Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri


  • @suleymanhvz diversity olarak seçmelisiniz


  • Bilgillendirme için teşekkür ederim @WithNaz fakat yine de doctorun randevu alma tarihlerini etkilemiyor :/ Bu kadar kısa sürede nasıl tüm günler ve saatler dolu oluyor anlamıyorum. Mülakat tarihi daha yeni belli oldu, ancak randevu alabilir duruma geldim ve alamıyorum. Mülakattan sonra teslim etme şansımız oluyor mu acaba bilginiz var mı ya da direkt gidip alamıyoruz sanırım.


  • @suleymanhvz, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Bilgillendirme için teşekkür ederim @WithNaz fakat yine de doctorun randevu alma tarihlerini etkilemiyor :/ Bu kadar kısa sürede nasıl tüm günler ve saatler dolu oluyor anlamıyorum. Mülakat tarihi daha yeni belli oldu, ancak randevu alabilir duruma geldim ve alamıyorum. Mülakattan sonra teslim etme şansımız oluyor mu acaba bilginiz var mı ya da direkt gidip alamıyoruz sanırım.

    Öncelikle imzanızı düzenleyin. DV2022 kazananı iseniz CN nıumarası, DS260 gönderme tarihinizi ve mülakat gününüzü imzanıza taşıyın.

    Mülakata sağlık raporu olmadan da girebilirsiniz. Bu durumda vizeniz onaylanırsa sağlık raporunu alıp elçiliğe ulaştırana kadar vizeniz basılmaz. Buna göre mülakat tarihinden sonra en yakın bir güne randevu almaya çalışın.


  • @smartcells Anladım, açıklamanız için teşekkür ederim. Kazanan kız arkadaşım olduğu için, onun adına ben takip ediyorum süreci.


  • @suleymanhvz, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    @smartcells Anladım, açıklamanız için teşekkür ederim. Kazanan kız arkadaşım olduğu için, onun adına ben takip ediyorum süreci.

    :thumbs_up_light_skin_tone:
    Siz yine de yazın o bilgileri imzanıza. En altına kız arkadaşımın sürecini takip ediyorum diye not düşersiniz. Tuttuğumuz istatistikler açısından bu bilgiler önemli.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Önemli

    Doktor muayenesi için Unganlar kliniği ek yeni randevu slotları açtı.
    Sağlık muayenesi için yer bulamayanlar uygun bir gün için şimdi randevu alabilir.

    https://www.doctorun.com/tr/randevu-alin


  • @smartcells güzel haber, alamayan arkadaşlar hemen alsa bari yine dolmadan. Klinik ve konsolosluk birbirinden haberdar ve koordineli mi çalışıyor acaba merak ettim:) örneğin konsolosluk kliniğe diyor mudur acaba Nisan, mayıs, haziran yoğun olacak, bir sürü mülakat dağıtacağız, yıllık izinlerinizi ona göre ayarlayın falan diye hehe.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Hatırlatma

    18-25 yaş arası erkekler ABD'ye giriş yaptıktan sonra 30 gün içinde Askerlik kaydını (SSS) yaptırmak zorundadır. Eğer bu yaş aralığındaysanız ilk günlerin koşturmasında unutup dönme ihtimaline karşı bunu "ABD'ye gidldiğinde yapılacak İlk İşler" notlarına en başta ekleyin ve ihmal etmeyin.

    İleride vatandaşlık başvurusu yaptığınızda bu kaydı yaptırmadığınız için vatandaşlık başvurunuz red edilebilir. Zamanı geldiğinde vatandaşlığa başvuru yaptığınızda bu önünüze çıkacaktır. Bu konuda mağduriyet yaşamamak için bu kaydı kesinlikle yaptırın.

    Geniş bilgiyi aşağıdaki linkte bulabilirsiniz:
    amerika-da-askerlik-kaydi-selective-service-system


  • Herkese merhaba,

    Bugün Unganlar'daki muayenemi tamamladım. Deneyimlerimi aktarmak istiyorum.

    11:10'daki randevum için 10:45'te Unganlardaydım. 4. Katta yer alıyor. İçerisi biraz kalabalıktı, İranlılar çoğunluktu ama Arapça konuşan insanlar da vardı.
    Girer girmez dosyalarımı verdim, 2 dk oturduktan sonra fotoğraf çekmek için çağırdılar, bu esnada ateş ölçümü de yapıldı. Tekrar 2 dk oturduktan sonra muayeneye aldılar.

    Doktor Mehmet Bey geldi, kilo ve boy ölçümü yapıldı. Sonrasında sadece alt iç çamaşırı kalacak şekilde soyunup önlük giyip uzandım. Tansiyonumu ölçtü, karnımı kontrol etti, boğazımı kontrol etti, derin nefes almamı söyleyip sırtımı dinledi.

    Sorduğu sorular ve cevaplarım:

    • Herhangi bir ameliyat geçirdin mi? (Evet 9 yıl önce septum deviasyonu ve 19 yıl önce diz kapağımda meydana gelen septik artrit dolayısıyla ameliyat oldum.)
    • Bunlarla ilgili şu anda bir şikayetin var mı? (Hayır)
    • Uyuşturucu kullanıyor musun? (Hayır)
    • Depresyon tedavisi gördün mü, psikolojik ilaçlar kullandın mı? (Hayır)
    • Daha önce ABD'de bulundun mu? (2009 yılında 3 ay kaldım)
    • ABD'de herhangi bir olaya karıştın mı, DUI(Driving Under Influence - Etki altında araç kullanmak) yaşadın mı vb? (Hayır)
    • ABD'ye girip çıkarken herhangi bir problem yaşadın mı? (Hayır yaşamadım)
    • 3 doz aşı olmuşsun, hiç COVID geçirdin mi? (Hayır geçirmedim)
    • Zatürre geçirdin mi? (Hayır geçirmedim)
    • Amerika'ya ne zaman gitmeyi planlıyorsun? (Nisan ayı içinde gitmeyi umut ediyorum.)
    • Mülakatın ne zaman? (7 Mart'ta)
    • Daha varmış :)

    Daha sonra doktorun elinde 2 şırınga gördüm, ancak bana verilen faturada aşılama x3 yazdığı için 3 farklı etken madde ile aşılandım diye düşünüyorum.

    Bunun için 250 USD karşılığı 3.395 TL kredi kartı ile ödeme yaptım.

    Daha sonra Düzen Labaratuvarı için bir üst kata çıktım (5.kat), burada 47,5 USD karşılığı 643 TL kredi kartı ile ödeme yaptım. Biraz bekledikten sonra kan alımı için içeriye çağrıldım. Kan verdikten sonra bu katta göğüs röntgeniniz çekilecek denildi, ancak biraz bekledikten sonra görevli geldi ve 3. katta çekeceğiz diyip 3. kata indirildik.
    Sadece üzerimdeki tshirt'ü çıkardım. Derin nefes alarak bir çekim gerçekleştirildi, sonrasında normal nefes pozisyonunda bir çekim daha gerçekleştirildi.

    Tüm işlemler tamamlanınca Unganlar'ın ofisine tekrar çıktım. Bir problem olursa arayacaklarını, yoksa ertesi gün 11-12 arası gelip dosyamı almamı söylediler. Teşekkür edip çıktım. Saat tam 12'de işlemlerim bitmiş oldu. Aklıma gelen ek bir şey olursa editleyeceğim.


  • @funnelweb hayırlı olsun .olumlu mülakat deneyiminizide okumak nasip olsun.


  • @funnelweb geçmiş olsun.
    bunun üzerine bir de olumlu mülakat deneyimi geldi mi tamamdır :)


  • @muhtaradana çok teşekkürler, inşallah :)


  • @gucarslan amin :D


  • @funnelweb Daha varmış demesi doktorun :)
    Mülakatını da hızlıca sorunsuz halledersin umarım.


  • @ezgilera inşallah raporu da temiz yazmıştır doktor bey :D


  • @funnelweb Tebrikler, çok sevindim sizin adınıza, önemli bir aşama daha geride kalmış :) Ben çok alakasız bir şeye takıldım, Unganlar ve Düzen iki farklı kur politikası mı uygulamış acaba? :))

    467b7f5e-f4af-4bc1-b926-e6d20119c19e-image.png


  • @kryptonite yanlış yazmışım 3995 yerine 3395 olacak :) düzelttim, teşekkürler.


  • @funnelweb, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Herkese merhaba,

    Bugün Unganlar'daki muayenemi tamamladım.

    1 adım kaldı! :)


  • @funnelweb Asıl biz teşekkür ederiz 🥳😊


  • @funnelweb Hayırlı olsun.

  • boraozcB boraozc bu başlıktan bahsetti

Benzer Başlıklar

  • DV2026 Mülakat Deneyimleri

    1.10.2026 00:00 tarihine kadar sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    760
    1
    10 Oy
    760 İleti
    88k Bakış
    Peyk74P
    Merhabalar, Viyana maceramda olan biteni anlatma sırası bende artık. :)) Ben 12 Temmuz 2026'da Viyana'ya uçtum ki bu benim 52 yıllık hayatımda ilk uçuşumdu belirteyim. Korkudan değildi; sadece hani şu lunaparkta gondola binersiniz de içiniz kabarır, boğazınıza gelir ya o boşluk hissini sevmediğimden kaynaklıydı. Neyse ki çok şükür sorunsuz şekilde indik. Akşam üstüydü ayağımda ameliyat olduğumdan dolayı var olan runwalker ve elimde bastonumla otele attım kendimi. Ertesi gün, 13 Temmuz'da, aşılar, kartlar vs. vs. toplayıp Uber ile doğruca Dr. Molnar'ın ofisine gittim. Tabii elimde telefon, translate açık vaziyette girdim içeri. "Selamünaleyküm ben taaa Türkiye'den geldim." diyemedim tabii ama yine de kibar ve yardımsever bir şekilde karşılandım, sağ olsunlar. Bir form verildi, doldurdum, teslim ettim. Sonra bir odaya alındım, orada da sağlığımla ilgili birkaç soru soruldu. Aşı kartıma baktı, ameliyat olup olmadığım, daimi kullandığım ilaçlarımın olup olmadığı, su çiçeği geçirip geçirmediğim soruldu ve sonra Dr. Hanım'ı beklemeye başladım. 10 dk sonra geldi. Çok kibar ve güzel bir insandı. Aşımı yaptı ve gitti. Sonra elime bir harita ve adres olan kâğıt verildi ve doğğğru film çekilmeye gittim. Bu arada her yere Uber ile gittim mecburen ve 10 Ubercinin 8'i Türk'tü. Röntgen merkezi girişinde sıra alma makinesinin önünde oo piti piti yapıp üsttekine bastım, numaramı aldım, içeri girdim, oturdum ve kalktım. Hazırlanmam için beni odaya götürdüler. 3-5 dk sonra röntgen işi de bitti ve CD'yi beklemeye başladım. Yaklaşık 10 dk sonra yine çağrıldım ve CD'yi alıp işi bitirdim. Hava bana göre bayağı sıcaktı. Bir market bulup su almak için bayağı yürüdüm çünkü gpt bana kapalı market buldu ). Caağğnım üç harfliler orada olmadığı için az daha susuzluktan ölecektim. :)))) Sonra ne yapayım derken yemek işini aradan çıkartayım dedim ve orada meşhur Ferhat Döner varmış. Tesadüf ya, yine bir Türk Uberci kardeşimle oraya gittim. O bölgede 40-50 bin kadar Türk olduğunu söyledi. Neyse, buldum. Uzun bir kuyruk sonrası dürümümü alıp yedim ama bizim buradaki et dönerden çok da farklı değildi. (Kıymadan yapılanlardan çok iyiydi tabii.) Sonrasında biraz yürüyeyim derken Decathlon buldum. Girdim, bakındım, bir iki şey aldım ama fiyat kıyaslaması yapmayacağım bile. Sonra otel tabii. Hava çok sıcaktı ve ayağımdan dolayı çok da dolaşamadım. Akşam yine mide meselesi için düştüm yollara. Bu sefer meşhur yemekleri olan şinitzel yemek için bir mekâna gittim, gpt'nin tavsiyesi ile siparişimi verdim. Güzelce serin bir havada karnımı doyurdum ama tabii tam doymadı. Neden? Ekmek yok adamlarda :))) Döndüm otele. Başladı karın ağrılarım. Evraklar sorular cevaplar neyse bütün evrakları döktüm masanın üstüne. Tekrar sırala, istifle, dosyala; o öyle olursa bunu buradan kolay bulurum, öyle olursa böyle olur vs. vs. Bir taraftan da WhatsApp grubumuzdaki yazışmaları takip ediyorum. Ben elçiliğe yakın bir otel tutmuştum, gitmesi kolay olsun diye ama o akşam görüşmenin elçilikte olmadığını başka bir adreste olduğunu öğrendim hani şu hep konusu olan adı geçen meşhur Marriot otelin yanındaki bina da olacağını öğrendim. Bu arada gruptaki herkese teşekkür ederim, onların sayesinde görüşme yerini öğrendim. Orada burada derken, araştır, bak, bul derken gece yarısı oldu. Yattık ama uyku yok. Binlerce soru... Ki sorulabilecek sorulara çalışmış olmama rağmen en çok korktuğum, dilimin yeterli olmamasıydı. Saat 2 gibi uyumuşum, 15 Temmuz 2026 büyük gün Sabah 5'te uyandım. Tıraş, duş vs. derken 08.00'de yine Uber ile gittik Marriott Otel'in yanına. Neyse, koştur koştur gittik, 4. kata çıktık. Bildiğin apartman gibi bir yer. Kapıda polis, hemen arkasında X-ray cihazı. Polis abi Almanca bir şeyler diyor ama bende tık yok. İşaretle de anlatmadı. Ben Türkçe ve kibarca bir şeyler söylerken yanda bir asker bekliyordu, O biraz Türkçe biliyormuş. Bir şeyler konuştular, sepeti uzattı polis, kerata baştan sepeti uzatsa anlarız da biz Türk'üz, pratik zekâlıyız dunkof Neyse, sonrasında ayağımdaki şeyden dolayı elle üst araması yaptılar girdik, içeriye başladım beklemeye ama, gözlerim tanımadığım hâlde Alize Hanım'ı arıyor istemsizce çünkü o Türkçe biliyor. Sonra yine gruptan İngilizce bildiğini bildiğim ve 15 dakika arayla mülakata gireceğimiz sevgili kardeşim Oktay'a bakıyorum ama o da yok. Eee napacağız şimdi derken içimden hatim indiriyorum tabii. Gülmeyin bak, gerçekten başınıza gelir heee. :)) Neyse, benim için çok uzun, sizin için kısa bir zaman sonra Oktay kardeşim ve ailesini kapıda görünce bayağı rahatladım. Neyse, güvenlik işlerinden sonra geldiler. Allah razı olsun ondan. Hal hatır ederken beni çağırdılar, birlikte gittik. Bu arada Viyana'da görüşmeye giderken hiçbir şeyinizi elinizden almıyorlar; saat, telefon falan yanınızda. Neyse, birlikte gittik. Oktay "Yardımcı olabilir miyim ingilizce bilmiyor" diye sordu evrak teslimi yapan bayan "Olur." dedi. Sol el dört parmak sağ el dört parmak baş parmakların izi alındı. Onu ver, bunu ver... Barkodlu evrak kabul ettikleri için ben sadece diplomamı çevirtmiştim. Diğer evraklar neden Türkçe dedi. Orada ben bir gittim geldim, sonra "Barkodlu kabul ediyorsunuz." derken kadın Türkçe konuşmaya başladı biz şaşırdık tabi meğerse evrakları teslim alan kişi Alize Hanım'mış. Ben "Aa ben sizi tanıyorum." deyince başladı gülmeye. Hazırladığım çok şeyi almadılar. Diploma, boşanma kararı ve kesinleşme şerhini, Formül A, sabıka kaydı, pasaport, iki tane fotoğraf, banka hesap dökümü ki Türkçe ve TL cinsinden yazılıydı derken fotokopileri almadı sanırım bu kadar evrak aldı. Sağ olsun Oktay, "Görüşmede de yardımcı olabiliyor muyuz?" deyince Alize Hanım, "Orada ben yardımcı olurum." dedi. Neyse, orayı da bağladık. :)) Sonra vezneye gönderdi. Hemen 330 dolar uzattım ama kadın kredi kartı istiyor. "Nakit ödeyeceğim." dedim ama illa kredi kartı istedi. Neyse, verdik. İşlemler yapıldı, sonra yine başladık beklemeye. Beni çağırdılar gittim görüşmeyi yapacak hanımefendi çok güler yüzlü pozitif biriydi yanımıza Alize hanım da geldi. Sol el dört parmak izi tekrar alındı o neden bilemedim, sonra soru sormaya başladı. Sorular çalıştığım sorulardı ama ne sorduğunu anlıyorum ama cevap yok bende kaldım. Neyse, sağ olsun Alize Hanım çevirdi, ben cevapladım. Ne sordu? Önce "Sağ elini kaldır, yemin et." dedi. Sonra adımı, işimi, nereye gideceğimi sordu. Ne iş yaptığımı sordu emekliyim dedim, Çalışacak mısınız diye sordu orada çalışmadan yaşayacağımı falan sandı sanırım garibim yazık bende bozmadım :))) "Evet." dedim. Ne iş yapacağımı sordu, söyledim. Müthiş İngilizcem ile çok heyecanlı olduğumu söyledim. O da burada arkadaşça konuştuğumuzu düşün tarzında bir şeyler söyleyerek beni telkin etti. Ama dediğini anladım kendime haksızlık edemem burada. :))) Sonra teşekkürleşerek ayrıldık. Tüm olaylar bir saat falan sürdü. Sonra yine mide olayları... Gulash diye yöresel bir yemekleri varmış, fena değildi. Biraz daha yürüyüş, market alışverişi derken yine Türk bir Uberci kardeş ile doğru havaalanına. Bu arada Türk arkadaşlara sordum: "Bizi kıskanıyorsunuz demiii?" dedim. Oturup ağladılar. Orada yaşadıkları hayatı, zorlukları, fakirliği duyunca ben de dayanamadım, ağlaştık. Böylece Viyana maceramız da bitti döndük yurda. İnşallah vizelerimizi de alabiliriz de herşey istediğimiz gibi olur. Başta bu siteyi kuranlar olmak üzere herkese sabırla ve hiç bir menfaati olmadan bıkmadan usanmadan cevap veren herkese çok teşekkür ederim ve whatsapp grubumdaki kardeşlerime çok teşekkür ederim umarım gideceğimiz yerde de konuşmak görüşmek nasip olur herkese selamlar. Sormak istediğiniz bir şey olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım ama tek şartla Türkçe sorun :)))
  • Evlilik ile turkiyeden green card başvuru

    Kilitli Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card evlilik abd mulakat uscis
    2
    -5 Oy
    2 İleti
    947 Bakış
    crazycellsC
    @akonwerty, içinde söyledi: Evlilik ile turkiyeden green card başvuru amerika vatandasi eşimle Türkiye'de evlendik şuan kendisi Amerika'ya döndü Türkiye'de green carda başvuru prosedüru nasıl işliyor neler sunmaliyiz mulakat da ? https://yesilkartforum.com/forum/topic/297/ir1-cr1-sureci-ve-mulakat-deneyimleri-abd-vatandasi-ile-evlenip-turkiye-de-green-card-almak
  • OHAL ve Pasaport Alamama Sorunu

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card pasaport ohal randevu erteleme
    21
    0 Oy
    21 İleti
    8k Bakış
    W
    @crazycells Çok teşekkür ederim yardımınız için.
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum