Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @salih25 paylasim adina tskler,sira mulakatta👍🏽


  • Merhaba herkese bende bugün Unganlardaki sağlık kontrolünü sorunsuz tamamladım.
    Ankara ya daha önce gitmememe rağmen ulaşımda ve konaklamada hiç bir sorun yaşamadım. Forumda daha öncede tavsiye edilen Unganlara 2 -3 dakikalık mesafedeki Tunalı otelde konaklama yaptım. Genel olarak memnun ediciydi.
    Otobüsle sehir dışından gelecek olanlar icin taksiyle 30 tl lik bir mesafe randevum.9.45 de olmasina ragmen saat 8.45 civari unganlardaydim ancak saat 9da açılıyor bilginiz olsun alt katinda yer alan kafelerde keyifle zaman geçirebilirsiniz. Saat 9.15 civari tekrar gittiğimizde artìk çalışmaya başlamışlardı. Asansörden once 4.kata çıkıyorsunuz ve sag taraftaki bekleme alaninda evraklariniz ile birlikte beklemeye başlıyorsunuz. Görevli kadın randevu saatinize göre isimleri okuyor ve iceri geçip evraklarinizı teslim ediyorsunuz. Negatif PCR belgesi, aşı kartı ,ds 260 confirmation sayfasi ve pasaportunuzu teslim ediyorsunuz. Ardından gorevli fotografinizi çekiyor ve sizi bir ust kattaki duzen laboratuvarına yönlendiriyor. Burada benden sadece Kan testi istediler ve 47 dolarlik bir ödeme aldılar. Tüm bu süreçteki ödemeleri ister TL ister kredi kartı isterseniz Dolar ile de yapabiliyorsunuz.Ardından Akciger filmi için 3.kata yönlendiriliyorsunuz.Buradaki süreçler gayet hızlı ilerliyor. Akciğer filminde çekildikten sonra tekrar 4.kata çıkıp ilk kayıt olduğumuz alana pasaportumuzu bırakıyoruz ve bir randevu saati veriyorlar. Bana 1 saat sonra randevu verdiler randevu saati 11.45 di yani bu sürece kadar anlattığım her sey 1 saatte tamamlanmıştı.
    11.45de tekrar gittiğimizde yine randevu saatine göre iceri çağriliyorsunuz. Handan hanım benim kontrolünü yaptı klasik sorular sordu hastalık geçirip gecirmedigimi ilaç kullanıp kullanmadığını vs sorular sordu bu sırada 2 aşı yaptı. Sonra vezneden 250 doların TL karşılığını ödeme yaptım ve bir sonraki gün saat 15:00 ile 17:00 arasi sonuclari teslim almaya gelebileceğimi söylediler isterseniz sizin adınıza dosyanızı adını belirttiğiniz bir kişi sizin adınıza teslim alabiliyor.Şunu belirtmeliyim ki tüm çalışanlar çok yardımsever ve çok kibarlardı. İnşallah tüm süreci sizde benim gibi sorunsuz atlatırsınız.


  • @buket hayırlı uğurlu olsun. Son adımınız kalmış diyebiliriz. Umarım mülakat deneyiminizi de görmek nasip olur 🙂


  • 55147633-640c-49fa-8773-90b9a8dbbd4b-image.png

    Merhaba arkadaşlar, bir haftalık bir AP sürecinin ardından, hayatımda aldığım en güzel haberlerden birini sizinle paylaşıyorum. Bu süreçte sorularımı yanıtlayan ve sabırla beklememi söyleyip beni sakinleştiren, hayrola senin iş noldu deyip ilgisini desteğini eksik etmeyen herkese çok teşekkür ederim. Bir yanda süreci devam eden, diğer yanda uçuşunu gerçekleştirip yeni bir hayata yelken açan tüm arkadaşlara bolca şans dilerim! Bundan sonraki gelişmeleri de paylaşmaya devam edeceğim.


  • İyi akşamlar herkese. Danışmak istediğim bir konu olacak. İkiz kardeşim 2022 talihlisi ve sırası 18 binlerde olduğundan nisan ayında mülakata gidecek gibi görünüyor.

    Daha önce 3 yıl kadar iş sebebiyle Moskova'da ikamet etti. Türkiye'de alacağı adli sicil kaydı gibi Rusya'dan da alması gerekiyormuş 6 aydan daha uzun süre ikamet ettiği için. Ancak Rusya'ya sırf o belgeyi almak için gitmesi mümkün değil şu ortamda ve konsolosluk vasıtasıyla buradan alınabilen bir belge mi bilmiyoruz.

    Acaba şu anki savaş durumu sebep gösterilerek o belgeyi almadan mülakata gitse anlayış gösterilebilir bir durum mu? Eğer o belge olmadan vize vermezlerse, sadece o eksiği giderip tekrar mülakata gitmesi mi istenir yoksa tamamen hakkı yanar mı? Bilgisi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.


  • @kryptonite, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    55147633-640c-49fa-8773-90b9a8dbbd4b-image.png

    Merhaba arkadaşlar, bir haftalık bir AP sürecinin ardından, hayatımda aldığım en güzel haberlerden birini sizinle paylaşıyorum. Bu süreçte sorularımı yanıtlayan ve sabırla beklememi söyleyip beni sakinleştiren, hayrola senin iş noldu deyip ilgisini desteğini eksik etmeyen herkese çok teşekkür ederim. Bir yanda süreci devam eden, diğer yanda uçuşunu gerçekleştirip yeni bir hayata yelken açan tüm arkadaşlara bolca şans dilerim! Bundan sonraki gelişmeleri de paylaşmaya devam edeceğim.

    Ya çok sevindim oh be, yetti artık bu beklemeler bıktık vallahi..
    Amerika'daki deneyimlerinizi de paylaşmayı unutmayın, bol şans!


  • @gurars hakkı yanmaz o belgeyi isterlerse bir şekilde alması lazım yoksa vize alamaz.


  • @abdul-krakol Hepsini e-devletten alabilirsiniz. Bu konunun ilk iletisinde detaylar mevcut, oradan bakabilirsiniz.

    Arşiv kayıtlı sicil kaydı için, sorgulama ekranına girdikten sonra, "Kurum Türü" kısmında "Yurtdışı (Tercümeli)" seçmeniz ve "Belgenin Neden Verileceği" kısmında ise "Arşiv kaydı içeren" seçmeniz gerekmektedir.


  • @kryptonite Gözünüz aydın, çok güzel haber 🙂


  • @kryptonite tebrik ederim. Çok sevindim 👏. İyi dilekleriniz için de çok teşekkür ederim ☺🙏


  • @kryptonite ee bu guzel haberi kutlayalim oleyse 🎉🎊


  • Merhaba. @crazycells 01 mart 2022 Salı günü mülakata gidecez. Kızım F1 vize ile abd de üniversitede okuyor. Ve mülakatı öğrenince abd den uçağa atladı 10 gün kuralına takılmamak için TR ye geldi. Fakat geldikten sonra 21 yaşından büyük olduğu için (12/01/2000 current Ekim) vizeye uygun bulunmadığı mail ile bildirildi. sayın @gucarslan ile de konuşmamız sonucunda hemen ona bilet aldım ve tekrar abd ye (JFK) gidecek.(25 Şubat 2022) Biz mülakata girmeden tekrar okuluna dönsün diye. Ancak biraz tedirginiz. Gümrükte sorun çıkarırlar diye. Başka da çözüm bulamadık. Sonuçta DS 260 formu mevcut. Gerçi bu dönemde ds 260 formu varken 2 kez gitti geldi abd ye ve herhangi bir sorun çıkmadı. ama yine de kafada soru işareti oluştu? Şimdi mülakat aşamasında giriş yapacak. Olası sorulara doğru bir şekilde de cevap verecek. Mülakata gittiğini ama son anda 21 yaştan büyük bulunduğunu belirtecek. Ve okulunun son dönemini okumaya devam edecek.

  • Yasaklı

    @kryptonite Hayırlı olsun.


  • @ayla-can Gerçekten Oh be! 🙂 Umarım süreç biraz hızlanır, biraz umut lazım! Beklemek hep zor ama bu aşamada beklemesi sanırım en zoruydu benim için.
    @boraozc Çok teşekkürler! Haftaya gerçekleşecek mülakatınızda şans diliyorum! Mülakatta ne var ne yok çıktısını alıp gidince (klasörde fihriste göre ayırmış olmama rağmen :)) ) istenen evrakları sunarken (biraz da heyecandan) vakit kaybettim, o nedenle öncelikle gerekli evrakları, sonrasında destekleyici nitelikteki evrakları tasnif etmenizi öneririm.
    @Güler-Özçelik Çoook teşekkürler, güzel gelişmeleriniz en kısa sürede duyacağımıza eminim.
    @gokhanbagatur 2023EUX haberlerinizi bekliyorum, toplu kutlama yaparız 🙂
    @Orhan-Cabarov Çok teşekkür ederim. Nasıl ilk izlenimler? :))

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @abdul-krakol mülakata ankara konsolosluğu'na gideceğiniz için onu yazın.
    kcc ile işiniz kalmadı artık.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kryptonite gözünüz aydın, bundan sonraki süreçte de bol şans.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gurars merhaba.
    kardeşiniz ilgili ikameti için rusya'dan police certificate alması gerekiyor normal şartlarda.
    bahsettiğim konu için lütfen ilgili konu başlığını inceleyin.

    şuan ki güncel durumlar sebebiyle; ilgili belge için iltimas gösterebilecekleri gibi, belgeyi temin etmeniz için AP süreci yaşayabilirsiniz. hiçbir şekilde mülakat hakkınız ya da vize alma hakkınız yanmaz. ancak bir an önce belgeyi almak için bir aksiyon almaya çalışın, her ne kadar sonuçsuz kalsa da bunu almak için bir çaba sarf ettiğinizi konsolosluğun görmesi iyi olacaktır.

    tavsiyem, mülakat aldığınızda lütfen ilgili konuyu detaylıca açıklamaya çalışın.
    kardeşinizin çalıştığı iş üzerine ilgili belgeleri varsa (iş detaylarını içeren, içten ayrıldığını anlatan vb. bir belge) onu yeminli tercüme ettirip mülakata götürün, rus konsolosluğu ile iletişimi geçtiğinizi gösteren belgeler ile.

    bol şans..


  • @gucarslan Çoookk teşekkürler! 🙂

    bro


  • kısa bir sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim.
    sağlık kontrolüne giderken PCR test sonucunu ,E-Devletten alınmış olan karekod'lu sonucu gösterir evrakı kabul ediyorlar mı?
    yoksa sonucun yapılan yerden alınması ve ıslak imzalı olmasını mı ? istiyorlar.
    teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mha ben test yaptırdığınız yerden alınması gerek diye biliyorum ama dilerseniz unganlar'ı arayıp sorun durumu.
    en sağlıklısı bu olur..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum