Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @EzgiLera, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Kryptonite, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Sono, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @ALS Aşı konusunda geri adım atacaklarını düşünmüyorum. Hatta ilerleyen dönemde 3. Doz aşı şartı da gelebilir. Özellikle Omicron’dan su anda çok ciddi etkilenmiş durumda ABD. Bu noktadan sonra basa döneceğini düşünmüyorum.

    CDC, hem bireylere, hem çocuklara, hem de hamile ya da emziren annelere aşılari öneriyor. Bu süreçte referans alacağınız ve yorumlarına güvenmek olduğunuz kurum CDC.

    Üstelik son dakikaya bırakırsanız en az 2 doz aşı şartını sağlamanız için süre kalmayabilir.

    Omicron'dan dolayı 3. aşı şartının ben de gelebileceğini düşünüyorum ama bence hiç gerek yok. Her ne kadar daha kolay yayılıyor ve hasta ediyor olsa da öldürücülüğü yok denecek kadar az. Yani aşı yerine omicron olmayı tercih ederim. İlk aşıdan sonra 2 hafta yataklara düşmüştüm 😔 Aşı ya da omicron çok fark etmiyor o yüzden.

    Tabi ya 3. dozu olursun ya da sağlık raporu alamazsın derlerse koşa koşa aşıya giderim o ayrı mesele.

    Aşı için süreçten vazgeçilmez bence. @ALS

    Kimseyi rahatsız etmek istemem ancak,
    Aşılanmaya ilişkin dile getirdiğiniz konular çok hassas, belki kişisel değerlendirmelerinizdir ve sadece sizi bağlar ancak insanları yanlış yönlendirmeye yeter. Burada kimseye karşı aşılamayı ya da 3ncü dozu savunmayacağım çünkü aşı karşıtlarından bezdim 🙂 Ancak bu konuya gerçekten samimi bir şekilde kafa yormak isteyen, bilimsel veriler ışığında kendi risklerini alıp hareket edecek insanlara, Nature, Jama ve BJM gibi seçkin jurnaller dışındaki tırt haberlere prim vermemelerini öneririm.

    Dipnot: 2nci doz mRNA BionT aşısı sonrası, beliri bir süre geçtikten sonra 35% lere düşen bağışıklık 3ncü hatırlatma sonrası (yine belirli bir süre kadar) 96% lere çıkıyor. Virüse maruz kalmak ve pozitife dönmek sonuçları açısından aşılanmak ile aynı şeyler değil kesinlikle.

    Haklısınız. Kimseyi etkilemek için yazmadım. O yüzden bolca "bence, tercihen" gibi kelimelerle kişiselleştirmeye çalıştım.

    Aslında aşı karşıtı da değilim ama 2 hafta yataklara düşüp bir sürü serum yemekten kollarım mosmor olana kadar iyileşemediğim için aşının bende bıraktığı etkiyi sevmedim. Şu an aynı şeyleri 3. dozdan dolayı kardeşim yaşıyor maalesef.

    Anlatmaya çalıştığım böyle kötü bir aşı tecrübesine rağmen süreçten vazgeçmektense 3. dozu olurum 🙂 Süreçten direkt vazgeçmek çok daha ürkütücü benim için.

    Tabi ki kimse bana göre karar vermesin. Bünyelerimiz de bir değil sonuçta. Ben kolay hasta olurum, çabuk atlatırım normalde. Sabah salya sümük hastayken, akşama dipçik gibi olurdum mesela 🙂 o yüzden aşının beni bu kadar yamultmasını hiç beklemiyordum.

    Anlaştığımıza çok sevindim. Bu arada büyük geçmiş olsun. Sonraki mesajlarınızdan birinde aşı olayını mülakatın hemen öncesine bırakmama önerinize de sonuna dek katılıyorum. En az birkaç hafta önce olup, aşıyla direkt ilişkili olsun-olmasın süreci atlatıp, bağışıklık sistemini de diri tutacak önlemler alarak mülakat sürecini olablidiğince az sorunla atlatmak lazım.
    Aynı titizliği uçuş öncesi de göstermemiz gerekecek arkadaşlar çünkü orada aşılı olmak da yetmeyecek, PCR testi alınacak. Ve görünen o ki Omicron ve sayısız varyasyonları zamanla çok ama çok ama çok daha hızlı bulaşıcı hale gelecek. İyi haber şu ki, virüsler doğaları gereği bulaşıcılık mekanizmalarını güçlendirdikçe hastalık yaratma etkileri azalıyor, son 200 yıl içerisindeki pandemilerde hep bu gözlenmiş.

    Hepimize bol şans 🙂

    Diğer yandan özellikle mülakata istinaden aşı türleri ile ilgili kaygıları artan arkadaşlar şu sayfayı inceleyebilirler.

    BionTech gibi Messenger RNA (mRNA) aşıları geleneksel aşılar gibi zayıflatılmış virüs içermiyorlar. Mekanizmaları daha farklı. Aşı tiplerine ilişkin benim de 1.5 senedir geliştirdiğim bir çalışmam var ve İngiltere'deki etki faktörü yüksek bir jurnalde yayınlanmak üzere. Bu bağlamda sorusu olan arkadaşlara her zaman kapım bir click uzaklıktadır 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    arkadaşlar,
    mesajlarinizda kullandığınız ifadelerde, söylem ve ithamlarda daha dikkatli olmanızı rica ediyorum.

    sürecin stresi, sizlerin ya da başkalarının kalp kırgınlığı olmamalı.
    lütfen daha sakin, daha uyumlu ve olumlu olmaya çalışın.

    emin olun lütfen kelimesi çoğu güzel şeyin başlangıcı.
    cümlenin bitişi de sizlerin sonraki kelimeleri nasıl devam ettirdiginizle alakalı..

    bi' deneyin derim, memnun kalacaksınız.


  • @koc2022 Merhaba, Amerika'da bir göçmenlik avukatı ile görüşmüştük bir tanıdık aracılığıyla ve "süreç düzgün ilerlemezse Amerika'ya gelirsin, buradan yürütürüz süreci" demişti. Benim de turist vizem var. Birkaç ay daha bekleyip sonrasına bakacağız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    25 aralıktan itibaren noel tatili başladı 1 ocak kadar ondan bırakın kavga gürültüyü laf atmayı şimdi bu spikerin hali ne olacak 🙂


  • @ayvalik10 Amerika'nın resmi yıllık tatillerine baktığımda noel tatili için 24-25 aralık diyordu, 1 ocak hariç onun dışında tatil yoktu, devlet çalışanları 1 ocağa kadar mı tatil yapıyor?

    Ankara ABD Konsolosluğunun sitesinde de 24 Aralık cuma günü için tatil gösteriyor sadece.


  • merhaba 2022 talihlisiyim. ds 260 formunu yeni doldurdum. Sanirim kcc ye birsey yollamam gerekmiyor direk randevu alip, ankaraya mukata gidecegim dogrumudur?

    https://ais.usvisa-info.com/en-tr/iv/schedule/36374902/applicants/new

    I need to register an immigrant visa appointment

    ve saniyorum bunu seciyorum.

    Ilginiz icin tesekkurler.


  • sn. @zimar

    Eğer DV-2022 talihlisiyseniz, lütfen öncelikle sürecinizi imzanıza taşıyın . Evet, artık talihlilerin KCC'ye evrak göndermesine gerek kalmadı, ilgili dökümanlar direkt konsolosluğa götürülecek.

    bkz. Diversity Visa 2022 Update

    Mülakatlar ise KCC tarafından veriliyor, yani randevu tarihini siz belirlemiyorsunuz. Mülakat aldığınızda ise bilgileriniz ESC sayfasında güncellenecek.


  • @Kryptonite Merhaba, mülakat öncesindeki sağlık muayenesi ve özellikle A.B.D.'ye girişte COVID-19 aşıları konusunda 15 yaş altı çocuklar için aşı zorunluluğu var mıdır?

    Teşekkür ederim.


  • @rigby Merhaba,

    “ 12 yaşını doldurmuş tüm TC vatandaşları ve Türkiye'de ikamet izinli yabancıların aynı tip aşıdan iki doz (2 x Biontech veya 2 x Sinovac) tamamlamaları ve muayeneye gelirken sertifikalarını yanlarında getirmeleri gerekmektedir. ”


  • @MissOzge Bilgi paylaşımınız için teşekkürler.


  • @berke1998 cok tesekkur ederim. Ozaman suan yapmamiz gerek sadece beklemek saniyorum.


  • @EzgiLera Teşekkürler. Evet tüm ailenin vizesi var, ancak orada turist olarak bulunmanın dışında bir amaç gösteremeyeceğiz B1/B2 vizesi ile.


  • Dünya ülkelerinin bu sene ki greencard alma sürecinde yaşadığı mülakat sayıları, kabul alanların sayısı gibi istatiksel bilgilerin olduğu güncel tablo var mı? Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @i̇brahi̇m ilgili istatistiğe 1 ocak öncesi ulaşamazsınız.
    1 ocak'ta ilgili veriler ceac sistemine yüklenecek ve sonrasında imkanlar dahilinde bunu SaveDiversityVisa sitesinden yayınlamaya çalışacağız.

  • ⭐⭐

    @koc2022, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @EzgiLera Teşekkürler. Evet tüm ailenin vizesi var, ancak orada turist olarak bulunmanın dışında bir amaç gösteremeyeceğiz B1/B2 vizesi ile.

    Aslında bahsettiğim durum o değil. Evet ilk başta turist olarak gitmiş olabilirsiniz ama sonradan gelişen sebepler ile bulunma süreniz uzamış olabilir. Hastalık gibi mesela. Orada AoSa başvuru için önce 3 ay kalmalısınız sonrasında da AoS için işlemler sürecek. Yani tamam sen turist olarak geldin ama bu kadar uzun süre neden kaldın dediklerinde tatmin edici ve doğru bir cevap vermeniz gerekiyor.


  • @ezgilera Tamam simdi anladim. Bilgiler icin tesekkurler.


  • @berke1998, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    sn. @zimar

    Eğer DV-2022 talihlisiyseniz, lütfen öncelikle sürecinizi imzanıza taşıyın . Evet, artık talihlilerin KCC'ye evrak göndermesine gerek kalmadı, ilgili dökümanlar direkt konsolosluğa götürülecek.

    bkz. Diversity Visa 2022 Update

    Mülakatlar ise KCC tarafından veriliyor, yani randevu tarihini siz belirlemiyorsunuz. Mülakat aldığınızda ise bilgileriniz ESC sayfasında güncellenecek.

    tabi Berke bey atlamışım. Formu doldurdum, suan kcc den randevu verilmesini beklemem gerekiyor sanıyorum ki:? acaba bunun icin de yeni bir bilgilendirme şeması yada videosu var mıdır?


  • @zimar

    Mülakat aldığınızda [email protected] tarafından aşağıda paylaşmış olduğum şekilde bir bildirim alacaksınız. Kazandığınızı öğrendiğiniz ESC sayfasına bilgilerinizi girerek mülakat tarihinizi öğrenebilirsiniz. Mail gelmeme ihtimaline karşı düzenli aralıklarla bu sayfadan durumunuzu kontrol etmenizi tavsiye ederim.

    photo1640708132.jpeg


  • @sinan-nalkaya evet mail alacaksınız. Ama şu an durağan aşamada mülakatlar. Dolayısıyla beklemeniz gerekiyor.


  • @zimar cok tesekkur ederim Berkecim, herkeze iyi forumlar diliyorum. Daha evvel amerikada f1 ile bulundum, yardimci olabilecegim bisey olursa, seve seve sormaniz yeterli arkadaslar...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum