Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba,
    İstanbul Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışıyorum ve yüksek lisansımı bu sene tamamladım. Fakat bu sene Green Card'a başvuracağım ve eğer çıkarsa doktorayı ABD'de yapmak istersem üniversiteden istifa etmem gerekir mi? Bu konuda deneyimi olan var mıdır?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @miremib, içinde söyledi: Doktorayı Green Card ile yapmak mümkün mü?

    Merhaba,
    İstanbul Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışıyorum ve yüksek lisansımı bu sene tamamladım. Fakat bu sene Green Card'a başvuracağım ve eğer çıkarsa doktorayı ABD'de yapmak istersem üniversiteden istifa etmem gerekir mi? Bu konuda deneyimi olan var mıdır?

    ABD vatandasiysaniz veya Green Card sahibiyseniz, doktora programina kabul edildiginiz takdirde doktora yapabilirsiniz.

    Bunun disinda ise F1 vizesi (bazi programlar icin J1) alarak doktora yapmaniz gerekir.

    Universite'den istifa etmeniz gerekir mi derken, net anlayamadim. Doktora programlari genelde full-time baglilik gerektiren programlar.


  • @crazycells Doktora'da öğrencisiniz araştırma görevlisi olaraksa memursunuz. Aynı zamanda da araştırma görevlisi olduğum için bu bakımdan doktorayı ABD'deki bir üniversitede yaparsam istifa etmem gerekir mi?


  • @miremib ABD'deki bir üniversitede doktora yaparken başka bir üniversitede araştırma görevlisi olamazsınız gibi bir şart varsa şayet, bunu başvurmayı düşündüğünüz doktora programıyla ilgili şartların belirtildiği yerden öğrenmelisiniz. Onun dışında eğer bu soruyu Türkiye'de çalıştığınız yer açısından merak ediyorsanız, yani başka yerde doktora yaparsam bağlı olduğum kuruluştan istifa etmem gerekir mi, bunu da çalıştığınız kuruluştan öğrenmelisiniz. Türkiye'de bazı bölümler araştırma görevlilerine başka bir üniversitede doktora yapma imkanı tanıyor ancak bazıları da eğer başka bir yerde doktoraya kayıtlıyken bizde araştırma görevlisi olduysanız orayı bırakıp bizim bölümümüzde doktoraya başlamalısınız gibi bir şart koşuyorlar.

    Benim merak ettiğim Türkiye'de araştırma görevlisi olarak çalışırken Amerika'da doktora yapmanıza imkan sağlayan bir program mı var, siz böyle mi yapmayı düşündünüz? Ben sorunuzdan bunu anladım. Belki bazı alanlarda değişik uygulamalar vardır ama benim de bildiğim doktora programları bizzat ve bilfiil devam etmeniz gereken eğitimler, araştırma programları.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @miremib @azuleverde ciddi doktora programlarina girmeden full-time ogrenci olacaginiza dair belge imzaliyorsunuz.
    Zaten kendi sorunuzun cevabini kendiniz vermissiniz. Eger program bunu gerektiriyorsa istifa etmeniz gerekiyor, eger gerektirmiyorsa gerek yok...


  • ABD de doktora ogrencisi olmak demek otomatikman arastirma gorevlisi olmaniz anlamina gelmiyor. Mesela doktoraya kabul alabilirsiniz fakat asssistanship (research veya teaching) alamayabilirsiniz yada istemeyebilirsiniz (mesela baska yerden bursunuz vardir).... Bransiniza gore full time yada part time doktora yapabilirsiniz fakat part time doktora yaparken assistanship alamazsiniz... Assistanship part time calismaya karsilik gelir... size geciminize yetecek kadar bir ucret odenir ($25000???) onun yani sira doktora icin tuition ($35000???) odemezsiniz...


  • Merhaba Türkiyede diş hekimiyim ve yüksek lisans derecesinde mezun oluyoruz. Amerikada sistemi tam bilmediğimden dolayı araştırma yapıyorum. Burada Genel hekimim ve orada diplomam şuan geçmiyor. Direkt bir Uzmanlıkta doktoraya başurabiliyor muyum? Yoksa öncesinde tekrardan diş hekimliği mi okumak gerekiyor?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum