Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Pasaport yenilemesini açıklayan örnek bir metin paylaşıldı mı acaba? İfade biçimi nasıl olmalı, resmi bir dil gerekli mi merak ediyorum


  • @UzakyolSurucu Evrak isteği almadan evrak yollamanız sıkıntı olabilir. Siz yine herkes gibi talimatlara uyup evrak isteği geldiğinde evraklarınızı yollayın. Greencard süreci böyle ilerliyor.

    Hayırlı olsun şimdiden 🙂


  • @UzakyolSurucu bende burada forumda KCC Evrak talebi yapmadan evraklarını gönder diyen arkadaşları okudum onlarda yardımcı olmak için süreç açısından yol göstermek istiyorlar ama bu hassas bir konu istem dışı Evrak gönderip diskalifiye olmak da var belli mi olur adam çıkar ben istemeden neden gönderiyorsun der o yüzden bende bekliyorum artık şans nasıl çekilişte ismimizin çıkması şans ise burada da bekleyeceğim KCC den Evrak talebi gelene kadar gönderen arkadaşlarda umarım istedikleri gibi düşündükleri gibi gelişme yaşarlar umarım herkes amerikan rüyasını gerçekleştirir kimse Red yemeden kazasız belasız tamamlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emre34, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba , bedelli askerlik yaptım ve askere hiç gitmedim askerde görev yaptınız mı sorusuna hayırı işaretledim. Evrak talebinde askerlik belgesini göndermelimiyim ve göndermem gerekliyse bu durum bir uyumsuzluk olarak algılanır mı sizce tekrar formu açtırmalımıyım?

    gondermenize gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mac, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar, iyi forumlar. KCC'den evrak isteği imzamda taşıdığım tarihlerde gelmişti, evraklarımı bugün, yarın göndereceğim. Forumdaki ilgili konuları okurken, istenilen evraklarla ilgili aklıma takılan birkaç şey oldu. Evlilik Sertifikasi, Boşanma Belgesi, Askerlik Kaydı gibi bazı belgeleri maillememiz istenmiş. Özellikle saydıklarımı; evlenmediğim, boşanmadığım ve henüz askere gitmeyip birkaç yıl daha tecilli olduğum için da e-devletten alıp göndermelimiyim? Aynı şekilde mahkeme kayıtları da, zira mahkeme tarafından herhangi bir suçtan suçlu bulunmadım ya da şu ana dek bir davaya dahil olmadım.

    Hayir, bu belgeleri sadece yaptiysaniz gonderin. Yani sadece evlendiyseniz evlilige dair belge gonderin, sadece bosandiysaniz bosandiginiza dair belge gonderin. Askerlik kaydi ise TC vatandaslari icin gerekmiyor, gonderip gondermemek size kalmis, iki durumda da bir problem olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mac, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Tekrardan selamlar. Biraz baş ağrıtacak sorular ile buradayım ama, bu ince detaylara takılmadan edemiyorum ve eminim benim gibi bu detaylara takılıp cevap arayanlar da verilecek cevaplardan faydalanıp memnun olacaklardır.

    1. E-devlet'den aldığımız Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği'nde kuruma ibraz seçmekle kişiye seçmek arasında bir fark var mı, çünkü kuruma ibraz diyerek "KCC" için alındığını beyan ettim ve ayrıca e-devlet'den verilen belgelerin geçerliliği 1 ay içinde sona eriyor, bu bir sorun teşkil eder mi?

    sorun olmaz.

    1. Aynı belge geçerlilik süresi durumu, Askerlik Durum Belgesi'nde de var, bu yine bir sorun teşkil eder mi?

    sorun olmaz.

    1. Arşiv Kayıtlı Adli Sicil kaydı alırken yine kurum seçmemiz gerekiyor, kurum beyan ederken sadece "KCC" yazmak yeterli mi, yoksa başka bir şey yazmalı mı?

    sorun olmaz. zaten bu bilgiyi TC hukumeti istiyor ABD ile alakali degil.

    1. Belgeleri hazırlarken Adli Sicil kaydı İngilizce, kalan belgeler ise Türkçe olarak hazırlandı. Belgelerin bir kısmının İngilizce bir kısmının Türkçe olması sorun olur mu?

    sorun olmaz.

    1. Benim Lottery'e başvurduğum Passport'um şu an sahip olduğum Passport'dan farklı. Bir önceki mesajımda -ayrıca aşağıda alıntıladığım mesaja verilmiş olan cevap, cevap vereken arkadaş şu şekilde belirtimş: "**Ds260 'ı farklı bir pasaport ile doldurduysanız bu pasaportun da aynı şekilde taranmış hali ve bu pasaportu ds260 da kullanmanızın nedenini belirten kısa bir açıklama (ayrı dosyalar halinde)" Bunun tam tersinin yapılması gerekmiyor mu? Mülakat Deneyimleri konusunda belirtildiği şekilde; yani, Lottery'e başvurduğumuz passport'u neden kullanamadığımızın açıklamasını ve o passport'un bilgilerinin olduğu kısmın taranmış halini ya da çekilmiş fotoğrafını eklerde göndermemiz gerekmiyor mu mailde?

    neden iki pasaport farkli? kisaca aciklayip "Passport_explanation" olarak gonderin.

    Su basligin ilk iletisini okudugunuza emin olun: https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @semra-karababa, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Safra kesesi ameliyatı dökümünü e-devletten çıkardım.. Kabul olur mu yoksa direkt hastaneden mi çıkarmalıyım?
    Ya da çok önemlı bir ameliyat olmadığı ıçın göstermeli miyim?

    Gecmis olsun. Ungan'lar bu sekilde de kabul edeceklerdir. Zaten bulasici bir hastalik olmadigindan cok ustunde durmayacaklardir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @selinsenturk, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba
    KCC ye gonderilecek Arsivli adli sicil, mahkeme kayitlari ve bosanma kayitlarinin ingilizceye cevirisi gerekiyor dogru mudur?
    diger evraklar Turkce olabiliyor anladigim.

    Mahkeme kayitlari ingilizce olmali.

    Adli sicil kaydi Turkce de olabilir, Ingilizce de...

    Bosanma kaydinin gerekip gerekmedigine konsolos karar verecek, eger mahkemeden almanizi isterlerse ingilizceye cevirtirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mechta22, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba sayın @crazycells evrak gonderirken mulakata girdigin ülkenin konuştuğu dilinde olmayan evraklari İngilizceye cevirmemize gerek varmi ? Yoksa sadece mulakata cevirisi ile beraber goturmemiz gerekirmi?
    Teşekkürler

    Evet, gerek var. KCC'ye de ingilizcelerini gondermeniz lazim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @erhan314, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Pasaport yenilemesini açıklayan örnek bir metin paylaşıldı mı acaba? İfade biçimi nasıl olmalı, resmi bir dil gerekli mi merak ediyorum

    Hayir, resmiyete gerek yok 🙂 tek bir aciklama cumlesi yazmaniz yeterlidir.


  • Merhabalar , Ben dv 22 talihlisiyim. Ne olur ne olmaz diye dv 23 e de başvurmak istiyorum.

    Herhangi bir sıkıntı olur mu ?

    Teşekkürler şimdiden.


  • @Barsamagic açıkçası ben diskalifiye edileceğini sanmam gönderen arkadaşların
    Sadece iş yükü artar ve karışıklık olur diye endişeleniyordum ama artık bana göre KCC iyi niyetli değil ya da DOS her kim bunlara emir veriyorsa...
    Çünkü her yıl bizim eğitim sistemini değiştirmemiz gibi bunlar da bir şey değiştiriyor ve bu değişiklikler insanların yararına olmuyor.
    O yüzden ben de yarın evraklarımı göndereceğim ama bunun bana avantaj sağlayacağını düşünmüyorum gene ds260 gönderim tarihine göre işlem yapacaklarını düşünüyorum. Belki bana sıra geldiğinde(hesaplamalarıma göre ocak sonu gibi ) onay açısından işime yarar yani daha çabuk onay verebilirler ( o da belki).

    Açıkçası anlam veremiyorum... Onay sırasına göre mülakat veriyorlarsa case no nun ne önemi kaldı ki? Anlayan beri gelsin...


  • @Matkap sıkıntı olmaz diye biliyorum.
    Ben de başvuracağım.

  • ⭐⭐⭐

    @Matkap Başvurabilirsiniz.


  • @ggulduk geçen dönemi kapattılar ama.
    Hem evrak herkesten isteseler bile onay gelmeden dönem kapanabilir.

  • ⭐⭐⭐

    @ayla-can, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Açıkçası anlam veremiyorum... Onay sırasına göre mülakat veriyorlarsa case no nun ne önemi kaldı ki? Anlayan beri gelsin...

    Onay sırasına göre mulakat vermeyecekler, mülakatları yine dosya numarasına göre verecekler. Tabi ki yüksek numaralı ve onaylı kişilerin kendi numaralarının current olmasını beklemeleri lazım ki, kendinden daha dusuk ve onaysız talihlilerin önüne geçebilsin. KCC’nin izlediği mevcut yol da bunun gerçekleşmesine zemin hazırlıyor.


  • @crazycells çok teşekkür ederim.


  • @Sono eğer dediğiniz gibiyse sorun yok o zaman


  • @ayla-can peki KCC hiç Evrak istemeden ds 260 bilgilerinin doğruluğunu teyit ederse direk mülakat randevusu na geçerse böyle bişey oluyor mu???
    Yani ds 260 formlarındaki bilgileri araştırması sonucunda doğrular ise Evrak direk konsolos zaten kontrol ediyor böyle bir işlem hiç olmuşumdur daha önce??? Bilen birisi varımdır çünki ds 260 onay belgesinde eğer KCC gerek duyarsa diye cümle geçiyor belge ister diye...


  • @Barsamagic, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @ayla-can peki KCC hiç Evrak istemeden ds 260 bilgilerinin doğruluğunu teyit ederse direk mülakat randevusu na geçerse böyle bişey oluyor mu???
    Yani ds 260 formlarındaki bilgileri araştırması sonucunda doğrular ise Evrak direk konsolos zaten kontrol ediyor böyle bir işlem hiç olmuşumdur daha önce??? Bilen birisi varımdır çünki ds 260 onay belgesinde eğer KCC gerek duyarsa diye cümle geçiyor belge ister diye...

    GC başvurusunda ve DS-260 formlarında yalnızca "sizin doğru olduğunu iddia ettiğiniz" bilgiler yazıyor. Yollanan resmi doküman görüntüleri ise verdiğiniz bilgilerin önemli bir kısmını teyit etme imkanı sağlıyor. Yani kontrolü o doküman görüntülerindeki bilgilerle yapıyorlar zaten. Başka türlü vatandaşı olduğunuz devletin kayıtlarındaki bilgilerinizi resmi yollarla araştırma ve teyit etme imkanları yok.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum