@SERVET-0, içinde söyledi: 12. Sınıf okurken Green Card'a başvurmak?
merhabalar ben green card başvurusunu yapmaya çalışıyorum fakat acılmıyor
tekrar deneyin isterseniz, su an site aciliyor: https://dvprogram.state.gov/
Merhabalar,
Su anda Amerika’dayiz. Ben F2, esim de F1 statusunde. Esimin pasaportu suresi bitecegi icin degisti. Yeni pasaportta soyismi degisikligi oldu. Bu durumu okula bildirdik ve yeni soyisimle birlikte I-20’yi guncelleyip gonderdiler imzalamamiz icin.
Bu asamada biz kendimiz USCIS’e bu durumu bildirmeli miyiz? Yoksa zaten onu okul mu yapacak?
@exclusive yeniden cektirin, fotografla oynamadan, arka zemini degistirmeden ham fotograf versin size.
@crazycells hocam aylardır bu sorunun cevabını arıyorum lütfen, lise sondayım mülakat tarihine kadar mezun olup diplomamı alırım, başvuruda lise mezunu seçmem doğru olur mu yoksa ds260’ta mı seçmeliyim (19)
Girne doğumluyum, e-devletten alacagim doğum belgem de girne kktc olarak yazıyor ama mülakatta benden ekstra bir belge talep ederler mi ? KKTC konsolosluğuna sordum, vatandaş olmadığınız için buradan belge alamazsınız minvalinde bir cevap aldım. Yine de hastaneden doğum raporu gibi bir şey almalı mıyım ?
Teşekkür ederim bunu dikkate alıp deneyeceğim 🙏
Arkadaşlar Mersin, Adana, ve Osmaniye şehirlerinde green card için fotoğraf çekilip kazanan arkadaşlar var mı? Varsa hangi fotoğrafçılarda çekildiniz Green Card için?
@deebee Anladım. Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptiniz. Hem de sayenizde yeni bir bilgi edinmiş oldum.
@gucarslan evet kanıtlayabiliyorum işyeri yazısı sgk dökümü maaş bordrosu vs. Cok tesekkur ederim cvbınız için
@Kağan-Alp kolye sizinse sorun olmaz.
@Selim-Aksoy Maalesef
Değerli arkadaşlar,
Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık.
Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri:
Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz.
Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim.
Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim.
Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
@crazycells tamamdır bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
@Özlem-Toraman, içinde söyledi: Greencard başvurusu yaş ve lise diploması
Merhabalar 2025 kazananıyım fakat lise diplomam sorumlu dersim olduğundan suan yok ama haziranda mezun olacagım hazirandan öncede mülakat maili gelcek mulakata diplomasz gitmek durumundaym bu sorun yaratır mı
Mulakat tarihi alin ama mulakata katilmayin, daha once diplomanizi alacaginiz tarihe gore konsolosluktan yeni bir mulakat tarihi isteyin. Surec 30 Eylul'de bitecegi icin vize almaya firsatiniz olacak.
Çok teşekkürler hocam..
Merhabalar.
Geçen ay green kart başvurusu için bir form doldurdum. Aya global isminde bir firma aradı. Başvurum, online ingilizce eğitimi ve sağlık raporu için para talep etti ve kredi kartımdan çekilmesine izin verdim. Firma hakkında araştırma yapıyorum. Bu firmanın güvenilirliği nedir? Bilgisi olan cevap verebilir mi?
@mrmrsn, içinde söyledi: AYA GLOBAL
Merhabalar.
Geçen ay green kart başvurusu için bir form doldurdum. Aya global isminde bir firma aradı. Başvurum, online ingilizce eğitimi ve sağlık raporu için para talep etti ve kredi kartımdan çekilmesine izin verdim. Firma hakkında araştırma yapıyorum. Bu firmanın güvenilirliği nedir? Bilgisi olan cevap verebilir mi?
Bu araştırmayı ödeme yapmadan önce yapmanız daha iyi olmaz mıydı?
Şu başlığı inceleyin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1702/green-card-için-arayan-sahtekar-numaralar?_=1628178054213
@mrmrsn çekiliş daha olmamışken ne sağlık raporu anlamadım sanırım dolandırmışlar sizi, evet arkadaşlar lütfen araştırmaları önceden yapın !!
@mrmrsn, içinde söyledi: AYA GLOBAL
Merhabalar.
Greencard başvurusu tamamen ücretsiz olup, çekilişi kazanamamanız durumunda hiçbir işlem yapmayıp, hiçbir ücret ödemiyorsunuz. Sadece çekilişi kazanmanız durumunda mülakat öncesinde sağlık raporu için ücret ödemeniz gerekiyor ve o ücreti de muayene esnasında sizden alıyorlar, danışman şirketler ödeyemiyor. Geçmiş olsun, umarım çok bir para kaptırmamışsınızdır.
Geçmiş olsun. Ne yazık ki Green Card başvurusunun bu kadar kolay olmayacağına dair bir algı var. İnsanlar Green Card araştırırken böyle firmalara para kaptırıyorlar. Oysa 10 dakikalık bir form dolduruyorsunuz. Fotoğrafı güncel tutmanız yeterli oluyor. Ha ilerleyen süreçler çok kolay değil. Ama insanlarda "Amerika bu kadar kolay kimseyi almaz" algısı var.
Valla kanımca gayet güvenilir, instagramda 26 bin takipçisi olan youtube da videoları olan kurum. Ben İŞlem yaptım dün de başvuru numaramı sonra da ekran görüntüsünü aldım.
@osmaner peki guvenilir oldugunu nerden biliyosunuz ben biraz kararsiz kaldim vallaa
kesinlikle dolandırıcı olan bir kurum itibar etmeyiniz o kadar takipçiyle güvenilir olunmuyor malesef. başvurular bitmişken nasıl başvuru numarası alabiliyorsunuz ? işlemi çok önceden mi yapmıştınız ?
@Serkan-Cifci valla, herkes her konuda yorum yapıyor. Ben istanbulda yaşıyorum ve sizin gibi kararsız olduğum için ofislerine gittim. Faturam kesilip gönderildi, kayıt altında işlemim yapıldı. Gayet şık bir ofis ve ilgililer. Kusura bakmayın ama dolandırıcı olan kimse bu akdar aleni açık şekilde barınamaz. Devlet bir şey yapmasa sizce bu kadar insanı dolandırıyor olsalar sen ben biz ne yaparız o ofisi
ayrıca başvuru numaramı da aldım dediklerini yaptılar. Dolandırılmadım.
@Rhonster Evet ben 6. ayda işlemimi yaptım dediğiniz gibi. Ayrıca başvurumu yaptığımda başvurunun bitmesini bırakın başlamamıştı bile yılın her günü başvuru alıyor bu kurum ayın 9 unda başvuru bitti ertesi gün onay numaramı ekran görseliyle yolladılar. Hatta başvuru bittikten sonra yeni dönem için arkadaşımda başvuru yaptı, onun onay numarası şuan yok bende olduğu gibi başvuru açıldığında verecekler onun onay numarasınıda. Takipçiyle tabii ki güvenilir olunmuyor ama bakın yani adreslerine web sitelerine numaralarına kadar herşey var. Görünmez bir şirket değil takip ediyor musunuz bilmiyorum ama gayet interaktif ve şeffaflar izleyin videolarını bence
Ad, soyad, doğum tarihi, ev adresi, pasaport numarası gibi çok basit bilgileri girmekten ibaret basit bir başvuru formunu doldurmak için neden insanlar başka insanlara para verir hiç anlamamışımdır. Belki de o güzel ofislerin dekorasyonu bu şekilde finanse ediliyordur
Bir başvuru formuna 6-7 basit temel bilgiyi kendisi girmeyi becermeyeceğini düşünen birinin kıta değiştirip bambaşka bir dil ve kültür ortamında yaşamaya niyetlenmesi de ayrı bir ironi.
Bu kafayla çok paranızı söğüşleyen olur, müstehak. Facebook’a üye olmak kadar kolay ve ücretsiz olan Green Card başvurusunu 2021 yılında internette bulunan tonla kaynağa rağmen https://dvprogram.state.gov/ üzerinden kendi yapamayacak insanda zaten kart çıktından sonra da bir zahmet Amerika’ya gelmesin, burada çok zorlanır.
Geçmiş olsun.
@osmaner çiftlik bank'ın kocaman çiftlikleri vardı ama açık alanda barındılar 
@osmaner, içinde söyledi: AYA GLOBAL
Valla kanımca gayet güvenilir, instagramda 26 bin takipçisi olan youtube da videoları olan kurum. Ben İŞlem yaptım dün de başvuru numaramı sonra da ekran görüntüsünü aldım.
bu basliktaki 3 yorumu yapmak icin mi foruma uye oldunuz acaba? profilinizden oyle gorunuyor...
@TMG aynen bu osmaner şirket çalışanı aklınca burada reklam yapıyor, yemezler hayvan terli derler bizim orda.
Aslinda guzel bir fikir! Sayin @crazycells siz de Istanbul'da soyle guzel bir ofis kiralasaniz, manken gibi birkac sekreter ise alsaniz ofisde calismak icin (hani su Turkish dizilerde holding calisanlari oluyor ya, aynen onlar gibi), greencard basvurulari, vize danismanlik falan filan derken birde bakmissiniz, Ankara, Izmir, Adana subeleri falan holdinglesebilirsiniz belkide 
Hatta Delaware'dede bir ofis kiralayip sube acariz, "Amerika'ya ayakbasti fee" toplariz giris yapanlardan 
Note: Ben gonullu olarak finansal islemleri takip ederim

Bu sirketin reklamini yapip kendinize yeni musteri bulmak istiyorsunuz gibi geldi. Lutfen boyle seylere ihtiyac duymayin eger boyle bir niyetiniz varsa bu forumdan uzak durun!