Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Onur37 @GKC "Dava sonuçlanmadan önce" diye, bu davanın sonuçlarından yararlanacak şekilde seçme ve transfer etme penceresinin çoktan kapandığını belirtmek için özellikle vurguladım. Hakim bir de 966 vize rezerve etmiş. O konsolosluklarda kimlerin mağdur edildiği, o vizeleri kimlerin alacağına kadar her şeyin belli olduğu sonucunu çıkarıyorum.

    Kağıt üzerinde, ilgili ülkenin vatandaşı ya da ilgili ülkede ikamet sahibi değilseniz, o ülkenin konsolosluğuna transfer talebiniz kesinlikle işleme konmuyor. Gerçek hayatta, ilgili ülkenin vatandaşı ya da ilgili ülkede ikamet sahibi olmadığı halde, cebinde yalnızca o ülkeden aldığı turist vizesiyle transfer talebi kabul edilenler olmadı mı? Oldu (Türkiye'de yatırımcı vizesine başvurunca, pazarlığın 1 milyon Dolar'dan açılıp; ABD'de başvurunca, işin 50.000 Dolar'a tatlıya bağlanması gibi). Avukat ricası / minneti / baskısıyla transfer talebi kabul edilip, o ülkeye girecek vizeyi alamadığı için zar zor aldığı mülakata gidemeyen bile oldu. Ama bunların hepsi, bahsi geçen ve davaya konu olan ülkeler dışında (belki Polonya hariç), hele ki bir hakimin konuyla ilgili verdiği zaten tartışmalı olan ve muhtemelen temyize gidecek karardan önce oldu. Bütün gözler oraya çevirildikten sonra, böyle bir şey olabileceğini hiç zannetmiyorum. Zaten bugüne kadar olan da, Orta Amerika, AB üyesi olmayan Doğu Avrupa ve Güneydoğu Asya gibi nispeten "rahat" yerlerde oldu.

    Ben şahsen, her şey bu kadar belirsiz ve her gün, hatta her saat değişiyorken, bu kararları alan filler bile kendi aralarında tepişiyorken, bugüne kadar konu hakkında herhangi bir karar vermeye cesaret edebilen 5 farklı hakim, 4 farklı gerekçeden, 3 farklı karar açıklamışken, sistemde bulunan (DS-260'tır, pasaporttur, soyadıdır, medeni haldir, hane halkı nüfusudur, mülakat yeridir) hiçbir şeyimi değiştirmezdim yerinizde olsam (Kağıt üzerinde yapılması gereken zorunlu değişiklikten değil, o değişikliğin yapılmasını zorunlu kılacak yaşam kararlarından bahsediyorum). Sular bir durulsun. Bence ne yapılacaksa, ondan sonra...

    Son olarak, şu ana kadar verilmiş bulunan karar ve ara kararlardan gördüğümüz kadarıyla, "mülakatlar uzatılmıyor". 30 Eylül'e kadar vizesini alamamış / alamayacak olanlar için vize rezerve ediliyor. Rezerve edilen / edilecek vizelerin ne zaman, nasıl dağıtılacağı henüz belli değil. Daha 2020 Gomez davasını kazananların bile vizelerini ne zaman, nasıl alacakları belli değil. Mehta'nın Gomez kararını "pek yakında" (artık her an) vermesi bekleniyor. 2021 davalarını kazananların vizelerini ne zaman, nasıl alacaklarıyla ilgili kararın verilmesi için de bir takvim belirlendi. Bu kararın Şubat 2022'den sonra belli olacağı kesin ( @gucarslan https://yesilkartforum.com/forum/topic/4281/dv2021-goodluck-v-biden-davası-mayıs-2021/662?page=34 iletisinde detaylarını paylaştı ). Ama karar açıklanmadığı, açıklanmasına daha en az 5 ay olduğu için, vizelerin ne zaman, nasıl dağıtılacağı belli değil. Şubat 2022 sonuna kadar da belli olmayacak.

    Şu an "uncharted territory"de yol alıyoruz. ABD göçmenlik tarihinin, bizim jenerasyonumuza denk gelen bölümünü yazıyoruz. Sonunda ne olacağıyla ilgili HİÇBİR ŞEY bilmiyoruz. Bildiğimizi düşündüklerinizi, başkalarından duyup öğrendikçe size iletiyoruz ve konu hakkındaki bilgimiz de çoğu zaman size ilettiklerimizle sınırlı oluyor. Sorduğunuz soruların bazılarının cevaplarını avukatlar, hakimler, Department of State bile bilmiyor. Zira, konu hakkındaki içtihat, o konuda yol aldıkça ortaya çıkıyor.

    Kalan süreçte sabırlı olalım. Çok olduk, sabır taşı olduk, çatladık; biliyorum. Ama yüzdük, yüzdük; kuyruğuna geldik. Az daha sabredelim. Umudumuzu koruyalım. Ama Titanik yolcularının da, o zaman, bizim şu anda yazmakta olduğumuz tarihin, kendi jenerasyonlarına denk gelen başka bir cildini yazmakta olduklarını aklımızdan çıkarmayalım. Bir ayağımız mutlaka yerde olsun. Öyle hayallerimizin rüzgarına kapılıp, uçup gitmeyelim...


  • @kingocali İlginiz için teşekkür ederim. Benimde kararım bu yönde sabit Yunanistanda oturum iznim var ama hiç bi şekilde riske atıp mülakat yerim olan Ankara'yı değiştirmeyi düşünmüyorum böyle bi belirsizlik içinde kaş yapayım derken göz çıkartmaktan korkuyorum açıkcası..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @şeyma bunu bilmemiz mümkün değil.
    ayrıca DV talihlisiyseniz sürecinizi imzanız taşıyın.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

    @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

    DV2021'in "Rezerv Kararı" Son Duruşması

    🔊

    bugün DV2021 süreci için oldukça önemli bir gün.

    J Mehta, 23 eylül'de davacılar ve hükümet avukatları tarafından sunulan ortak durum raporu üzerinden "rezerv" kararının belirleneceği görüşmesini yapacak.

    ilgili duruşma bölge mahkemesinin youtube kanalından canlı yayınlanacak.

    tek temennimiz, maksimum sayıda rezerv sayısı ile ayrılırız bu görüşmeden.
    hepimize hayırlı olması dileğiyle.

    ortalama 30dk süren hearing'in sonuna geldik..

    güzel geçtiğini düşündüğüm hearing sonunda J Mehta, hükümetten rezerv sayısı için önerisini yarın saat 17:00'a kadar mahkemeye vermesini istedi.

    IMG_20210927_185855_831.jpg

    bu teklif sonunda Mehta, ilgili kararını Çarşamba ya da Perşembe günü açıklamış olacak.

    bekleyip göreceğiz..

    önceki iletileri alıntılayarak yazıyorum ki sürecin nasıl geliştiğini bir nebze olsun tarihsel şemada alıntılayabileyim.

    bir önceki iletide Mehta'nın hükümet avukatlarından kaç adet rezerv vize verilmesi gerektiğini içeren tekliflerini mankemeye sunmasını talep ettiğini bildirmiştim.

    o gün geldi ve hükümet bu tekliflerini mahkemeye sunmak yerine 79 sayfalık, konudan tamamen bambaşka şeyler içeren, tekliften tamamen uzak, saçmalıklarla dolu bir dosya sundu. saçmalıklarla dolu diyorum çünkü; Mehta hükümetten bana rezerv verilmesini düşündüğünüz teklifi verin dedi ama hükümet bunun tam tersine DV programını anlatan 79 sayfalık bir dosya verdi.

    şahsen bu bizler için güzel oldu. umuyorum ki Mehta bu gerçekten gereksiz hareket için hükümet tarafına sinirlenir. bakıldığında tutulacak tarafı yok bu hareketin. düşünsenize Mehta sizden bana bir sayı verin diyor, siz bunun yerine 2 yıldır size binlerce sayfa ile anlatılan DV programını adama tekrar sunuyorsunuz. hatta ve hatta bunu yaparken de yalan yanlış bilgilerle yapıyorsunuz. gerçekten inanılmaz, gerçekten!

    bakalım Mehta bunun cezasını nasıl kesecek..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    gelelim bir başka gelişmeye..

    dün Mehta hükümetten bugün saat 5pm'e kadar sunulması için aşağıdaki bilgileri talep etti.

    IMG_20210929_100829_569.jpg

    Update in #GoodluckvBiden. Judge Mehta has issued an order requesting the this information from government by Wednesday at 5 pm EST.

    It is good he is requesting information, especially
    (1), because it means he is trying to determine how many visas to reserve. For
    (2) inquiry, he may be trying to figure out DQ status but since he asked it this way gov might weasel and say Zero.
    (3) inquiry, he could be trying to find out how many DVs are at the last stage: post-interview AP awaiting visa issuance.

    We hope that is it and he understands that all visa applicants are technically refused following interview until they are issued visas.

    Please don’t message or email to speculate further. We will know answers to most questions within a couple days now. 🙏

    sanırım Mehta, rezerv için ince bir matematik hesabı üzerinde çalışıyor.
    bakalım hükümet bu talebe kaç sayfalık ve hangi saçmalıkları içeren rapor sunacak.


  • @kingocali Tesekkürler detaylı açıklamalarınız için süreçle ilgili. Gerçekten bu forumdaki çoğu kişi dışarıdaki insanlardan daha bilgili. Sorularımızı yanıtsız bırakmadığınız için çok teşekkür ederim kendi adıma.


  • @gucarslan insanların aklıyla oynayıp duruyorlar. Yargıcın bu tavırlarını karşılıksız bırakmayacağını düşünüyorum.


  • Merhaba bugün açıklanacak bir Meng kararı vardı. Bilgisi olan var mı konuyla ilgili?


  • @GKC evet bilgisi olan birileri yazarsa seviniriz.Meng Immigration kararı ile ilgili.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    KARAR AÇIKLANDI!

    merakla beklediğimiz rezerv kararı nihayet aciklandi.
    bu karara göre J Mehta;

    • 6914 vize GoodluckvBiden
    • 481 vize GohvBlinken davacilarina

    vize dağıttılmasina karar verdi.
    GoH davacılarınin 2022 mali yil sonuna kadar vize almalarina emrederken, GoodluckvBiden davacıları içinse net bir tarih vermedi.

    açıkça söylemek gerekirse bu oldukça ama oldukça kötü bir rezerv kararı. yine de bütün davacılar için hayırlı olması dileğiyle..


  • @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Goodluck V Biden Davası (Mayıs 2021)

    KARAR AÇIKLANDI!

    merakla beklediğimiz rezerv kararı nihayet aciklandi.
    bu karara göre J Mehta;

    • 6914 vize GoodluckvBiden
    • 481 vize GohvBlinken davacilarina

    vize dağıttılmasina karar verdi.
    GoH davacılarınin 2022 mali yil sonuna kadar vize almalarina emrederken, GoodluckvBiden davacıları içinse net bir tarih vermedi.

    açıkça söylemek gerekirse bu oldukça ama oldukça kötü bir rezerv kararı. yine de bütün davacılar için hayırlı olması dileğiyle..

    Hem davacı olan, hem de numarası yeterince küçük olan arkadaşlara hayırlı olsun.

    Bildiğim kadarıyla, Goh avukatları temyize gitmeyecekler (Son yayında, "Bizim işimiz 30 Eylül'de bitiyor" dediler). Biz artık DV-2023'e bakacağız. Ama Nicolette Glazer, kendi davalarını temyiz edecek. Darısı, yüzlerce Dolar'larını alan avukatları, vize alamayan müvekkilleri için temyize gidecek kadar haysiyet ve sorumluluk sahibi olan arkadaşların başına...


  • Çok, çok kötü bir sayı. Bazı arkadaşlarımız yine de gidebilecekler sadece bu tarafı sevindirici. Kötü çalışan sistemlerini 1 yıldan uzun bir zaman diliminde, büyük bir umutla düzeltmelerini bekledik. Olmadı.

    Yargıcın nasıl bir matematik hesabı yaptığını da merak ediyorum açıkçası. Hiç adil görünmüyor çünkü.

    Hepimize geçmiş olsun. Yola devam etme vakti...


  • @GKC Meng hala beklemede. Grace Meng'in twitterından takip edebilirsiniz.


  • @ceronimo Teşekkürler cevabınız için


  • @gucarslan herkes için hayırlı olsun. Ben DV2023 için yerimi alayım yavaştan.


  • günaydın. Alınan kararın hayal kırıklığı içerisindeyiz... hangi case numaralarını kapsayacak bu karar bir tahmin yürütebiliyor muyuz acaba? bunu yazacak güç ve umut bile bulamıyorum gerçi artık kendimde...


  • maalesef her şey bitti... önümüze bakacağız artık.


  • Hayırlısı olsun. Çok az vize rezerv etmiş mehta. 20k civarı rezerv verir diye düşünüyorum. İnşallah hak eden kişilere verilir.


  • Rezerv edilen vize sayısı gerçekten çok düşük 6914 rezerv vize kimlere , hani numaralara verileceğini nasıl öğreneceğiz ? Kabaca Şu numaralara kadar ulaşır deme imkanımız var mı.?


  • Geçmiş olsun, hayırlı olsun denecek bir rezerv sayısı değil ama gidebilecek arkadaşlara da hayırlı olsun. Bu kadar insan plan program yaptı. 1,5 yıllık stresli bu sürecin sonu keşke daha güzel olsaydı.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum