Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @Hasamuddin, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @ayla-can Benim pasaportumun suresi gecmisti yenilemek zorunda kaldim ds 260 formunu doldururken suresi daha bitmemisti ama evrak mailini istedini yenis pasaportum gelmisti ve onu yolladim sonra bu maili aldim

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri

    Bu başlığın ilk mesajında "GEREKEN BELGELER" kısmını dikkatlice okuyun lütfen. Hem eski, hem yeni pasaportu orada yazdığı şekilde göndermelisiniz. Ayrıca "Önemli Not" kısmında yazdığı gibi bir açıklama notunu da "Passport_explanation" şeklinde eklemeyi unutmayın.


  • Öncelikle ilginiz alakanız için çok teşekkürler, açılan formumu tekrardan doldurup yollamış bulunmaktayım fakat bilgileri güncellerken gözden kaçırmış olduğum henüz mezun olmadığım açıköğretimin bitiş tarihi ilk seferde yolladığım ds260 formunun tarihi olarak kalmış fakat hala devam etmekte herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım acaba?

    -Diğer bir soru olarak, work and travel olarak amerika'da çalışmış ve önceden bir iş tecrübeniz var mı sorusuna sponsorun sağlamış olduğu işyerini yazdım ancak sponsorun dışında bir de başka bir yerde çalışmıştım aynı zamanda onu eklemedim sponsora bildirmediğim için. Herhangi bir sorun yaratır mı acaba tekrar formu açtırmak gibi ? Şimdiden teşekkür ederim.


  • @eynar ben geri yolladim maili ancak pasaport pdfsinde aciklama yaptim ve mail de soyledim ki detayli aciklama pasaport pdfsinde

  • ⭐⭐⭐

    @funnelweb Tebrikler, darısı mülakat maili almaya inşallah :)

  • ⭐⭐⭐

    @Mert-Karayılan Her ikisi de boyle kalabilir. Bunlar icin actirmaniza gerek yok.


  • @Sono İlginiz için teşekkürler


  • @darkside Bu haber anlattığına göre turist vizeleri için olduğu anlaşılıyor, göçmenlik vizesiyle ilgili değil, içiniz rajat olsun, DV2022 süreci aksamayacak gibi gözüküyor


  • @Shila valla ben de benden öncekilerin daha önce onaylanmasını beklerdim ama bilmiyorum artık KCC hangi mantıkla çalışıyorsa beni onayladılar. Evet mail geliyor.


  • @Sono Teşekkürler, inşallah :)


  • @funnelweb simdiden hayirli olsun diyorum, umarim herkese hizli bir sekilde mulakat verirler de guzel bir donem olur.


  • @funnelweb 2022 grubu için ilginç bir şekilde ds gönderim tarihlerini baz aldı KCC. Bakalım süreç bundan sonra nasıl ilerleyecek. Hepimiz için hayırlısı.


  • @funnelweb
    Merhaba, öncelikle tebrikler. Bir konuda bilgi rica ediyorum. Ds260 formunu doldurduğunuz sırada bilgileriniz kısa ve az mıydı. Yani meselâ bekar mısınız, çocuğunuz yok mu? İş bilgileriniz az çok giriş çıkış yok mu? Örneğin ben 10 yıldır aynı yerde çalıştığım için benim tek sayfa eşimin ise sayfalarca bilgi girdik gb.
    Şimdiden teşekkürler


  • @Güler-Özçelik Evet bekarım. Evliliğim, çocuğum yok. 2 adet iş yeri listeledim. Yaşadığım 5-6 yer listeledim. 7-8 tane de son 5 yılda gittiğim ülkeleri listeledim.

    Bunlar ne derece etkiliyor bilmiyorum tabi ama düşük case'li olup benden çok önce evrak talebi alıp evraklarını gönderenler onay almadı henüz. Tabi onların DS-260 formunu gönderim tarihleri benden çok sonra. Ama sonuçta evrak talebi aldılar. Neden bu şekilde bir sonuç var gerçekten bir fikrim yok.


  • @funnelweb
    Tahminimce 5.ayda ds gönderenlerin içerisinde dosyası en az olanlara öncelik verdiler. Her halükarda 5.ayda ds gönderenlere kcc evrak talebi öncelik veriyor.
    Sadece varsayım elbette.

  • ⭐⭐⭐

    @Güler-Özçelik KCC'nin çalışma şeklini anlamlandırmaya çalışmayın bence. Çok garip bir kurum :)


  • ceac.state.gov'da check my status kismi var onu hangi amacla kullaniyoruz acaba? ben girdigim zaman herhangi bir seye ulasamiyorum.


  • @Shila Yanlış bilmiyorsam 2022 case'leri 1 Ocak 2022 itibarıyla CEAC üzerinde aktif olacak. O günden sonra kontrol edebilirsiniz.


  • @Sono
    Pek elimde değil galiba. Beklerken bir mantık olmalı diye takıntı yapıyorum😅

  • ⭐⭐⭐

    @Shila Sayın @funnelweb ’in dediği gibi 1 Ocak 2022’de DV2022 dosyaları sisteme yüklenecek. Oradan dosya numaranızı girerek dosyanızın nerede olduğunu ve son durumunu ogreneceksiniz:

    CEAC kontrolünde ilk anda sadece “AT NVC” yazısı göreceksiniz. Bu şu durumu ifade ediyor: “Dosyanız konsolosluk yolunda değil. Henüz current olmamışsınız, ya da mülakat tarihi almamışsınız, ya da evraklarınız incelemede, ya da henüz evrak talebinde bulunulmamış. Ve ya en uç durum DS260 formu doldurulmamış.

    AT NVC aşamasından sonra “In Transit” aşaması geliyor. Bu mülakat tarihinizin verildiğini ve dosyanızın konsolosluğa doğru yola çıktığını ifade ediyor.

    “In Transit” sonrasındaki aşama ise “Ready”. Bu durum ise, konsolosluğa dosyanızın ulaştığı ve mülakata hazır olduğu anlamına geliyor.

    Mülakatı başarıyla geçip vizeye onay çıktığı durumda ise “Issued” olarak durumunuz güncelleniyor. Issued olmadan önce kısa süreliğine dosya statüsü “Administrative Processing” durumuyla güncelleniyor.

    Eğer ki biraz daha araştırma yapılmasına karar verilirse dosyanızla ilgili bu durumda ise “Issued” yerine “Refused” olarak güncelleniyor.


  • evrak talebi için bizden vukuatlı nüfus kayıt örneği istendiğinde çocuğumun nüfus kayıdında boşanmadan önceki soyismim görünüyo kendi nüfus kayıt örneğime kızımı eklediğimde de boşanmadan önceki soyisim görünüyo fakat parantez içinde boşanmış da yazıyor. Belgeleri gönderirken boşanma belgemi de yeminli tercüme şeklinde gönderdik fakat bu nüfus kayıttaki görünüş şekli sorun yaratır mı acaba napmam gerekiyor


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum