Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaşlar vizem onaylandı, öncelikle @gucarslan ,@muhtaradana ve değerli gurup yöneticirine,mertçe bilgilerini paylaşan gurup üyelerine desteklerinden ve çabalarından dolayı teşekür ederim.
    Sağlık muayenesi ve mülakat deneyiyim şöyledir.
    Sağlık Muayenesi
    Mulakat tarini belirten emaili aldıktan sonra hemen Doha Kliniki arayıp randevu aldım.
    2 fotograf, Katar otorum kimliği,pasaport,randevu mail çıktısı ve ds 260 onay sayfasımı verdikten sonra
    Tansiyon ,boy ve kilo ölçümü alındı.
    Kan ve idrar tahlilleri yapıldıktan sonra göğüs filmleri çekildi.
    Doktor ile sorlu cevapli konuşma:
    Daha önce ameliyat oldunuz mu? Kullandığınız bir ilaç var mı? Sigara içiyor musunuz?
    Sonrasında 3 aşı yapıldı
    500 Dolar kadar ödeme yaptım ve bir hafta sonra sonuçları aldım.
    Konsolosluk görüşmesi
    Mülakat tarihi 07.08.2021
    İstedikleri belgeler:
    Ilk bana verilen numara yandıktan sonra memur hanıma asagıdaki belgeleri sırasıyla verdim
    Pasaport,Katar oturum kimliği,iki adet fotograf,Lise diploması(Türkiye),Lisans ve Yüksek lisans diplomaları (Yurtdışı)adli sicil kayıtları,banka hesap dökümü belgelerini verdim
    İkinci kez numaram yandıgında Parmak izi alınıp 330 dolar ödeme yaptım ve bana SUPPLEMENTAL QUESTIONS FOR VISA APPLICANTS formunu doldurmamı istediler.Bu forumda özetle gittiğiniz ülkeler, kaldığınız adresler ,kullandığınız telefon ve sosyal medya hesaplarınız ve aile üyelerinin doğum tarihleri var.
    Şimdi başladım kardeşlerimin doğum tarihlerini yazmaya fakat 7 kardeş olduğumuz için doğum tarihlerini tam hatırlayamadım. Bende oradaki memur hanıma biz yedi kardeşiz ve gerçekten doğum günlerini bilmiyorum dedim.Forma da dont remember yazdım 😊. Kadın baya güldükten sonra tamam tamam sen hatırladıklarını yaz dedi ve formu teslim ettim.
    üçüncü kez numaram yandığında mükat başladı.
    Memur hanım: Merhaba,Nasılsınız?
    Ben: merhaba iyiyim siz nasılsınız
    Memur hanım : sol elinizin parmaklarını parmak okutucudan okutun ve sağ elimi yemin etmem için kaldırmamı istedi.Bu işlemden sonra sorulan sorular aşağıdaki gibidir.
    Soru 1 : Kaç yıldır Katarda yaşıyorsunuz
    Cevap :4 yıldır
    Soru:2 Ne iş yapıyorsunuz ve nerde çalışıyorsunuz
    Cevap: Mimarım ve çalıştığım firmayı söyledim
    Soru 3: bu fotografı ne zaman cektirdiniz (verdiğim vesikalıt fotoğraf)
    Cevap: bu ay çektirdim
    Soru 4:Liseyi Türkiyede ve lisans ve yükseklisansı yurt dışında mı tamamladınız
    Cevap : Evet
    Tamam şimdi oturun biz sizi çağıracağız
    15 dakika sonra tekrar cagirdi. orjinal diplomalarinizi veriyorum. sizi administration processe aliyoruz.buyrun bu pasaportunuzu verceginiz adres ve buda talimat kagidi (221 g). bir hafta icerisinde sizi ariyacagiz ve pasaportunuzu bu adrese vermenizi isteyecegiz. Bende teşekür edip ayrıldım.
    19.08.2021
    Tarihinde pasaportumu istediler ve 3 iş günü sonrasında kapalı bir dosya pasaportumu vize basılmış sekilde görderdiler.

    Sürecim bu şekilde ilerledi umarım bütün arkadaşlar sorunsuz bir şekilde vizelerine kavuşurlar

  • ⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Vizem onaylandı arkadaşlar. Başta @crazycells @gucarslan @Muhtaradana ve diğerlerine çok teşekkür ederim. Sizlerin sayesinde aldım.

    Detaylı eve gidince yazacağım ama çok rahat aldım. Soru da az sordular. 2 dakika sürdü.

    Tebrikler! Son anda kuyruğundan yakalamayı başardın.
    Yeni yaşamında mutluluklar.


  • @Orhan-Cabarov Tebrik ederim. Gerçekten çok sevindim..


  • @Orhan-Cabarov tebrik ederim sizi, çok sevindim. Forumun en duygusal kazananı da vizesini almış oldu böylece. Umarım yeni hayatınız bu geçirdiğiniz kötü sürecin tamamını unutturur size. Yolunuz açık olsun.


  • @Orhan-Cabarov Yeni yaşamınızda her şey gönlünüzce olsun hocam...


  • @Orhan-Cabarov kendi vizem kadar sevindim vallah, col sıkıntılı bir süreçti senin icin


  • @gucarslan @smartcells @Jackhead @ceronimo @melcem @47th_President

    İyi dilekleriniz için gerçekten çok teşekkür ederim. İnşallah alamayan arkadaşlarımızda alırlar. 🙏


  • @eminn tebrikler, hayırlı olsun. ABD de nereye yerlesiyorsunuz ve neden, sadece merak. ben de 2022 talihlisiyim, surec düzgün ilerlerse 10 ay sonra ABD de olmayı planliyorum. Çok tanıdığım olmadığı için sizin gibi gidenleri takip edip kendime bir yol haritası cizmek istiyorum. tesekkurler


  • @orchuns Görüşmeniz hakkında aklıma takılanlari özelden yazacağım cevaplarsanız çok sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mehmet-Emin-0 biraz maceralı oldu ama sonu güzel bitti allahtan..
    vizen hayırlı olsun kardeşim, güzel günlerde kullanman dileğiyle.

    abd'deki hayatında mutluluklar dilerim, bol şans


  • @Orhan-Cabarov Tebrikler. Çok sevindim sizin adınıza.


  • @Orhan-Cabarov içten, gönülden tebrik ederim. Darısı 2020,2021 den beklemekte olanların ve 2022 bütün kazananların başına.🤲🤲🤲

  • ⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Rüyalarımın tersi çıktı. Dünden beri üzüntüden ağlıyorum. Ruh gibiyim hayat enerjim kalmadı üzüntüden.

    Edit: mülakat maili alan herkesi tebrik ederim. Üzüntüden kimseyi tebrik edemedim. Bir de internetim yok, komşudan, misafirlikten bulunca giriyorum.

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    İlk kazandığımı öğrenince mutluluktan ağlıyordum. Şimdi ise mutsuzluktan ağlıyorum.

    Umut her zaman vardır. Bu sonuca sizin kadar çok sevinen o kadar insan var ki.


  • Yine ben ve yine bir aksilik. Anlaşılan son güne kadar diken üstünde olacağım. 😃
    Mülakat yaptığım memur vizemi onaylamıştı ve beni tebrik ederek göndermişti. Akşam üstü saat 15:49 da Ankara-Public-IV adresinden eksik evrak maili geldi.

    Mülakata orjinal, ıslak imzalı lise diplomamı ve fotokopisini götürmeme rağmen. Benden E-devletten barkod'lu lise diplomamı istediler.

    2020 mayıs ayında TC kimliği aldığım için, yeni kimliğimle E-devlete giriş yapınca sistemden lise diploması çıkmıyordu. Ben de nasıl bulacağım diye telaşa düştüm. Çünkü 30 eylül'e çok az kaldı. Neyse ki eve gelince, evrak çantasının içinden (annem sağ olsun) Eski yabancı kimlik kartına ait E-devlet şifresini buldu.

    Eski yabancı uyruklular için olan 99 ile başlayan TC numarasının tarihi bitmişti. O yüzden girebileceğimi ve oradan lise diplomamı bulacağımı zannetmiyordum ama bir ihtimal girdim ve buldum. Eksik evrağı bu akşam gönderdim. Bir gelişme olursa buraya yazarım.


  • @Orhan-Cabarov tebrikler orhan , liseyi Türkiyede mi okudun ?


  • @Emir23 Evet Türkiye de okudum. Ben 2 yaşından beri Türkiye de yaşıyorum.


  • Eveeet,
    Sanırım DV2021’in AP Şampiyonu olarak bu satırları artık yazma vakti geldi.
    Süreç olumsuz bitseydi yazabilir miydim bilmiyorum çünkü 75 günlük bekleme süresi beni çok yıprattı. Sadece DV ile alakalı değil; Amerika ile alakalı herhangi bir şeyi duyduğumda dahi kötü hissetmeye başlamıştım.

    Gelelim mülakat deneyimime...
    Mülakat, malum... 8 Temmuz’da, herkes gibi girip kayıt yaptırdım, ücret ödedim ve bekledim. Sonra bir bankoya çağrıldım, parmak izi verdim, yemin ettim; standart prosedür. Her ne kadar İngilizce bilsem de (ortalama) mülakatı Türkçe yapmak istedim ancak görevli hanımefendinin “hiç mi İngilizce bilmiyorsunuz?” veya “Deneyelim, bence konuşabilirsiniz” gibi laflarına verdiğim tepkilerden zaten İngilizce devam edebileceğimizi anladı (bunu şu an anlıyorum/tahmin ediyorum). Ben yine de Türkçe istediğimi belirttim, bir başka hanımefendiye (Türk) seslendi, hanımefendi gelince de sorular ve gülümsemeler başladı. Tercüman hanım zaten konuyla ilgilenmiyor, başka yerlere bakıyordu. Göz kaçırmalar olunca, orada durmaya ben zorluyormuşum gibi hissettim ve mülakatı yapan hanımefendiye odaklanmaya çalıştım. Soruları güzelce cevaplıyordum; nerede kalacağım, ne işler yapacağım, hedeflerim vs. O sırada tercüman hanımefendi kendisine ihtiyaç olmadığını düşündü sanırım; el işaretiyle “ben gidiyorum” yaptı bana ve gitti...
    Mülakat gayet iyi gidiyordu, ta ki işim hakkında sorular sorulmaya başlanıncaya kadar...

    Savunma sektöründe mühendisim. Farklı bölgelerde bulundum ve ilginç projelerde yer aldım. Ancak tabii ki detay veremeyeceğim kısımlar vardı. Vermedim. Hanımefendi ısrarla sordu ancak ısrar fayda etmeyecekti... Sandalyesini geriye itti, yan bankodaki beyefendiye bir şeyler sordu, sonra geri geldi, monitörüne birkaç saniye daha baktı ve bana dönerek “özgeçmişiniz var mı, verebilir misiniz?” diye sordu. Pek tabii ki bir özgeçmişimin olduğunu ancak her zaman yanımda taşımadığımı (!) ve benden talep edilmediği için yanımda getirmediğimi söyledim. Gülümseyerek “tamam” dedi ve ekrana kafasını çevirdi.

    Sonra bir şeyler yazdı, bir anda ayağa kalkıp bir A4 kağıdı ile birlikte pasaportumu bana uzattı. Konuşmaya başladı: “Sir... Case... Admini......”...
    Anlayamadım. Panik halinde insan yabancı dilini kaybediyor, bunu daha önce de deneyimlemiştim ancak o korku biraz fazla gelmişti. Hanımefendiden özür dileyerek heyecanlandığımı, tam anlayamadığımı ve bir şeyleri yanlış anlamamak için kendisinden söylediklerini tekrar etmesini rica ettim. Hanımefendi döndü ve bir beyefendiye seslendi, bir şeyler söyledi, beyefendi de bana dönüp “süreciniz idari işleme kaldı, haber bekleyin bizden” dedi. Dedim “neden böyle oluyor, anlamıyorum, yani anlıyorum ama süremiz çok kısa...”. Hanımefendi “merak etmeyin, size haber vereceğiz, mailinizi kontrol edin” dedi ve yerini terk etti. Kaçar gibi.

    Göğsüme fil oturdu. Konsolosluğa yakın yere park ettiğim aracıma gittim, güzel insan, sayın @gucarslan Bey ile konuştuk. Bana sakin ve rahat olmamı söyledi...

    Bir süre sonra mail geldi, benden DS-5535 formunu doldurmamı, CV göndermemi ve iş kayıtlarımı gösteren evrakları istediler. Gönderdim.

    17 Eylül’de 15:00 sularında AP’nin tamamlandığını belirten ve pasaportumu teslim etmemi isteyen bir mail aldım. İlk haberi tüm bu süreçte desteğini esirgemeyen @gucarslan’a verdim. “Bugüne yetişir miyim?” diye sordum çünkü hafta sonu giriyordu araya, 2 gün daha bekleyecektim. Her zamanki olumlu tavrıyla “yetişirsin” dedi. Sanırım o öyle dediği için yetiştim. Başka türlü koşturacak enerjim ve inancım yoktu zira...

    23 Eylül’de vizemin onaylandığı, 24 Eylül’de ise pasaportumun PTT’ye teslim edildiği maillerini aldım. Pasaportu alıp vizeyi görene kadar sevinemeyeceğim gibi hissediyorum. Hatta Amerika’ya girene kadar da sevinemeyebilirim. Ancak görünen o ki, vizeyi aldım.

    Kangrene dönüşen DV2021 sürecini tamamladım mı bilmiyorum. Öncesi bu kadar sancılı olan bu sürecin gerisi ne kadar huzurlu olur bilmiyorum. Ancak umut etmeye devam ediyorum. Rusların bir sözü vardır: Надежда умирает последней. Yani “en son umut ölür”...

    Umut ettikçe yaşamaya, yaşadıkça umut etmeye devam...

    Umarım geride isteyen kimse kalmadan tamamlanacak bu DV2021...


  • @Orhan-Cabarov hayırlı olsun hocam. Sonunda hayallerinize kavuştunuz 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @serdaragorn hayirli olsun, tebrikler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Orhan-Cabarov, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

    Vizem onaylandı arkadaşlar. Başta @crazycells @gucarslan @Muhtaradana ve diğerlerine çok teşekkür ederim. Sizlerin sayesinde aldım.

    Detaylı eve gidince yazacağım ama çok rahat aldım. Soru da az sordular. 2 dakika sürdü.

    Edit: Akşam 15:49 da Eksik evrak maili geldi. E-devlet'ten barkod'lu lise diploması istediler. Ben de akşam mail ile gönderdim. inşallah hafta içi vizeyi basarlar.

    hayirli ugurlu olsun sayin @Orhan-Cabarov 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

144
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum