DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
mülakat alan arkadaşları tebrik ediyorum en son 27 binleremi verdi acaba ben öyle gördüm benim 28 binin başlarında bana gelmedi veya bu saaten sonra gelme ihtimali varmıdır
-
Bugün Ankara'dan, disregard edin auto-reply mailidir bilgisi geldikten sonra tekrar bir mail geldi... ustraveldocs.com a gidip önceden bi başvuru yaptıysanız iptal edin ve yeni başvuru yapıp Post Visa Category i ANK 5 seçip ilerleyin diye. Belirttikleri gibi yapıp ilk başvurumu iptal ettim ve yeniden başvuru yapıp Post Visa Category i ANK 5 seçtim. İlerleyip en sonunda da Pre-Approval Request sayfasında mailde belirttikleri formatta bilgilerimi girip case imi Bangkok'tan Ankara'ya taşıdım bu yüzden mülakat talep ediyorum diye belirttim. Önce onayladılar sonra da tekrar ustraveldocs.com a yonlenip (sanırım request im onaylandıktan sonra bu opsiyonlar acıldı ekranımda) mülakat ayarla kısmından Eylül'deki çok çok az gördüğüm boş slotlardan da seçim yaptım. İlerleyip onayını aldım ve appointment confirmationı kaydettim. Bu durumla karşılaşan arkadaşlar benzer maili almışsa bilgileri olsun diye paylaşmak istedim.
-
@ka.glnn merhaba, mülakatınız hayırlı olsun. Taşıdıktan sonra Ankara'dan mülakat alamama ihtimaliniz de var, 20-22 bindeki arkadaşlara bile yeni mülakat dağıttı Ankara. Ekonomik olarak hiçbir şey diyemem sizin karar vereceğiniz bir şey ama bir kere pişman olmak bin defa pişman olmaktan iyidir. Ben hiçbir şey olmasa bile Tayland'ı görecek olarak bakıyorum. Umarım yakında zamanda pause kalkar.
-
@ka.glnn Buna geçen ay current olan biri olarak yorum yapabilirim. Sanırım Haziran'da 2NL ler 17 Haziran gibi gönderilmeye başlandı. Ve yine sanırım 22 Haziran'a kadar bu dediğinizi gerçekleştirenler sorunsuz bir şekilde Ankara'ya taşıyıp mülakatlarını alıp planladılar. Ben taşımakta geç kaldım ve yanılmıyorsam 29 Haziran gibi Ankara'ya mülakatımı taşıdım. Ankara bana benden önce taşıyanlar gibi direkt mülakat tarihi maili atmadı. Mülakatımın başarılı bir şekilde Ankara'ya taşındığını belirtip aslında current olmama rağmen current olmadığımı belirten bir mail gönderip, current olduğumda mülakatımın planlanacağı bildirdi. Ulaşmaya çalıştım ama cevap almak zor oldu. Tekrar KCC ye yazıp mülakat tarihimi sorduğumdaysa auto-reply gibi Bangkok mülakat tarihimi söylüyordu lokasyon için de Ankara belirtiyordu. Ankara'dan onay alamamıştım ama... Dün ilk kez Ankara'dan Bangkok mülakat tarihimle aynı tarih için şu belgelerle mülakatınıza katılabilirsiniz diye mail geldi, sevindim tabii. Ancak bu sabah o mail auto-reply mailidir lütfen dikkate almayın current olduğunuzda mülakatınız planlanacaktır diye düzeltme maili geldi. Ben de cn imin 24xxx oldugunu belirtip mülakat ayarlanması icin yardım talep ettim. 4-5 saat sonra ise burada anlattığım senaryo gerçekleşti: https://yesilkartforum.com/forum/post/537859
Özetle süreci artık mülakat tarihi aldıktan sonra da kolay bir şekilde yürütmediklerini düşünüyorum daha prosedürel ilerliyorlar. Ve de Eylül için de mülakatları dağıttıkları için Eylül ayında da çok boş slot kalmamış olabilir. Hazır mülakat tarihi almışken maalesef masraf edip Bangkok'ta son zamanlarda mülakata giren arkadaşlardan tavsiye alarak ilerlemek daha garanti olabilir gibi. Tabii ki Ankara'ya taşıyınca da şans var ama ben 2NL geldikten sonra 1 ay 5 gündür uğraşıyorum mülakatım ilk basta Agustos'a planlanmış olmasına rağmen Eylül için slot bulabildim (Agustos'un sonlarına dogru da 1-2 gun gordum diye hatırlıyorum ben bana mailde belirttikleri 2 tarihten birini Eylül başını seçtim yine de sözlerine uymak için). Risk sizin için bana o yüzden yüksek geliyor ama tercih tabii ki. Kendi deneyimimi paylaşmak istedim sadece.
-
-
Bu ileti silindi! -
@aerials Nazik ve samimi açıklamanız için çok teşekkür ederim.
-
@turtleman1821 Teşekkür ederim, haklısınız. Şansımı deneyeceğim.
-
Bana gelen mailde tarih yok siz girip alın gibi bişey diyor. Anlamadım açıkcası
"We are pleased to inform you that we have received your case.
To schedule your appointment, please visit ustraveldocs.com/tr/en to create an account and follow the steps below:
Visit ustraveldocs.com/tr/en and log in to your account.
Click "Start Application" on the left-side menu and complete the requested information.
If you have a previous application, click "Close Application and Start New Application" and select "Yes" in the pop-up prompt to confirm.
On the Visa Options page, select the Post Visa Category: "ANK 5. Follow-Up Transfer and Local Appointments" and proceed (We have open slots for 3 and 14 September).
Specify and submit your document delivery option.
You will be redirected to the "Visa Application Home" page.
Click "Continue Application" and enter your case number.
On the "Pre-Approval Request" page, enter your full name, case number, and the reason for requesting an appointment (e.g., my case was transferred to Ankara), then submit your request.
Your request will be reviewed by the consular section within a few business days. Once approved, you will be able to select an appointment date directly on the website." -
We have open slots for 3 and 14 September
burada tarihleri belirtmis ama ben Agustos sonu icin de bos tarih gordum... yine de bu mailde oldugu gibi 3 Eylül'ü seçtim. Bu işlemleri yaptıktan sonra requestiniz onaylandığında mülakat tarihi seçme sayfası açılıyor ve orada tarihleri görebiliyorsunuz...
-
@Wolufu @Wolufu merhaba hem ds 260 ı erken doldurmuşsınuz hem de 19binşsiniz ve 23 eylüle mülakat gelmiş . Erken doldurqnlara sıra hani erken geliyordu hani kcc dosyaları ds260 erken submite göre işliyordu nerde? 19bininci kişinin mülakatı 26 binli lişilerle verildi benimki de keza öyle. Bunu meye göre belirlediler asla anlamadım bİzşer gibi numarası erken olan 19-20 bün gibi ve ds formlarını farklımtarihlerde submit edenlerin ters orantılı mülakat tarihleri alması tüm bilinen şeyleri çürütüyor. Bir fikri olan var mı? @gucarslan @serapp @ats16
-
@aerials Ben profile girince herhangi bir tarih seçim sayfası gelmiyor, aksine hiç seçim yapmama rağmen profilde koreli görünüyorum.
-
@mehmet-yücel-söğüt tarihlerin gelmesi için önce Pre-Approval Request sayfasında istekte bulunmuş muydunuz? Önce bu istekte bulunmalısınız sonrasında isteğiniz onaylandıktan sonra tarih seçebileceğiniz ekranlar açılıyor olmalı ama...
-
@seraponen merhaba, mülakata Viyana'da gireceğiniz için bir sorun olmayacaktır. Ben de bulamıyordum konsolosluğa durumu mail attım en yüksek öğrenim seviyenizi gösteren diplomanizi istiyoruz diye döndüler, lisans diplomam da çift dilli olduğu için çeviri yaptırmadım. E devletten batkodlu belgeyi de götürmüştüm ama sadece orjinalinin fotokopisini aldilar. Sizinki Türkçe ise ve konsolosluk da e devletten alınan barkodlu belgeler için çeviriye gerek yok dediği için diplomanizin orjinalini cevirttirmeden yanında batkodlu belgeyi de getirebilir miyim diye maille bir sorun isterseniz. Attığım mailin başlığı M99 - Other Question - 2026EU114xx. Hatta aldığım cevap da "We accept the highest educational degree. Since you graduated from university, no high school diploma is required.
One of the universities degrees / diploma is sufficient. No translation is required. " -
@Fatih-Yalçın-0 Hayır maalesef
-
@tugcebkdgl Merhaba, siz dosyanızı Bangkok'tan mülakat tarihi aldıktan sonra mı Ankara'ya taşıdınız?
-
@jcmaxwell , sağolun. yok ben istemiyorum. sadece sorduğum kişini form teslim tarihi case numberı benden önce olduğu halde nasıl olur da benden sonraki tarihe randevu verildi onu anlamaya çalışıyorum.
-
Merhabalar, ustraveldocs de Ank2 yerine ANK1 seçtim, sorun olur mu? Bugün Ankaradaki gerekli evraklarla ilgili mail aldım ve özellikle belirtmişler ANK2 seçin diye, beklemeden yaptım maalesef.
Merhaba, nerede mülakata gireceksiniz? Ankara'da mı?
-
Ankarada mülakata girmiş TC vatandaşı üyelerden cevap rica ediyorum sadece. Askerlik belgesinin "certified translation" isteniyor Ankara konsolosluğu evrak listesi pdf inde. "Applicants need to provide original, copy and certified English translation of military card." Noter onayı isteniyor mu yoksa sadece yeminli tercüme yeterli mi?
-
Arkadaşlar merhaba. Mülakat tarihi bugün tarafıma bildirildi 02 Eylül olarak. Benim bu sene çocuğum oldu şuan 6 aylık yaklaşık 1 ay önce kcc ye çocuğumu ekletmek için mail attım onlarda numaramın current olduğunu ve ankara'ya mail atmamı söylediler. Ankara'ya mail attım ama geri dönüş yapmadılar. Şimdi ne yapmam gerekiyor bana yardımcı olabilir misiniz? Çocuğumu nasıl eklettirebilirim?
Merhaba,
Ankara'ya navigator üzerinden mi mail attınız? Ankara'ya 2 Eylülde mülakat aldığınızı (mülakatı ankara size maillle bildirdi olarak varsayıyorum) ve çocuğunuzun olduğunu belirten ds260 formunuzu güncellemeniz için açılmasını istediğiniz yeni bir mail atın (navigatör üzerinden ve istenilen başlık formatında).DS260 formunuz açıldıktan sonra (size mail gelir) çocuğunuzu ekleyin, kendi form bilgilerinizde de düzenleme yaptıktan sonra formu kapatın.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
39
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.1k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum