@gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
-
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2023 Sohbet Odası
-
Bu ileti silindi! -
@crazycells abi konuyla alakasi yokda faceden grubunuza girmek istiyorum ama surekli reddediliyorum anonim hesap diyemi acaba cunku instagram harici birsey kullanmiyorum
-
@lawyer son gün mü başvurdunuz
-
Diploma kayıpsa mülakat günü için neler yapılabilir? Tecrübesi veya bilgisi olan var mı?
-
@vPhoenix 2008 sonrası lise mezunları için e devletten "mezuniyet belgesi" alınabiliyor galiba daha eskiler ise okula başvuruyor.üniversiteleri bilmiyorum
-
@udede, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Merhabalar ben lise mezunuyum ama lise döneminde diplomamı aldıktan yıllar sonra mezun olduğum okul beni aradı bana sen devamsızlıktan sınıfta kalmışsın yanlışlıkla seni mezun ettik diplomanı geri vermen gerekiyor diye müdür beni aradı gittim konuştum işte biz bir hata yaptık şimdi karşımıza çıktı sen diplomayı geri vermezsen ben ,müdür yardımcısı ve bir kaç öğretmenin kariyeri bitecek hayatlarımızı mahvedeceksin falan filan deyip seni açık öğretime aktaracaz sadece bir dersin kalacak onu tek sınavla verirsin çoluk çocuğumuz var deyip ikna ettiler kabul ettim çok uzun yazdım kusura bakmayın yani kısacası ben şuan açık öğretimden mezunum.
bu linkte
"High School Education: A high school education means successful completion of a formal course of elementary and secondary education comparable to a 12-year course in the United States. Only formal courses of study meet this requirement; equivalency certificates (such as the G.E.D.) are not acceptable."12 yıllık denklik diyor benim açık öğretim diplomam bunu karşılar mı? Gerçi bizim dönemde liselerle beraber 11 yılda tamamlanıyordu yani bu sorun olmaz mı 12 yıla eşit olmuyor. Kontrol edince dikkatimi çekti. Fikri olan varmı?
acik ogretim diplomasi da kabul ediliyor, merak etmeyin.
-
@lusi, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
başvurular 9 Kasım da tr saati ile kaçta bitiyor ?
7 Kasim'da "daylight saving time" bitiyor... ABD buna uyuyor ama Turkiye uymuyor diye hatirliyorum o nedenle 7 saatlik fark 8'e cikacak...
o halde aksam 8 olmasi lazim; ama kesinlikle son gunun son saatlerine birakmanizi tavsiye etmem.
-
@Atlantis00, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Merhabalar. Fotografimda sol gözümün altında arpacık olduğundan dolayı fotoğrafçı çok az düzeltti o bölgeyi kırmızılıgini azalttı ama yüzüm tamamen aynı yani yüzümde bir oynama yok sadece sol gözümdeki arpacigin kırmızılıgini aldı. Herhangi bir sorun yaratır mı bu
problem olmaz.
-
@ysfhd, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
merhaba, ben kibristayim. bir sure daha. burada olacağım. ancak türkiye vatandaşıyım. formda bunu belirtmeme gerek var mi?
cok da gerek yok. adres ve su anki ulke bolumunu Turkiye olarak doldurabilirsiniz...
-
@BaTuhan-Kayahan, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Merhaba,
Benim Adım Furkan Batuhan soy adım kayahan
sorum şu benim 2 ismim oldugu için ben First Name kısmına furkan batuhan'mı yazıcam yoksa sadece furkan mı yazıcam middle kısmınada batuhan'ımı ?
bazıları 2 ismimide firste koymamı söyledi o yüzden kafamda takılı kaldı yardımcı olursanız sevinirimfirst name: Furkan
middle name: Batuhan
last nam: Kayahanolarak doldurun... dediginiz gibi yapsaniz da sorun olmaz.
-
@Dinçer-Küçük, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Atlantis00, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
@Dinçer-Küçük Ya aslında gözümde bir oynama yapılmadı sadece sol gözümün alt kirpiğinde ki arpacıktan dolayı oluşan kırmızılığı çok hafif azalttı. Yani hiç yapılmamış gibi aslında inşallah bir sorun yaratmaz

inşallah sorun yaratmaz başvururken sistem fotoğrafı kabul ediyorsa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama yanılıyorda olabilirim yani çekiliş zamanı sistem kendi içinde de fotoğrafları filtre yapabilir bu olayı bende anlamadım. fotoğrafı çektigin kamerayla kırmızılıgı alabilirsin diyor fakat ayrı bir tool kullanma diyor. diyelimki fotoğrafçı çekti pc'ye aktardı ayrı bir tool ilede yüzdeki kızarıklıgı hafif aldı, formu doldururkende sistem bu fotoğrafı kabul etti. ee işim burada bir çelişki olmuyor mu? yada çekiliş anında mı eleniyor bunu yapanlar? @crazycells üstat bilir bunu onada sormak lazım.
merak etmeyin, bu tur durumlar sorun olmuyor.
Orada "istediginiz gibi fotosop yapabilirsiniz" yazmasini beklemiyorduk zaten
o nedenle o kadar kati olmaya gerek yok. Fotograftan taninabildiginiz surece Ankara'daki ABD konsoloslugu sorun etmiyor bu durumlari... -
@batup, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Arkadaşlar ben ilk günden beri şu greencarda başvurucaktım ama izlediğim videolar da hep fotoğrafın arka planı beyaz olması gerektiği söyleniyor. O kadar önemli mi arka plan beyaz bir yer bulamıyorum evin duvarları bej sıkıntı olur mu ille de beyaz mı olması gerekir. 1 fotoğraf içinde stüdyoya gitmek istemiyorum.
bej de sorun olmaz. Ayrica fotografin aydinlik ayari ile o rengi beyaza da yaklastirabilirsiniz...
-
@sinedd4520, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Arkadaşlar merhaba ben greencarda başvuru yaptim fakat fotoğraf tam istenilen pozda omuzlarım gözüküyor sadece ama gözümde sadece kırmızı nokta var yani flaş patladığı için kırmızı noktalar çıkmış iki gözümde de sizce bu sorun olur mu ?
gozlerinizin goruntusunu ciddi sekilde etkiliyor mu? yoksa ufak noktalardan mi bahsediyorsunuz?
-
@Concorde, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Arkadaşlar ben geçen gün greencard için fotoğraf çektirdim, adam omuzlarla oynadı. Bir taraf alçakta duruyor dedi yükseltti, genişletti. Fotoğrafta oynama olmaması gerekiyor dedim, yüzde oynama olmadıkça sıkıntı olmaz dedi, işkillendim. Sonuçta senede bir defa ve tek başvuru yapabiliyoruz, hata kabul etmez. Bir problem arz eder mı? fotoğrafın ham hali mevcut değil.
Yuzunuzde oynama olmadigi surece sorun olmamasi lazim.
-
lutfen sakin olalim arkadaslar, @Ping-PONG @cool-story-bro
zaten pasaportu henuz ulasmamis arkadaslar gergin...

-
@merian, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
11 ekim günü pasaport başvurumu yaptım 10 iş günü geçmesine rağmen hala tık yok. Twitterdan nvi destek hesabına tweet atıyorum onlardan da ses yok. Gerçekten madur olmak üzereyim ne yapsam bilemiyorum
199'u aradiniz mi?
-
@Bekircann45, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Merhabalar günaydın benim 2 sorum olacak
1.sorum ismim Bekir Musap Can başvuruda ismimi küçük yazsam olurmu yani demek istediğim ismimi büyük yazsam İngilizcede büyük i yok ya o yüzden sordum umarım anlayabilmişsinizdir
2-Adresi yazarken Türkçe harflerle yazsam sorun olur mubekir musap canveyaBEKIR MUSAP CANolarak yazabilirsiniz...turkce karakter kullanmadan yazmalisiniz.
-
@sinedd4520, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Arkadaşlar greencard fotoğrafında göz bebeğinde çok hafif kırmızı nokta olması sorun olur mu ?
hafif noktalar problem olmaz, merak etmeyin.
-
@travelleth, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Arkadaşlar hızlı cvp verirseniz sevinirim.. Uzun saçlı kadın veya erkekler saçlar toplu mu olacak yoksa açık mı? Farkeder mi
normalde farketmez ama saclarin yuzun gorunumunu engellememesi lazim, o nedenle toplamak daha iyi olur

-
@lusi, içinde söyledi: DV2023 Sohbet Odası
Merhaba! 9 kasım da tr saati ile başvurular saat kaçta bitiyor acaba ? @crazycells
7 Kasim'da yaz saati uygulamasi ABD'de bitiyor. Fakat Turkiye yil boyunca yaz saatinde kaldigi icin 7 saatlik fark 8'e cikiyor... o nedenle 20:00 olmasi lazim ama son gunun son saatlerine kesinlikle birakmayin...
( @neo )
Benzer Başlıklar
140
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k