Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Onur37, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

    Curtis'den yeni bi mail geldi uzun bi aradan sonra anladığım kadarıyla pekde hayırlı konuşmuyor .

    Dear Goodluck v Biden Clients,

    The Government Defendants have filed a notice of appeal for the September 9, 2021 decision that found the “tiered approach” unlawful.

    Note: this is not an appeal of the order issued on September 30, 2021 that reserved the visas. (They have until Monday, November 29, 2021 to file a notice of appeal on that order.)

    Is this good news? No. Will emailing me or our team asking us to speculate what it means make it better news? No.

    We will update you when we have more information. Thank you for your continued patience.

    Curtis and Goodluck v Biden Team

    bilgilendirme icin tesekkurler. hukumetin vizeleri onceliklendirme isleyisini yargic mehta "kanunlara aykiri" bulmustu, bu karari hukumet avukatlari temyize goturuyorlarmis...


  • @crazycells Bende teşekkür ederim, umarım nisan ayına kadar tüm davacılar hayırlı haberi alır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    biden yönetimi, davanın savunmasını devam ettirebilmek için avukat toplamaya devam ediyor.
    4 avukatla başlayan hükümet avukatı sayısı önce 5'e, sonra 6'ya, şimdi de 7'ye çıktı.

    dayak yedikçe mahalledeki abilerini çağıran çocuk gibi
    halı sahaya adam toplayan hafif göbekli abi gibi

    çağır bakalım biden efendi, çağır.


  • @gucarslan Yeni ABD vatandaşı olmuş bir Meksikalıya kameralar karşısında "Bizi tercih ettiğin için teşekkürler dostum." demekle bitmiyor bu işler. biden sleeping

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    hükümet avukatları,
    özet karar sonrası önergelerini mahkemeye sundu.

    iş bu karar sonrası curtis morrison ve ekibi ilgili cevaplarını 19 aralik'a kadar mahkemeye sunacaklar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    curtis morrison, twitter hesabından yaptığı açıklamayla davanın temyizi için son tarihi belirleyen bir emir aldıklarını duyurdu.

    buna göre yeni son tarih 24 aralik 2021

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    hükümet; 9 eylül kararından sonra, mehta'nın verdiği 30 eylül kararına beklendiği gibi da itiraz etti.

    biden'in seçim zamanı verdiği vaatleri düşünüyorum da, avukatlarının bu tutumu gerçekten şaşırtıcı.
    şaşırtıcı olmayan tek kısım, politikacılarının yine sözlerinde durmayan tavırlarının devamı.

    APAB!


  • Merhaba. Dv 2021 talihlisiyim.
    Case number:
    2021AS00030004

    Dava sürecine katılamadım. Bu davadan çok geç haberim oldu pandemiden dolayı mağdurum ve ne yapacağımı bilmiyorum. Dava süreci devam ediyormu bu davaya katılma şansım varmı beni bilgilendirir ve bana yol gösteriseniz çok mutlu olurum🙏🏻


  • @mahmutkucukyildiz Çok üzülerek söylemeliyim ki artık bir davaya katılamazsınız, ve davaya katılmayanlar için de süreç bitti maalesef, katılanlar da hükümet avukatlarının yersiz çabalarına rağmen yargıcın vermiş olduğu rezerv vizelerden bir umut faydalanmayı bekliyor. Fakat, Biden hükümetinin yıl bitmeden senatoya sunacağı BBB (Build Back Better) tasarısı eğer onaylanırsa, 2017-2021 mali yılları arasında DV vizesi alamayanlar tekrardan vizelerini alabilecek. Yanlışım var ise yöneticiler beni düzeltecektir.


  • @berke1998
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim🙏🏻🙏🏻


  • @berke1998, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

    @mahmutkucukyildiz Çok üzülerek söylemeliyim ki artık bir davaya katılamazsınız, ve davaya katılmayanlar için de süreç bitti maalesef, katılanlar da hükümet avukatlarının yersiz çabalarına rağmen yargıcın vermiş olduğu rezerv vizelerden bir umut faydalanmayı bekliyor. Fakat, Biden hükümetinin yıl bitmeden senatoya sunacağı BBB (Build Back Better) tasarısı eğer onaylanırsa, 2017-2021 mali yılları arasında DV vizesi alamayanlar tekrardan vizelerini alabilecek. Yanlışım var ise yöneticiler beni düzeltecektir.

    Build Back Better yasasi eger Senatodan oldugu gibi gecip onaylanirsa, evet yazdiginiz dogru.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    curtis morrison,
    mahkemenin, hükümetin yaptığı iki itirazı da (9 & 30 eylül kararları) birleştirdiğini açıkladı. artık bu itirazlar tek dosya altında görülecek.

    #GoodluckvBiden Update: The United States Court of Appeals for District of Columbia Circuit has consolidated the two appeals of the two Goodluck orders, so now all filings will be reflected on one docket.


  • @gucarslan Emeklerin için çok teşekkürler, davayı da senin sayende takip edebiliyoruz. İş güç yoğunluğun arasında Curtis'in çoğu paylaşımları vs kaybolup gidiyor. Lütfen bizi güncellemeye devam etmeni rica ediyorum.


  • @berke1998

    Merhaba, BBB( build back better) tasarısı hakkında bir gelişme varmı konu hakkında bilginiz varsa paylaşabilirmisiniz lütfen🙏🏻 Resmen lottaryden hak kazandık ama bu hakkımızı kullanamadık ve mağduruz ne yapacağız 🙏🏻


  • @mahmutkucukyildiz Bir gelişme olduğunda mutlaka bu başlıkta güncelleme yapılacaktır. Takipte kalın.


  • @MySea, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

    @berke1998, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

    @mahmutkucukyildiz Çok üzülerek söylemeliyim ki artık bir davaya katılamazsınız, ve davaya katılmayanlar için de süreç bitti maalesef, katılanlar da hükümet avukatlarının yersiz çabalarına rağmen yargıcın vermiş olduğu rezerv vizelerden bir umut faydalanmayı bekliyor. Fakat, Biden hükümetinin yıl bitmeden senatoya sunacağı BBB (Build Back Better) tasarısı eğer onaylanırsa, 2017-2021 mali yılları arasında DV vizesi alamayanlar tekrardan vizelerini alabilecek. Yanlışım var ise yöneticiler beni düzeltecektir.

    Build Back Better yasasi eger Senatodan oldugu gibi gecip onaylanirsa, evet yazdiginiz dogru.

    kanunun ilgili kısmını okudum 2017-2021 arası kazanıp alamayanlardan bahsediyor fakat 2017-2018 için sadece travel ban uygulanan ülkelerdeki kazananlar mı faydalanacak onu tam anlayamadım. çünkü bu forumda da o 2018 de kazanıp gidemeyen onlarca insan oldu. fakat türkiye travel ban ülkesi değil?

    2 numaralı kısımda "vize başvurusunda bulunmalarına rağmen(ds260 dolduranları kast ediyorlar sanırım) vize görüşmesi yapamayanlar"

    bu kısım dv2018 kazanıp gidemeyen türklere kapı açıyor yanılmıyorsam.


    **Sec. 60002 – Diversity Visa Lottery “Recapture”

    BBB also would authorize additional green cards for diversity visa lottery winners who failed to receive a green card during fiscal years 2017 through 2021 if:

    1. they were refused a visa, denied admission, or prevented from seeking admission because of President Trump’s security/​terrorism travel ban orders; or

    2. they were unable to receive a visa interview despite submitting a visa application or were unable to seek admission/​denied admission to the United States despite being approved for a visa because of COVID‐​related visa processing delays.

    Unlike the FB and EB recapture, the diversity lottery provisions do not limit the number of diversity lottery green cards that may be issued to immigrants who meet these criteria. In other words, anyone who meets these criteria can qualify, regardless of the number of wasted diversity lottery green cards. In theory, this means that the number of diversity lottery visas under this section could exceed the unused diversity lottery cap slots for those years because the State Department selects more winners than the cap because it predicts that some applicants will not apply to consulates in time or will be disqualified.

    With respect to the first group (those banned by Trump’s travel ban orders), there is some ambiguity about how broad a group that this covers. The text refers to three groups 1) those “refused a visa” (meaning those who applied at a consulate and were denied), 2) those “denied admission” (meaning those who received a visa but were turned away at a U.S. port of entry), and finally 3) those “prevented from seeking admission.” This exact phrase has never appeared in immigration law and is not defined in the bill. “Seeking admission” simply means trying to legally enter the United States, so it could refer to only those who have received a visa but were denied boarding a plane, or it could refer to any action by the government to “prevent” them from seeking admission (no matter how far removed from the actual action of seeking admission at a port). This is important because many applicants did not show up for visa interviews or did not submit visa applications because they were legally banned from coming to the country, so the broadest interpretation would include any qualified applicant subject to the ban.

    The second group (those affected by COVID-19 delays) is more precisely defined to limit it only to those who actually applied for a diversity visa at a consulate after winning the lottery. The State Department does not publish statistics on this, but in 2021, it revealed in a court filing that it received 50,756 applications from lottery winners. This number excludes their spouses and minor children (which it doesn’t centrally track), and there is usually one “derivative” applicant for every primary applicant, so that would imply about 101,000 applicants (out of the 134,425 lottery winners).

    Table 3 shows the number of diversity lottery selectees by fiscal year for travel ban countries and overall. From 2017 to 2021, there were 43,326 diversity lottery winners from travel ban countries who did not receive visas. In 2020 and 2021, there were 182,524 diversity lottery winners overall who did not receive visas, which was much higher than the 72,732 unused cap slots in those years. The State Department selected a lot more winners in 2021 than usual because it had so much trouble filling the spots in 2020, which means that given an infinite timeframe, it’s likely that the total cap could be exceeded if anyone who applied could receive a green card (for a comparison to CRS, see note).[9]**


    temsilciler meclisinden geçen kanun şu şekilde;

    " because of restrictions or limitations on visa processing, visa issuance, travel, or other effects associated with the COVID–19 public health emergency"

    yukarıdaki paragrada tam olarak neyi kast ettiklerini anlayamadım. her hangi bir nedenle vize işleme, onaylamada aksaklıktan mı bahsediyor yoksa covid19 ile bağıntılı kısıt yasak ve işleme gecikmelerindne mi?
    DIVERSITY VISAS.—
    Notwithstanding section 204(a)(1)(I)(ii)(II), an immigrant visa for an alien selected in accordance with section 203(e)(2) in fiscal year 2017, 2018, 2019, 2020, or 2021 shall remain available to such alien (and the spouse and children of such alien) if—
    ‘‘(A) the alien was refused a visa, prevented from seeking admission, or denied admission to the United States solely because of Executive Order 13769, Executive Order 13780, Presidential Proclamation 9645, or Presidential Proclamation 9983; or

    ‘‘(B) because of restrictions or limitations on visa processing, visa issuance, travel, or other effects associated with the COVID–19 public health emergency—

    ‘‘(i) the alien was unable to receive a visa interview despite submitting an Online Immigrant Visa and Alien Registration Application (Form DS–260) to the Secretary of State; or
    ‘‘(ii) the alien was unable to seek admission or was denied admission to the United States despite being approved for a visa under section 203(c).’’.

    INA 203

    INA204


  • arkadaşlar daha çok 2020 yi takip ediyorum ama 2021 deki itirazlarda stay kararı geldi mi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gezgin-Paksoy hayır, henüz gelmedi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    göçmen yanlısı(!) biden yönetimi ve onun avukatları;
    davanın temyizini ilerletmek için başsavcıdan izin almayı amaçlayan başvurularındaki tarihi uzatmak için bir dava açtı.

    tek dertleri, davayı temyize götürüp alınan karara karşı bir karar almak.
    bu çabaları boşa çıkar diye umut ediyoruz, her zaman ettiğimiz gibi.


  • şaka gibi bir süreç yemin ediyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum