Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    @Mayki, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    Kredi skoru; hiç kredi ve taksit kullanmayan, peşin ödeme yapan birine gerekli olur mu? Örneğin, "Param varsa alırım, yoksa almam. Herhangi bir sözleşme imzalamam." diyen biri için gerekli olur mu?
    Bir de ilk sayfada şöyle yazılmış: "Kontrat gerektiren servislerde (telefon, internet, etc...) kredi notunuza bakilir. Ornegin bir iphone 4s pesin fiyati 700$ dir. Siz 200$ lik bir ucret ile sahip olabilirsiniz(opertoru en az 2 sene kullanacaginizi ibraz eden kontrati imzalamaniz karsiliginda)." Bu durumda geriye kalan 500$ iki sene içerisinde taksitli mi ödeniyor yoksa iki senelik sözleşme imzalandığı için bu para ödenmiyor mu? Bildiğim kadarıyla Türkiye'de operatörden, aylık faturaya ek olarak yani taksitli, telefon alabiliyorsunuz ancak bu durumda telefonun fiyatı peşin fiyatından daha yüksek oluyor. ABD'de hangi durum geçerli?

    Hem param var telefonu direkt alirim demissiniz, hem de taksit soruyorsunuz. Durumunuzu daha net ifade eder misiniz?


  • @keysnambır Bir daha düşündüm de sanırım saçma bir soru oldu. İyice araştırayım, tekrar kafama bir şey takılırsa yazayım. Eğer tekrar soracaksam da daha iyi bir şekilde anlatırım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mayki Biz geçen Verizon'a geçtik. Eşime S21 Ultra aldım, tarifeye ek olarak ödenecek. Normalde 1300 dolar, ama indirim yapıyor, üstüne bir de 300 dolarlık Visa kart veriyor. Eski kırık telefon falan varsa, normalde 50 dolar bile etmese de 800 dolara sayıyor. 30 aylık kontrat karşılığı ve numara taşıma şartıyla yapıyor. Ben kendi telefonumu hattımla birlikte Verizon'a taşıdığım için de 650 dolarlık hediye çeki verdi. Bu şekilde telefon almak için kredi geçmişi gerekli. Türkiye'dekinin aksine normalde olduğundan çok daha ucuza almış oluyorsunuz. İlk faturada sadece satış vergisi, aktivasyon vb gibi ek ödemeler çıkıyor.


  • @knnrn Detaylı cevap için çok teşekkürler.


  • @CoinLocker merhaba. 2017 Kasım ayında ülkeye ilk giriş yaptigimda Ford böyle bir esneklik sağlıyordu yeni gelenlere. O şekilde kredi ile araba aldım ama downpayment yaptım tabi. Bu kredi skorundan bağımsız bir şey. Peşinat aslında bildiğiniz. Kredi skoru yoksa kredi çıkmayabilir bu downpayment dan başka bişe ama çıktıysa da belli bir miktar ödeme yapmanızı beklerler. O zaman 2017 Ford focus almıştım vergi hariç $ 14k idi sanırım totali de $ 16k gibi bir rakama denk geldi. $ 3500 downpayment ödeme yapmıştık. Neredeyse %10 idi baya iş kolaylaştırdı güzel bir oran oldu downpayment için de. Benim tecrübelerim bu şekilde. Sonra da secure kart çıkarttım. Yaklaşık 6 ay sonra da güzel bir skor oluşmuştu 700 küsürlerde. Kredi ve secure kredi kartı ile.


  • @iremci geçmiş olsun


  • Bu ileti silindi!

  • @Femini92 O zaman bayi bayi gezip bu sekilde bir firsat var mi bakilabilir. Tesekkurler cevap icin.


  • Arkadaşlar selam. 1 hafta önce H2B vizesi ile ABD ye giriş yaptım. Finance ile araba almak için galerileri gezdim. Bulunduğum yerdenmidir anlamadım (Fort Myers FL.) diğer büyük şehirlere göre fiyatlar pahalı geldi. Gittiğim galeriler arasında 2 kişi biri nereliydi hatırlamıyorum diğeri Mısır lıydı. Bana dediler ki şuan araba alma 1 ay sonra gel ve o sürede maaşların yatmış olur, SSN in gelmiş olur ve kredi faizi daha az çıkar dedi. Sizin bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir?


  • @leonard Adamlar dogru soylemisler. Kredi faiz orani acisindan haklilar. Ama cok da buyuk bir fark beklemeyin! Nedeni ise henuz kredi history olusturamadiginiz icin. Bu biraz zaman alacaktir. 6 ay - 1 yil falan surebilir...


  • Kredi kartını önceki gün teslim aldım. Kartı 2 gündür kullanıyorum. BofA'nın sitesinde filo score oluşmamış görünüyor. Ancak credit karma'dan baktığımda 709 puan olarak çıkıyor. Şimdilik deneyimim bu şekilde.

    1 Kasım'da hesap açılışı ve debit kart talebi
    5-6 Kasım debit kart teslimi
    8 Kasım kredi kartı başvurusu ve onayı.
    18 Kasım kredi kartı ilk kullanım.

  • ⭐⭐

    @Meco ben BofA da kredi kartı aldıktan 6 ay sonra oluşmuştu ilk skor gösterimi


  • Arkadaşlar baya araştırdım ve denedim. Kredi skoru oluşunca extre kesimine toplam kart limitlerinin %2-8 arasında girmek en iyisi. Yani 1000$ limitli kartta 20 veya 80 arası borç ile extre kesilmesi gerek. ( Ay içinde istediğiniz kadar kullanın limitleri sadece closing date zamanı yukarıda belirttiğim limitler kadar borcunuz kalsın yani ön ödeme yapın. ).Eşime ve kendime son 4 aydır böyle yapıyorum. Eşim 730 dan 780 kere ben 710 dan 740 Lara çıktık. Eşime 2 ayda bir yeni bir kart başvurusu yapıyorum. Fee almayan kartlardan. Ne kadar çok kartınız olursa o kadar çabuk ve çok yükseliyor skorunuz. Sizi daha güvenilir görüyorlar. Experian uygulaması üzerinden kredi skorunuz hakkında tüm detayları görebilirsiniz.

    Tüm kredi kartlarını aktif kullanmakta önemli herhangi bir kartınız kapanırsa bu durum skoru olumsuz yönden çok etkiliyor. Sakın ha ilk actiginiz kredi kartlarini kapatmayın 🙂

    Bu kadar çok kredi kartıni nasıl takip edeceğiz nasıl harcama yapacağız diyenler için önerim var. En azından benim kullandığım yöntem.

    Markette 200$ alışverişi 100-100 farklı kartlardan cektiriyorum. amazon.com,market alışverişi gift cardlari veya genelde alışveriş yaptığınız web sitelerinden farklı cardlar ile gift card satin alın. Daha sonra onları kullanın. Tüm cardlari kullanmış olursunuz.

    Yeni kredi kartlarından 100-300 arası cash back geldiğini unutmayın 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @arnblt Bu ara nedense birçok arkadaşımızın (DV2021 ile vizesini alan) kredi skoru 1-2 ay içerisinde oluştu. Gerçi oluşması çok bir şey ifade etmeye de bilir, credit history oluşması için zaman gerekir. Bundan dolayı BofA'da oluşmuş gözükse de kredi alımında iş yapmayabilir bu puanlar.


  • @Sono Aynen history oluşmadan zor gibi. Denemek için Apple Card'a başvuru yaptım. Kredi geçmişine ulaşılamadığı için onaylanmadı cevabı geldi.

  • ⭐⭐⭐

    @Meco Apple Card'la ilgili şunu söyleyeyim. Reddit'e okuduğum kadarıyla birçok kişi ilk kredi kartı olarak bile alabilmiş; yıllık geliri 15-20k göstererek. Tabi limit çok düşük 250-300 civarında.

    Ama çoğunluğun tavsiyesi DiscoverIT gibi bir kart ile iyi bir puan oluşturup, yüksek limitli bir Apple Card almak yönünde. Yoksa 250 dolarlık limitin Apple Card açısından hiçbir avantajı yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Meco, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    @Sono Aynen history oluşmadan zor gibi. Denemek için Apple Card'a başvuru yaptım. Kredi geçmişine ulaşılamadığı için onaylanmadı cevabı geldi.

    biraz zamana ihtiyac var sadece. Zamanla, isminiz ve diger bilgileriniz public record'larda yer almaya basladikca boyle sorunlarla daha az karsilasacaksiniz.


  • Credit history maalesef 1-2 ayda olusmaz. 6 ayin sonunda bir puaniniz olusur ama hicbir sekilde is gormeyebilir. Adi ustunde history olusmasi gerekiyor. Benim 2 yili asmis olmasina ragmen araba kredisinde yeterli history niz yok diyen bankalar oldu. Puan ve history nin yaninda duzenli veya iyi bir gelir var ise araba veya mortgage kredi tekliflerinde iyi oranlar alabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @roccorocco, içinde söyledi: Kredi Skoru / Credit History

    Credit history maalesef 1-2 ayda olusmaz. 6 ayin sonunda bir puaniniz olusur ama hicbir sekilde is gormeyebilir. Adi ustunde history olusmasi gerekiyor. Benim 2 yili asmis olmasina ragmen araba kredisinde yeterli history niz yok diyen bankalar oldu. Puan ve history nin yaninda duzenli veya iyi bir gelir var ise araba veya mortgage kredi tekliflerinde iyi oranlar alabilirsiniz.

    Evet, size katiliyorum sayin @roccorocco bu ikisi karistirilmamali... Skorun olmasi tek basina bir sey ifade etmiyor, size kredi verecek yer sizin ne kadar guvenilir oldugunuzu anlamaya calisiyor ve her kurumun kendine gore kistaslari var.

    En basitinden bankalar kredi karti verirken bile minimum 12 aylik kredi gecmisi gerektirebiliyor (Chase Bank). Daha ciddi bir kredi icin (dediginiz sekilde ev, araba vs.) kurumlar cok daha uzun ve saglam bir kredi gecmisi isteyebiliyorlar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

101
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum