Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri

• @nevermore cok tesekkur ederim 🙂

• css kaydı yapacam da benim pasaport yeni olanlardan . pasaport da ki harfler türkçe karekterli ğ ü tarzında . altta da ingilizce karektere dönmüş pasaportta . hangisni yazayım türkçe karekter mi ingilizce mi ?

• ⭐⭐

@nihan-yılmaz DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

arkadaşlar merhaba, pasaportları bize geri gönderdiklerinde bilgilendirme yapıyorlar mı?

Mesaj geliyor evet

• @karva DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

@nevermore cok tesekkur ederim 🙂

Sayin @nevermore 'in cevaplarina katiliyorum 🙂 ek olarak...

2.hangi sorudan bahsediyorsaniz buraya kopyalar misiniz?

3.Tum mal varliginizi gosterin.

• @yekta DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

css kaydı yapacam da benim pasaport yeni olanlardan . pasaport da ki harfler türkçe karekterli ğ ü tarzında . altta da ingilizce karektere dönmüş pasaportta . hangisni yazayım türkçe karekter mi ingilizce mi ?

Yeni pasaportlari bilmiyorum ben, pasaport numarasi olarak ikisi de gorunuyor mu? Yoksa ingilizce olani sadece bir yerde mi yaziyor?

• ⭐⭐

@yekta DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

css kaydı yapacam da benim pasaport yeni olanlardan . pasaport da ki harfler türkçe karekterli ğ ü tarzında . altta da ingilizce karektere dönmüş pasaportta . hangisni yazayım türkçe karekter mi ingilizce mi ?

Kabul ediyor mu hatırlamıyorum ama sanki zaten kabul etmiyordu siz pasaportta nasıl yazıyorsa öyle yazın.

• @crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

@gizem DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells merhaba, mülakat tarihi belirlendiğinden artık ek 260 formunu dolduruyorum konsolosluğa göndermek için fakat bir sorum olacaktı. İkametgahı yeni değiştirdik fakat 1 buçuk yıldır birlikte yaşıyoruz. Bu durumda formu fiili duruma göre mi devlet kayıtlarına göre mi değiştirmek gerekir sizce?

Filli duruma gore uzun sureli kaldiginiz yerleri yazmaniz yeterli.

@crazycells yanıtınız için teşekkürler tekrardan. Bir sorum daha olacaktı gerekli belgeler listesinde danışman, en az iki yıl süreli pasaport yazmış. Bu doğru mu acaba forumda 6ay diye okumuştum ben ?

• @gizem DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

@gizem DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells merhaba, mülakat tarihi belirlendiğinden artık ek 260 formunu dolduruyorum konsolosluğa göndermek için fakat bir sorum olacaktı. İkametgahı yeni değiştirdik fakat 1 buçuk yıldır birlikte yaşıyoruz. Bu durumda formu fiili duruma göre mi devlet kayıtlarına göre mi değiştirmek gerekir sizce?

Filli duruma gore uzun sureli kaldiginiz yerleri yazmaniz yeterli.

@crazycells yanıtınız için teşekkürler tekrardan. Bir sorum daha olacaktı gerekli belgeler listesinde danışman, en az iki yıl süreli pasaport yazmış. Bu doğru mu acaba forumda 6ay diye okumuştum ben ?

Konsolos, pasaport suresinin vize suresinden daha kisa olmasini istemedigi icin mulakat gunu en az 8 ay gecerli pasaport istedigini soyluyor ama 6 ay civarinda ise ve vize tarihinden sonra bitiyorsa yine de vizeleri vereceklerdir diye tahmin ediyorum.

Yeni pasaport alacaksaniz, benim tavsiyem 10 yillik alip vizeyi bu pasaporta bastirmaniz. Sonrasinda vizeyi gostermek icin iki pasaportla gezmek durumunda kalabilirsiniz.

• @crazycells

tesekkurler.

1. Are you a graduate of a foreign medical school seeking to perform medical services in the United States but have not yet passed the National Board of Medical Examiners examination or its equivalent?

sorusuna basvuracagimi beyan ettim.

• @karva DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells

tesekkurler.

1. Are you a graduate of a foreign medical school seeking to perform medical services in the United States but have not yet passed the National Board of Medical Examiners examination or its equivalent?

sorusuna basvuracagimi beyan ettim.

Bu soruda o sorulmuyor, diyor ki sinavlari gecmemis olmaniza ragmen saglik hizmeti verecek misiniz? Bu sorunun cevabi sizin icin "hayir" olmali.

• ben bu soruya evet cevabını vermiştim çakma 2018 talihlisi olarak. Sınavları geçmeden amerikada sağlık hizmeti veremezsin zaten. sınavları geçsen de veremiyorsun. asistanlık yaparken çalıştığın kurumun bir parçası olarak hizmet verebilirsin. sınavları geçmeden de bazı kliniklerde observer veya fellowship olarak çalışabilirsin. buradaki çalışmaların ilerde sınavları verirsen asistanlığa yerleşmede faydası olur. bu soruyu uzun vadede şöyle anlıyorum. ilerde bütün gereklilikleri tamamlayıp doktor olarak mı çalışacaksın. yani soruyu şöyle cevaplıyorsun. evet sınavlarımı veremedim henüz ama sağlık hizmeti veren bir kurumda çalışacağım. ben öyle anlayıp öyle cevaplamıştım. eğer sn crazycells in dediği gibi olursa, hayır örneğin ben amerikada ticaretle uğraşacağım gibi anlaşılır

• @select soruda sinavlari tamamlayacak misiniz ya da doktorluk yapacak misiniz diye sormuyor sayin @select kisa ve oz cevap vermek gerekli 🙂 Sinavlari gecmemis ya da bitirmemis biri olarak saglik hizmeti vermeye mi geliyorsunuz diye soruyor. Cevap benim icin net 🙂

Siz boyle uzun uzun aciklayinca ya da soruyu ikiye ayirip bir kismini cevaplayinca sunun gibi oluyor...
    -"kacakcilik yapan birinin cocugu musunuz?"
    -evet, birinin cocuguyum ama ne anam ne de babam kacakci degil

🙂 umarim anlatabilmisimdir, sakin kafayla bir daha okuyun isterseniz soruyu...

• @crazycells o zaman buraya kaçak çalışmaya mı geliyorsunuz gibi sormuşlar. resmi olarak onlar da çalışamayacağını biliyorlar. niye böyle bir soru soruyorlar o zaman?

• @select DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells o zaman buraya kaçak çalışmaya mı geliyorsunuz gibi sormuşlar. resmi olarak onlar da çalışamayacağını biliyorlar. niye böyle bir soru soruyorlar o zaman?

diger tum sorulari neden soruyorlarsa o nedenle 🙂 yasal olarak daha sonra hakkinizda islem yapabilmek icin. ABD, hukuk devleti; daha sonra sizden bu haklari almalari yine hukuki surecler ve hakim kararlari gerektiriyor. Oradaki sorularin hepsi hakkinizda karar vermeyi kolaylastiracak, onlar icin.

Soyle dusunun, eger o soru orada olmazsa daha sonra kendi muayehanesini izinsiz acan ve insanlari tedavi eden biri sadece ABD icinde ceza alip, hapisten ciktiktan sonra gocmenligini devam ettirecek. Ama bu soruda verdigi cevaba dayanarak Green Card ya da ilerde vatandasligi da elinden alinabiliyor.

• @crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

@select DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells o zaman buraya kaçak çalışmaya mı geliyorsunuz gibi sormuşlar. resmi olarak onlar da çalışamayacağını biliyorlar. niye böyle bir soru soruyorlar o zaman?

diger tum sorulari neden soruyorlarsa o nedenle 🙂 yasal olarak daha sonra hakkinizda islem yapabilmek icin. ABD, hukuk devleti; daha sonra sizden bu haklari almalari yine hukuki surecler ve hakim kararlari gerektiriyor. Oradaki sorularin hepsi hakkinizda karar vermeyi kolaylastiracak, onlar icin.

Soyle dusunun, eger o soru orada olmazsa daha sonra kendi muayehanesini izinsiz acan ve insanlari tedavi eden biri sadece ABD icinde ceza alip, hapisten ciktiktan sonra gocmenligini devam ettirecek. Ama bu soruda verdigi cevaba dayanarak Green Card ya da ilerde vatandasligi da elinden alinabiliyor.

ben hiç öyle düşünmemiştim. o zaman sayın karva çok tehlikeli bir cevap vermiş o soruya. formu açtırıp değiştirmesi mi gerekiyor?

• @select DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

@crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

@select DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

ben hiç öyle düşünmemiştim. o zaman sayın karva çok tehlikeli bir cevap vermiş o soruya. formu açtırıp değiştirmesi mi gerekiyor?

Hemen mulakat oncesi ya da mulakat gunu konsolos ile konusarak degistirebilir. Zaten konsolos o soruya evet cevabi verilmisken vizeyi onaylamaz; kisiye sorar, soruyu yanlis anladigini anlayinca cevabi degistirip vizeyi onaylar.

• ⭐⭐

Biz evet dedik altına da açıklama yaptık sağlıkta çalışacak mısınız sorusuna 🙂 sıkıntı olmadı 🙂 belki vatandaşlıkta bilemiyorum artık 🙂

• @yekta Hayırlı olsun.

• Merhaba,
    Bu greencard yolunda cidden ilginç bi hikayem var ama kısmetse 2 Ağustos’taki interview olumlu sonuçlanırs inşallah, kesin paylaşmayı düşünüyorum 🙂
    Şimdi gelelim sorularıma..

1. Interview sonrası vize alamamak mümkün mü? Daha doğrusu, bütün evraklar tam takım hazır, bankada arzu ettikleri ölçüde para da var, negatif bi cevap alan olur mu bu durumda (biraz heyecanlıyım bu konuda 🙂 )
    2. Doktora öğrencisiyim ve aynı zamanda üniversitede asistanlık yapıyorum. MBA diplomamı ve transkriptimi hazırladığım belgeler arasına koydum. Doktoradan burslu öğrenci olduğuma ve asistanlık yaptığıma dair belgeyi de aldım ama bunu koymaya gerek var mı?
    3. Okulda burslu olduğum için derslerimi tamamlamam ve yeterlik sınavını geçmiş olmam gerekiyor. Aksi halde, okul bedelini faiziyle ödemem lazım ki ailemi böyle bir yükün altına sokmak istemiyorum. Bu da 1-1.5 sene kadar daha Türkiye’de kalmam demek. Interview konusunda tecrübeli olanlar, bu konudan asla bahsetmemem gerektiğini sıkı sıkıya tembihlediler. Diğer yandan, okuduğum ve izlediğim kadarıyla zaten interviewda bu konulara girmiyorlarmış. Siz ne diyorsunuz?
    4. Bütün banka hesaplarını almamıza gerek var mı yoksa minimum 10 bin doları koyduğum hesabın dökümünü koymam yeterli olur mu?
      Şimdiden çok teşekkürler 🙂

• @mulus DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

Merhaba,
    Bu greencard yolunda cidden ilginç bi hikayem var ama kısmetse 2 Ağustos’taki interview olumlu sonuçlanırs inşallah, kesin paylaşmayı düşünüyorum 🙂
    Şimdi gelelim sorularıma..

1. Interview sonrası vize alamamak mümkün mü? Daha doğrusu, bütün evraklar tam takım hazır, bankada arzu ettikleri ölçüde para da var, negatif bi cevap alan olur mu bu durumda (biraz heyecanlıyım bu konuda 🙂 )
    2. Doktora öğrencisiyim ve aynı zamanda üniversitede asistanlık yapıyorum. MBA diplomamı ve transkriptimi hazırladığım belgeler arasına koydum. Doktoradan burslu öğrenci olduğuma ve asistanlık yaptığıma dair belgeyi de aldım ama bunu koymaya gerek var mı?
    3. Okulda burslu olduğum için derslerimi tamamlamam ve yeterlik sınavını geçmiş olmam gerekiyor. Aksi halde, okul bedelini faiziyle ödemem lazım ki ailemi böyle bir yükün altına sokmak istemiyorum. Bu da 1-1.5 sene kadar daha Türkiye’de kalmam demek. Interview konusunda tecrübeli olanlar, bu konudan asla bahsetmemem gerektiğini sıkı sıkıya tembihlediler. Diğer yandan, okuduğum ve izlediğim kadarıyla zaten interviewda bu konulara girmiyorlarmış. Siz ne diyorsunuz?
    4. Bütün banka hesaplarını almamıza gerek var mı yoksa minimum 10 bin doları koyduğum hesabın dökümünü koymam yeterli olur mu?
      Şimdiden çok teşekkürler 🙂
    1. Teoride mumkun, pratikte dusuk bir ihtimal.

2. Diploma yeterli, diger belgelere gerek yok.

3. Sormazlar ama sorunca bile soylemeniz dert degil. "Ilk giriste re-entry permit alip once okulu bitirecegim, sonra da ABD'ye yerlesecegim..." oldukca kabul edilebilir bir arguman...

4. Butun mal varliginizi gostermenizi tavsiye ederim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k