Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
946 130 68.5k 129

• @i̇pek-dedemen-erdur, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

merhaba Build back better plan için hala bi haber yok değil mi ? bu arada iyi seneler.. @crazycells @gucarslan

maalesef iyi gitmiyor. Senato'da fire var... Ancak 50 Demokrat Senator de evet oyu verirse gecebilir...

West Virginia'nin Demokrat Parti'den senatoru olan Joe Manchin megerse Cumhuriyetciymis... 49 oyda kaldi tasari... Ocak ayinda resmi oylama yapilacak; eger o zamana kadar Joe Manchin uzerinde baski kurulamazsa yasalasamayacak maalesef...

• @lawyer ben remzi kulene sordum bunu sizinle ayni durumda oldugumuz icin, fakat boyle bir durum sizin icin yok dedi. Bende anlamadim. Oysa tasarida once 2o17 den sonra green card hakki kazanip alamayanlardan sonra "ya da" diyerek trump in yasaklari sebebiyle haklarini kullanmayanlar gibi bir sey diyor. Sanirim remzi bey trump yasaklarindan zarar gorenleri kapsiyor diye algilamis bu durumu. Baya karisik bir olay. Ayrica kanunun gecmesi icin ne yazik ki 51 yetmiyor, 6o olmasi lazim. 11 kisi daha ikna edilmeli senatoda. O da mumkunati zor bir durum.

• @crazycells bu kadar bahtsizlik olabilir mi ya.. 😐 önce davalara katılamadık simdi de genel yasa olan şeyi kaybediyoruz...

• @dustyblue tasarıya baktığımda ben de sizin algıladığınız gibi algıladım. Bir şekilde hak kazanıp alamayanlar da dahil şeklinde. Umarım tasarı geçer.

• @dustyblue bahsettiginiz avukatın konuyu okuduğuna dahi emin değilim :)
    şuana kadar yaptığı hiçbir yorum, tahmin, öngörü tutmadı.
    yaptığı bütün yayınlarda ya yanlış, ya da eksik ya da güncel olmayan bilgiler veriyor ne yazık ki.

keşke bir ortamda kendisi ile hasbihal edebilsek de bir de bize anlatsa bu dv'nin hali ne olacak.

çok iyi bir avukat olabilir ama bu kural dv devreye girince ne yazık ki geçerliliğini yitiriyor kendisi için.

• Bendeniz de Avukatım. Bahsettiğiniz meslektaşım Türkiye de mi yoksa ABD de mi mesleğini icra ediyor bilmiyorum. Ancak durum gayet açık gözüküyor. Tasarı, ilgili meseleyi nispeten de olsa kazanılmış hak bağlamında değerlendirmiş anladığım kadarıyla. Türkiye de kara Avrupası ABD de Anglo Sakson hukuk sistemi hakim. Bundan dolayı farlılıkların doğması çok doğal. Ancak tasarının muhteviyatı gayet açık duruyor. Bakalım süreç neler getirecek :)

• @lawyer o avukat abd de yaşıyor hocam

• @lawyer, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

Bendeniz de Avukatım. Bahsettiğiniz meslektaşım Türkiye de mi yoksa ABD de mi mesleğini icra ediyor bilmiyorum. Ancak durum gayet açık gözüküyor. Tasarı, ilgili meseleyi nispeten de olsa kazanılmış hak bağlamında değerlendirmiş anladığım kadarıyla. Türkiye de kara Avrupası ABD de Anglo Sakson hukuk sistemi hakim. Bundan dolayı farlılıkların doğması çok doğal. Ancak tasarının muhteviyatı gayet açık duruyor. Bakalım süreç neler getirecek :)

Ben ayrintilarini surada paylastim, benim algiladigim vizeyi alabilecegimiz yonunde.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/4281/dv2021-goodluck-v-biden-davası-mayıs-2021/795?_=1640962424798

• DustyBlueD DustyBlue bu başlıktan bahsetti

• @dustyblue evet ama daha adamlar kendi içlerinde fire veriyor çoğunluğu sağlayamıyorlar. nasıl olacak :(

• Manchin daha once oy kullanmayacagini soylemis ancak dun soyle bir haber ortaya cikmis .

https://news.yahoo.com/manchin-returns-build-back-better-215059133.html

Habere gore Manchin bazi talepleri karsilandigi takdirde konuyu yeniden tartismaya acik hale gelecegini soylemis.Anladigim kadariyla en azindan BBB icin umutlar bitmis degil demek istiyorum fakat haberin devamindaki su bilgi ic karartiyor.

"Some Republicans, like Sen. Mitt Romney (R-Utah), are supportive of the CTC, but it’s unclear if Democrats could find all 10 Republicans needed to clear the 60-vote threshold for passing major legislation."

• @t-a yani 50 ydi şimdi 60 mi olması lazimmis ?

• @i̇pek-dedemen-erdur 160 olur yakında :)

• Sayın arkadaşlar biliyorsunuz ki dv22 süreci resmi olarak devam etse de mülakat vb olarak durmuş vaziyette ( şimdiye kadar 13 mülakat verildi) :

Bu sayfayı takip eder misiniz ? https://twitter.com/sDiversityVisa

Sonrasında Konsolosluğuda etiketler misiniz ? https://twitter.com/USEmbassyTurkey

Sizin için linkleri de bıraktım.

Sosyal medyadan sesimizi duyurmamız lazım.
    Gerekirse 10 15 hesap açıp etiketleyelim.

• @i̇pek-dedemen-erdur ben de tam anlayamadim ama haberide eksik okumusum zaten . Soyle bir cumle daha var haberde

Between the lines: One possible solution to the stalemate would be to remove the CTC from the Build Back Better legislation, which the Senate plans to pass with only Democratic votes.

CTC baska bir mevzuatmis , onu gecirmek icin cumhuriyetci oylarida lazim sanirim , ama BBB icin demokrat oylari yetiyor gibi anladim ben. Yani 50 yetiyor yukaridaki cumleye gore.

• Bu ileti silindi!

• @t-a siz daha iyi anlıyorsunuz gelişme olursa paylaşır mısınız rica etsem ? Allah ım bu umudu da çalmasınlar elimizden ... 🙄

• ⭐⭐⭐⭐⭐

curtis morrison,
    GoodluckvBiden davası ile alakalı sıklıkla sorulan; "Rezerv vizeleri ne zaman almaya başlayacağız?"sorusuna aşağıdaki şekilde cevap verdi.

#DV2021 #GoodluckvBiden FAQ: When will our visas be issued?

Answer: First we must win summary judgment. The earliest we could reasonably win summary judgment would be April, but it could be later.

That summary judgment order will determine when and how many visas will be issued to Goodluck plaintiffs. However, we do have an idea on what to expect. Since the Gomez summary judgment order (from October 2021) gave the State Department a year to issue those reserved DV2020 visas, it would not be reasonable to expect the Goodluck summary judgment order to require the State Department to issue them any quicker than that. So you can plan your lives better, realistically, those Goodluck visas will not be issued in the first half of this year. More likely, and only if we win on summary judgment, they will be issued sometime in late 2022-end of 2023.

I hope all that makes sense. Thanks.

görüldüğü gibi, mayis'a kadar herhangi bir gelişme beklemek boşa kürek çekmek demek. önce SJ kararı çıkacak, sonrasında da ilgili karara binaen State Department gerekli emri konsolsoluklara verecek. o da artik 2022 sonu mu olur, 2023 mu olur meçhul.

tahmin ettiğimiz gibi rezerv vize, belirsizlik içinde debelenip durmak demek.

keskeleri de yanında getiren..

• @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

#DV2021 #GoodluckvBiden FAQ: When will our visas be issued?
    Answer: First we must win summary judgment. The earliest we could reasonably win summary judgment would be April, but it could be later.
    That summary judgment order will determine when and how many visas will be issued to Goodluck plaintiffs. However, we do have an idea on what to expect. Since the Gomez summary judgment order (from October 2021) gave the State Department a year to issue those reserved DV2020 visas, it would not be reasonable to expect the Goodluck summary judgment order to require the State Department to issue them any quicker than that. So you can plan your lives better, realistically, those Goodluck visas will not be issued in the first half of this year. More likely, and only if we win on summary judgment, they will be issued sometime in late 2022-end of 2023.
    I hope all that makes sense. Thanks.

dv22 hakkında birşey dedi mi peki ?

• bahsedilen şey ne tam olarak burada.
    nisanda kesin sonuç çıkacaktı galiba. vizelerin verileceği tarihten mi bahsediyor yoksa, hayır nisanda sonuç çıkmayacak 2022 sonu veya 2023 başı veya sonunda mı demek istiyor? sonuç çıksın vizeleri alacağımız kesin olsun da 2022 son veya 2023 çok önemli bir detay değil. sonuç bu sene nisanda çıkmayacak mı yani şimdi?

• Arkadaslar rai davasindan rezerv edilen vizelersde bir gelisme var mi biliyor musunuz?

Benzer Başlıklar

• DV2022 Husu v KCC Davası (Wasden Banias Litigation)

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    11
    5 Oy
    11 İleti
    1k Bakış
    gucarslanG
    dava avukatı jesse tarafından yapılan açıklamaya göre dava dismiss edildi. böylece mali yıl bitmeden dismiss edilen ilk DV2022 grup davasi oldu. https://twitter.com/blesjm1/status/1561764081924718592?t=GllHIB803zNnij45IcR_Ug&s=19
  • DV2022 Bou Jabbour v Blinken Davası - (Ocak-2022)

26
    5 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    bestfriendnyB
    Turkiye den. Alamayan 700 kusur varmagdur demedilerki kazandiginiz ankara cagirmayacak bastan soylese giderdik baska ulkeden alirdik en kotu buydubarbados a hindustan a son at da gidemedim simdi dava sansi varsa deneyom.istedim
  • DV2022 Mandamus Davası (Kasım 2021) - İPTAL EDİLDİ -

36
    4 Oy
    36 İleti
    2k Bakış
    Eski Kullanıcı 081E
    Bilindigi uzere onceki yillara gore aylik mulakat performanslarinin bu yilki DV 2022 ler icin ortalamanin baya altinda . Turkiye dahil mulakatlar asiri yavas . Yeni karar aslinda hizlandirmiyor ve sadece olsa olsa eski gunlerdeki gibi benzer performanslari yakalatir. KCC ya personelini artiracak ya da Konsolosluklardaki personel sayisi artirilmali veya mulakat gunleri artirilmali . Aksi halde yeni bir DAVA acilmali kanimca . Bireysel basvurular temelli degil de Class Action yani Toplu Dava acilmalidir. Onceki yildaki kararin Toplu Dava olarak ele alinmasi ve hak edenlerin davaya katilan olsun olmasin kabaca 1 yla yayilan 9 bin kusur rezerv acilmasindaki yaklasim ve bakis acisiyla hareket edilmelidir. Turkiye'ye has siyasi veya baska bir etmenden oturu de aksiliklerin olmadigini varsayiyorum . Mandamus Davasinda da 1 gunluk omru olmasi da enteresan :) ... Davalar Case Number i current olmasi beklenen aylarda olamayanlar acmali . Yani ortada CN ve current olma durumuna gore bir dava acma stratejisi Amerika da baslatilir umarim . Iyi ama kotu niyetli olmayan avukatlara muhtaciz. Unutulmamali, kaybedilen net bir ay var ... Hak aranmali ...
  • DV2021 Sürecinde Açılan Diğer Davalar (Haziran 2021)

51
    7 Oy
    51 İleti
    2k Bakış
    MySeaM
    Bu arada ABD'nin Afganistan'dayken askeri ve istihbarat birimlerine yardimci olan yaklasik 30 ile 70 bin arasinda Afganliyi Turkiye ve Katar uzerinden gocmen olarak ulkeye getirecegi uzerine haberler var. Rakamlar degisiyor, kimi yerde 20 bin ama aileleri ile birlikte 30 bin uzerinde Afganli denirken, kimi yerde toplamda 70 bin uzeri diye rakamlar soyleniyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k