊


  • @gucarslan
    @ayla-can
    çok teşekkür ederim cevabınız için.


  • @gucarslan tamam okey tşk


  • Selamlar. 22.2.22'deki Unganlar Sağlık Muayenesi deneyimimi paylaşıyorum.

    Bir önceki deneyimlerden farklı bir şey olmadığını belirtmem gerek. Bu yüzden okuyan herkese tavsiyem, önceki deneyimleri eğer okumadıysalar onları okumaları olacaktır. Kendi deneyimimi aktarırken sadece birkaç önemli olabileceğini düşündüğüm noktaları öne çıkartarak paylaşımda bulunacağım.

    Sağlık Muayenesi öncesi Ankara: Ulaşım, kahvaltı, konaklama vb.

    • Şehir dışından geliyorsanız Aşti Otogar'dan Kuğulu Park'a ulaşım hızlı ve kolay. Yaklaşık 35-40tl arası bir ücret alıyor taksiler.
    • Eğer gece binip uzun bir yoldan sabah Ankara'ya vardıysanız ve vardığınız gün sağlık kontrolüne girecekseniz kesinlikle Kuğulu Park ve çevresindeki kafelerde kahvaltınızı edebilir, yorgunluğu atabilirsiniz. Tek başına seyahat eden ve muayeneye girecek kişiler için hemen Unganlar'ın yanındaki meşhur Kıtır'a komşu C'viz'i kahvaltı için tavsiye edebilirim, Kuğulu Park'da da ertesi gün kahvaltı ettim ancak fiyat/performans olarak yine C'viz kafe öndeydi zannımca.
    • Yakınlarda Starbucks bulunuyor, vakit öldürmek için muhteşem.
    • Otel olarak İlksan DEHA otelde kaldım. Eğer öğretmenseniz & üyeliğiniz varsa, epey ucuza geliyor, internetten bakmanızı tavsiye ederim. Kuğuluya 4-5km uzaklıkta bulunuyordu. Taksi şart. Yürürüm diyene de hava hoş tabii.
    • ASPAVA.

    Sağlık Muayenesi Genel Detaylar.

    • En önemli şey, Sağlık muayenesi günü, gittiğiniz gibi sekreterlere belgelerinizi teslim etmektir. Şu ana dek paylaşılmış belgelerin dışında bir şey istemediler. Not: Ne kadar COVİD aşısı olduysanız hepsini göstermeye gayret edin. E-nabız uygulamasında, ikiden fazla olduysanız aşı, hepsini gösterebildiğniniz bir aşı kartı oluşturabiliyorsunuz. Muhakkak tüm COVİD aşılarınızı beyan edin hepsini işliyorlar, ileride lazım olur. Ben üç aşı olmuştum çıkarttığım belgede son iki aşım gözüküyordu, sekreter hanım üç Biontech olduğumu duyunca muayene öncesi üçünün de gösterildiği bir aşı kartı çıkartmam için bana ısrarcı oldu. İyi ki de dinlemişim 🙂
    • Unganlar saat 9 ve 10 Arası çok yoğun oluyor. Eğer 10 ve sonrasına randevu aldıysanız acele etmemenizi, ancak saat 10'u geçtikten sonra da randevu saatinizi beklemeden gidip dosyalarınızı teslim ederek süreci başlatmanızı ŞİDDETLE tavsiye ediyorum. Sekreterya hızlı çalışıyor. Açıkcası Unganlar ve Düzen Laboratuvarı dahil herkes çok hızlı çalışıyor.
    • Girişinz yapıldıktan sonra sizi akciğer röntgeni için beşinci, kan ve idrar tahlili için üçüncü kata, Düzen Laboratuvarlarına yönlendirecekler.
    • Bir önceki maddede belirttiğim işlemler tamamlandığında size öğleden sonra uygun bir saate Doktor muayenesi için randevu veriyorlar. Daha erken giderseniz, doktorlar da musait ise, sizi erken alacaklardır. Erken kalkan yol alır. Ben 2.30 daki muayeneme 1.30 da girmiştim.
    • Soru sormaktan çekinmeyin. Herkes çok nazik ve yardımseverler. 🙂

    Sağlık Muayenesi Spesifik Notlarım:

    • İki aşı oldum. 200 Dolar ödeme yaptım. Anladığım kadarıyla doğum sonrası olunan karma aşıları yapmadılar. Babamın kendi arşivlerinde sakladığı, üstünde ne imza ne de başka bir resmi işaretin olduğu aşı takip takvimlerimi götürdüm. Anlaşılan kabul ettiler. Muayene sonrası evrakları teslim aldığımda beyan ettiğim aşıları aşı belgesine işlemiş olduklarını gördüm.
    • Kan ve idrar tahlili için 117 Dolar ödeme yaptım. Akciğer grafisi için gittiğimde bir ödeme istemediler tekrardan. (Bana toplamda 317 Dolar'a mâl oldu tüm bu Sağlık Muayenesi. Türk Lirası cinsinden iki farklı kredi kartından ödeme yaptım.)
    • Sağlık muayenemi Doktor Handan hanım yaptılar sanıyorum. Doksan saniyede biten bir muayene oldu, çok soru sordu, bazı sorulara yetişemedim ama cevabının ne olduğunu sanki biliyordu da hiç beklemeden sıradaki soruyla devam etti. Aşıları da yaptıktan sonra çok kısa süreli sohbet ettik. Sohbetimizde, Pasaport bilgilerime dikkat etmiş olduğunu fark ettim. Doğduğum ilçe ile okuduğum okulu bağdaştırdı. Üniversiteyi geçtiğimiz yıl bitirdiğimi söylediğimde okulu bitirip gidiyor olmama sevindi, kaçıncı denememde çıktığını sordu, ilk dediğimde şaşırdı. Yeşil pasaportum olduğu için kimden aldığımı sordu. Giyinebilirsin diyerekten muayeneyi bitirdi. Tekrar ediyorum tüm bunlar gerçekten çok kısa sürede oldu, hızlı çalıştıklarını tekrar söylemeliyim.
    • Dosyamı ertesi gün gelip 3 ile 5 arası alabileceğimi söylediler. Yine erken gidip almayı denedim, ancak dosya asla 3'den önce hazır olmamıştı, bu yüzden tam saatinde teslim alabildim 🙂

    TL;DR: Sağlık Muayenesine randevu saatinizden erken gidip süreci hızlı ilerletebilirsiniz, ancak dosyanızı tam belirtilen saatte hazır bir şekilde alabilirsiniz. Herkes çok nazik ve yardımsever, çekinmeyin sorularınızı sorun. Üç veya daha fazla COVİD aşısı olduysanız hepsini beyan eden bir aşı kartı götürün. Küçüklükten kalma doğumda olduğunuz aşıları belirten bir aşı takvimi varsa, muhakkak götürün. Kabul edebiliyorlar, imzalı olsun ya da olmasın.


  • Herkese merhaba. Sağlık muayenesi için bu sabah Unganlardaydım. Ben de deneyimimi aktarayım.

    Söz konusu yer Atatürk Bulvarı'nda birçok konsolosluğun yer aldığı caddede. Toplu taşıma ile de rahatça gidebilirsiniz. Hava fena değildi ve Kızılay'dan yukarı doğru yürümek istedim, 15 dakika falan sürüyor. Bulmanız çok kolay olur yerini. Neyse binaya geldim ve 4. kata çıktım. Randevum 11:20 olmasına rağmen hiç sorun yaşamadan hızlı bir şekilde 10:30’da evraklarımı teslim aldılar (Pasaport, DS 260 onay formu, COVID 19 aşı kartı ve 48 saatlik negatif PCR testi belgesi) gerekli işlemleri yaptılar. Fotoğraf çekiminden sonra imzamı alıp beni Düzen Laboratuvarı'na yönlendirdiler kan tahlili için 5. kata. İşlem sonrası 48 dolar verdim ancak bozuk dolar olmadığını söyleyerek TL olarak o anki kurdan banka kartımdan çekim yaptı ve sonrasında 3. kata akciğer röntgeni için yönlendirdiler. Oldukça hızlı ilerledi her şey diyebilirim. Sonra 4. katta Mehmet Ungan muayene etti. Bir yandan da sorular sordu. ABD’ye daha önce gittiniz mi, orada ne iş yapacaksınız, mesleğiniz ne, kronik hastalığınız var mı, ameliyat oldunuz mu, İngilizce düzeyiniz nasıl gibi minik bir mülakat da kendisi yaptı 🙂

    Ardından bir aşı yaparak muayeneyi tamamladı. Hiçbir sorun gözükmüyor dedi ve beni bankodaki hanımefendilere yönlendirdi. Orada da kısa bir sure bekledikten 250 dolar bir odeme yaptım yani muayene sonucunda totalde 48+250= 298 dolar ödemiş oldum sonra yarın 11:00-12:00 arası gelip sonuçlarınızı alabilirsiniz dedi. Yeniden belirtmem gerekir ki bu kadar kolay olacağını tahmin etmiyordum. Şimdiden bütün arkadaşlara kolaylıklar, umarım su gibi akıp geçer süreç herkes istediğini alır.


  • @ufas darisi welcome usa sesini duymaya ne diyelim 🙂 mulakat deneyiminizide bekliyyoruz tebrikler


  • @mac mulakat deneyiminizide merakla bekliyorum tebrikler🎊


  • Arkadaşlar merhaba,

    Bugün itibarıyla pasaportu ve açılmaması gereken sarı zarfı teslim aldım. Bu konuyla ilgili deneyimli arkadaşlara 2 sorum olacak.

    İlki, zarfın üzerindeki Immigrant Data Summary sayfasında, City and Country of Last Residence doğru yazılmış ancak City and Country of Birth kısmında doğduğum değil şu an yaşadığım şehir yazılmış. Böyle bir durum ile karşılaşan oldu mu ya da bu bir sorun yaratır mı?
    İkinci sorum ise, pasaporttaki vizenin Annotation * * altında 212 (g)(2)(B) yazıyor. Araştırdığımda bunun aşılama ile ilgili olduğunu okudum ancak emin olamadım. Unganlarda vurulan aşıları mı ifade ediyor acaba? Diğer yandan Covid-19 aşılarım tam.


  • @mha e nabizdan tahlil sonucunuzun ciktisini alıp verebilirsiniz.Biz oyle yaptik.ama mutlaka cikti alin
    Telefondan gostereyim derseniz kabul etmiyorlar.


  • @gucarslan Az önce JFK gümrükten geçti. Sorun olmadan çok şükür.Size de çok teşekkür ederim.Yönlendirmeniz için.

  • Yasaklı

    @kryptonite İstanbul’dan güzel ama aile özlemi beni çok üzüyor. Yaza kadar idare etmeye çalışacağım. Sonra ne olur bilmiyorum hocam.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ali-yüksel gözünüz aydın, çok sevindim.
    orada buluşmanız dileğiyle.. bol şans.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kryptonite gözünüz aydın, vizenizi güzel günlerde kullanın.
    bahsettiğiniz iki konu da sorun değil, bu sizi endişelendirmesin. durumu sarı zarfınızı girişinizde teslim ederken aktarın ama CPB memuru da bunun bir sorun olmayacağını ifade edecektir.

    vizenizin alt kısmındaki ifade de, size aşılarınızla ilgili verilen bir waiver, yani feragatname.
    daha önceden olduğunuz aşılar ve muayenenizde olduğunuz aşılar için verlilir. sizin göçmenlik vb durumlarınızı etkileyen bir şey değil kısaca. ilgili waiver'ın detaylarını aşağıdaki açıklamada bulabilirsiniz.

    abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum, yolunuz da bahtınız da açık olsun.

    (U) Waiver Under INA 212(g)(2)(B): INA 212(g)(2)(B) provides a waiver in cases where the panel physician determines that a required vaccination is medically inappropriate. In such cases, the panel physician will indicate on page two of Form DS-2054 if the vaccine history is incomplete and which type of waiver is requested. You must refer to Form DS-3025 and may then authorize a waiver in accordance with INA 212(g)(2)(B) for any of the following reasons:

    (1) (U) Not age appropriate;

    (2) (U) Contraindication;

    (3) (U) Insufficient time interval to complete series;

    (4) (U) Flu vaccine not available; or

    (5) (U) Not routinely available;

    (6) (U) Known chronic Hepatitis B virus infection.

  • ⭐⭐

    21 yaş kuralı hangi tarihe göre belirleniyor? DV başvuru tarihi mi? Sonuçların açıklanma tarihi mi? Yoksa mülakat tarihi falan mı? Başvuru tarihinde 21 yaşından küçük kişiler mülakat tarihinde 21 yaşından büyük de olsalar vize alabilirler mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @uzaysan sorunuz için aşağıdaki konu başlığını inceleyin lütfen;

    Gocmen Vize ve 21 Yas Siniri Problemi


  • @gucarslan Üstadım çok teşekkürler vediğiniz bilgiler için. O halde şimdi Büyükelçiliğe yazıp boşuna meşgul etmeyeyim ve kafa karışıklığına da sebep olmayayım.
    Sizin ve diğer arkadaşların da reserve visa süreci umarım ivme kazanır ve tüm bu hengameyi atlatınca bu ekip böyle diğer tarafta bir kutlama yaparız 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Kryptonite
    Yeni yaşamınızda mutluluklar..
    Şans bundan sonra da hep yanınızda olsun.


  • @gucarslan herkez bir soru soruyor hepsine bir cevap veriyosunuz,erinmiyor cekinmiyorsunuz gercekten takdir ediyorum.
    Umarim birgun tanisiriz bu arada sizin akibetiniz nedir bende merak ediyorum icinde bulundugunuz durumu?umarim dava sonucu gelismeler olumlu yonde gelisim gostermistir.


  • @smartcells Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Esasen teşekkür edilecek çok fazla şey var. Siz ve özellikle birkaç arkadaşımız bu kolektif oluşumun canlı kalmasını, doğru bilgiye en az tekrara düşerek ulaşılmasını sağlayan, bu çabada başı çeken kişilerdensiniz. Sadece küçük bir örnek, Unganların PCR testi zorunluluğu getirdiğini @gucarslan sayesinde bu forumdan öğrendim. Kendimi biliyorum, inanılmaz yoğun bir iş yaşantısının içerisinde, öncesinde Unganların sitesine girip kontrol etmez ve orada lamba gibi kalırdım 🙂 Ancak her saniye bu foruma girmek, farz olmuş gibiydi 🙂 Hem herkesin ortak sorunu olabilecek soruları soran hem de bu sorulara yaşadıkları deneyimlerle ya da okuduğu şeylerle yanıt veren herkes çok kıymetli burada. Bunun bir karma olduğuna inanıyorum, umarım hala hepimizin birbirinden öğrenecek şeyleri vardır. Selamlar!


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

47
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum