Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

Sabitlendi Yolculuk
2.8k 432 363.8k 361

• @denizci10 program oluştururken jetlagı da hesap ediniz derim. Arkadaşın dediği gibi kısa sürede uzun bir rota planı yapmışsınız. En iyi ihtimalle 3 4 gün saat farkına alışmaniz sürer. Araba kullanırken dikkat edin. Şimdiden iyi yolculuklar dilerim.

• @fishmasteranil teşekkürler

• Biraz da gulelim 😁

FB_IMG_1643820294520.jpg

• Dun Munich aktarmali geldim. Alman polisi covid test sonucu sormadi ancak final ucus oncesi gate e girmeden onceki pasaport kontrolunde amerikali gorevliler sordu. Munich den aktarma yapacak olan arkadaslarin dikkatine...

• @hasbelkader hocam ben şunu merak ediyorum. Aktarmalı uçuşlarda havaalanından dışarı çıkıp şehri gezebiliyor muyuz???

• @denizci10 yapamıyorsun çünkü çıktığın zaman schengen vizesi olması gerekiyor ki tekrar hava alanına giriş yapmak için

• @denizci10, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@hasbelkader hocam ben şunu merak ediyorum. Aktarmalı uçuşlarda havaalanından dışarı çıkıp şehri gezebiliyor muyuz???

Gerekli vizeleriniz varsa transit zone'dan cikabilirsiniz. Transit zone'u tarafsiz bir bolge gibi dusunebilirsiniz. Kisa bir aktarma suresi icin havaaalindan cikmaya zaten degmez. Gideceginiz yer 1 saat surse geri donusu arti tekrar guvenlikten gecmesi vs 3 saate yakin zaman kaybettirir.10-12 saat gibi aktarma sureleri icin dusunulebilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@sigmoidalmammal @ayvalik10 aynen hocam yeşil pasaport olduğu için bizde ondan sordum. Amsterdam dan aktarma yapalım dedik 11 saatlik bir aktarma var da onu değerlendirelim diye düşündük hazır valiz taşımada olmayacak sırt çantası ile gezeriz...

• @denizci10 yesil pasaport sahibi olan kisilerin schengen vizesine ihtiyaclari olmuyor diye bir bilgi hatirliyorum ancak dogru mu emin degilim.

• @hasbelkader evet doğru. Biz de ilk kez Aralık ayında tecrübe ettik çok güzel bir duyguymuş.

• @denizci10, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

@sigmoidalmammal @ayvalik10 aynen hocam yeşil pasaport olduğu için bizde ondan sordum. Amsterdam dan aktarma yapalım dedik 11 saatlik bir aktarma var da onu değerlendirelim diye düşündük hazır valiz taşımada olmayacak sırt çantası ile gezeriz...

Bir ara Avrupa Birligi ulkeleri yesil pasaporta da online vize uygulayacak tarzi bir haber vardi. Oyle bir durum yoksa ve zaman konusunda sorun olmayacaksa cikabilirisiniz. Ama pasaport polisi biraz mirin kirin yapabilir.

• @denizci10 ben daha once AF ile 10 saat layover icin sormustum, Parisi gezip sonra donebilir miyim diye, evet dediler cunku yesil pasaport var. Son durumda pandemi sebebi ile pcr vs sorarlar mi onu ogrenmek lazim. Normalde AB ulkerinin cogu yesil pasaporta giris izni veriyor.

• @susam-hanım imzanıza bayıldım 😊 bu sene nasip olur inşallah

• ⭐⭐⭐⭐

@cnpist zaten abd ye giderken pcr olacağız ondan sıkıntı yok. çoğu avrupa ülkesi de aşılılara pcr istemiyor. onda da bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. zaten ana planımız o olmayacak ama orada sorarız evet derlerse çıkarız demezlerse de kalırız. çok da sorun değil.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• Arkadaşlar tr- dulles bu hafta uçuşum var. Ocak başı covid oldum 7 gün sonra negatif testim de var. uçuş için yeterlimidir? Sağlıkçıdan mektup vs gerek varmı yada yeniden teste?

• @savas hayırlı olsun umarım kazasız belasız uçarsınız bugün yazılan amerika ilk giriş yazısında detaylı anlatmış istersen bir göz at derim. En son ileti.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş/1752

• Selam. Son zamanlarda Amerika-Frankfurt-Turkiye ucusu yapan oldu mu? 2 doz asililarin durumu, PCR testi ve Frankfurt havalimaninda karsilasilan durumlarla ilgili olagan disi bir sey var mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@roccorocco vayy efsane Türkiyeye geliyor. Şimdiden hoşgeldin.

edge tarayıcıdan havalanı sitesini açtım bu bilgileri buldum

Prensip olarak, Almanya'ya giren tüm kişilerin (risk alanı veya risk dışı alan olsun) Almanya'ya uçakla girmek isteyen kişilerin kalkıştan önce test etmeleri gerekmektedir (aşılanmış ve iyileşen kişilerin sadece son on gün içinde bir virüs varyant alanında bulundularsa test etmeleri gerekir, diğer tüm durumlarda aşı kanıtı veya iyileşme kanıtı yeterlidir). 6 yaşın altındaki kişiler sınav yükümlülüğünden muaftır. Daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Buna ek olarak, yüksek riskli alanlardan dönenler için aşağıdaki düzenlemeler geçerlidir:
    Giriş öncesi sağlık otoritesine giriş hakkında önceden tamamlanmış bir giriş bildirgesi hakkında bilgi verme yükümlülüğü vardır. Kayıtlı ve/veya basılı onayı taşıyıcıya veya sınır otoritesine sunabilmek için yanınızda taşıyın. Dijital beyanname mümkün değilse, istisnai durumlarda yazılı bir değiştirme beyannamesini tamamlamanız ve taşıyıcıya veya sınır otoritesine teslim etmelisiniz. Tüm risk alanlarından dönenler, negatif test sonucunu girişten sonraki 48 saat içinde talep üzerine sağlık otoritesine sunmakla yükümlüdür.

Almanya'ya yeniden girerken, kontrol edilecekleri için lütfen tüm belgeleri elinizin altında tutun.

Adsız.jpg

• @roccorocco Munich uzerinden aralik 31 de Izmir e uctum ve ayni sekilde subat 4 te geri dondum. Newark havaalanindan check in yaptirirken sadece asi karti yeterli oldu. Transit yolcu olarak Munich havaalaninda giderken de donuste de asi ile ilgili olarak Alman polisi tarafindan herhangi bir belge sorulmadi. Ancak donuste Munich te ucaga binecegim gate in girisinde amerikali yetkililerin bulundugu bir pasaport kontrol noktasi vardi. Orada PCR test sonucunu sordular.

Benzer Başlıklar

• Ucakla Sehirlerarasi Seyahat

Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    88 Bakış
    Büşra ŞahinB
    Amerika’ya vize ile giriş yapmıştım 2.5 yıl önce. Texasdayim. Su anda iltica sürecindeyim, 2.5 ay once başvurdum. Oncelikle hard copy ile basvurdum fakat receipim hala elime ulasmadi. Ardindan online basvuru gerceklestirdim. Elimde online başvuru receipt var. Mart ayında iki kez vegasa gidip geleceğim. Şu anda bazı efsaneler var sakın havalimanına gitmeyin suçlu olmasanız bile göz altına alınırsınız ICE’ ler her gün kişi toplamakla görevlendirildi vs gibi. Bu konu hakkinda bilgisi olan var mi? Ne oneririrsiniz biletleri iptal mi etmeliyim yoksa ucabilir miyim? Herhangi bir suca vs de karismadim.
  • 1 Oy
    4 İleti
    219 Bakış
    M
    $100 bin gibi bir parayı hangi akla hizmet yanında nakit taşıyorsun? Ben polis olsam bende ariza çıkartır el koyarım şahsen! bunun ülke ile alakası yok TR içinde nerede olursan ol geçerli. insanlar 20 lira için birbirini boğazlıyor. ilk sorulması gereken bu. ikinci olay ise polisin el koymasından sonra donen dolap. para temiz ise neden tamamı sahibine geri iade edilmiyor da polis departmanına iade ediliyor? valla korkmaya gerek yok yanına al 1000 dolar gerisini bankada bırak. Parası temiz olan adam bankadan şaşmaz zaten. Vergiden algıdan IRS dan kaçırıyorsan o başka !
  • COS sürecinde ABD içi uçak yolculuğu yapmak

Yolculuk
    1
    0 Oy
    1 İleti
    148 Bakış
    T
    merhaba j1 vizemi B2 turist vizesine çevirmek istiyorum fakat başvurudan sonra bekleme sürecinde amerika içi seyahat hakkım hala geçerli midir? havaalanında görevliler sonuç olarak pasaportumdaki vize tarihini expired olarak görecek bir sorun teşkil eder mi ? ne yapmalıyım?
  • 0 Oy
    13 İleti
    2k Bakış
    deebeeD
    @ali-atasoy, içinde söyledi: Amerika'dan Turkiye'ye geri dönüş yolculuğu hakkında bilgiler Merhabalar, Türkiyeye almanya'dan aktarmalı olarak geleceğim. Transit vizeye ihtiyaç var mı? Green card sahibiyseniz gerek yok. Lufthansa ile Frankfurt veya Münih aktarmalı uçuşlarda sorun çıkmıyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k