Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• @horoz merhaba dönüş bileti ve işyerinden geri döneceğinize ait yazı istiyorlarmış size tam olarak neler sordular ? Girerken 4 ay kalacağınizi söylediniz mi ?

• @bologna turist vizeniz varsa, ve bu vize daha önceden usulune uygun kullanılmış, giriş çıkış yapılmışsa, süreç devam ederken de giriş - çıkış yapabilirsiniz şüpheli bir durumunuz olmadığı sürece. ben defalarca gittim geldim süreç devam ederken, ve böyle arkadaşlar da var. Süreç başladıktan sonra turist vizesi almak dert, veya hiç işlem görmemiş turist vizesiyle süreç başladıktan sonra girmek dert.

• F2A süreci ortalama ne kadar sürüyor?

• ⭐⭐⭐

@Mayki Ortalama 2 sene.

• 21 ekim konsolosluk gorusmemiz var 18 ekim hastane randevusu ama esimin asisi yok bugun ilk dozu oldu 1. Doz 28 ekim diyor simdi biz hastaneye gitmeden gorusmeye girip tarih mi beklememiz gerek ne yapmamizi onerirsiniz.

• @hulyaek bizim dosya 20 aydır hala onaylanmadı California center da neler oluyor tabi bilmiyoruz eşim çok sık geldi ama ben de gitmek istiyorum.10 yıllık vizem var eski pasaportta ve evlillik öncesi girip çıktım eski vizelerin oturumlarım var sicil temiz ama eşim riske atamayiz olmaz diyor korkuruyor beni süreç çok uzun ama

• @bologna benim dosya da 14 aydır onay bekliyor California da. Eğer vizeniz varsa sorun olmaması lazım. Bu şekilde girip çıkan vardı forumda.

• @israfil bu caliFornia bizi daha ne kadar bekletecek :(

• Merhaba tekrardan, ne yazık ki bugün çok üzücü bir haber aldık ve forumdaki birçok arkadaşımızın başına geldiği gibi bizimde dosyamız california da çıktı. Oysaki gelen receipt mail inde dosyanın “nebraska center”da işleneceği yazıyordu mailler ss ler elimizde ancak hiç bir güncelleme maili gelmeden dosyanın california centera aktarıldığını öğrendik. California center da centerlar arasında en kötüsü. Bununla alakalı yapılabilcek bir şey yok mu? @crazycells
    Bu durumla alakalı sürece avukat ile devam etmeyi düşünüyoruz sizce bir faydası olur mu?
    California centerdaki processing times a göre F2A vizesine kavuşmam bence 3 seneyi geçecektir bu da eşim Amerikada ben Türkiyedeyken dayanılacak bir durum değil başka bir çözüm yok mu biz mağdurlar için resmen insan haklarına aykırı bir durum bu.

• Dosyanın californiya'da ya da başka bir eyalette olması neye bağlı ? Rastgele mi veriliyor ?

• @Orhan-Cabarov keşke bilsem.. Nebraska da diye seviniyorduk nebraska bizim günü geçince mail attık ve dosyanın california da olduğunu öğrendik.

• @itsmebb Anladığım kadarıyla en kötüsü Californiya oluyormuş. :D

• @Orhan-Cabarov evet şuan için öyle ne yazık ki..

• @Orhan-Cabarov neye bağlı bilmiyorum fakat şans diyelim ama asla seçim değil artık nereye denk gelirse önceden dosya transfer edildiğinde bilgi geliyormuş şimdi oda yok nerde olduğu belli değil bizede ilk california dendi sonra nebraskada guncellemesi aldık fakat sorduğumuzda california çıktı ilginç bir karmasa ne yazıkki

• @itsmebb umutsuz olmayın biz 20 aydır bekliyoruz ilerleyen zamanlarda hızlanacaklardir

• @itsmebb bununla ilgili malesef yapılabilecek bir şey yok kendi çalışma yoğunluklarına göre bu transferleri yapıyorlar. Biz bir avukatla çalışıyoruz iyide bir avukat fakat bize beklemekten başka yapilacak bir şey olmadığını söyledi. Avukatla çalışmanın bence en büyük avantajı eksik ve yanlış evrak yüklemekten kaynaklı gecikmeleri engelliyor. Ancak umutsuz olmayin zamaninda nebraska çok yavaş berbat diyenler oluyordu belli olmuyor bu işler 30 ay gösterirken tablo 11 ayda onay alan duydum. O yüzden umutsuz olmayın ve o tabloya çok takılmayın.

• Eğer kısmet olursa ben de kızla nikah yapıp işlemlere başlayacağım bu sene. Umarım herkesin işi rast gider.
    @ecom Eğer özel değilse, avukata ne kadar para ödediniz bu iş için ? Belki uğraşmamak için ben de avukat tutarım ya da forumdan okuyarak tek başıma yapmaya çalışırım. Artık duruma göre bakacağım.

• @ecom , @bologna arkadaslar teselliniz icin ve yardimlariniz icin tesekkur ederim. Umarim, bir seyler duzelir. Zaman gectikce ister istemez sabrim azaliyor cunku. Guzel haberler beklerken aksine bide isimizin uzadigini ogrenmek cok can sıkıcı..

• @itsmebb maalesef inanın beklemekten başka bir çare yok :( herşey normal olsa bile en az 12-14 ay düşünmelisiniz NOA2 nin alınmasını. Avukat sizin tercihiniz ama bu sürece extra katabileği bir hız maalesef olmayacak, o da beklemeniz gerektiğini söyleyecek sadece. Ama şahsi fikrim CA da verilen zamanlamalar şu sancılı süreci idare etmek için verilen hayli yüksek zamanlar, gerçeği daha düşük olacak ve zaten sizin onayınız gelene kadar hızlanacaktır.

• Teşekkür ederim @hulyaek peki noa2 alındıktan sonraki süreç tahmini ne kadar sürüyor, siz de pandemi mağdurusunuz biliyorum ama… ortalama olarak süreci merak ediyorum. Keşke 24 ayda Gc alıcaksınız deseler sayılı gün geçer ama bu belirsizlik insanı ister istemez yıpratıyor.

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    908 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • Green card onay numara hatası

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card greencard form yesilkart forum
    3
    -2 Oy
    3 İleti
    8k Bakış
    sonarS
    @BEDİRHAN-FERMANOGLU Muhtemelen geçmiş yılın sonuçlarını kontrol ediyorsunuz. Bu sene başvurduysanız 2022 Mayıs ayını beklemek zorundasınız çekiliş o zaman açıklanacak.
  • -3 Oy
    2 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @xbeki maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz :) zaten bu dediginiz konular ayri ayri ilgili basliklarda ayrintili konusuluyor, o nedenle yeni bir baslikta bilgi almak yerine ayri ayri basliklardan bilgi edinmelisiniz. Eger nereden baslayacaginizi bilemiyorsaniz "Bekleme Odalari"nda sorunuzu sorabilirsiniz, o basliklari sohbet basliklari olarak degerlendirdigimiz icin oradan teker teker yonlendirme yapabiliriz. su basliklari da incelemeyi unutmayin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar https://yesilkartforum.com/forum/topic/1546/green-card-bankada-para-mevzusu https://yesilkartforum.com/forum/topic/309/amerika-da-yasanacak-eyaletin-secimi
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

48

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k