Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • Öncelikle ilginiz alakanız için çok teşekkürler, açılan formumu tekrardan doldurup yollamış bulunmaktayım fakat bilgileri güncellerken gözden kaçırmış olduğum henüz mezun olmadığım açıköğretimin bitiş tarihi ilk seferde yolladığım ds260 formunun tarihi olarak kalmış fakat hala devam etmekte herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım acaba?

    -Diğer bir soru olarak, work and travel olarak amerika'da çalışmış ve önceden bir iş tecrübeniz var mı sorusuna sponsorun sağlamış olduğu işyerini yazdım ancak sponsorun dışında bir de başka bir yerde çalışmıştım aynı zamanda onu eklemedim sponsora bildirmediğim için. Herhangi bir sorun yaratır mı acaba tekrar formu açtırmak gibi ? Şimdiden teşekkür ederim.


  • @eynar ben geri yolladim maili ancak pasaport pdfsinde aciklama yaptim ve mail de soyledim ki detayli aciklama pasaport pdfsinde

  • ⭐⭐⭐

    @funnelweb Tebrikler, darısı mülakat maili almaya inşallah :)

  • ⭐⭐⭐

    @Mert-Karayılan Her ikisi de boyle kalabilir. Bunlar icin actirmaniza gerek yok.


  • @Sono İlginiz için teşekkürler


  • @darkside Bu haber anlattığına göre turist vizeleri için olduğu anlaşılıyor, göçmenlik vizesiyle ilgili değil, içiniz rajat olsun, DV2022 süreci aksamayacak gibi gözüküyor


  • @Shila valla ben de benden öncekilerin daha önce onaylanmasını beklerdim ama bilmiyorum artık KCC hangi mantıkla çalışıyorsa beni onayladılar. Evet mail geliyor.


  • @Sono Teşekkürler, inşallah :)


  • @funnelweb simdiden hayirli olsun diyorum, umarim herkese hizli bir sekilde mulakat verirler de guzel bir donem olur.


  • @funnelweb 2022 grubu için ilginç bir şekilde ds gönderim tarihlerini baz aldı KCC. Bakalım süreç bundan sonra nasıl ilerleyecek. Hepimiz için hayırlısı.


  • @funnelweb
    Merhaba, öncelikle tebrikler. Bir konuda bilgi rica ediyorum. Ds260 formunu doldurduğunuz sırada bilgileriniz kısa ve az mıydı. Yani meselâ bekar mısınız, çocuğunuz yok mu? İş bilgileriniz az çok giriş çıkış yok mu? Örneğin ben 10 yıldır aynı yerde çalıştığım için benim tek sayfa eşimin ise sayfalarca bilgi girdik gb.
    Şimdiden teşekkürler


  • @Güler-Özçelik Evet bekarım. Evliliğim, çocuğum yok. 2 adet iş yeri listeledim. Yaşadığım 5-6 yer listeledim. 7-8 tane de son 5 yılda gittiğim ülkeleri listeledim.

    Bunlar ne derece etkiliyor bilmiyorum tabi ama düşük case'li olup benden çok önce evrak talebi alıp evraklarını gönderenler onay almadı henüz. Tabi onların DS-260 formunu gönderim tarihleri benden çok sonra. Ama sonuçta evrak talebi aldılar. Neden bu şekilde bir sonuç var gerçekten bir fikrim yok.


  • @funnelweb
    Tahminimce 5.ayda ds gönderenlerin içerisinde dosyası en az olanlara öncelik verdiler. Her halükarda 5.ayda ds gönderenlere kcc evrak talebi öncelik veriyor.
    Sadece varsayım elbette.

  • ⭐⭐⭐

    @Güler-Özçelik KCC'nin çalışma şeklini anlamlandırmaya çalışmayın bence. Çok garip bir kurum :)


  • ceac.state.gov'da check my status kismi var onu hangi amacla kullaniyoruz acaba? ben girdigim zaman herhangi bir seye ulasamiyorum.


  • @Shila Yanlış bilmiyorsam 2022 case'leri 1 Ocak 2022 itibarıyla CEAC üzerinde aktif olacak. O günden sonra kontrol edebilirsiniz.


  • @Sono
    Pek elimde değil galiba. Beklerken bir mantık olmalı diye takıntı yapıyorum😅

  • ⭐⭐⭐

    @Shila Sayın @funnelweb ’in dediği gibi 1 Ocak 2022’de DV2022 dosyaları sisteme yüklenecek. Oradan dosya numaranızı girerek dosyanızın nerede olduğunu ve son durumunu ogreneceksiniz:

    CEAC kontrolünde ilk anda sadece “AT NVC” yazısı göreceksiniz. Bu şu durumu ifade ediyor: “Dosyanız konsolosluk yolunda değil. Henüz current olmamışsınız, ya da mülakat tarihi almamışsınız, ya da evraklarınız incelemede, ya da henüz evrak talebinde bulunulmamış. Ve ya en uç durum DS260 formu doldurulmamış.

    AT NVC aşamasından sonra “In Transit” aşaması geliyor. Bu mülakat tarihinizin verildiğini ve dosyanızın konsolosluğa doğru yola çıktığını ifade ediyor.

    “In Transit” sonrasındaki aşama ise “Ready”. Bu durum ise, konsolosluğa dosyanızın ulaştığı ve mülakata hazır olduğu anlamına geliyor.

    Mülakatı başarıyla geçip vizeye onay çıktığı durumda ise “Issued” olarak durumunuz güncelleniyor. Issued olmadan önce kısa süreliğine dosya statüsü “Administrative Processing” durumuyla güncelleniyor.

    Eğer ki biraz daha araştırma yapılmasına karar verilirse dosyanızla ilgili bu durumda ise “Issued” yerine “Refused” olarak güncelleniyor.


  • evrak talebi için bizden vukuatlı nüfus kayıt örneği istendiğinde çocuğumun nüfus kayıdında boşanmadan önceki soyismim görünüyo kendi nüfus kayıt örneğime kızımı eklediğimde de boşanmadan önceki soyisim görünüyo fakat parantez içinde boşanmış da yazıyor. Belgeleri gönderirken boşanma belgemi de yeminli tercüme şeklinde gönderdik fakat bu nüfus kayıttaki görünüş şekli sorun yaratır mı acaba napmam gerekiyor


  • Merhabalar, GC 2022 kazananiyim fakat henuz DS260 i bile doldurmadim cunku devam eden bir ceza davam ve yurtdisi yasagim var. Sizce ds260i doldurmali miyim dogru sekilde, basvuru yaptigim pasaportum hala elimde. Pandemi dolayisi ile greencard sureclerinin cok uzadigini goz onunde bulundurarak ve davadan temiz bir sekilde de cikacagima inanarak kendimi bosa mi umitlendiriyorum? Yoksa yanmis greencard diyip hayatima devam mi etmeliyim? Cevap ve yardimlarinizi bekliyorum. Simdiden tesekkur ederim.


Benzer Başlıklar

  • DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    17k
    14 Oy
    17k İleti
    527k Bakış
    HALİT OzgurH
    Merhabalar değerli arkadaşlar. Daha önce mülakat sonrası doğan bebeğimizi dosyaya ekletip mülakat tarihi almıştık ama sadece gününü söylemişlerdi. Dün tam tarih ve evrak için mail atmıştım bugün mülakat maili geldi. [image: 1784633893798-screenshot-2026-07-21-at-14.36.43-resized.png] Süreç oldukça uzadı ve ümitlerimiz tükendi. Ama yine de keşke dememek adına elimizden geleni yapacağız. Süreç boyunca maddi ve manevi olarak oldukça yıprandık. Maddiyat bir şekilde telafi edilir ama manevi anlamda ertelenen planlar kaçırılan fırsatlar ve geçen zaman telafi edilemez. Dilerim ki bu süreçten geçen herkes er ya da geç hak ettiği vizeyi alıp hayallerine kavuşur.
  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 43 Oy
    7k İleti
    562k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 28 Oy
    3k İleti
    773k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

51

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum