@niwss tesekkurler. Insallah paylasacagim buradan.
-
-
@dil dostum bizim özel durumumuz vardı depremzedeyiz o yüzden öncelik verildi
-
@Ballistix Merhaba, Ben Burçak Bey ile çalıştınız mı? Neye karar verdiniz? Ben de Kanada'da eğitim için kendisi ile görüşmüştüm ama sonra EB-3 vizesine karar verdik. Daha mantıklı geldi. Bana da güvenilir gibi geldi.
-
-
@İsa-Lunkaya danışmanlık vs ile olmaz önce sana sponsor olacak bir işveren bulacaksınız sonra da bu süreci yürütecek bir avukat firması bir de turist vizesi ile olmaz ya Türkiye’den yürüteceksiniz ya da bu süreçte Amerika’da statünüzü bozmadan kalabileceğiniz yeni bir visa alacaksınız
-
@Adam-Oz, içinde söyledi: Parali Sponsorluk ile Green Card Almak
calisma zorunlulugu yok, nerede yaziyor bu durum ? firma sizi istedi ve siz kartinizi aldiniz; sonra baska firma size teklifte bulundu. Kart saglayan firma ile aranizda baglayiciligi olan birsey imzalamadiysaniz istediginiz firmaya gecersiniz. Avukattan alinmis bilgidir.
Bir yerde yazmasina gerek yok, "is yeriyle Green Card al, ertesi gun baska is bul" demek ile; "bir ABD vatandasi ile evlenip Green Card al, ertesi gun bosa baska biriyle evlen" demek arasinda cok fark yok... bu Green Card'i basvuruda ne soyleyerek, sorulari nasil cevaplayarak aldiniz? Bunu dusunurseniz neden bu isi bir sure daha yapmaniz gerektigini daha iyi anlarsiniz.
Turk avukatlarin insanlara yanlis bilgi vermesi bizi ilgilendirmez. Bu yanlis bilgiyi forumda yayamazsiniz. Ingilizce kaynaklarda ararsaniz pek cok hukuk burosunun benim verdigim bilgiyi verdigini gorursunuz.
Isveren sponsoruyla Green Card alan herkes icin forumdaki tavsiye en az 6 ay daha bu is yerinde calismasi yonunde olacak. Eger Green Card'i alir almaz bu isten ayrilirsaniz bu durumda USCIS sonraki asamalarda "bona-fide job offer" yani iyi niyetli bir is teklifi durumunun olmadigina ve basvuruda yalan bilgi vererek Green Card'i aldiginiza kanaat getirebilir.
Tabii siz kendi hayatinizda dilediginiz kararlari verebilirsiniz, istediginiz sekilde hareket edebilirsiniz; ama foruma istediginiz her seyi aktaramazsiniz. 🙂
-
@Jackhead, içinde söyledi: ABD'de yatirim yaparak GC almak (EB5 vizesi)
Merhaba EB5 minimum yatırım miktarları ne oldu acaba? bazı yerlerde TEA için 500.000$ bazı yerlerde 900.000 dolar yazıyor
Guncel miktarlar su sekilde:
Screen Shot 2023-01-12 at 14.45.04.png
Tem 28, 2022About the EB-5 Visa Classification | USCIS About the EB-5 Visa Classification | USCIS
This page in Simplified Chinese.
-
@siostarr, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi
Arkadaşlar Merhaba
Ben ve eşim Amerikalı bir şirket ile anlasip Calisma vizesine başvurduk. Şuan son aşamadayız Mülakata çağırlmayı bekliyoruz. ((Ama )) Şuana kadar şirket bize herhangi bir sozlesme sunmadı. Aslinda amacımız oradaki sirketle bir süre calisip yollarımızi ayırmak. Önümüze sunulucak Anlasma da isten ayrilma süresi yaziyor olucak mı? 6 ay sonra isten cikabiliyormuyuz mesala Bu konu hakkinda bilgisi olan varmı? yardimlarinizi bekliyorum.
Simdiden tebrikler, lutfen daha sonra surecinizi foruma aktarmayi unutmayin.
EB vizelerini alip ABD'ye girdikten sonra size sponsor olan isverene ulasip ise baslamaniz gerekiyor, bu vizelerin verilme amaci bu, siz de bu sekilde kullanmalisiniz. Ise basladiktan sonra ise minimum 6 ay ayni isveren ile calismanizi tavsiye ederim, cok kisa calisip ayrilmayin, cunku bu sekilde yaparsaniz daha sonraki vatandaslik surecinde bu durum problem olabilir.
Bol sanslar, iyi haberlerinizi bekliyoruz.
-
Merhabalar,
Ben ABD L1 ile calismaktayim ve is verenim PERM uzerinden greencard basvurusu yapti.
PERM basvurusu suan ki pozisyonum ile ayni, iki sorum olucak konuya istinaden,
PERM gelecekteki pozisyon icin basvuru oldugu icin suan pozisyon degistirip, GC basvurusu sonuclandigi zaman, eski pozisyonuma geri donmemin bir sakincasi varmi?
Teoride olmuyor gibi gozukuyor ama bu konu hakkinda bilgisi olan varmi?
Ikinci sorum, suan pozisyon degistirsem ve PERM basvurusundakinden farkli bir ise baslasam, I-485 180 gunden uzun sure adjudicate edilmedigi takdirde Supplement J verip eski pozisyonuma donmeden baska bir pozisyona gecmemin bir sakincasi varmi?Ayni sekilde buda teorik olarak mumkun gozukuyor ama konu hakkinda tecrubesi olanlarin fikrini almak isterim.
Iyi Calismalar
Tesekkurler -
@Erkan-Yıldız, içinde söyledi: İş green card'ının çekilişi hakkında bilgi
arkadaşlar mesleğimi aldığım eğitim kurumundaki danışmanım benim adıma iş green cardının çalışma amaçlı green cardın çekilişine başvurucak.ama ücretli paralı çekilişe katılıyorum.ücretli paralı çekilişte çıkma olasılığı daha yüksekmiş.bu doğru mu? doğruysa ücretli çalışma green cardın çekilişinde çıkma olasılığı nedir? yardımcı olursanız sevinirim.
Parali cekilis diye birsey yok. Kac para istedi bunun icin ve cekilisin ne zaman yapilacagini soyledi?
-
Sanirim baslik adminler tarafindan guncellenmis. Sunau b aciklik getirmek istiyorum, "Supervisor Review" surecini NVC ile yasiyorum, konsoloslukla degil.
-
Merhabalar, ben gecen sene turist olarak gezmeye geldigim abd de, Aralik ayinda donus yapacakken, bir firma ulasip sana sponsor olalim cv gayet iyi diyerek, yana yakila avukatlari ile gorusturuyor ve avukat bu surec uzun bir surec Turkiye'ye green kart gelene kadar gidemezsin o sirkette de uc kisiye green kart aldim diyor. Tamam diyoruz, bana once bi okul bul dedi buldum parasinin i kismini odedim statu kaybi yasamamak icin, baya uzun bir sure avukat islemler icin bekletti. En son gectigimiz mayis ayinda evet basladim sirket on odeme yapti dedi ve biz Aralik ayin sirket ben ve avukat olarak green kart surec ve faydalanacak seklinde bir sozlesme imzaladik. Icerisinde avukat tutarlari vb yaziyor.
Simdi sorularim sunlar, ben B2 vize yani turist vize hakkimi kayip mi ettim bu sirket yuzunden?
Ikincisi de bu sozlesme varken beni ise baslattilar subat ayinda yana yakila aradilar geldim basladim kimse ilgilenmiyor is vermiyorlar, ya bir muhendis managerine de der mi bu isler kesmiyor beni yeni is yollar misiniz yapalim, ogrenelim.. Ben cabaladikca bahaneler devam etti sirket maillerim vs hersey duruyor. Simdide sanirim eleman ihtiyaclari kalmadi gerekli assistleri yaptim ve yol vermeye calisiyorlar diye anladim. Ama bir soz verdiler ve ben eski isimi biraktim vizemi degistirdim vs vs. Onerileriniz bilgilerinize acigim. Herseyden once bir genc ve deneyimli muhendisin hayatiyla oynuyorlar.. Sevgiyle kalin..
-
Arkadaslar merhaba. Devam etmekte olan is dayanikli govern vize basvurum an itibariyle DoL’de labor certification asamasinda. Sponsorum (kendisi icin 10 yildir danisman olarak calismaktayim) ile bu asamadan sonra I-140 icin premium basvuru yapmayi ve akabinde (veya oncesi de) ailecek ABD’ye gelip I-485’e basvjrmayi planlamistik. Maalesef esim ve iki kizim icin yaptigimiz vize basvurumuz (benim gecerli bir vizem var ve araliklarla ABD’ye gidip geliyorum) mulakat esnasinda bu surecten bahsettigimiz icin (en azindan biz boyle dusunduk) reddedildi. Pazartesi randevu alip vize icin sansimizi tekrar deneyecegiz ama cikmama ihtimali bizi urkutuyor. Benim sorum su sekilde; Eger Ben tek basima I-485’e bas vurursam, hangi asamada esimi ve cocuklarimi vize engeline takilmadan getirebilirim ? Veya soyle sorayim.. Kendim Green card’i alinca, esim ve cocuklarim icinde isletilmesi gereken bir surec var mi yoksa onlarda ailem olduklari icin green cardlarini benimle ayni tarihte alirlar mi ? Alamazlarsa, aile birlihinin saglanmasi adina onlara vize yerine gececek bir evrak vb. verilir mi? Umarim derdimi dogru bir sekilde anlatabilmisimdir. Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.
-
@avfatih, içinde söyledi: EB3 Vizesine Başvurmadan Önce B1/B2 Vizesiyle Ehliyet Almak
Merhabalar,
Aranızda yeniyim. Elimden geldiğince önceki konulardan bilgi ediniyorum. Yazan herkese çok teşekkürler. Yararı çok büyük.
Öncelikle sormak istediğim Texas eyaletinde B1/B2 vizesiyle ehliyet alınabileceğini hem goverment yazılarından hemde sizin yazılarınızdan biliyorum. Benim bulamadığım ilerleyen aylarda eşimin hemşirelik dolasıyla başvuracağımız eb3 sürecinde bize olumsuz etkisi olur mu ? Bu durumu banka hesabı açma durumu içinde düşünüyoruz. Şuanda Houstondayız turist vizemizle. Gerekli işlemlere başlamayı düşünüyorum. Tam olarak doğru bir tanım olur mu bilmem ama "siz turist vizesiyle out of status durumlar yapmıssınız" diyip incelemede olumsuz durum yaşatırmı ? Düşünceniz Nedir ? Şimdiden okuyan, yardımcı olan herkese teşekkürler. SelamlarNe ABD'de ehliyet almis olmaniz, ne de banka hesabi acmis olmaniz EB-3 gocmen vizesi almanizi etkilemez.
Ama eger out-of-status kalirsaniz, yani turist olarak girmenize ragmen I-94 formunuzda belirtilen sureyi astiysaniz bu durumda sorun olma ihtimali var. Eger 6 aydan fazla I-94 suresini gecirirseniz, ABD'den ciktiktan sonra 3 yillik ban; eger 1 yildan fazla I-94 suresini gecirirseniz, ABD'den ciktiktan sonra 10 yillik ban aliyorsunuz.
Bu "ban"lar, gocmen vize basvurunuzun reddedilmesine neden olabilir ve bu bani kaldirmanin yolu I-601 waiver'ini almaniz olur. Fakat bu bana tabi olup olmadiginiza, eger tabiyseniz I-601 waiver alip almayacaginiza dosyanizi inceleyen konsolos karar verecek.
Benim size tavsiyem bu durumu konsolosun inisiyatifine birakmayip, out-of-status kalmamaniz yonunde...
-
@ayvalik10 Evet, her şey yasal. Worldwide Healthstaff bildiğim bir ajans. Hemşireler için bu şekilde EB-3 yoluyla green card almak mümkün.
-
@Rhonster, içinde söyledi: ABD'de zanaat ile EB1 veya O1 vizesi almak
@Emir-Zengin sorularınızı ilgili başlıklar altında sormanız gerek
https://yesilkartforum.com/forum/topic/105/o-olağanüstü-yetenekli-kişiler-vizesi?_=1629067776337Teşekkürler bulamamıştım.
-
@Zekai-Oguz-Ozalp Tesekkurler,
-
@Figen, içinde söyledi: EB2 veya EB3
EB2 veya EB3 için Meslek kısıtlaması varmıdır ? Sponsor Firma bulmuş ve istediği kritere uymuş olmak yeterlimidir ? Yeterlilik ispatı ne şekildedir ?
Evet, yapacaginiz isin belirlenen sartlari saglamasi gerekiyor. Suradaki konulari inceleyin isterseniz:
https://yesilkartforum.com/forum/category/127/i̇ş-dayanaklı-göçmen-vizeler

64
28.7k
Users
4.8k
Topics
342.4k