@wyoming86, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri
Haziran ayının sonunda ABD'ye yerleşiyorum. Siz yerleştikten sonra Türkiye'de kullandığınız hattı ne yaptınız? Çünkü bankalarda falan Türkiye'de kullandığımız telefon numaramız var, ABD numarası ile değiştirilebilir mi? Siz nasıl bir yol izlediniz?
Hatları bir süre açık tutmakta fayda var. Gelmeden önce mümkünse avantajlı bir faturasız operatöre geçmek iyi olur. Biz gelirken (2016 yılı) hatları o dönem en karlı olan Vodafone kontörlüye geçirmiştik, hala açık tutuyoruz. Açık tutmak için 3-6 ayda bir minimum yükleme tutarı kadar (şu anda 50 TL sanırım) para yüklüyorum. Arama vs herhangi bir şey yapmıyoruz, sadece SMS almak için kullanıyoruz. SMS almak ücretsiz. Her ay 3-5 liralık iletişim vergisi kesiliyor sadece.
Geçen yıldan beri bazı Türk bankaları ABD numarasını kabul etmeye başladı. Bizim hesabımız Yapı Kredi'de olduğu için artık Türk hattımıza ihtiyacımız kalmadı aslında, ama diğer bankalar ve başka uygulamalar için hala zaman zaman SMS almak gerekebiliyor. (Geçen sahibinden.com uygulamasına giremedim, SMS olmadan kabul etmedi, bazı e-devlet işlemleri için de gerekiyor)