Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @SchoField, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @Rüştü-Gürbüz LinkedIn üzerinden başvuru yapmıştım hocam. Normalde Biyomedikal Teknikeriyim. 4 ay bir şirkette kalite kontrol elemanı olarak çalıştım. Bu başvuru yaptığım şirket 1 yıllık tecrübe istiyordu ve köklü bir firma. Nasıl olsa almazlar dedim ve başvuru yapmıştım. Geri dönüş yapılınca çok şaşırdım ve mutlu oldum açıkcası. Ama dil sorunu hat safhada.. Yeni yeni kursa başladım. Geri mail gönderdim İngilizcemin zayıf olduğunu ve akıcı şekilde İngilizce konuşan bir arkadaşımla birlikte konuşabilir miyiz diye soru yönelttim beklemedeyim.

    Adına çok sevindim, linkedln üzerinden bende firmalara iş ilanlarına bakıyorum ama başvuru yapmamıştım tabi. Yapmakta fayda varmış 🙂 Umarım en kısa sürede dilediğin şekilde süreç hızlı şekilde çözülür. Bizleri bilgilendir lütfen 😉


  • En yüksek katılım olan 2019 da bile kazanma oranı %2.411. Ki bu küçümsenecek bir rakam değil. İnşallah bu sene kazanacağız greencardı. Gönlünüzü ferah tutun


  • @Atlantis00 Oranı bilmiyor ancak hep merak ediyordum. Teşekkürler paylaşım için.

    Gerçekten de az değilmiş oran. Üstelik bu sene başvuru sayısının daha az olduğunu söylüyorlar, doğru mu bilemiyorum


  • @Rüştü-Gürbüz Hakkımızda hayırlısı olsun. İnşaAllah hayırlı haberlerle sizleri bilgilendiririm. Herkesin gönlüne göre olsun umarım kısa zamanda hedeflerimize ulaşırız 😊


  • Kuradan çıksa da bu dolar kuru ile nasıl giderim bilmiyorum. 3 kişilik bir aile için muayenesi, vizesi, bileti derken en az 100k TL o da şuan ki hesaplamalarım daha banka hesabında 250-300k TL göstermemi isteyecekler 😞


  • @Hopasej Bende bu yıl daha az olduğunu düşünüyorum katılımların ama bekleyip göreceğiz bakalım. Rice ederim 🙂

  • Yasaklı

    Dolar 30 lira olsun. Cebinde 30.000 dolar olmadan onay alamazsin desinler.

    O 30.000$ i 0 dan 3 gunde sokarim o hesaba.
    Yeter ki ciksin.

    Ben 2 senedir sadece lottery ye bagli kalmadan gitmenin planlarini yapiyorum.

    Bunlardan biri de gidiyorum dedigim gun cebimde olmasini istedigim miktardaki dolari kenara atmak.

    Su an bu rakam lottery cikarsa istenen rakamin byagi bir ustune cikti ancak benim planlarima yeterli degil. Garanti bir bireyim.

    Dolar bugun 11 oldu. Bu dolarla nasil gidecegiz diyorsunuz. Dolar 6 lira ikende ayni amacta idiniz.
    Bu dolar 1 sene sonra 15 i de gorebilir.

    Kuradan talihli olup olmamak degil burada sadece sorun. Bir hedefiniz var ve bu hedefe giden yolda gereken hamleleri yapmaniz gerekiyor.

    Herkesin kendince bir yasam standardi var elbette. Ancak; 10.000 degil 100 dolar kenara atiyor musunuz? Veya ayni oranda ilerliyor sonucta, kenarda 1 tane ceyreginiz var mi?

    Bunlari farkindalik yaratmak icin soyluyorum.
    Kizmayin bana.

    Maddiyati gectim. Hadi bir kenara birakalim. Kac kisi gercekten ingilizce ogrenmek icin caba sarfediyor. B2+ a cikmak hakkiyla calisirsaniz sadece ana sadece 5-6 aylik bir efor.

    Sizin ingilizce durumunuz nedir?

    Kendinizi down edecek seylere odaklanmayi birakip bir silkenelip eksik oldugunuz seylere odaklamanizin zamani hala degil mi?

    Genelleme yapiyorum. Sadece lottery sonucu bekleyen degil yurtdisi hayali olan herkes ustune alinabilir.

    Alininda bence ve hatta benim verdigim orneklerle kalmayin. Eksiklerinizi sizden daha iyi kimse bilemez. Eksiklerinizin farkina varip uzerine gidin.

    Nacizana bir Abi, kardes, arkadas tavsiyesidir.

    Istiyorum demekle gercekten istemek arasinda daglar kadar fark vardir.


  • @Ping-PONG Çok pis gaza geldim 1 ayda B2+ yapacağım 😂 😂

  • Yasaklı


  • Kenarımda şu an 9000 lira gibi bir para var. 3000 gibi bir kısmını dolara yatırmak istiyorum. Bu tarz konuda tavsiyesi olan var mı acaba?

  • Yasaklı

    @Atlantis00
    Maddiyat degil aslinda konu🙃
    Al 3 tane ceyrek annene ver. 😂


  • Yeter ki çıksın. Kredi çekilip gidilir, eş dosttan para alınıp da gidilebilir. Sadece bu şekilde gidecekler, ilk girişi aileleri yaptıktan sonra, aile üyelerini ülkeye geri gönderip, iş bulduktan 1-2 ay sonra yanına almalı. Maliyetler ne kadar kısıtlanırsa ilk süreç o kadar kolay olur. Gitmeyi düşünenler parandan önce ingilizceyi biraz çözsün, Amerikada çalışma izni olana ve ilk zamanlarda iş seçmeyene iş çok gibi gözüküyor


  • @Atlantis00, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    Kenarımda şu an 9000 lira gibi bir para var. 3000 gibi bir kısmını dolara yatırmak istiyorum. Bu tarz konuda tavsiyesi olan var mı acaba?

    Zeytinyagi veya aycicek yagi alirsaniz, 6 ay ile 1 yil icerisinde paranizi ikiye katlayabilirsiniz. (Yatirim tavsiyesi degildir)



  • Arkadaşlar sosyal paket kongreden geçmiş , senatodan büyük ihtimalle geçecek 51-49 ile eşitlik bozulacak , en son pakette green card 80 bin olacak diye madde vardı , bilgisi olan varmı onu çıkardılarmı ? , bide eğer senatodan geçip biden imzalarsa mayısta 55 bin yerine 80 bin mi olacak ?


  • @Emir23 Resim acaba söylediğiniz şey olabilir mi? 🤨


  • @Emir23 inşallah mayısta alım artar ya


  • @SchoField en son sosyal pakette green card kontenjanı 80 bindi , bu maddeyi çıkardılarmı bilmiyorum , senatodan geçtikten sonra kesin öğreniriz , şuan tek beklentim 80 bin yapmaları

  • Yasaklı

    @Emir23, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası

    @SchoField en son sosyal pakette green card kontenjanı 80 bindi , bu maddeyi çıkardılarmı bilmiyorum , senatodan geçtikten sonra kesin öğreniriz , şuan tek beklentim 80 bin yapmaları

    Eger gecerde 80.000 olursa ve basvuru sayisi 100.000 olursa aile bireyleri haric TR icin sans 5.6% olur.

    150.000 basvuru olursa aile bireyleri haric TR icin 4.3% olur.

    Bu da 100.000 basvuru icin aile bireyleri haric TR icin 18 de 1

    150.000 basvuru icin aile bireyleri haric TR icin 23 te 1

    Olur.

    Ben bireysel gorus olarak bu sene basvurularin 100k/150k arasi olacagini dusunuyorum.

    Super oranlar ama current number faktorunu hic yorumlamadim tabiki. 🙃


  • @Ping-PONG bu pasaport zorunluluğu başvuru sayısının azalmasına sebebiyet verdi mi acaba? Bir kaç yerde başvuru sayılarını göstermekte ancak resmi sitede açıklanmamış sanırım.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum