ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri
-
@denizci10, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri
Abd ye ilk olarak 20 günlük ziyaret için gelmek istiyoruz. Bu dönemde turkcell hattımı abd de aynı şekilde kullanırsam günlük 65 tl istiyor. Yani 20 gün için 1300 tl yapıyor bu da bugünün kuruyla 95 dolar yapıyor. Sizce 20 gün için prepaid kart mı almalıyım yoksa turkcell hattımı Türkiye de olduğu gibi mi kullanmalıyım? Tavsiye ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
1 aylık sınırsız hat 50 dolar dostum ben oyle aldım pasaportla gittim haldım, hemen 50 dolar verdim yüklediler- watsap busines yukledim oradanda türk hattımdaki numaramı kullandım - bende değmez 100 dolar fazla.
-
Arada 50 dolar fark var o da bugünkü kurla. Gittiğim zaman bu fark belki 20 dolara düşmüş bile olabilir. Sonuçta 1300 tl sabit fakat 50 dolar sabit değil. Eğer 20 dolar civarı fark olursa kendi hattımı kullanırım. Yoksa dediğiniz gibi başka hat alırım. Şu e-sim olayına daha bakamadım belki onu da alabilirim.
-
Bize artık herşey pahalı benden demesi- bittik resmen- ahh ki ahh- :/
-
@freeworld hocam siz de yazmışsınız ama bizde iphone yok. eşime yeni samsung s21 fe aldık e-sim e uyumlu ama sanırım bu kampanya samsung a dahil değil. başka tavsiyeleriniz varsa her zaman beklerim hocam.
-
Abd ye ilk olarak 20 günlük ziyaret için gelmek istiyoruz. Bu dönemde turkcell hattımı abd de aynı şekilde kullanırsam günlük 65 tl istiyor. Yani 20 gün için 1300 tl yapıyor bu da bugünün kuruyla 95 dolar yapıyor. Sizce 20 gün için prepaid kart mı almalıyım yoksa turkcell hattımı Türkiye de olduğu gibi mi kullanmalıyım? Tavsiye ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
ABD numarası almak ve daha sonra Türkiye'de de bu numarayı uygun fiyata açık tutabilmek için US Mobile gibi bir firmadan ön ödemeli hat almak mantıklı olabilir. Hattı açmak için pasaport, banka hesabı falan gerekmiyor. Çok uygun fiyatlı paketleri var. Daha sonra aylık 7-8 dolar gibi bir fiyata Türkiye'de de SMS almak için kullanırsınız, banka işlemleri vs için lazım oluyor.

-
@knnrn teşekkürler. sanırım bunu hemen havaalanında alamayacağım.
-
ABD'de aldığınız numarayı kaybetmeden uygun fiyata saklamak ve bu sırada SMS'leri de alabilmek için güzel bir uygulama. Türkiye'de uzun süre kalacak olanlar için yararlı olabilir.
-
SKYPE numarası almak nasıl oluyor acaba ???
-
@serkanist bağlantıyı aşığa bırakıyorum:
-
Baktım dostum - alınabilir neden olmasın yıllık 60 dolar - numara alıyorsun - daha ucuz şeyler var tabi- konuşmak aramak için extra bir şeyler istiyor sanırım.
-
Haziran ayının sonunda ABD'ye yerleşiyorum. Siz yerleştikten sonra Türkiye'de kullandığınız hattı ne yaptınız? Çünkü bankalarda falan Türkiye'de kullandığımız telefon numaramız var, ABD numarası ile değiştirilebilir mi? Siz nasıl bir yol izlediniz?
-
@wyoming86, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri
Haziran ayının sonunda ABD'ye yerleşiyorum. Siz yerleştikten sonra Türkiye'de kullandığınız hattı ne yaptınız? Çünkü bankalarda falan Türkiye'de kullandığımız telefon numaramız var, ABD numarası ile değiştirilebilir mi? Siz nasıl bir yol izlediniz?
Hatları bir süre açık tutmakta fayda var. Gelmeden önce mümkünse avantajlı bir faturasız operatöre geçmek iyi olur. Biz gelirken (2016 yılı) hatları o dönem en karlı olan Vodafone kontörlüye geçirmiştik, hala açık tutuyoruz. Açık tutmak için 3-6 ayda bir minimum yükleme tutarı kadar (şu anda 50 TL sanırım) para yüklüyorum. Arama vs herhangi bir şey yapmıyoruz, sadece SMS almak için kullanıyoruz. SMS almak ücretsiz. Her ay 3-5 liralık iletişim vergisi kesiliyor sadece.
Geçen yıldan beri bazı Türk bankaları ABD numarasını kabul etmeye başladı. Bizim hesabımız Yapı Kredi'de olduğu için artık Türk hattımıza ihtiyacımız kalmadı aslında, ama diğer bankalar ve başka uygulamalar için hala zaman zaman SMS almak gerekebiliyor. (Geçen sahibinden.com uygulamasına giremedim, SMS olmadan kabul etmedi, bazı e-devlet işlemleri için de gerekiyor)
-
Sn. @smartcells hocam merhabalar. Bir konu hakkında danışmak için sizi rahatsız ediyorum. Ben ilk girişimi Haziran ayında yapacağım inşallah. Ve yaklaşık 3 ay kalıcam. Benim telefon çift sim kardı destekliyor. Oraya gittiğimde bir prepaid hat almayı planlıyorum. Oranın sim cardını direk kendi telefonuma taktığımda çalışıyor mu yoksa ekstradan bir işlem yapmama gerek var mıdır? Veya siz nasıl bir yol izlememi önerirsiniz bu üç aylık süre için.
-
@med4816, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri
Sn. @smartcells hocam merhabalar. Bir konu hakkında danışmak için sizi rahatsız ediyorum. Ben ilk girişimi Haziran ayında yapacağım inşallah. Ve yaklaşık 3 ay kalıcam. Benim telefon çift sim kardı destekliyor. Oraya gittiğimde bir prepaid hat almayı planlıyorum. Oranın sim cardını direk kendi telefonuma taktığımda çalışıyor mu yoksa ekstradan bir işlem yapmama gerek var mıdır? Veya siz nasıl bir yol izlememi önerirsiniz bu üç aylık süre için.
Evet, sim kartı takıp aktive ettiğiniz zaman çalışır. Aktivasyon genelde online yapılıyor.
-
@knnrn Çok teşekkür ederim abi. Spesifik olarak tavsiye ettiğiniz bir operatör var mıdır acaba? Bir de ben Houston'dan giriş yapıcam. Ordan Colorado'ya geçicem aktarmalı olarak. Havalimanında yaklaşık 6 saat vaktim olucak. Havalimanında bu sim cardı işini halledebilir miyim veya Colorado'ya geçince orda bir mağazaya gidip orda mı halletmem uygun olur?
-
@med4816, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri
@knnrn Çok teşekkür ederim abi. Spesifik olarak tavsiye ettiğiniz bir operatör var mıdır acaba? Bir de ben Houston'dan giriş yapıcam. Ordan Colorado'ya geçicem aktarmalı olarak. Havalimanında yaklaşık 6 saat vaktim olucak. Havalimanında bu sim cardı işini halledebilir miyim veya Colorado'ya geçince orda bir mağazaya gidip orda mı halletmem uygun olur?
Havaalanının içindeki dükkanlarda satılıyordur muhtemelen. Yoksa da yakınlarda sim kart satan pek çok yer var. Varsa Mint güzel mesela. Ayrıca ben US Mobile'ı da sevmiştim.
-
Merhaba NYC tarafı için ilk kez alınacak hat (tahminen 2 hat - telefon var) ne tavsiye edersiniz?
-
https://www.bestphoneplans.net/
ABD'deki operatörlerin tarifeleri bu sitede ayrıntısıyla yazılmış. Siteyi kurcalamanızı tavsiye ederim.
@crazycells verdiğim linki "Amerika İçin Faydalı İnternet Siteleri" ve/veya bu konunun ilk iletisine ekleyebilirsiniz. :beaming_face_with_smiling_eyes:
-
@Mayki, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri
ABD'deki operatörlerin tarifeleri bu sitede ayrıntısıyla yazılmış. Siteyi kurcalamanızı tavsiye ederim.
@crazycells verdiğim linki "Amerika İçin Faydalı İnternet Siteleri" ve/veya bu konunun ilk iletisine ekleyebilirsiniz. :beaming_face_with_smiling_eyes:
Bu sene çıkarsa faydasını göreceğim için ben kendi tarayacımdaki Amerika klasörüne ekledim bile.:thumbs_up:
Teşekkür ederim. -
@knnrn, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri
ABD numarası almak ve daha sonra Türkiye'de de bu numarayı uygun fiyata açık tutabilmek için US Mobile gibi bir firmadan ön ödemeli hat almak mantıklı olabilir. Hattı açmak için pasaport, banka hesabı falan gerekmiyor. Çok uygun fiyatlı paketleri var. Daha sonra aylık 7-8 dolar gibi bir fiyata Türkiye'de de SMS almak için kullanırsınız, banka işlemleri vs için lazım oluyor.

Merhabalar,
Forumda nerdeyse telefon hattı ile ilgili bütün mesajlara baktım diyebilirim. Bizde Amerikaya yakın zamanda gidecek olan bir aile olarak kafamızda her konuyu netleştirmeye çalışıyoruz fakat inanın şu telefon konusunda bazı temel bilgiler dışında çok fazla eksik konu kalmış. Yani youtube'dan videolara bakıyoruz, forumları okuyoruz ve en sonunda hepsini bir araya getirip birşeyler elde edebiliyoruz fakat yinede birkaç konu var. Tecrübeli arkadaşlardan yorum rica ediyorum.- Biz Ön ödemeli telefon hattı alacağız. Telefon hattını alınca internet paketi için ayrıca para veriyor muyuz? Yani gördüğüm kadarıyla walmart'da sim card ayrı satılıyor fakat birde ayrıca internet paketi satılıyor. Başka bir ödeme yapmamız lazım mı?
- Yeni hat aldığımız için giriş ücreti ödüyor muyuz, veya ne zaman ödüyoruz, sonraki ay mı yoksa ilk hattı alınca mı?
3)Ön ödemeli kartları aylık mı alıyoruz yoksa daha uzun süreli alabilir miyiz?
Çok çok teşekkürler
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum