-
@Programm anladim yanlis anlamissiniz.
-
2020 Top 100 Best Places To Live in USA
https://livability.com/list/top-100-best-places-to-live/2020/10
-
Eyalet seçimi yaparken aşağıdaki yazıyı da dikkate almak iyi olur.
Ekşi den;
insani gelişmişlik endeksi'nde abd'ye eyalet eyalet bakınca ortaya çok ilginç bir resim çıkıyor. normalde abd ülke olarak bu endekste %92.6 puanla 17. sırada yer alıyor ama eyaletler arasında ciddi farklılıklar var.abd'de insani gelişmişlik endeks puanı en yüksek olan eyalet massachusetts ve eyaletin puanı 95.6%. eğer massachusetts ayrı bir ülke olsaydı gelişmişlik endeksi olarak kendisiyle aynı puana sahip olan norveç'le beraber dünyada 1. sırayı paylaşacaktı.
ikinci sırada 95.4% puanlı connecticut eyaleti geliyor. bu eyaletin puani da dünya sıralamasında 2. olan irlanda'nın ve 3. isviçre'nin puanına eşit. abd'nin 3. sırasındaki minnesota'nın puanı isviçre ile izlanda arasına kalıyor.
abd'nin batı yakasındaki washington eyaleti 94.6% puanla almanya-isveç arasına yerleşirken california ve oregon 93.6% puanla finlandiya ve singapur'la aynı seviyede gözüküyor. doğu yakasındaki new york'un puanı 94.4% ve hollanda ile eşit. abd'nin en buyuk eyaletlerinden biri olan texas gerilerde olsa da 91.7% puanla japonya-slovenya arasında bir yere düşüyor.
abd'de endeks puanı en düşük olan eyalet 86.3% ile mississippi. bu eyalet ayrı bir ülke olsaydı portekiz'le beraber dünyada 38. sırayı paylaşacaktı. bundan sonra en düşük eyalet 88.2% ile west virginia ve bu eyaletin puanı da litvanya'ya eşit. sondan üçüncü sırada 88.6% ile alabama var ve puan olarak kıbrıs-yunanistan ile aynı seviyede. düşük puanlı eyaletlerden louisiana avrupa'daki italya'ya, oklahoma ve tennessee avrupa'daki fransa'ya, new mexico avrupa'daki ispanya'ya, idaho güney kore'ye, güney carolina çek cumhuriyetine eşit puana sahip.
güzel ülkemiz türkiye 82.0% puanla 54. sırada ve abd'nin en düşük eyaletinin bile 16 sıra gerisinde kalıyor.
abd eyaletlerinin insanı gelişmişlik olarak ülke karşılıkları:
https://en.wikipedia.org/…y_human_development_index
29.08.2021 00:33 ~ 01:36 kelly bundey -
@israfil https://seyler.eksisozluk.com/abdnin-eyaletleri-ayri-ulkeler-olsaydi-dunya-gelismislik-siralamasinda-kacinci-olurdu
Böyle paylaşınca daha iyi oluyor.
-
sayin @smartcells de ayni yaziyi Colorado basliginda paylasmis, oradan fotolari kopyalayayim...
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_U.S._states_and_territories_by_Human_Development_Index

Asagidaki haritadan gorulebilecegi gibi en gelismis eyaletlerin bir kismi kuzeydogu ABD'de yogunlasmis. ABD'ye goc edecek olan ama ne yapacagi net olmayan genc ve bekar arkadaslara ben hep Kuzeydogu'dan baslamalarini tavsiye ediyorum; hem buyuk ve gelismis sehirlerin, hem is ve egitim olanaklarinin fazla sayida bulundugu Washington DC - Boston arasi ABD'de yasama baslamak icin bence ideal...

-
Philadelphia pensilvania hakkında fikir beyan edebilecek olan var mı?
-
@emirgenco, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi
Philadelphia pensilvania hakkında fikir beyan edebilecek olan var mı?
su basligi da incelemeyi unutmayin:
-
@emirgenco Philadelphia ya 1 saat mesafedeyim. Guzel bir sehir. Ekonomisi guclu gibi. Yasamadigim icin is imkanlarini bilmiyorum.
-
@hasbelkader inşallah üstadım bakalım nasipse orada yaşayacağım
-
-
@emirgenco hayirlisi olsun
-
İnsani gelişmişlik endeksinin de eyalet seçiminde önemli olduğunu düşünüyorum. Colorado her bölgeye uzak ama East Coast daima popüler ve övülüyor. Üstelik başka yerlere zıplama imkanı da yüksek birbirine yakın olduğu için. Virginia hakkında da hep olumlu şeyler okudum ve duydum.
-
@crazycells İlk göç edilecek yer olarak Kuzeydoğu diye söylemiş bende bazı eklemeler yapmak isterim. Bekar ve gençlere değil sadece çocuksuz ya da okul çağına daha vakti olan yeni bebekli kisilere de bir tek kuzeydoğu diye değil metropol olmus yani İstanbul gibi sehirlerin yakınlarına hatta mümkünse direk o sehirlere göçmenlerini tavsiye ederim. New York, New Jersey, San Francisco, Seatle gibi büyük şehirleri. Şu an Houstondayız ve yukarda bahsettiğim kişilerin kesinlikle buralara gelmesini önermiyorum. Vaktinizi boşa harcamış olursunuz. Direk bir nieytle gelinecek yerler Houston gibi yerler. Sağlık işindesindir ya da çocukların orta öğretim okul ihtiyaçları için ucuz sehir bakıyorsunuz anca o zaman teksas benzeri yerler mantıklı olabilir. Yüksek öğrenim için sıralaması guzel bir yerde olayan bir eyalet teksas.
-
@gkhanfeez Dallas'ı da bu önerdiğiniz metropoller arasında görebilir miyiz?
-
@Sono, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi
@gkhanfeez Dallas'ı da bu önerdiğiniz metropoller arasında görebilir miyiz?
Dallas bir metropol şehir mi bilemiyorum ama Houston Texas'ın en büyük şehri ve ona göre değerlendirirsem büyük ihtimalle değildir. Zaten ali beyin kuzeydoğu demesinin sebebide o İstanbul şehri tarzınsa çok yerin olması.
Not:Dallasa yarın gidip bir bakacağım. Bir fikrim olursa aktarırım.
-
Wisconsin için forumda pek bir bilgi bulamadım, sizce göç etmek için mantıklı bir tercihmidir?
-
@Sono Dallas bence Texas'ta yasanilcak en guzel sehirdir. Havasi, egitim olanaklari, okullari ve is icin cok guzel firsatlar vardir. Bircok buyuk sirketin genel merkezi Dallas'ta. Ben Kuzeydogu'ya tercih ederim.
-
-
Havadan Amerikan Şehirleri
(Flying over American Cities 8K Ultra HD Drone Video)00:00-00:16 Intro
00:17-00:40 Anchorage, Alaska
00:41-02:00 Atlanta, Georgia
02:01-02:21 Atlantic City, New Jersey
02:22-03:38 Baltimore, Maryland
03:39-04:27 Boston, Massachusetts
04:28-05:20 Charlotte, North Carolina
05:21-07:03 Chicago, Illinois
07:04-08:10 Cincinnati, Ohio
08:11-08:42 Cleveland, Ohio
08:43-09:03 Dallas, Texas
09:04-09:43 Denver, Colorado
09:44-10:01 Indianapolis, Indiana
10:02-10:16 Jacksonville, Florida
10:17-10:34 Kansas City, Missouri
10:35-10:53 Las Vegas, Nevada
10:54-12:42 Los Angeles, California
12:43-13:42 Miami, Florida
13:43-14:00 Nashville, Tennessee
14:01-14:45 New York
14:46-14:58 Orlando, Florida
14:59-16:04 Philadelphia, Pennsylvania
16:05-16:26 Pittsburgh, Pennsylvania
16:27-16:44 Richmond, Virginia
16:45-17:02 Salt Lake City, Utah
17:03-17:11 Sacramento, California
17:12-17:30 St Louis, Missouri
17:31-19:00 San Francisco, California
19:01-20:08 Seattle, Washington -
@Mustafa-Avdarlı, içinde söyledi: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi
Wisconsin için forumda pek bir bilgi bulamadım, sizce göç etmek için mantıklı bir tercihmidir?
su basligi da ilistirmis olayim:
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum