Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @knnrn acaba soru child tax credit ile alakali degil de cocugun dependent olup olamayacaginin sorgulandigi sorulardan olabilir mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @thementor, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    Child Tax Credit 3600$ ancak diğer stimulusları bilmiyorum.

    su cevaba bakin isterseniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/post/253767

    stimulus check'leri 2019 ve/veya 2020'deki gelir seviyesine gore verildigi icin bunu IRS size vermeyebilir, bilginize.


  • Bütün cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar. Yakında vergi beyanını yapacağım, sonuçları buraya da eklerim.


  • @thementor, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    Bütün cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar. Yakında vergi beyanını yapacağım, sonuçları buraya da eklerim.

    Vergi bildirimini yaptım arkadaşlar. Genel durum şu şekilde:

    -Her aile bireyi için giriş tarihi önemli olmaksızın $1400 stimulus ödemesi
    -Her çocuk için giriş yaptığınız tarihten itibaren yaşına göre her ay için $300 veya $250 Advance Child Tax Credit (ACTC) ödemesi yapılıyor.

    Eylül ayında Amerika'ya girmiş Evli ve bir çocuğu(4) olan biri için hesaplama şu şekilde:

    ($14003) + ($3004) = $5400

    Ödeme ne zaman alınacak?

    Ortalama ödeme, bir aksilik olmazsa eğer beyan yapıldıktan sonra 26 gün içinde yapılıyor.


  • Stimilus ödemesini almak için 2021de gelirim olmasa da beyan vermek istiyorum. Ben Texastan giriş yaptım, ve 2021'in tamamında Texas'ta otelde kaldım. Alabama'ya adım atmadım ama evraklara adres olarak Alabama yazmıştım. İkametim Alabama'da sayılıyor ve normalde Alabama'ya da beyan vermem gerekiyor değil mi? $0 için sadece federal beyan versem olur mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isik, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    Stimilus ödemesini almak için 2021de gelirim olmasa da beyan vermek istiyorum. Ben Texastan giriş yaptım, ve 2021'in tamamında Texas'ta otelde kaldım. Alabama'ya adım atmadım ama evraklara adres olarak Alabama yazmıştım. İkametim Alabama'da sayılıyor ve normalde Alabama'ya da beyan vermem gerekiyor değil mi? $0 için sadece federal beyan versem olur mu?

    Sizin durumunuzda ne Alabama'da ne de Texas'ta calismadiginiz icin eyalet vergi bildirimini pas gecebilirsiniz diye dusunuyorum.

    Federal vergi beyani yapmaniz yeterlidir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @thementor, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    @thementor, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    Bütün cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar. Yakında vergi beyanını yapacağım, sonuçları buraya da eklerim.

    Vergi bildirimini yaptım arkadaşlar. Genel durum şu şekilde:

    -Her aile bireyi için giriş tarihi önemli olmaksızın $1400 stimulus ödemesi
    -Her çocuk için giriş yaptığınız tarihten itibaren yaşına göre her ay için $300 veya $250 Advance Child Tax Credit (ACTC) ödemesi yapılıyor.

    Eylül ayında Amerika'ya girmiş Evli ve bir çocuğu(4) olan biri için hesaplama şu şekilde:

    ($14003) + ($3004) = $5400

    Ödeme ne zaman alınacak?

    Ortalama ödeme, bir aksilik olmazsa eğer beyan yapıldıktan sonra 26 gün içinde yapılıyor.

    elinize saglik. Odemeyi aldiktan sonra da konuda bilgilendirme yaparsaniz harika olur.


  • Ben gecen sene W-2 ile calisirken 35k kazanmisim.New york eyaletinde calisiyorum ve bekarim.Her hafta verrdi oderken en cok vergi odenen secenek yani sanirim 1 di onu secmisitim.Her hafta duzenli olarak %22 civari vergi kesiliyordu.Turbo tax uzerinden tax return yaptigimda eyalet ve federal toplami olarak sadece $34 alacagimi ogrendim.Bana bu rakam az geldi.Sizce bu normal mi bir hata var midir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mansfield1, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    Ben gecen sene W-2 ile calisirken 35k kazanmisim.New york eyaletinde calisiyorum ve bekarim.Her hafta verrdi oderken en cok vergi odenen secenek yani sanirim 1 di onu secmisitim.Her hafta duzenli olarak %22 civari vergi kesiliyordu.Turbo tax uzerinden tax return yaptigimda eyalet ve federal toplami olarak sadece $34 alacagimi ogrendim.Bana bu rakam az geldi.Sizce bu normal mi bir hata var midir?

    %22'nin tamamı vergi değildir, emeklilik, medicare falan da dahildir diye düşünüyorum. Bekar ve çocuksuz birinin vergi oranı normalde en yüksek.


  • Simdi baktim evet medicare,retire,medical,dental gibi onlari cikarinca Federal Tax,NY State Tax ve Social Security diye bir kesintide daha olmus bu 3 unun toplami yuzde %16.75 kesilmis.Turbo tax ve credit karmadan yapinca alicagim rakam ayni cikti fakat sanki muhasebeciler den yapinca daha yuksek cikabiliyor acaba onlar w-2 da masraf filan mi gosteriyor?


  • @crazycells Bir miktar geç oldu ama yine de sonraki süreçlerde yardımcı olması açısından yazmak istedim. Ödeme tam olarak hesabını bir önceki iletide yazdığım şekilde geldi arkadaşlar. Yaklaşık 30 gün içinde ödeme hesabıma yattı.


  • Merhaba, unemployment alanlar icin tax return doldururken dikkat edilmesi gereken noktalar var mi?


  • Merhaba, green card sahibiyiz. biz de düzenli giriş çıkış yapıyoruz, kazancımız TR’de. Bu yıl vergi formu solduracağız. Görüştüğüm bir vergi firması (manay) 6 yıl geriye dönük yapmam gerektiğini iletti. Bu konuda bilgi alabilir miyim? Sadece bu yıl için yapsam sorun çıkar mı? Teşekkürler


  • @Mansfield1 Bence bir hata vardır, profesyonel bir destek almanızı tavsiye ederim.


  • @Gulsah2000, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    Merhaba, green card sahibiyiz. biz de düzenli giriş çıkış yapıyoruz, kazancımız TR’de. Bu yıl vergi formu solduracağız. Görüştüğüm bir vergi firması (manay) 6 yıl geriye dönük yapmam gerektiğini iletti. Bu konuda bilgi alabilir miyim? Sadece bu yıl için yapsam sorun çıkar mı? Teşekkürler

    Konunun uzmanı değilim ama ben 6 yıllık beyan verilmesi gerektiği hakkında hiçbir şey duymadım. Adı üstünde 2021 Tax Return, 2021 yılının geliri ile ilgili. Geçmiş yıllarda beyan vermeniz gerekirken beyan vermeme durumunuz mu var acaba? Belki o yılları kast etmiştir.


  • @Gulsah2000 sorulacak cok soru var ; kac senedir GC sahibisiniz , hicvergi beyanı yaptınız mı, Amerikada hic gelirsahibi oldunuz mu gibi. Ben de tam bu konulara hakim degilim ama geri donuk vergi bildirimi Amerika dısındaki kazancını uzun sure bildirmeyenlerden isteniyor. Bu vergi odeyeceksiniz degil, vergi beyanı manasında ; kazancınız icin belki yerel oldugunuz ulkede vergilendirilmistir ve cifte vergilendirme olmayacagi icin ABD size vergi ciarmayacak vs. Gorustugunuz firmadan bu konuda detaylı acıklama isteyin, aklınıza yatmaz ise baska firmalardan da fikir alabilirsiniz.


  • @cnpist 6 yıldır Gc sahibiyiz, henüz US ten gelirimiz olmadı


  • @isik ilk defa tax formu dolduracağız


  • @Gulsah2000 Greencard ile ilk defa giris yaptiktan sonra her yil icin tax return yapmaniz gerekiyordu. ABD de geliriniz olmasa bile ABD disindan elde ettiginiz geliri yillik beyan etmeniz gerekiyordu. Gorustugunuz tax firmasi bundan dolayi size geriye donuk 6 yillik yapmaniz gerekiyor demis.

    Yapmazsaniz, ileride vatandasliga basvurdugunuz zaman sorunlar yasayabilirsiniz. Ayrica belirli bir miktarin uzerinde vergi borcunuz cikarsa (sanirim $10k uzeri), yillik tax return yapmayip, bu borcu odemediginiz icin, USCIS size permanent bar getirip, greencardinizi iptal etme yetkisine sahip.


  • @Gulsah2000 Turkiyedeki gelirlerinizden maas veya kira gelirinden , Turkiyede vergi odedi iseniz geri donuk vergi beyanı yapmanız sizi uzmez. GC sahibi ya da Amerikan vatandaslarının yurtdısından gelirleri 100000 dolara kadar vergiden muaf (tam muaf denemez , muhasebeciniz bunu daha iyi ifade eder size ayrıca bu miktar her sene degisiyor) . Dolar / TL kurundan dolayı cok cok para kazanmıs olmanız gerekir ki ABD deayrica vergi verin. GC kazandıgınızdan beri ABD de vergi mukellefisiniz ama sadece vergi beyanı yapmanız bekleniyor, vergi odemeniz kazanciniza gore gerekebilir ya da gerekmeyebilir. Baska ulkedeki kazanclarınız , o ulkede vergilendiriliyorsa, cifte vergilendirme olmuyor amagene de o geliri beyan etmenizbekleniyor. Muhasebecinizle bu bilgiler isiginda konusun , sizi daha iyi aydınlatacaklardır.


Benzer Başlıklar

  • 8
  • 56
  • 14
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

86
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum