Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

• ⭐⭐⭐⭐

@muratcan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar birkaç son zamanlarda aklıma takılan birkaç sorum vardı cevaplayabilirseniz sevinirim;
    1-Üniversitemi dondurdum ve işimden istifa ettim bu durumlar ds-260 formunu açtırmamı gerektirir mi?
    2-CN numaram 22xxx lerde oldugundan ,eğerki sıram gelmez diye yeşil karta tekrar başvurmak istiyorum bu mümkün mü şuanki başvuruma bir zararı olur mu?
    3-Galiba bazı arkadaşlar sıra numaraları gelmeden evraklarını göndermiş sanırım,bunun bir zararı sizce numaramı göndermeli miyim? bunu yaparak sonuç alan arkadaşlar oldu mu? aksi fikirlerde duyuyorum ama hiç bir şekilde başvurumu riske atmak istemem
    teşekkürler..

1. Gerekmez.
    2. Başvurabilirsiniz. Şimdiki sürecinize hiç bir etkisi yok. ne olumlu ne olumsuz.
    3. Evraklarınız hazırsa istek gelmeden göndrebilirsiniz. Bu yıl DV çekilişini kazanmış dünya çapında 117 bin küsur insana karşı yarışıyorsunuz. Vize almanızı sağlayacak mülakatı alabilmek için size avantaj sağlayacak bu eylemi yapmakta hiç bir sakınca yok.
      Evrak isteği gelmeden evraklarını gönderip onay alan arkadaşlarımız var. Şimdi geriye yaslanmış numaralarının current olmasını ve sonrasında mülakat mailinin gelmesini bekliyorlar.

• @smartcells bu şekilde Evrak talebi gelmeden Evrak gönderip onay alan bir kişinin profilini izin isteyip paylaşabilirsiniz sakıncası yok ise bir iki soru veya görüş almak için kendisinin de iznini alarak bunu yapabilirmisiniz rica etsem

• ⭐⭐⭐⭐

@Barsamagic, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@smartcells bu şekilde Evrak talebi gelmeden Evrak gönderip onay alan bir kişinin profilini izin isteyip paylaşabilirsiniz sakıncası yok ise bir iki soru veya görüş almak için kendisinin de iznini alarak bunu yapabilirmisiniz rica etsem

Bu konu başlığının ilk mesajında DV2022 kazananlarının süreçlerini gösteren (DS260 gönderme, evrak talep, onay ve mülakat tarihleri gibi) excel dosyasının linki var. Oradan bakıp bulabilirsiniz kim nasıl ilerlemiş.

Ayrıca en son satıra kendinizle ilgili bilgileri ekleyebilirsiniz.
    Lütfen başka yerlere yazmayın, tablodaki ayar ve bilgileri değiştirmeyin. Biz ait olduğu satıra taşırız siz kendinizi ekledikten sonra.

• @smartcells ok teşekkürler

• @smartcells teşekkürler,mülakat yerimi kanadaya taşımayı düşünüyorum uzun zamandır eğer evraklarımı gönderirsem ve onay alırsa sonradan mülakat yerimi değiştirebilir miyim?
    2-mülakt yerimi şimdiye kadar değiştirmemiş olmamın nedeni mülakat tarihine vizemin yetişip yetişmeyeceğini kestirememem oldu o yüzden eğer mülakatımı değiştirsem ve vizem yetişmesse mülakatımı tekrar türkiyeye aldırma gibi bir durum söz konusu olabilir mi acaba?

• ⭐⭐⭐⭐

@muratcan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@smartcells teşekkürler,mülakat yerimi kanadaya taşımayı düşünüyorum uzun zamandır eğer evraklarımı gönderirsem ve onay alırsa sonradan mülakat yerimi değiştirebilir miyim?
    2-mülakt yerimi şimdiye kadar değiştirmemiş olmamın nedeni mülakat tarihine vizemin yetişip yetişmeyeceğini kestirememem oldu o yüzden eğer mülakatımı değiştirsem ve vizem yetişmesse mülakatımı tekrar türkiyeye aldırma gibi bir durum söz konusu olabilir mi acaba?

Mülakat için ilgili konsolosluğa transfer edilene kadar dosyanız KCC'dedir ve mülakat yeri değiştirmek için muhatabınız KCC'dir.

Mülakat yeri belirlendikten sonra KCC'nin işi biter ve top artık konsolosluklardadır. Bu aşamadan sonra mülakat yeri değiştirmek için 2 konsoloslukla yazışmanız gerekiyor. Değiştirmek istediğiniz yer kabul ederse ancak öyle değiştirebilirsiniz.

• Sn @crazycells Bu yıl ds 260 gönderim sırasına göre dosya işleme ve evrak talebi yapılıyor. Daha önceki yıllarda nasıl bir uygulama yapıldığını da bilmiyorum. Dolayısıyla cn düşük olduğu için nasılsa ona göre işlem yapılacak diye hatasız yapmak için tekrar açtırmamak için ds260 formunu 08.08 21 de gönderdim. EU dv talihlilerinin sayısını da dikkate alarak benim dosyamın evrak işlemesi çok gerilerde kalır mı.Mesela Şubat Mart ayına kalır mı? Biraz tedirgin oldum..Düşük CN olmasına rağmen .

• Merhabalar

Şu 11 günde toplam kaç kişi mülakat aldı ?
    Mülakat deneyimleri başlığında 2 kişi yazıyor. Başka alan olmadı mı ?
    @smartcells

• ⭐⭐⭐⭐

@Matkap, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar

Şu 11 günde toplam kaç kişi mülakat aldı ?
    Mülakat deneyimleri başlığında 2 kişi yazıyor. Başka alan olmadı mı ?
    @smartcells

Başka yok.

• @Matkap çok ağır çok yavaş gider zaten

• @Ali-Yüksel şu an böyle giderse sizden istemeleri daha da geç olabilir. Daha Haziran' a gelmediler çünkü ama ben gene de bir ara hızlanırlar diye düşünüyorum.

Bu arada ben de artık evraklarımı gönderdim Kasım' da current olacağımız için hadi hayırlısı...

• @ayla-can peki en son bültende 5300 de kalmıştı sayı sanırım bu yeni bülten Avrupa sayısı kaça kadar gelir acaba tahmini olarak eski yıllara bakarak bu süreçte kaçta bırakırlar aşağı yukarı???

• @Barsamagic ben 8000 civarı bekliyorum

• evrak talebi gelip evraklarımı gönderdikten sonra dosyaları adlandırırken sonlarında iki tane pdf yazısı olduğunu farkettim otomatik evraklarınız gönderilmiştir mailinide aldım dokuz eylülde gönderdim evrağı ds formunuda 19 mayısda submit etmiştim şu aşamada sizce ne yapmam lazım

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@sudegül-bayram ilk yapmanız gereken sürecinizi imzanıza taşımak.
    onun dışında bahsettiğiniz konu için bi' şey yapmanıza gerek yok, bir sorun teşkil etmiyor.
    sadece evraklarınızın onaylanmasını beklemelisiniz.

• Merhaba, evrak talebi gelmedi ancak evrakları [email protected] adresine gönderdim. Gelen automatic reply şu şekilde:

The Kentucky Consular Center (KCC) has received your email and is in receipt of any attached documents. This email address, [email protected], is only used for valid applicants to provide the Kentucky Consular Center (KCC) with documents required to continue processing Diversity Visa (DV) applications. [email protected] does not respond to inquiries. If you have any DV-related questions, please email [email protected] with your case number, complete name, and date of birth, as entered on your original entry.

Documents that are not relevant to a current DV program year may not be processed or acknowledged.

Burada bir sorun var mıdır? Evrakların alındığına dair gelen klasik mail gibi durmuyor. Yardımcı olabilir misiniz? CEAC baktığımda DS260 için completed diyor sorun görünmüyor. @gucarslan @crazycells

• Merhaba,

Excell de varım fakat Telegrama katılamadım. Yardımcı olurmusunuz?

• @clutchshot, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba, evrak talebi gelmedi ancak evrakları [email protected] adresine gönderdim. Gelen automatic reply şu şekilde:

The Kentucky Consular Center (KCC) has received your email and is in receipt of any attached documents. This email address, [email protected], is only used for valid applicants to provide the Kentucky Consular Center (KCC) with documents required to continue processing Diversity Visa (DV) applications. [email protected] does not respond to inquiries. If you have any DV-related questions, please email [email protected] with your case number, complete name, and date of birth, as entered on your original entry.

Documents that are not relevant to a current DV program year may not be processed or acknowledged.

Burada bir sorun var mıdır? Evrakların alındığına dair gelen klasik mail gibi durmuyor. Yardımcı olabilir misiniz? CEAC baktığımda DS260 için completed diyor sorun görünmüyor. @gucarslan @crazycells

Evraklarınızın alındığına dair standart Auto-Reply mesajı almışsınız. Bir sorun yok.

• @smartcells Only used for valid applicants yazısına takıldım aslında, acaba basvuruda bir problem var mı diye düşündürmedi değil. Tesekkür ederim yanıtınız için.

• ⭐⭐⭐⭐

@clutchshot, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

@smartcells Only used for valid applicants yazısına takıldım aslında, acaba basvuruda bir problem var mı diye düşündürmedi değil. Tesekkür ederim yanıtınız için.

Onun anlamı sadece DV vizesini kazanmış kişilerin evraklarını göndermesi için bir e-mail adresidir diyor. Yani diğer tip göçmen vize başvuruları için kullanmayın manasında.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k