Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • sabah radyoda Nihat Sırdar okul kayıtları sırasında istenen paralar ve diğer şeylerden bahsediyordu.. dinleyicilerden gelen listelerin de maşallahı vardı.. 400 TL'den 5000 TL'ye bağış adı altında kayıt ücretleri, temizlik malzemeleri, pullar, tuvalet kağıtları, havlu kağıtlar ve hatta bir veliden çay istemişler.. 😃 aslında hepimizin bildiği şeyler ama okullar işi iyice abartmış.. çocuğu "annen kağıt vermediği için sınavlarda sana fotokopi vermicez, sen soruları tek tek yazacaksın" diye tehdit eden bile var.. merak ettim, Amerika'da çocuğunuzu okullara kayıt ettirirken ne gibi şeyler isteniyor sizlerden ya da isteniyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hayallerabd, içinde söyledi: Amerika'daki Eğitim Sistemi - Genel Bakış

    sabah radyoda Nihat Sırdar okul kayıtları sırasında istenen paralar ve diğer şeylerden bahsediyordu.. dinleyicilerden gelen listelerin de maşallahı vardı.. 400 TL'den 5000 TL'ye bağış adı altında kayıt ücretleri, temizlik malzemeleri, pullar, tuvalet kağıtları, havlu kağıtlar ve hatta bir veliden çay istemişler.. 😃 aslında hepimizin bildiği şeyler ama okullar işi iyice abartmış.. çocuğu "annen kağıt vermediği için sınavlarda sana fotokopi vermicez, sen soruları tek tek yazacaksın" diye tehdit eden bile var.. merak ettim, Amerika'da çocuğunuzu okullara kayıt ettirirken ne gibi şeyler isteniyor sizlerden ya da isteniyor mu?

    Kayıt için para istenmesi söz konusu bile değil. Bizim okulun bağlı olduğu Houston ISD'de kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği bedava. Öğretim yılı başında kırtasiye malzemeleri istiyorlar, kendiniz alırsanız 40-50 dolar civarında tutuyor. Biz bunun için okul aile birliğine para veriyoruz, onlar hallediyor. Param yok derseniz de sorun olmuyor, ISD sağlıyor sizin için.

    Okul, yıl boyunca fundraiser etkinlikleri düzenleyip bağış yapmanızı istiyor ama hiçbiri zorunlu değil.


  • https://www.eventbrite.com/e/yurtdsndaki-secici-okullar-sizden-ne-bekliyorlar-registration-66342529291?ref=ecount
    Merhaba, Turkiyede olup cocuklarini Amerika danokutmak isteyenler icin berilen ucretsiz bir seminer bilgisi paylasmak istiyorum. 16 Ekim tarihinde İstanbulda gerceklesecek. Yukaridaki link uzerinden kayit yaptirmamiz yeterli. Semineri veren Amerikada egitim danismanligi veren ve sahibi arkadasim olan bir firma. Egitim ile ilgili aklinizda olan sorulara, universite icin konusuyorum bu arada yardimci olabilir .


  • Merhaba. Uzun süredir forumu takip ediyorum, şu an lise son sınıfım ve 1-2 yıl sonra greencard için başvurup Amerika'ya gelmeyi düşünüyorum. Birkaç araştırma sonucu bazı college veya üniversitelerde In-State, Out-of-State durumu varmış. Bu duruma göre okunmak istenen eğitim kurumun bulunduğu eyalette 1yıl veya daha fazla süre ile ikamet edilmesi durumunda okul ücreti neredeyse yarı yarıya düşmekte. Lise bittikten sonra umarım greencard çıkarsa ABD'de 1 yıl en azından kendi harçlığımı çıkarabileceğim bir işte çalışıp In-State olduktan sonra üniversite veya college'a başlamak sizce uygun mudur?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmetty, içinde söyledi: Amerika'daki Eğitim Sistemi - Genel Bakış

    Merhaba. Uzun süredir forumu takip ediyorum, şu an lise son sınıfım ve 1-2 yıl sonra greencard için başvurup Amerika'ya gelmeyi düşünüyorum. Birkaç araştırma sonucu bazı college veya üniversitelerde In-State, Out-of-State durumu varmış. Bu duruma göre okunmak istenen eğitim kurumun bulunduğu eyalette 1yıl veya daha fazla süre ile ikamet edilmesi durumunda okul ücreti neredeyse yarı yarıya düşmekte. Lise bittikten sonra umarım greencard çıkarsa ABD'de 1 yıl en azından kendi harçlığımı çıkarabileceğim bir işte çalışıp In-State olduktan sonra üniversite veya college'a başlamak sizce uygun mudur?

    Eger ABD'de okumayi dusunuyorsaniz bu sekilde yapmaniz kesinlikle en iyisi olur... Bu arada bu ucret ayrimi okullarin cogunda var, yani kucuk bir kisminda degil. O nedenle hangi college/universite'leri dusunuyorsaniz onlarin bulundugu eyalete tasinip 1 yil gecirmenizi tavsiye ederim ben de...


  • Merhaba, Instagram'da Amerika'da Yaşıyorum diye bir hesapta ücretsiz İngilizce dersi paylaşıldı. İlgilenen olursa haber vermek istedim.


  • Eski bir akademisyen olarak bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Hangi üniversiteyi ve hangi bir bölümü kazandınız bilmiyorum. Diyelimki üniversiteye başladınız ve işleriniz yolunda gitti Re entry permit aldınız. Üniversiteyi bitirdiniz. Üniversiteyi bitirseniz bile sorununuz esasında tam bitmiş olmayacak . Sizin üniversitenin ve bölümün burada iş bulma garantisi yada akreditasyon olma durumu ne kadar olduğunu düşünüyorsunuz? %10-15 olma olasılığı. Yani yaptığınız 5 yıllık emek gelecekte yaşamayı düşündüğünüz ülkede hiç bir anlam ifade etmeyecek . Re entry permit sonucu 5 yıl gecikme ile hiç bir şey olmamış gibi tekrar sıfırdan başlamaya gayret edeceksiniz. Burada amacım Türkiye’deki üniversiteleri yada okuduğunuz yerleri kötülemek değil , bilakis burada eğitiminizin bir eşidinin sağlanması yada iş verenlerin sizi iyi bir yerden mezun görebilmeleri ile ilgili .

    Size önerim şu . Madem ABD de hayata atılmayı ve yaşamayı düşünüyorsunuz. Üniversiteyi burada okuyun . Yada başka deyişle mümkünse üniversiteler arası yatay geçiş yapmaya çalışın. Türkiye’de iken normal vermeniz gereken ücretten daha az ödeyeceksiniz. Hemde part time işte çalışarak okul taksitlerini ödeyeceksiniz. Ayrıca 5 sene sonunda vatandaşlığı alıp okuldan mezun olarak istediğiniz işte ve maaşta işe başlayacaksınız . Bu önerim yeni üniversite kazanmış olanlar için. Okulda iken GC kazananların Türkiye’de tamamlaması daha akılcı ve ekonomik olacaktır.


  • @crazycells @ahmetty ek olarak kaldiginiz bir sene icinde mutlaka vergi bildirimi yapmanız universitede burs almanız acisindan faydali olacak. Vergi bildirimi icin para kazanmanız gerekmez, sadece o eyalette bildirim yapıyorsunuz. Yerinizde olsam GC basvurusunu hemen yapardım ayrıca 🙂

  • ⭐⭐

    Arkadaslar okullar kapandan 1 ay once tr gitme planimiz var . Okula nasil haber vermeliyiz? Kabul ediyorlar mi boyle bir talebi


  • @HockeyUmpire2 Normalde 1-2 haftayi kabul ederler. Bizimki de gecen yil son bir hafta kala Turkiye'ye gitmisti. Ama 1 ay uzun bir sure, ancak iyi bir mazeret sunarsaniz kabul ederler sanirim.

    Okullarda ogrenci islerine bakan ofisler var. Orayi arayarak veya email gondererek haber verebilirsiniz. Tavsiyem email yolunu secmeniz. Elinizde boylece kopyasi olur.

    Veya okula giderek idarecilerle direk konusabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐



  • Amerikada egitim ile ilgili aklinizda sorular var ise bu webinara katilip , sorularına cevap bulabilirsiniz. Sorularinizi onceden de gonderebilirsiniz. Katilim ucretsizdir.

    Ask us your questions and join us on March 15th to discuss them!
    ASK HERE: https://forms.gle/Y6MTxrNoAQLgNuyw9


  • Merhabalar.Oğlum Rutgers Biyoloji ve MontClair Molekuler Biyolojiden kabul aldi.Fakat hangisi iyi karar veremiyoruz.Ayrica Penn State Berks Kampusu Molekuler Biyoloji bekleme listesinde .Hangi üniversite ve kampus iyidir ?Bilgisi olan lutfen yardimci olsun.


  • @sofi merhaba su an new yorktayim f1 ogrencisiyim ve trade schoola kaydolmayi dusunuyorum 1 yillik egitim ardindan opt ye basvurabilir miyim?


  • @knnrn
    Merhaba kenan bey,
    Siz cocugunuzu oturdugunuz, yerlesim yerine en yakin ilkokul, ortaokul ve liseyemi yazdirmak zorundamisiniz?
    okul puanlarina gore begendigimiz okula cocugumuzu istedigimiz okula yazdirabiliyormuyuz? Mesela okul puani cok iyidir, cok uzaktir, cocugu o okula yazdirmak istedigimde okul sorun cikariyormu? servisi ben sagladigim muddetce.
    ben houston tx tarafina yerlesmeyi dusunuyorum. ilkogretim caginda bir cocugum var. Hangi okulu/okul sistemini tavsiye edersiniz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hasanmakinaci, içinde söyledi: Amerika'daki Eğitim Sistemi - Genel Bakış

    @knnrn
    Merhaba kenan bey,
    Siz cocugunuzu oturdugunuz, yerlesim yerine en yakin ilkokul, ortaokul ve liseyemi yazdirmak zorundamisiniz?
    okul puanlarina gore begendigimiz okula cocugumuzu istedigimiz okula yazdirabiliyormuyuz? Mesela okul puani cok iyidir, cok uzaktir, cocugu o okula yazdirmak istedigimde okul sorun cikariyormu? servisi ben sagladigim muddetce.
    ben houston tx tarafina yerlesmeyi dusunuyorum. ilkogretim caginda bir cocugum var. Hangi okulu/okul sistemini tavsiye edersiniz?

    Evet, adrese bağlı olan okula gitmek zorundasınız. Başka bir okulda kontenjanı boşsa başvuru yapabilirsiniz ama okul sizi kabul etmek zorunda değil. Bazı okullarda Magnet programı olur, sanat, müzik, dil veya başka bir alanda spesifik eğitim verilir. Bu okullara adrese bağlı olmadan başvuru yapılabilir ama girmek çok zordur.
    Houston merkezde (HISD) adrese bağlı olmayan bir okula girmek çok zor. Kiralar ve ev fiyatları buna göre değişir çünkü.
    Biz Fort Bend ISD'deyiz. Okulları daha iyi. Sugar Land ve çevresine bakabilirsiniz. Merkeze biraz uzak sadece.


  • Merhaba Kemal bey, bu magnet programının başvurduğumuz okulda olup olmadgini nasıl sorgulayabiliriz?Birde bu gradeleri anlayamadım?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Merve-2, içinde söyledi: Amerika'daki Eğitim Sistemi - Genel Bakış

    Merhaba Kemal bey, bu magnet programının başvurduğumuz okulda olup olmadgini nasıl sorgulayabiliriz?Birde bu gradeleri anlayamadım?

    Şurada bir liste var: https://www.niche.com/k12/search/best-magnet-schools/m/houston-metro-area/

    Grade derken neyi kast ettiniz?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

90
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum