Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • ilk geldiğimizde en cok ihtiyaç duyulacağımız şey internet bence hem türkiye baglantısı hem de orda iş ve ev arama ilanlara bakma yanına belli bir süre iş ve ev buluncaya kadar da arama ihtiyacı olur anca ama internet elzem özellikle sınırsız internet


  • Yesilkart Forum Facebook Grubundaki Eklemeleri Aktariyorum:

    Es.:

    T-mobilr ve att cok kotu....verizon en iyisi...sakin faturali almayin en temizi pre-paid hem ucuz hem ayni hizmrt nerdeyse...telefonu taksitlr almak icin faturali hatta gecenler orta ve uzun vadede ciddi kazik yiyor

    At.:

    konusma,vb vs gibi seylere bagli aslinda prepaid tatil amacli iyide uzun sureli pek tavsiye edemem faturali dedigimiz olayda 2-3 gibi kisiler ( aile veya arkadas ) ortak alanirsa cok uygun tek alinirsa pahaliya gelebilir ben simdiye kadar t-mobile, spring ve at&t kullandim

    Mi.:

    Land line(ev telefonu) olarak Vonage kullaniyoruz. Cell phone a yonlendirilebiliyor ve tum dunyayi bedava arama optioni var. Fiyatlari 12 senedir degismedi.

    Ze.:

    Spring kullanmayin hangisini alirsaniz fark etmem spring tam bas belasi bence en iyisi at&t

    Ne.:

    At&T prepaid yıllık kontor alınırsa(107$+), Amerika dışında 3 aydan fazla kalınsa bile hat kapanmıyor.

    Em.:

    Ben Sprint kullanıyorum. aylık 55 dolar sınırsız her şey. tek sıkıntı telefon görüşmesi yaparken internetin kesilmesi. Fikir olarak bulunsun şurada. 🙂 E.... Boston/MA'den bildirdi.

    At.:

    yada direk metropcs hatti alirsin sabit numaralar bedava 🙂


  • alt text

    Verizon LTE ile telefonumda bu hiza cikiyorum. Kullandigimiz hatlarin ozellikleri sunlar

    • Ön ödemeli

    • 7GB İnternet (Kullanılmayan data bir sonraki aya devrediyor)

    • Konuşma ve SMS sınırsız

    • 2 hat kullanıyoruz. Aile planı ile toplam ödediğimiz $80 civarı

    • Dağ, tepe her yerde çekiyor. Henüz çekmeyen yer göremedim


  • Merhabalar.

    Öncesinde konu olmuş mu diye baktım ancak göremedim, varsa kusura bakmayın.

    Telefon cihazları ile ilgili olarak; ABD ye ile girişte hemen masraf yapılmaması adına Türkiye'de çalışan 4G uyumlu nispeten yeni cihazlar (android) ABD ye ilk girişte alınacak hat+sim card ile çalışır mı? Sormamın nedeni şebeke çalışma frekanslarının farklılıklarından dolayıdır. Bu konuda tavsiyeleriniz nedir? Telefonlarımız çalışabilecek ise hangi şirketi tavsiye edersiniz?
    Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @yfamily ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:

    Merhabalar.

    Öncesinde konu olmuş mu diye baktım ancak göremedim, varsa kusura bakmayın.

    Telefon cihazları ile ilgili olarak; ABD ye ile girişte hemen masraf yapılmaması adına Türkiye'de çalışan 4G uyumlu nispeten yeni cihazlar (android) ABD ye ilk girişte alınacak hat+sim card ile çalışır mı? Sormamın nedeni şebeke çalışma frekanslarının farklılıklarından dolayıdır. Bu konuda tavsiyeleriniz nedir? Telefonlarımız çalışabilecek ise hangi şirketi tavsiye edersiniz?
    Teşekkürler.

    Oncelikle temel GSM frekanslarindan bahsedeyim...

    Turkiye'de GSM sirketleri 900 ve 1800 MHz frekans bantlarinda, ABD'de ise 850 ve 1900 MHz frekans bantlarinda temel iletisimi saglayabiliyor. Uzun bir suredir butun telefonlar quadband yani bu 4 frekansi da destekleyebilecek sekilde uretildigi icin temel arama ve mesaj gonderme yonunden quadband bir telefon aldiginizda sorun yasamamaniz gerekir.

    LTE hizmetleri icin ise (eger yuksek hizli internet kullanmak istiyorsaniz);

    Turkiye'de kullanilan 5 bant soyle: 800MHz (Band 20) , 900MHz (Band 8), 1800MHz (Band 3), 2100MHz (Band 1) ve 2600MHz (Band 7)​...

    ABD'de ise bunlardan farkli olarak 1900, 1700, 700 , 600 , 850 ve 2500 MHz frekans bantlarinda LTE hizmeti saglanmakta. Bu durumda ABD'ye telefon getirirken, telefonunuzun bu bantlardan birini destekledigine emin olmalisiniz...

    GSM operatoru Kullanilan 4G LTE bantlari Frekanslar
    AT&T 2, 4, 5, 12, 17 1900, 1700 abcde, 700 bc
    Verizon Wireless 2, 4, 13 1900, 1700 f, 700 c
    T-Mobile 2, 4, 12, 66, 71 1900, 1700 def, 700 a, 600
    Sprint 25, 26, 41 1900 g, 850, 2500
    Europe 3, 7, 20 1800, 2600, 800
    China, India 40, 41 2300, 2500

    ABD'deki temel GSM operatorlerinin 4G LTE hizmeti icin kullandigi frekans tablosunu yukarida gorebilirsiniz. Bu operatorlerden birini kullanabilmek icin karsilik gelen frekanslardan birine uygun telefon sahibi olmaniz yeterli. Gordugunuz gibi cin ve hindistan bolgesi cok farkli frekanslar kullanmakta, o nedenle alacaginiz telefonun cin kokenli ise hangi frekanslara uygun oldugunu kontrol ederek almalisiniz.


  • amerikada haftalik kullanabilecegim hatlar mevcut mu acaba?


  • @crazycells

    FDD-LTE (Bantlar 1, 2, 3, 4, 5, 7, 20)
    TDD-LTE Bant 40
    HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100
    GSM 850 / 900 / 1800 / 1900

    benim telde bu yazıyor çok anlamadığım için interneti kullanabilir miyim tam çözemedim asıl internet lazımda 🙂


  • Verizon ve At&t 'ye prepaid hatların fiyatları için baktım uygun hatlar var. Verizonda 2 hat için 7gb internet ve sınırsız sms+konuşma aylık 85dolar. At&t içinde 2 hat 6 gb internet ve konusma+sms sınırsız fiyat 75dolar ikisinde de indirimli telefonlar var. Örnek verizonda iphone 6 space gray 199dolar (türkiyeden gelen birisi için bedava). havaalanlarında varsa direk alınabilir yani 🙂 hiç uğraşmadan.
    not: auto pay şeklinde indirimler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pilot23 ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:

    amerikada haftalik kullanabilecegim hatlar mevcut mu acaba?

    haftalik degil de, prepaid olarak var. Ya kontor usulu ya da aylik pre-paid planlar var. Bulunacaginiz yere gore bir gsm sirketine gidip konusun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gkhanfeez ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:

    @crazycells

    FDD-LTE (Bantlar 1, 2, 3, 4, 5, 7, 20)
    TDD-LTE Bant 40
    HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100
    GSM 850 / 900 / 1800 / 1900

    benim telde bu yazıyor çok anlamadığım için interneti kullanabilir miyim tam çözemedim asıl internet lazımda 🙂

    evet, bu telefon kullanilabilir. FDD'ye bakmaniz lazim. TDD olan cin ve hindistani ilgilendiriyor daha cok... FDD kuzey amerika ve avrupa icin...

    FDD-LTE (Bantlar 1, 2, 3, 4, 5, 7, 20) olarak gorunuyor... yukaridaki listeye gore ABD'de kullanilan bantlar soyle: 2,4,5,12,13, 17 (66/71 sadece T-mobile ile, 25/26/41 sadece Sprint'te calisiyor)

    2 ve 4 bantlari (ya da 1900 ve 1700 frekanslari) At&t, Verizon ve T-mobile icin ortak, dolayisiyla telefonunuz bu bantlari algilayabildigi surece LTE/4G konusunda bir sorun yasamamaniz lazim.

    Zaten GSM'e bakmaya cok gerek yok, yukariya yazdigim gibi uzun bir suredir tum firmlar dunyanin her yerinde kullanilabilsinler diye telefonlarini quad-band yapiyor, yani 4 frekansa da uygun... Cok yerel bir pazara sahip bir marka almadiginiz surece GSM sorun olmaz...


  • şansa bak iphonelqrı satıp yeniden telefon aldık 2 tane hiç aklıma gelmedi, note8 ve s8 umarım amerikada çalışır

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @takip ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:

    şansa bak iphonelqrı satıp yeniden telefon aldık 2 tane hiç aklıma gelmedi, note8 ve s8 umarım amerikada çalışır

    zaten buyuk markalarin populer telefonlari dunyanin her yerinde calisacak sekilde yapilir genelde, o nedenle sorun yasayacaginizi zannetmiyorum. Daha yerel firmalarin urunlerini alirken dikkatli olmak sart...


  • Bundan tamıtamına 3 yıl önce Samsung S3 çalışmıştı 🙂


  • @crazycells Detaylı açıklamalarınız için teşekkürler.


  • Selam Türkiyedeki bankalar internet şifresi için amerikadaki telefon numarasına sms gönderiyor mu ? Bilen veya kullanan var mı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @greenleo ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:

    Selam Türkiyedeki bankalar internet şifresi için amerikadaki telefon numarasına sms gönderiyor mu ? Bilen veya kullanan var mı ?

    bankada hesap acma ya da para transferi konularinda bu konular konusulmustu diye hatirliyorum, bilginize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @greenleo ABD'de kullandiginiz telefonlar ve GSM operatorleri içinde söyledi:

    Selam Türkiyedeki bankalar internet şifresi için amerikadaki telefon numarasına sms gönderiyor mu ? Bilen veya kullanan var mı ?

    Benim çalıştığım bankalar (Yapı Kredi, Cepteteb, İş Bankası) yapmıyor. Özellikle Yapı Kredi ile çok uğraştım ama olmadı. Vodafone hattımı açık tutuyorum.


  • Yeni hat eklemek gerekiyor diye denk getiremedim ben bir turlu t-mobile dan...

    Ben ayni contractla devam... Sadece Turkiye den getirdigim LG g3 artik yetmedigi icin (4g gormedi) Huawei mate9 aldim... Batarya sorunu yasamayayim diytenler icin mate serisi birebir... bilginiz olsun...
    Malum burada ilk zamanlar devamli navigasyon kullanmak gerekebiliyor


  • Az önce Verizon ve AT&T'nin internet sitesindeki canlı destek hattıyla yazıştım. Amerika'ya yeni geldiğimi kredi skorumun olmadığını ve kontratlı iphone almak istediğimi belirttim. İki operatörün çalışanı da kredi skorunun sorun olmayacağını istediğim telefonu istediğim ödeme planı ile alacağımı söylediler. Hatta Verizon Şirketi eğer istersem online olarak başvurumu alıp telefonu da kargoyla yollayacaklarını söyledi. Ya kredi skoru olmadan kontratlı telefon alma olayı yeni başladı ya da karşıdaki kişi beni tam olarak anlamadı 🙂 SSN gelince gidip yüz yüze görüşmeyi planlıyorum ayrıntıları o zaman yazarım.


  • Kredi skorunun dusuk olmasi ile hic olmamasini karisitiriyor olabilirler. Cunku kredi skoru hic olmayan bir yetiskin fikrine aliskin degiller. Umarim siz alirsiniz ama benzerini ben de ilk geldigimde Verizon ve AT&T magazalarinda bizzat satis temsilcileriyle yuzyuze gorustugumde yasamistim. Basvurumu olusturdular ve merkezlerinden ancak guvence bedeli yatirarak telefon alabilirler yaniti gelmisti. Yani parasiyla satin almaktan bahsediyorlardi. Almadim tabi. Portshmouth'ta Experimac var, cok duzgun bir yer. Garantili ikinci el iPhone ve Mac bilgisayarlarimizi hep ordan almistik. Gitmeyi dusunurseniz magaza sahibiyle iletisime gecmenizi saglayabilirim. Kolay gelsin.


Benzer Başlıklar

  • 35
  • 6
  • 5
  • 11
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

87
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum