Türkiye’de ABD konsolosluğu için çalışınca ABD'de ikamet etmiş sayılıyor muyum?
-
Merhabalar soru güzel olduğunu için paylaşmak istedim. Greencardlı biri TR İstanbul ABD konsolosluğu için çalışarak naturalizasyon sürecinin şartlarını gerçekleştiriyor mu ? Beş yıl ABD ikamet şartından muaf olur mu
-
@Doncarleone
bu ilanda bahsettiğin olayların tamamı konuşuldu
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4933/bahçıvan-i̇stanbul-abd-konsolosluğu-i̇ş-i̇lanı/4?_=1639736222027 -
@Doncarleone, içinde söyledi: Türkiye’de ABD konsolosluğu için çalışma
an mu
Hayır. Amerika içinde geçmeli bu süre.
-
@doncarleone, içinde söyledi: Türkiye’de ABD konsolosluğu için çalışma
Merhabalar soru güzel olduğunu için paylaşmak istedim. Greencardlı biri "TR İstanbul ABD konsolosluğu" için çalışarak naturalizasyon sürecinin şartlarını gerçekleştiriyor mu ? Beş yıl ABD, ikamet şartından muaf olur mu.
henüz yanıt veren yok sanırım. soru için teşekkürler
-
@ibrahimasar, içinde söyledi: Türkiye’de ABD konsolosluğu için çalışma
@Doncarleone, içinde söyledi: Türkiye’de ABD konsolosluğu için çalışma
an mu
Hayır. Amerika içinde geçmeli bu süre.
Hayır ABD içinde geçmek zorunda değil.
Şu şekilde,
Öncelikle muhakkak en az 1 sene ABD'de yaşamanız gerekiyor. Bu kesin ve alternatifi yok.
Sonrasında, ABD'nin ulusal hak ve menfaatlerini savunan uluslararası bir organizasyonda, ABD üssünde, ABDye bağlı bir ofiste çalışacak olursanız, geri kalan 4 yılı o organizasyonun hizmet verdiği ülkede geçirerek neutralizasyon süreçlerine başvurabilirsiniz.
Aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz:
-
@doncarleone, içinde söyledi: Türkiye’de ABD konsolosluğu için çalışma
Merhabalar, soru güzel olduğunu için paylaşmak istedim. Greencardlı biri TR İstanbul ABD konsolosluğu, için çalışarak naturalizasyon sürecinin şartlarını gerçekleştiriyor mu ? Beş yıl ABD ikamet şartından muaf olur mu.
sadece amerika için geçerli
-
Resmi gorevli olarak ABD disinda bulunuyorsaniz, bu sure vatandaslik icin gerekli residence kuralini bozmaz. Ornek asker olarak, sivil gorevli olarak veya uluslararasi organizasyonlarda ABD'yi temsil etmek gibi...
-
@doncarleone, içinde söyledi: Türkiye’de ABD konsolosluğu için çalışınca ABD'de ikamet etmiş sayılıyor muyum?
Merhabalar soru güzel olduğunu için paylaşmak istedim. Greencardlı biri TR İstanbul ABD konsolosluğu için çalışarak naturalizasyon sürecinin şartlarını gerçekleştiriyor mu ? Beş yıl ABD ikamet şartından muaf olur mu
Maalesef muaf olmuyorsunuz, sizin dediginiz durum ABD devletinin gorevlendirdigi kisiler icin gecerli. Yani Disisleri Bakanligi tarafindan ise alinip konsolosluklara atanmalisiniz, ki bunu zaten ABD'ye yeni gelen bir gocmenin birkac yilda basarabilmesi mumkun degil.
-
A admin bu başlığı Türkiye Cumhuriyeti bölümünden taşıdı
-
benim bildiğim abd elçiliği için 20 sene çalışırsanız green card hakkınız doğuyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
42
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum