Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...


  • @marti2771 Co-signer heryer kabul etmeyebilir. Kabul eden yerlerin de degisik sartlari olabilir. Kiralamayi dusundugunuz apartment office ile gorusun bu detaylari.


  • @trolosqlfod, içinde söyledi: Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...

    Öncelikle Merhaba, bu sene ilk başvurumu yapacağım. Belki "Bu acelen ne?" diyeceksiniz haklısınız fakat bir şey yapmadan önce o konuda fazlasıyla bilgi edinmek her zaman çekici geliyor. En azından çıktığı takdirde ne yapacağımı biliyor oluyorum düşüncesindeyim. Forumda araştırdığım kadarıyla şuan kafama takılan bir şey var; Apartman dairesi kiralarken credit history ve mevcut iş bulunmaması nedeniyle ev tutamamak. Bazı eyaletlerde bu sorun daha çok öndeyken; bazı eyaletlerde çok sorun olmuyor gibi. Hangi eyaletler daha uygun olacaktır pek bilgim yok. Buna istinaden yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

    Benim sahsi tecrubem: Philadelphia, PA da cok cok zor iken Charlotte, NC da cok kolay oldu. Diger kosullar, kredi skoru, is durumu vb. hemen hemen ayniydi. Ikisinde de site'den apartman kiralamistim.

  • ⭐⭐⭐

    Herkese merhaba,

    25 Ekim'de geldiğim Austin'de 2 hafta boyunca süren ev arama serüvenim hakkında kısaca bahsetmek istiyorum.

    26 Ekim'de telefon hattımı alıp araç kiraladıktan sonra hızlıca aklımdaki bölgelerde gezinmeye başladım. İlk durağım daha çok kuzey bölge oldu; çünkü hem şehrin merkezinin bu bölgeye kaymaya başlaması, hem bölgenin daha çeşitli olması, hem de göreceli olarak daha gelişmiş olması bana cazip geldi. Haliyle ilk önce zihnimdekileri inceleyeyim dedim. İlk gittiğim leasing ofisinde aldığım turu hiç unutmuyorum. "Bu evlere mi bu kadar para istiyorlar? Yahu tahta bu." düşüncesi zihnimde uyanan ilk intibaydı. Muhteşem bir pazarlama çalışması örneği olsa da, apartmanların kesinlikle sitesindeki görsellere kanmamak gerektiğinde ilk gezintimde anladım. Bu yüzden evlerden beklentimi büyük ölçüde - çünkü başka türlü ikna olamayacağım aşikardı - düşürürken, şehrin artan popülerliğinden ötürü de zihnimde belirlediğim konaklama bütçesini ise yükseltmem gerekti.

    Günlerim bir apartman ofisinden çıkıp, diğerine girmekle geçti. Her apartman ofisinin uygulamasının kendine özel olduğunu gördüm. İlk görüştüğüm bazı apartman kompleksleri sizden bir yıllık tüm kiranın 3 katını banka hesabında teminat olarak görmek isterken; kimisiyse bir yıllık tüm kirayı görmenin yeterli olduğunu söylüyorlardı. Bu noktada farklılık olsa da, eğer ki sabit bir geliriniz varsa apartmanlar sanki söz birliği sağlamış gibi 3 katı standart geliri görmek istiyor.

    Baktım bir türlü teminat konusunda arkadaşlarla anlaşamıyorum, çünkü kiralar 1+1 için 1250'den başlıyor ve 1600'e kadar çıkıyor; istenen teminatlar da 15k - 45k arası değişiyor; bölgedeki bir Türk emlakçı olan hanımefendiden yardım rica ettim. Kendisi bana teminat beklentisi minimum olan bir apartman kompleksinin ismini verdi. Hemen o kompleksten bir tur ayarladım ve şartları görüştüm. Kendileri depozitoya ek olarak 1 kirayı kredi kartından bloke ederek başvurmamda herhangi bir sorun olmayacağını ve büyük olasılıkla onaylanacağını söylediler. Kira 1250 dolar, elektrik - su - internet - böcek ilaçlama hizmeti gibi aylık ek ücretleri de hesaba katınca yaklaşık 1450 - 1500 dolar civarına geliyordu.

    Yaklaşık 2 hafta süren apartman arayışım günün sonunda karşıma çıkan bir oda fırsatı ile sonlandı. Şimdilik ABD'deki ilk aylarımı ortak kullanımlı bir evde geçireceğim.

    Austin'le ilgili hemen bir parantez açmam gerekiyor. Bu şehirdeki yaşam maliyetlerinn sürekli arttığını ve özellikle yerli Austin'liler bu durumdan şikayetçi olduğunu okuyordum ancak ben bile geldiğim gibi bu durumdan şikayet etmeye başladım. Daha 2 ay önce aramızdan bir arkadaşımız, çok daha nezih bir sitede 1500'e 2+1'i kiralarken, şu anda neredeyse aynı ücrete 1+1'ler ancak kiralanabiliyor. Şehirde studio apartman ise neredeyse bulunmuyor. Zaten boş apartman dairesinin sayısı da bir elin parmaklarını geçmiyor.

    Çok fazla uzatmadan yeni gelecek arkadaşlara hızlı birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum:

    • Buraya gelmeden apartmanlar ve bölge hakkında bilgi sahibi olmanız hiç kolay değil.
    • Gideceğiniz şehrin her bölgesine eşit şans verin. Örneğin ben popülerliğinden ötürü daha çok şehrin kuzeyine odaklanmıştım ama şimdi baktığımda güneyin kendine has otantik havasının da çok güzel olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden şehrin havasını yerinde solumanız gerekiyor.
    • 1-2 hafta boyunca olabildiğince fazla apartman ofisiyle görüşün. Çok daha kolay şartlarda, benzer kalitede farklı evlerle karşılaşmanız olası. Bu yüzden çok gezmeye hazır olun.
    • ABD içerisinde konaklama maliyetlerinin COVID sonrası arttığını ve her gün de artacağını unutmayın. Bütçe planlamasını buna göre yapın.
    • En olumsuz senaryo olan haftalar boyunca konaklayacak yer bulamama ihtimaline karşı mutlaka otel ya da AirBnB'ler için yeterli bütçelemeyi yapın kendi içinizde. En azından 1 ay boyunca konaklama maliyetinizin kira bütçenizin 1,5 katına kadar çıkabileceğini unutmayın.
    • Cebinizde mutlaka yüksek limitli bir TR kredi kartı bulunsun. Hatta bu kartınıza USD limit tanımlatın ki dolar harcamalarınız direkt dolar çekilsin. Apartman ofislerine kredi kartından 2-3 kirayı bloke edebileceğinizi söylemeniz, onlar için cazip gelebiliyor. Dolayısıyla cebinizde kullanıma hazır 50k TL'lik bir kredi kartı olması faydalı olur.
    • Eğer bekarsanız, Facebook'daki şehir gruplarına girip oda fırsatlarını kollayın. En azından 6 ay gibi bir süre odada konaklamak en mantıklı çözüm.

  • @Sono Hocam tecrübeler için Teşekkürler, gezdikçe bölgeler hakkında ki düşüncelerinizi de dinlemeyi isterim....


  • '' Multi-Family Property '' Yazdıkları ilanlarda aile yanında bir oda gibi bir şey anlamını mı çıkartmalıyız? Bu konuyu tam olarak anlayamadım ya.


  • @Hopasej Bir bina icerisinde birden fazla ev unitesi olmasi demek. Mesela townhouses, apartment complexes vb...Yani kisaca yanyana birbirine bitisik evler anlaminda.


  • @MySea Çok teşekkür ederim.
    Bir çok ilana baktım , aynı evde oda mı yoksa başka bir şey mi diye birbirine girmişti her şey.


  • NJ eyaletinde ev bulma maceramiz oldukca zorlu gecti. Bizim baktigimiz bolgeler New York City’e yakin bolgelerdir ve anlatacaklarim bu bolgeler icindir. Yani daha ust kesimler ve PA tarafi farkli olabilir.

    Bu bolgede oncelikle credit score oldukca onemli. Ek olarak minimum aylik gelirin 3 kati gelir olmasini istiyorlsr. Bu kurallarda esneklik yapan yerler tecrube ettigimiz kadariyla, management office bagli olarak calisan buildingler ve complexler. Ornegin JP management isimli bir yonrtim sirketi is teklifi ve banka hesabiyls onaylamayi kabul etti ancak is teklifinde yine 3x income gormek sartiyla. Bu tarz management office ile yonetilen complexler cogunlukla river edge, bergenfield taraflarinda ki oldukca guzel nezih yerler buralarin saniyorum okul puanlari da iyidir. Ancak bos daire bulamadik o taraflarda. Oralarda da kiralar 1+1 1400den baslayip parabolik srtiyor diyebiliriz 🙂 Hoboken da yine cok guzel bir bolge ama cok gereksiz pahali.

    Zaten genel olarak pahali bir bolge ozellikle West New York, Union City, North Bergen tarafi hep 1900 lerden kalma eski binalar zaten evleri zillowdan bakinca ve gezince beklenti ikinci evden sonra baya bir dusuyor. Bu bolgeler ulasim ve yasam icin kolay, guvenlikle ilgili bi sorun oldugunu da dusunmuyorum su ana kadar oldukca guvenli geldi bize umarim boyle devam eder. Ek olarak sunu da soyliyim cocuk olmadigi icin okul puani vb bakmadim ama bu bolgelerde iyi okul oldugunu sanmiyorum acikcasi yani puanlardan bahsedyorum.
    Ve bu bolgelerin en en buyuk sorunu park problemi. Buradaki binalarjn cogunda garj yok olanlarda da zaten yer sahipleri aylik $200-300 arasinda satiyor oyle bir piyasa var. Caddede park etmek icin resident permit aliyorsunuz ve park yeri bulabilmek icin saatlerce dolaniyorsunuz:) 1.5 saat park yeri aradigini anlatiyor hep insanlar ben daha araba almadigim icin deneyimlemedim ama zaten sokakts goruyorsunuz ikinci seritte bir umut biri cikar diye bekleyen insanlari:)

    1+1 ler 1600 civari ortalama olarak. Burada net olan ve esnetilmeyen bir kural var o da 1.5 ay security deposit. Bir de eger arada bjr broker varsa ki marketteki evlerin %80 de falan var gordugumuz 1 month broker fee var. Bunlar baslangic icin tabi cok buyuk masraflar oluyor bir de esya vb alacagimizi dusunursek.

    Bu eyalette evlerde ocak,firin ve mikrodalga olmasi kanunmus. Dolaysiyla butun evlerde mutlaka var bunlar neredeyese butun evlerde buzdolabi da var. Ancak eski evlerde ki zaten cogu eski, malesef bulasik makinesi yok hadi onu gectim mutfakta onun icin bir baglanti dahi yok. Binalarin bir cogunda laundry basementta ortak kullanimda mevcut lluyor.

    Bir de burada co-op denilen bildigimiz koperstif evleri var aslinda guzel evler gorece ama tutmasi en zor olanlar onlar. Cok kati kurallari var credit score-min income-interview. Evet bir coop boardu var ve onlarla interview yapmaniz gerekiyor.

    Kisacasi bence NJ nin bu bolgelerinde ev tutmak biraz zor. Anlatim biraz daginik oldu sanirim yazarken aklima geldikce eklemeler yaptim kusura bakmayin:)

  • ⭐⭐

    Florida’da ev fiyatlari ve kiralar uctu gitti. Isin vahim kismi facebook marketplace de insanlar kendi fotograflarini koyup ev ariyorlar. Artan ev ve kira fiyatlarindan dolayi ev sahipleri ucuz fiyattan eski kiracilarla sozlesme yenilemiyor yada evleri satisa koyuyorlar. Hele bir de Florida’da sezon nedeniyle yogunluk oldugu icin evinden cikmak zorunda kalan insanlari zor gunler bekliyor.


  • @CoinLocker hosgeldiniz. bolgenizde utlaka bir nextdoor uygulaması vardır, ona uye olup, cevre ile ilgili bilgi paylasımları oluyor. bir de facebookta bolgenize ait buynothing grubunu bulmaya calısın. ev esyalarını , tabakları, bardakları vs ihtiyacı olmayan esyaları bedava dagitan insanlar var. kolay gelsin


  • @CoinLocker Hocam tecrübelerinizi paylaştığınız için Teşekkürler...

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 

  • Bu konuyu yeni gördüm. Ayrı bir başlık açmıştım aslında ama buraya da sorayım.

    Tek kişiyim. Sizce Ny, Queens taraflarında oda tutmak mı mantıklı yoksa stüdyo daire tutmak mı ? Tek tek siteleri henüz araştırmadım ama araştırdıklarıma göre kiralık oda fiyatları 800-1000 dolar civarı. Stüdyo daireler ise 1200-1400 dolardan başlıyor. Siz olsanız ne yapardınız ? Stüdyo daire kiralamak daha ağır basıyor ama bana verirler mi o da var. Kefil isterlerse Amerika vatandaşı arkadaşım var.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @orhan-cabarov stüdyo daireler 1300 dolardan aşağısı yok. Bu odalar sitesinde 700 dolara bile var.


  • @ayvalik10 Teşekkür ederim linkler için. 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @orhan-cabarov biz aileyiz tabiki de birbirimize yardımcı olacağız bu arada simpsonlar 2022 yılında korona bitecek diye bölüm yaptılar ondan yaza doğru fiyatlar düşer. O zaman stüdyo daire geçersin

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    sürekli sorulan bir sorunun cevabını anlatıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    tüm youtube videoları anlaşmış gibi bugün hepsi bu konuyu anlatmışlar. Evler arasında ki farklılıklar


  • @coinlocker, içinde söyledi: Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...

    NJ eyaletinde ev bulma maceramiz oldukca zorlu gecti. Bizim baktigimiz bolgeler New York City’e yakin bolgelerdir ve anlatacaklarim bu bolgeler icindir. Yani daha ust kesimler ve PA tarafi farkli olabilir.

    Bu bolgede oncelikle credit score oldukca onemli. Ek olarak minimum aylik gelirin 3 kati gelir olmasini istiyorlsr. Bu kurallarda esneklik yapan yerler tecrube ettigimiz kadariyla, management office bagli olarak calisan buildingler ve complexler. Ornegin JP management isimli bir yonrtim sirketi is teklifi ve banka hesabiyls onaylamayi kabul etti ancak is teklifinde yine 3x income gormek sartiyla. Bu tarz management office ile yonetilen complexler cogunlukla river edge, bergenfield taraflarinda ki oldukca guzel nezih yerler buralarin saniyorum okul puanlari da iyidir. Ancak bos daire bulamadik o taraflarda. Oralarda da kiralar 1+1 1400den baslayip parabolik srtiyor diyebiliriz 🙂 Hoboken da yine cok guzel bir bolge ama cok gereksiz pahali.

    Zaten genel olarak pahali bir bolge ozellikle West New York, Union City, North Bergen tarafi hep 1900 lerden kalma eski binalar zaten evleri zillowdan bakinca ve gezince beklenti ikinci evden sonra baya bir dusuyor. Bu bolgeler ulasim ve yasam icin kolay, guvenlikle ilgili bi sorun oldugunu da dusunmuyorum su ana kadar oldukca guvenli geldi bize umarim boyle devam eder. Ek olarak sunu da soyliyim cocuk olmadigi icin okul puani vb bakmadim ama bu bolgelerde iyi okul oldugunu sanmiyorum acikcasi yani puanlardan bahsedyorum.
    Ve bu bolgelerin en en buyuk sorunu park problemi. Buradaki binalarjn cogunda garj yok olanlarda da zaten yer sahipleri aylik $200-300 arasinda satiyor oyle bir piyasa var. Caddede park etmek icin resident permit aliyorsunuz ve park yeri bulabilmek icin saatlerce dolaniyorsunuz:) 1.5 saat park yeri aradigini anlatiyor hep insanlar ben daha araba almadigim icin deneyimlemedim ama zaten sokakts goruyorsunuz ikinci seritte bir umut biri cikar diye bekleyen insanlari:)

    1+1 ler 1600 civari ortalama olarak. Burada net olan ve esnetilmeyen bir kural var o da 1.5 ay security deposit. Bir de eger arada bjr broker varsa ki marketteki evlerin %80 de falan var gordugumuz 1 month broker fee var. Bunlar baslangic icin tabi cok buyuk masraflar oluyor bir de esya vb alacagimizi dusunursek.

    Bu eyalette evlerde ocak,firin ve mikrodalga olmasi kanunmus. Dolaysiyla butun evlerde mutlaka var bunlar neredeyese butun evlerde buzdolabi da var. Ancak eski evlerde ki zaten cogu eski, malesef bulasik makinesi yok hadi onu gectim mutfakta onun icin bir baglanti dahi yok. Binalarin bir cogunda laundry basementta ortak kullanimda mevcut lluyor.

    Bir de burada co-op denilen bildigimiz koperstif evleri var aslinda guzel evler gorece ama tutmasi en zor olanlar onlar. Cok kati kurallari var credit score-min income-interview. Evet bir coop boardu var ve onlarla interview yapmaniz gerekiyor.

    Kisacasi bence NJ nin bu bolgelerinde ev tutmak biraz zor. Anlatim biraz daginik oldu sanirim yazarken aklima geldikce eklemeler yaptim kusura bakmayin:)

    Bilgilendirme için teşekkürler , oda kirası ne kadardı acaba Austin'de

  • ⭐⭐⭐

    Kiralar genelde bina yönetiminin verdiği bir hesaba yatırılıyor.
    Benim sorum: Kira ödemesi kredi kartından yapılabiliyor mu? Kredi kartına yönetimin verdiği hesaba her ay yatması için otomatik ödeme tanımlanabiliyor mu?


  • @smartcells Genelde kredi kartlarini kabul etmezler. Ya checking hesaptan yada check/money order ile odemeleri kabul ederler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum