Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @keysnambır, içinde söyledi: ABD'de Yuksek Lisans

    @cüneyt-tarıkman “secured card” diye aratmaniz lazim.

    Aradım bulamadım derken forumda bu kart baslıgını bulamadım . Secured card dediğiniz ne oluyor ? 🙂 Debit card mı ?


  • @ahsenaydgdu, içinde söyledi: ABD'de Yuksek Lisans

    @cüneyt-tarıkman tabi tabi kredi puanı olana kadsr500 dolarlık bile olsa teminatla o kadar bi kart almak yeter, puan yükselince bidaha tr deki gibi kartlara abanıp çek babam çek 😂😂

    hahahaha 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @cüneyt-tarıkman secured card, teminat yatirarak edinilen kredi karti. Kredi kartlari icin genelde su baslik kullaniliyor: https://yesilkartforum.com/forum/topic/80/kredi-skoru-credit-history?page=1

  • ⭐⭐⭐

    @keysnambır secured ve kredi kart arasındaki fark ne oluyor o konuda bilginiz varsa bende öğrenmek yanlışım varsa düzeltmek isterim kimseyi hatalı yönlendirmiş olmayayım

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ahsenaydgdu, içinde söyledi: ABD'de Yuksek Lisans

    @keysnambır secured ve kredi kart arasındaki fark ne oluyor o konuda bilginiz varsa bende öğrenmek yanlışım varsa düzeltmek isterim kimseyi hatalı yönlendirmiş olmayayım

    İkiside kredi kartı birisi ön ödemeli... Yani kredi skoru olmadığı için banka bize güvenmiyor diyorki sen 500 dolar teminat yatır hesaba ben sana 500 dolarlık kredi kartı vereyim ödeyemezsen teminattan keserim. 5-6 ay böyle devam ediyor kredi kartından alışveriş yapıp ödedikçe kredi skoru oluyor böylece banka geçmişi olduğundan sana diğer bankalar kredi kartı veriyor. Diğer kartı iptal edip teminatını geri alabiliyorsun.

  • ⭐⭐⭐

    @denizci10 aynen bende böyle biliyodum iyi bari yanlış çıkmadı 2 senenin okuması var ama insan yinede çok emin olamıyor 😂😂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ahsenaydgdu, içinde söyledi: ABD'de Yuksek Lisans

    @denizci10 aynen bende böyle biliyodum iyi bari yanlış çıkmadı 2 senenin okuması var ama insan yinede çok emin olamıyor 😂😂

    Katılıyorum 😉😎


  • Merhaba arkadaslar.Ben greencardlıyım denklik alıp yüksek lisans yapmak istiyorum Tr'den konservatuvar mezunuyum.Fakat diploma ortalamam düsük 2.27.Nasıl bi yol izleyecegimi bilmiyorum.


  • @katakomp not ortalaması her şey değildir. Okullarla görüşüp kendini kabul ettirebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla Amerika da denklik diye bir şey de duymadım. Büyük ihtimalle çevirisini isteyeceklerdir.


  • @YollardakiAdam cok tesekkur ediyorum ilginize..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @katakomp, içinde söyledi: ABD'de Yuksek Lisans

    Merhaba arkadaslar.Ben greencardlıyım denklik alıp yüksek lisans yapmak istiyorum Tr'den konservatuvar mezunuyum.Fakat diploma ortalamam düsük 2.27.Nasıl bi yol izleyecegimi bilmiyorum.

    Bu tur programlarda en onemli konulardan biri referanslardir... Eger Turkiye'deki ogretmenlerinizin yonlendirebilecegi bir program varsa (o bolumdeki kisiler Turkiye'deki ogretmeninizi taniyorlarsa) veya siz ABD'ye gittiginizde boyle programlar yer alan hocalarla iyi iliskiler kurmaya baslarsaniz, bu kisilerin referanslari programlara girisinize oldukca olumlu yansiyacaktir, bilginize.

    Bol sanslar!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Merhaba arkadaşlar! Bugün sizlere yurtdışına çıkabilmeniz için büyük bir fırsat teklif edeceğim. Siz de 23-24-25-26 Aralık tarihlerinde online ortamda, Zoom uygulamasında 4 gün boyunca gerçekleşecek yurtdışı eğitim webinarlarında yerinizi alın, yurtdışında okuma hayallerinizi geciktirmeyin!
    Eğitim ve kariyeriniz için onlarca yurtdışındaki okul yöneticisi ile görüşebilirsiniz.

    Katılmak İçin Form Doldurun Dil Okullarında 25 Dolar Extra İndirim Kazanın!
    Yurtdışı Eğitim Programları Hakkında Bilgi İçin Telefon ve WhatsApp:+90 555 143 59 67
    SEMİNER KATILIM ve BİLGİ FORMU: https://form.jotform.com/213124602478956


  • Herkese merhaba ben greencardı kazandım ve 2 ay sonra bilgisayar mühendisliğinden mezun olacağım. Mezun olduktan sonra greencardı almak için Amerikaya giriş yapacağım .Sorumu nereye soracağımı bilemediğim için buraya yazıyorum : Yüksek lisans için burs alabileceğim önereceğiniz üniversiteler var mı ? Çok araştırdım fakat bir sürü üniversite olduğundan ne yapacağımı bilemedim . Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.


  • Merhaba, ben DV-2024 talihlisiyim. Amerika'ya gidip İngilizcemi geliştirdikten sonra master programına kayıt olmak istiyorum. Green Card'lılar için lisansüstü eğitimde ekstra olanak ya da ücret indirimi vs. gibi avantajlar var mı?


  • Bir ay sonra amerikaya giriş yapacağım ve bu konu başlığına sormanın doğru olacağını düşündüm. İngilizce psikoloji lisans mezunuyum ve şuan da yüksek lisans yapıyorum ancak türkçe olarak. 6 ay içinde giriş yapmam gerekeceği için okulum yarım kalıyor bu yüzden orada tekrar bir master yapmak istiyorum. Lisansım ingilizce olduğu için transcripti çevirmeme gerek yok diye düşünüyorum ancak diplomam türkçe bunu tercüme ettirmeli miyim ilk sorum bu. İkinci sorum ise, lisanstan 2.80 ile mezun oldum şuan yüksek lisans ort ise 3.20, amerikada çoğu master programı için 3 üstü istendiği yazıyor ancak yl de ki ortalamamın mezun olmasam da bir artısı olur mu bunu merak ettim.


  • @myna eğitim dili İngilizce ise diplomayı üniversiteniz de vermeli aslında, alamazsanız çevirisini yanınızda bulundurursunuz. Yüksek lisansınız bitmediği için oradaki ortalamanız da üniversite için önemli olmayacaktır. Ancak en az 2.75 ortalama ile de kabul eden üniversiteler olabiliyor. Yaşayacağınız bölgedeki üniversitelerin başvuru koşullarına bakmak lazım.


  • @tugbaokutan çok teşekkür ederim cevabınız için, okulla dün mailleştim ancak diplomanın ingilizcesi diye bir şey olmadığını ingilizce bitirsemde türkiyeden üni olduğu için diplomanın türkçe olduğunu söylediler ekte de europass sertifika eki koymuşlar. Bilmiyorum bunun amerikada bir anlamı var mı, dediğiniz gibi olmadı tercüme ettiririm


  • @myna Başvurduğunuz okulun/bölümün sitesini kontrol ettiniz mi? Benim başvurduğum okul İngilizceye çevrilmiş diploma ve noter onaylı İngilizceye çevrilmiş transkript istediğini belirtmiş mesela. Kapalı ve mühürlü zarfta istiyorlar bir de sanırım. Europass sertifikasının pek bir yararı olacağını düşünmüyorum ben açıkçası.


  • @Ayşenur-Zaza kontrol ettim ancak gerekliliklerde transcript, dil sınavı, gpa, cv ve tavsiye mektubu yazıyor. Diplomanın ve transcriptin noter onaylı çevirili olmasına dair veya ek hiçbir bilgi yazılmamış o yüzden ne yapacağımı bilemedim, okul ile mail üzerinden iletişime geçeceğim


  • ..........


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

122
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum