Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

• @knnrn Kenancım, öncelikle tebrik ediyoruz🙏🏻Ben şunu sormak isterim sana, terhis belgesi için bir evrak yüklemişmiydin sisteme ? Yoksa sadece yazılı beyan mı yaptın ?

• Eski yorumlari basindan bu zamana kadar okurken gordum, amerikaya giriş çıkışı görmek için bir link paylaşılmış ama çalışmıyor. Ben de pasaportta damga okumaya çalışmak yerine başka nasıl kolay öğreniriz diye bakarken e devletten bütün giriş ve çıkışları zahmetsiz ve doğru olarak görebileceğimizi keşfettim, buraya da yazmak istedim kimse damga okumaya uğraşmasın diye (:

• @crazycells Alicim bir sorum vardı benim, burada da bulamadım emin de olamadım ne yapmam gerektigine..
    Biliyorsun biz bir Türkiye ye dönüş yapmıştık ama o sırada da ilisigimiz kesilmesin diye Amerika'daki arkadaşlarımızın adresini vermiştik usps e, mail akışı devam etsin diye veya borç çıkarsa haberimiz olsun diye.. N400 doldururken hem arkadaşların adresi hem de Türkiye adresi mi yazılmalı? Yoksa o tarihlerde sadece yaşadığımız yerin adresi yani Türkiye adresini mi girelim ? Yoksa onlar o adresi görüp neden yazmadınız derler mi ?

• @aaylin, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@crazycells Soyle ki: I-290B dosyam hala surecteyken bana (I-290b yapmadan once basvurmustum) N-400 inteview geldi. Bu sureci yasayan var mi merak ettim. Cunku vatandaslikta esas olan gecerli bir kartiniz olmasi, I-290 sonucu gelmeden benim kartim hala arafta sayiliyor :( Interview gecersem yemin torenine katilabilirmiyim yoksa I-290B'nin sonuclanmasini mi beklemek zorundayim (-ki corona yuzunden NY'da 2 yila kadar surebilecegi soylentileri var :(( )?

I-290B surecini ne icin baslatmistiniz acaba? I-751 icin mi?

• @gizemyavuz92, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@crazycells Alicim bir sorum vardı benim, burada da bulamadım emin de olamadım ne yapmam gerektigine..
    Biliyorsun biz bir Türkiye ye dönüş yapmıştık ama o sırada da ilisigimiz kesilmesin diye Amerika'daki arkadaşlarımızın adresini vermiştik usps e, mail akışı devam etsin diye veya borç çıkarsa haberimiz olsun diye.. N400 doldururken hem arkadaşların adresi hem de Türkiye adresi mi yazılmalı? Yoksa o tarihlerde sadece yaşadığımız yerin adresi yani Türkiye adresini mi girelim ? Yoksa onlar o adresi görüp neden yazmadınız derler mi ?

Adresi gormeleri sorun degil. Sonucta "posta adresiniz" ve "ikamet adresiniz" farkli adresler olabilir...

Turkiye'deki adresi yazmaniz daha dogru olur :thumbs_up:

• @crazycells, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@gizemyavuz92, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@crazycells Alicim bir sorum vardı benim, burada da bulamadım emin de olamadım ne yapmam gerektigine..

Adresi gormeleri sorun degil. Sonucta "posta adresiniz" ve "ikamet adresiniz" farkli adresler olabilir...

Turkiye'deki adresi yazmaniz daha dogru olur :thumbs_up:

Çok teşekkür ederiz🙏🏻☺️

• @crazycells evet, ben 751 muracaatini nisan 2018 de yaptim, parmak izi geldi ona gittik ama sonra ne ses ne seda. Birkac kere gecikme sebebiyle hem telefon hem de mail yoluyla request yaptik ama her seferinde islem devam ediyor cevabini aldik. Sonra vakti gelince ( Temmuz 2021) N-400 application yaptik. Ne hikmetse bu muracaattan 1 ay sonra bana ve kizima ( dosyalarimiz ayri isliyor) 751 denial letter geldi, sebebi de 751 icin verilen interview'a gitmemisiz. Bununla ilgili ne mail, ne e-mail, ne de herhangi bir receipt ya da notification almadik. Ne biz ne de avukatimiz her hangi bir bildirim almadigimizi destekleyici delillerle I-290B actik. Ancak 290 ve 400 ayri departmanlarda calisildigi icin, bana 400 interview geldi. Pazartesi avukatimizla birlikte Federal'e interview'a gidecegiz, orada aciklamalar yapilip, dosyalarin birlestirilmesi istenecek. Zaten basindan beri yilan hikayesi gibiydi, sonu nasil olacak hic bir fikrim yok :(

• Ustte konu olan duruma bir aciklama getirmem gerekiyor, cunku cogu arkadasimiz ozelden sordu. Uzatmadan anlatayim,
    Biz ilk 24 Ocak 2017 de green cardla giris yaptik. Daha sonra Amerika ici cok tasinmalarimiz oldu ( vatandaslikta butun tasinma tarihleri ve adresleri soruluyor, mutlaka kaydedin) Sonra Teksas'tan Turkiyeye donme karari aldik, Mayis basi 2018 de. Sonra 6. ayin dolmasina 10 gun kala Miami ye gir cik yaptik 6 aylik sureyi asmamak icin, 1 hafta Miami de kaldik orada islerimizi halletik ve Turkiyeye geri donduk ( Bu gir cik tarihleri ve otel rezervasyonlarini da sistem soruyor, herseyi cok iyi kaydedin).
    Sonrasinda Amerika icin bir sans daha vermek istedik ve yine 6 aylik sureyi asmadan Amerikaya Nisan 2019 geri tasindik. Hic bir sekilde sure asimimiz olmadi. Fakat burada soyle ince bir ayrinti var. Siz vatandaslik basvurusu yapacaginiz zaman 4 yil 9 ay sonunda basvurmak isterseniz sistem bulundugunuz gunun tarihinden itibaren 5 yil geri gidiyor. Bizde sistem ayni seyi yaptiginda malesef N-470 formu acildi. Cunku biz Turkiyede cok uzun kaldik verilen sureleri asmamis olsak bile toplamda 355 gun Amerika da yok sayilmisiz. Yani sistem bizim icin ilk giris tarihi olan 24 OCAK 2017 den 5 YIL geri gittiginde sisteme verecegimiz tarih 2016 yili yani yine Turkiye adresi olacak, dolayisiyla 355 gunu asmis oluyoruz. Yani sistem son 5 yil ne yaptin diye baktiginda ben 2016 da turkiyedeydim diyince N-470 formu cikiyor, biz de dolayisiyla basvurumuzu submit edebilmek icin tam 5 yilimizi doldurmayi bekliyoruz yani 24 ocak 2022.
    Demem o ki arkadaslar Turkiyeye tatile falan gittiginiz de guzel sayin, her yil 2 aydan fazla kalmamaya bakin yoksa yok sayildiginiz gun sayisi sebebiyle 4 yil 9 ay doldugu gun basvuru yapamiyorsunuz. Bizim durumumuz farkliydi, yine de bilgi olmasi acisindan buraya da yazmak istedim.
    Uzun oldu ama umarim karisik olmadi :)

• Merhaba
    Vatandaslik basvurularinda Fidelis saglik sigortasindan yararlanmis olmak herhangi bir olumsuzluk yaratiyor mu?

• Sayin @buay Fidelisten yararlanmak dosyanizi etkilemiyor. Yani bizde ayni durumdaydik sorun cikmadi. Bol sanslar

• @sedef Cok tesekkur ederim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Yemin töreni randevusu 29 Ocak 2022 saat sabah 7:00 olarak verildi. Houston'da.

• ⭐⭐

@knnrn, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Yemin töreni randevusu 29 Ocak 2022 saat sabah 7:00 olarak verildi. Houston'da.

Hayırlı olsun.

• ⭐⭐⭐⭐

@knnrn Hayirli olsun Kardesim . Bugun benimde 3 senem doldu. 30 ay kalista bu ay sonu tamamlaniyor. Umarim tez zamanda bizede sira gelir.

• @knnrn Hayirli olsun. 29 ocak Cumartesi gunune geliyor, sadece merakimdan soruyorum Haftasonlari da USCIS ofisleri calisiyorlar mi?

• Arkadaslar merhaba,

N400 formunda yeniyle eligible oldugumu gordum. Formu anladigim kadariyla en pratik online gonderebiliyoruz. Formda basvurunuzu destakleyici evrak yuklenmesini oneriyorlar ancak bu evrak(lar) nedir? Birde odeme icin ayri formu ( credit card in bilgilerinin girildigi) onu da mi N400 le beraber mi submit edecegiz? Ve hangi eyalete basvuruldugu gibi bir secenek yok dimi sonucta adresimizin bagli oldugu eyalet altinda isleme aliniyor direk?

Tesekkurler destekleriniz icin

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@onboard, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@knnrn Hayirli olsun. 29 ocak Cumartesi gunune geliyor, sadece merakimdan soruyorum Haftasonlari da USCIS ofisleri calisiyorlar mi?

Çalışmadıkları bir güne randevu vermezler diye düşünüyorum :)

• @knnrn gözünüz aydın, tebrik ederim.
    vatandaşlığınız şimdiden hayırlı olsun, darısı bekleyen herkese inşallah.

• Arkadaslar merhaba,

Tekrardan yaziyorum ancak kisa bir sorum olacak burada ki yazismalardan gordugum irs den transcript gerekirse diye islem yapmaya basladim. Benim driver licence uzerinde oturdugum adres yillardir sadece apt numarasi degisti bende ehliyette duzeltme yapmadim. Illa yaptirmam gerekir mi yada yaptirmasam beni ugrastircak bir detay midir vatandaslik basvuru surecinde?

Tesekkurler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ayleen, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Arkadaslar merhaba,

Tekrardan yaziyorum ancak kisa bir sorum olacak burada ki yazismalardan gordugum irs den transcript gerekirse diye islem yapmaya basladim. Benim driver licence uzerinde oturdugum adres yillardir sadece apt numarasi degisti bende ehliyette duzeltme yapmadim. Illa yaptirmam gerekir mi yada yaptirmasam beni ugrastircak bir detay midir vatandaslik basvuru surecinde?

Tesekkurler

Normalde adres değişikliği durumunda ehliyeti değiştirmek gerekiyor. Çok kısa bir işlem, Texas için 11 dolar ücreti var. Biz her adres değişikliği için gidip yeni ehliyet aldık. Vatandaşlık başvurusunda ehliyet üzerinde güncel adresiniz yazması daha iyi olur.

Benzer Başlıklar

• Greencard Aldıktan Sonra Vatandaşlık Almak

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    3
    -1 Oy
    3 İleti
    753 Bakış
    ProgrammerP
    @Laçin-Boz Merhaba bakmanız gereken başlık şu : ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization) Vatandaş olduktan sonra giriş çıkışlarda süre sorunu olmuyor. Ama vatandaş olmak için 5 yılı orada geçirmeniz gerekiyor.
  • Kuba'ya seyahatin ABD vatandaslik surecine etkisi

Taşındı Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri
    2
    2 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @loki-boi Kuba'ya seyahatin ABD vatandaslik surecine etkisi içinde söyledi: Merhaba arkadaslar, Green card'li bir permenant resident'in turistik amacla Kuba'ya gitmesi durumunda ileride vatandaslik basvurusunda problem cikma ihtimali hakkinda dusunceleriniz neler? US Embassy'nin resmi sitesinde 12 kategori disinda Kuba'ya seyahatin yasakli oldugu yaziyor. Giden kisiler de genelde "Support for the Cuban people" kategorisinden gittiklerini soyluyorlar Baska bir ulke uzerinden (genelde Meksika ya da Kanada) Kuba'ya gidiyorlar. Pasaportlarina Kuba damgasi vurulmuyor, boylece ABD'nin problem yaratmayacagini umuyorlar. Evet, dediginiz gibi hala ABD vatandaslarinin Kuba'ya seyahatleri 12 kategori disinda yasak ve maalesef "turizm" bu kategorilerden biri degil. Bu seyahatin ABD vatandasligi surecindeki etkilerinin ne olacagini kestirmek zor, bu biraz USCIS gorevlisinin soracagi sorulara ve sizin nasil cevap vereceginize bagli. Ama bence hic tehlikeye atmayin ve surece zarar vermemek adina ABD vatandasi olmadan boyle bir seyahat gerceklestirmeyin.
  • Amerikan Pasaportu Basvurusu

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri ds11 pasaport
    116
    1
    5 Oy
    116 İleti
    10k Bakış
    MySeaM
    @Ryback Evet dogru. Dogum ile veya sonradan vatandas olma durumunda da ayni sey gecerli. Eski passport varsa, onu veriyorsunuz. Yoksa, dogum veya vatandaslik belgesini veriyorsunuz.
  • 2 Oy
    44 İleti
    9k Bakış
    R
    @Sam-Sams N400 Basvuru formunda konuyla ilgili birkac soru var o da su sekilde. Vergi beyaninizi yaptiniz mi ve vergi borcunuz var mi? Hic devlet imkanindan veya benefitlerden yararlanmak icin yalan beyanda bulundunuz mu veya kendinizi oldugundan baska turlu tanittiniz mi gibi birkac tane sorular var. Eger kendi durumunuzla ilgili durust davranip, mali durumunuz ne olursa olsun sadece benefitlerden yararlanmak icin hic yalan beyanda bulunmadiysaniz endiselenmenize gerek yok diye dusunuyorum. Yukarida bahsettiginiz imkanlardan yararlanmak icinde belli bir gelir seviyesinin altinda olmaniz gerekiyor diye biliyorum ve ona gore eligible olmaniz gerekir. Eger bu seylerden faydalanmak icin yalan beyanda bulunmuyor ve gelirinizi gereken tutarin altinda beyan etmiyorsaniz endiselenmeyin. Sonucta insan hayati bu ve hayat her zaman ayni cizgide gitmiyor. Gun gelir boyle seyleri herkes yasayabilir. Vatandaslik basvurusunda geliriniz veya ne is yaptiginizin hicbir onemi yok.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k