ABD'de kullandığınız telefonlar ve GSM operatörleri
-
@kartalveat Cellular Plan, operatörün sizin numaranız için belirlediği hücresel plan anlamına geliyor. Genel ifadeyle "Ben bu numarayı biliyorum, bu numara benim servis ağımda ve bazı kullanım bilgileri bunlar" demek oluyor.
eSim, herhangi bir fiziksel kartın varlığına ihtiyaç duymayan sim kart demek. Bu yüzden telefonunuz eğer eSim destekliyorsa, numaranıza bağlı olarak hücresel planlar uzaktan aktifleştirilip telefonunuza yükleniyor. Siz de telefon ayarlarınızdan girip hangi hücresel planı kullanmak istiyorsanız onu seçiyorsunuz.
Örneğin şu anda telefonumda fiziksel sim kart olarak AT&T takılı, eSim olarak da Verizon. İki plan da aktif ama AT&T'den sinyal alamıyorum çünkü artık o fiziksel sim karta bağlı numara AT&T ağı dışında. Ama eSim tarafında olan Verizon cevap veriyor çünkü o numara artık Verizon servis ağında.
-
@Sono desteğin için çok teşekkür ederim.
-
@Sono değerli bilgiler için teşekkür ederim.
-
@senkromec, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri
Sanırım en uygun başlık burası.
Türkiyeden ABD’ye amerikan numarası ile telefon görüşmesi yapmam gerekiyor. Numara kiralama gibi bir imkan var mıdır? Nasıl yapabilirim bu görüşmeleri? Bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim.https://www.textnow.com/ TextNow üzerinden hesap açıp, ücretsiz ve sınırsız ABD telefon numaralarını arayabilirsiniz. Eğer Türkiye’den giriş yapılamıyorsa herhangi bir VPN ile konumu ABD yapıp hesap açtıktan sonra kullanabilirsiniz.
-
@Erbatur bilgi için çok teşekkür ederim.
-
@Sono Bir sorum daha olacak. Skype number ile numara alıp bir arama gerçekleştirdiğimde karşı tarafta bu arama nasıl gözüküyor? Yani normal bir arama olarak mı düşüyor? Yoksa karşı tarafın telefonunda da skype uygulaması yüklü olması mı gerekiyor? Aramam gereken bazı numaralar normal sabit hatta sahip şirket telefonları olduğu için bu numaralar ile nasıl görüşme yaparım bilemedim. Bilginiz varsa bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.
-
@senkromec Normal landline hattı gibi çalışıyor, karşı tarafta Skype olmasına gerek yok. Siz Skype üzerinden dilediğiniz numarayı arayabiliyorsunuz, aramanın çıkışı da satın aldığınız numara üzerinden gerçekleşiyor. Sadece karşı taraf sizi aynı numaradan geri aradığında siz Skype üzerinden yanıtlıyorsunuz.
-
@Sono müthiş tamamdır çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
-
ABD’de yaşamış kişilere bir öneri daha vereyim. ABD’ye giriş yaptınız ve her yeni gelen Türk gibi bir telefon numarası aldınız, sonra Türkiye’ye geri dönüyorsunuz ama aldığınız telefon numarasını elinizde tutmak, hemde aylık faturasını ödemek istemiyorsunuz diyelim. Burada Google Voice yardımınıza koşuyor. Amerika’dayken bir Google Voice hesabı açıp ABD numaranızı buraya 20$ karşılığında taşıyorsunuz, aynı hat taşıma mantığındaki gibi. Örnek olarak T-Mobile’dan aldığınız numara artık Google Voice operatöründe olmuş oluyor, tek seferlik taşıma için 20$ ödüyorsunuz, sonra sınırsız ABD içi arama ve mesajlaşmaya online olarak websitesinden erişebiliyorsunuz. Türkiye’ye geldikten sonra bile numaranız sizinle gelmiş oluyor tek yapmanız, uygulamayı indirmek veya sitesine girmek. https://voice.google.com/
-
6 yildir T-Mobile kullanmaktayiz, cok memnunuz. Sinirsiz data, sinirsiz internet, sinirsiz arama/mesaj, hersey sinirsiz. 4 hat var ve vergisi falan hepsi dahil aylik sabit $100.
-
Geldigimiz gunun aksaminda bir tmobile subesine giderek prepaid plan aldik. 6 yil onceden kalan SSN kartlarimiz mevcuttu belki postpaid de alabilirdik ama mevcut kampanyalara baktigim zaman prepaid daha ucuz gozukuyordu. 2 hat icin unlimited data,text, arama $80 olarak prepaid aldik. Ayni kampanyada postpaid $90 di sanirim. Ancak unlimited data oncelikledirmedr degil yani yogunluk oldugu zaman biz dusuk hizds kullaniyoruz gibi bir durum var anladigim kadariyla. Cok da onemli gelmedi bana. Iki hat icin aktivasyon ucretiyle birlikte $100 odedik ilk aya mahsus. Sonrasi icin iki hat 80 olarak devam eder saniyorum. NJ eyaletinde su ana kadar cekim sorunu yasamadik cok fazla.
Home internet ici ayri bir baslik goremedik o yuzden buraya yaziyorum onu da bulundugumuz bolgede Verizonun Fios yani fiber sistemi destekliyormus. Online da kampanya var isleminizi online uzerinden yaptiginizda 100 dolarlik kurulum ucreti hediye oluyor. 300mbps $39 olarak aldik. Modemi de kiralik olarak firmadan alirsaniz $12 de onun ucreti var ancak onceki kiraci kendi modemini birakmis cikarken. Verizona ait bir fios uyumlu modemdi bu firmadan sorgulattim onlara ait kiralik bir modem degilmis yani kullanabilirsiniz dediler. Onu da o sekilde ucretsiz halletmis olduk. Bu arada kurulum icinde gelen calisan yaklasik 1.5 saat ugrasarak fiber baglantiyi eve kadar cekti.
-
@CoinLocker, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri
Home internet ici ayri bir baslik goremedik o yuzden buraya yaziyorum
elinize saglik.
Evet, bunun basligini ayrica olusturmamiz lazim bence de... :thumbs_up: ilk firsatta halledecegim.
-
@CoinLocker elinize sağlık güzel gelişmeler :) yavaş yavaş .
-
Merhaba, Abd'den alacağımız hatlı (verizon, t mobile vs) telefonda aylık ödemeler nasıl ve nereye yapılıyor. Normal telefon faturası öder gibi hesaptan çekebiliyor mu Türkiye'de olduğu gibi? Bir de bu şekilde alır ve ödemelere devam edersek bu telefonu Türkiye'de örneğin Vodafone hattımızla da kullanabiliyor muyuz?
-
@diclemre Otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz - hesaptan ya da kredi kartından ödeyebilirsiniz. Ancak operatörlerden alacağınız telefonlarda sim kilit bulunacak; bu telefonları da aldığınız operatör dışındaki operatörlerle kullanamayacağınız anlamına geliyor. Ama sim kilitler belli bir kullanım süresinden sonra kalkıyor. Bunu alırken öğrenmeniz lazım ki sorun yaşamayın.
-
@Sono, içinde söyledi: ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri
@diclemre Otomatik ödeme talimatı verebilirsiniz - hesaptan ya da kredi kartından ödeyebilirsiniz. Ancak operatörlerden alacağınız telefonlarda sim kilit bulunacak; bu telefonları da aldığınız operatör dışındaki operatörlerle kullanamayacağınız anlamına geliyor. Ama sim kilitler belli bir kullanım süresinden sonra kalkıyor. Bunu alırken öğrenmeniz lazım ki sorun yaşamayın.
24 aylik odemeler tamamlaninca, GSM operatorunden SIM kilidi unlock yapmak icin gereken kodu isteyip alabiliyorsunuz. Oncesinde vermezler.
-
Ben t-mobile kullanmaya başladım ama bazı zamanlar telefonla arandigimda dusmuyor. Ben turkiyeden getirdigim telefondan oldugunu düşünmeye başladım.
Bu tarz bir problem yasayan var mi? -
@cafer-mokar şöyle bir site buldum ohio hangi bölgeye gidersen orada en güçlü şirketi gösteriyor. En son ohiodaydın. Hala orda mısın
-
@ayvalik10 evet Ohio dayım. çok teşekkürler. bakayım bu siteye
-
Merhaba, ABD den hat alıp Tr de de kapanmamasini sağlayacak bir çözüm var mıdır? Yani buradan bir hat alıp Tr ye döndüğümde de o hattın kapalı kalmamasını sağlayıp ABD ye döndüğümde aynı numarayi kullanmak için en iyi çözüm nedir acaba?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum