ABD Yolunda Evlilik
-
Merhaba ben ve erkek arkadaşım bir süredir online olarak tanışıyorduk (1 yıldır, ancak sildiğim için whatsap kayıtları yok) daha sonra Amerikadan Türkiyeye beni görmeye geldi. Şuan evlenmeyi düşünüyoruz ancak onun tekrar gelmesi işinden dolayı 1 sene sonra mümkün olabilir bu yüzden ben gitmeyi düşünüyorum. 2 yıl önce 10 yıllık turist vizesi almıştım, turist vizesiyle gidip evlensem daha sonra Türkiye’ye dönsem belli bir süre sonra green carda başvursam sıkıntı yaşar mıyım? Vize sahtekarlığı yapmıyorum çünkü orada kalmaya gitmedim erkek arkadaşımın iş durumu belirli değil belki o Türkiye’de yaşayabilir ancak eğer işi olmazsa benim gelmemi isteyecek bu durumda green card alabilir miyim? Bu arada bende Türkiye’ de mühendis olarak çalışıyorum.
-
Herkese selam , Green card sahibi olarak Amerika'da yasiyorum. Nisanlim F1 vizesini aldi 5 yillik . Amerika'ya beraber gitmeyi dusunuyoruz. Amerika'da vize degisikligi sirasinda ayni gun Amerika'ya gitmemiz bi sorun olur mu ? Ve surec nasil isliyo ? Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.
-
Merhaba ben Türkiye'de yaşıyorum ve şuan Abd'de bulunan Greencard sahibi birisi ile evlenmeyi düşünüyorum. İlk sayfadaki yazılar 2017 yılından kaldığı için güncel prosedür nedir onu öğrenmek istiyorum. Evlendikten sonra benim çalışma ve oturma iznim almam ne kadar sürüyor? Sıra olayı hala var mı? Bir de nerede evlenmemizi önerirsiniz, süreçlerin daha kolay geçmesi açısından?
Şimdiden çok teşekkür ederim cevaplar için. -
@enescetiner Evlendikten sonra F2A başvurusu yapmanız gerekiyor. Sürecin tamamlanması 1,5-2 yılı buluyor. Diger detaylar ve deneyimler icin:
-
@Kursaduo, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Kendi bilgimi değiştiremedim evli yapacaktım kendimi ds260'da ama olmadı.. Bu kısmı konsoloslukta değiştiririm. Ama eşimin ds260 formunu doldurduk sorunsuzca. Lakin AIS kaydını nasıl yapacağız bilemiyorum.. Genel kısma sormayı düşünüyorum bu gece..
Benim de tekrar aıs kaydı yapmam lazım mı ? Eşimi ekstra olarak nasıl ekleyeceğim. bunlar muamma ..
AIS'ten yeni bir kayit olusturmayi da deneyebilirsiniz. Eger olmazsa AIS'in iletisim kismindan kendilerine ulasin. Onlar degisikligi ve eklemeyi yapabilirler.
-
@Recep-Toraman, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Merhaba herkese benim sorun green kart sahibi es nekadar süre ABD de bulunmali bir süresi varmi ona göre evlilik vizesi be basvuracagim da yardimci olurmusunuz
Sponsor olup surece baslamasi icin Green Card sahibi olmasi yeterli.
Daha sonra vize alirken ise ABD'ye yasayip calisan biri olmali, aksi durumda ABD'de yasayip, calisan bir finansal sponsor bulmali.
-
@strangek, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Merhaba ben ve erkek arkadaşım bir süredir online olarak tanışıyorduk (1 yıldır, ancak sildiğim için whatsap kayıtları yok) daha sonra Amerikadan Türkiyeye beni görmeye geldi. Şuan evlenmeyi düşünüyoruz ancak onun tekrar gelmesi işinden dolayı 1 sene sonra mümkün olabilir bu yüzden ben gitmeyi düşünüyorum. 2 yıl önce 10 yıllık turist vizesi almıştım, turist vizesiyle gidip evlensem daha sonra Türkiye’ye dönsem belli bir süre sonra green carda başvursam sıkıntı yaşar mıyım? Vize sahtekarlığı yapmıyorum çünkü orada kalmaya gitmedim erkek arkadaşımın iş durumu belirli değil belki o Türkiye’de yaşayabilir ancak eğer işi olmazsa benim gelmemi isteyecek bu durumda green card alabilir miyim? Bu arada bende Türkiye’ de mühendis olarak çalışıyorum.
Sorun olmaz.
Dediginiz gibi turist vizesini ABD'de gecici olarak kalip sonra Turkiye'ye donmek icin kullanmis olacaksiniz. Durumda herhangi bir problem gorunmuyor... :thumbs_up:
-
@vladJerome, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Herkese selam , Green card sahibi olarak Amerika'da yasiyorum. Nisanlim F1 vizesini aldi 5 yillik . Amerika'ya beraber gitmeyi dusunuyoruz. Amerika'da vize degisikligi sirasinda ayni gun Amerika'ya gitmemiz bi sorun olur mu ? Ve surec nasil isliyo ? Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.
Evlilik planiyla ABD'ye girmemeniz gerekiyor. O nedenle ayni ucakta yer aliyor olsaniz bile ayri ayri giris yapmanizi tavsiye ederim. Eger beraber giris yapmaya calisirsaniz CBP gorevlisi gocmen olmaya calisan birini F1 vizesiyle ABD'ye sokmayacaktir...
-
@enescetiner, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Merhaba ben Türkiye'de yaşıyorum ve şuan Abd'de bulunan Greencard sahibi birisi ile evlenmeyi düşünüyorum. İlk sayfadaki yazılar 2017 yılından kaldığı için güncel prosedür nedir onu öğrenmek istiyorum. Evlendikten sonra benim çalışma ve oturma iznim almam ne kadar sürüyor? Sıra olayı hala var mı? Bir de nerede evlenmemizi önerirsiniz, süreçlerin daha kolay geçmesi açısından?
Şimdiden çok teşekkür ederim cevaplar için.Hangi ulkede evlenmeyi planliyorsunuz?
-
Selamlar, ABD'de J1 vizesiyle bulunacak olan kız arkadaşımın hem AB hem Türk vatandaşlığı var. Kendisi bu ay ABD'ye gidiyor ve kışın geldiğinde Türkiye'de evlenmeyi düşünüyoruz. Benim J2 vizesine hemen ardından başvuru yapmam mümkün müdür, yoksa beklemem gereken bir prosedür var mıdır? Bir de ben Almanya'da öğrenciyim ama Türk vatandaşıyım, hangi ülkedeki ABD konsolosluğuna başvurmam daha mantıklı olur?
-
@crazycells Amerika'da
-
@crazycells Ayni yerden giris zaten yapilamiyo. Green card sahipleri ve usa vatandaslarinin girisi farkli.
-
@vladJerome, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@crazycells Amerika'da
o soruyu sayin enescetiner'e sormustum aslinda, sizin planinizi anladim. Farkli gunlerde girmeniz bence en ideali olur, ama bu dediginiz sekilde de cok problem olmaz diye dusunuyorum ama ilk 90 gun evlenmenizi tavsiye etmem. Vizeyi 5 yillik vermeleri iyi olmus, peki nisanlinizin katildigi egitim programi nedir? akademik mi? yoksa dil okulu mu? I-20'deki egitim suresi ne kadar?
-
@Tarık-B, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Selamlar, ABD'de J1 vizesiyle bulunacak olan kız arkadaşımın hem AB hem Türk vatandaşlığı var. Kendisi bu ay ABD'ye gidiyor ve kışın geldiğinde Türkiye'de evlenmeyi düşünüyoruz. Benim J2 vizesine hemen ardından başvuru yapmam mümkün müdür, yoksa beklemem gereken bir prosedür var mıdır? Bir de ben Almanya'da öğrenciyim ama Türk vatandaşıyım, hangi ülkedeki ABD konsolosluğuna başvurmam daha mantıklı olur?
Evlendikten sonra J2 vizesine basvuru yapabilirsiniz.
Evlilik sonrasi J1 sponsoru egitim kurumu ile konusup kendiniz icin de bir DS-2019 formu cikartmalisiniz. Bu form size ulastiktan sonra J2 icin randevu alabilirsiniz. Randevuya yasadiginiz ulkedeki konsoloslukta girebilirsiniz, eger pandemi surecinden dolayi bir kisitlama varsa o durumda Turkiye'de de randevu talep edebilirsiniz.
-
@crazycells cevabınız için öncelikle teşekkür ederim. Green card danışmanlık firmasını aradığımda evlendiğim takdirde turist vizemin iptal olduğunu ülkeden çıkmam durumunda tekrar dönemeyeceğimi belirtti. Evlenirsem kalmam gerektiğini belirtti. Ancak ben yasa dışı bir şey yapmak istemiyorum.
-
@strangek, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@crazycells cevabınız için öncelikle teşekkür ederim. Green card danışmanlık firmasını aradığımda evlendiğim takdirde turist vizemin iptal olduğunu ülkeden çıkmam durumunda tekrar dönemeyeceğimi belirtti. Evlenirsem kalmam gerektiğini belirtti. Ancak ben yasa dışı bir şey yapmak istemiyorum.
Sorun degil, dediginiz durumda herhangi bir problem yok. Cunku turist vizesiyle ABD'ye girerken cikis yapmayi da planliyorsunuz. Yani ABD'de kalmayacaksiniz...
Dedikleri gibi gocmen vizenizi alirken turist vizenizi iptal edecekler, ama oncesinde otomatik olarak iptal olmayacak.
-
Merhabalar, green cardı aldıktan sonra kız arkadaşımla Türkiye'de 2022 yılında evlenmeyi planlıyorum. Ancak bekleme süreleri uzun olma durumundan dolayı bir kaç sorum olacaktı.
- Evlilik yaptıktan sonra green card sürecine eşim Türkiye'de devam ederse ve benimde 4-5 ayı geçmeyecek şekilde Türkiye'de bulunmam bu sürece olumsuz bi etki yaratırmı? Yani aktif olarak Amerikada bulunmakmı gerekiyor bu süre içerisinde? Sponsor olarak kendimi gösteremem sanırım henüz vergi beyanında bulunmuş olmayacağım evlenip sürece başladığımızda.
- Amerikada birlikte olmak ve green card sürecini orda devam ettirmek istiyoruz. Bunlarıda yasal yollarla yapmak istiyoruz. F1 vizesi alıp 3-4 aylık bir dil eğitimi alarak hem adapte olabilir hemde 90 gün süresi geçtikten sonra evlilik yapabiliriz diye düşündüm bu yolu izlemek çok problem yaratabilirmi?
Bu konuyla ilgili yardımcı olabilir misiniz? şimdiden çok teşekkür ederim.
-
@crazycells bilgilendirme için gerçekten çok teşekkür ederim. Bu durumda Türkiye’den green carda başvurmak mantıklı olur mu? Sizce Türkiye’de mi evlenmek mantıklı olur Amerika’da mı?
-
Merhabalar öncelikle türkiyeden f2a vizesine başvuru yapacağın fakat güvenilir ve iyi bir avukat tanıdığı olan istanbulda var ise avukat numarasi bana mesaj atabilirmi yardimci olursaniz sevinirim
-
Merhaba arkadaşlar,
Green Card sürecinde, evliliğin ne kadar çok kafa karıştırdığının birinci elden ve yaşayan olarak tecrübemi paylaşmak istiyorum. Umarım benim gibi düşünen bir kişinin bu süreçte rahatlamasını sağlayacağımı düşünüyorum çünkü insanlar evrak talebinde dahi strese girebiliyor ki ben evlilik işlemini mülakatımdan sonra yaptım ve hem kendime hem eşime vizeyi pasaporta bastırdım.Şimdi dikkat edilmesi gereken noktaları söyleyeyim,
1- Evliliğiniz için flört döneminden evlilik sürecine kadar olan zaman 2 sene ve üstü olursa iyi olur. Neden derseniz bunun yeşil kart kazanımı ile ilgili olarak usulsüz bir işlem şüphesi doğurmaması adına.
2- Eşiniz ile olan evlilik öncesi ve sonrası olan ilişkinize dair kanıtları toplayın bunu konsoloslukta vermek zorundasınız, varsa telefon konuşma kayıtları süreleri vs., varsa yurt dışına çıkışlarınız aynı biletleme aynı pasaporta vurulan damga aynı otel rezervasyonu birlikte çekildiğiniz ay tarihi gösteren fotoğraflar facebook ve instagram bu konuda en iyi kanıt niteliği taşır. birbirinize attığınız mesajlar mailler vs.
3- Zaman ayarını iyi yapmalısınız, 30 eylül sondur ama 27 eylülde konsoslosluğa gitmiş olanız gerekiyor çünkü son 3 gün vize basım sürecidir. yetişmezse ikinizin de GC'si yanıyor. o yüzden evrakların temin tarihini de düşünerek iyi bir zaman kurgusu yapmalısınız. Evlendiğinizde kimliğinizin size ulaşması, pasaportunuzun size ulaşması (10 max) bulabiliyor doktor randevusu mülakattan 3 gün önce olması lazım en kritik şekilde. gibi gibi.
4- Durumu anlatmak için düzgün bir anlatımla anlatmanız gerekmektedir. ben bu yüzden tercuman istedim. çünkü ingilizcem buna yetmeyecekti ki tercuman güzelce açıkladı durumu. Peki benim başımdan neler geçti ?1- Mülakat günü yetkiliye, Bir problemim var ben 2 hafta içinde evleniyorum eşimi DV sürecine ekleyebilir miyim ? diye sordum. Eşimle birlikte Amerika'da yaşam kurmak istediğimi belirttim.. Pasaportumu geri verip mülakatımın askıda olduğunu çok hızlı şekilde evlenip Ankara Amerikan elçiliğine Evlilik cüzdanını mail atmamı istediler.
2- Evlendim, çok hızlı şekilde eşimin yeni soyadına pasaport ve kimlik geldiği vakit dedikleri gibi mail attım belgeleri. aradan 1 gün sonra bana yeni mülakat tarihini verdiler yaklaşık 12 gün sonrasına. Hızlıca 5 gün öncesine doktor randevusu alıp mülakat tarihimizi bekledik. Yukarıda söylediğim gibi ilişkimize ait kanıtları fotokopicide a4 kağıdına çıkarttım ykalaşık 160 sayfa..
3- Mülakat tarihi gelince hiç sorun çıkarmadılar çok sevimli ve yapıcı bir şekilde 10 dakika boyunca 160 sayfayı içeride incelediler. mülakat esnasında da ne zaman, nerede tanıştınız? neden daha evvel evlenmediniz (pandemiden dolayı dedik) nerede yaşayacaksınız evliliğinizi tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun onaylıyorum. tebrikler diyerek bizi uğurladılar. Ama kanıtlarınız sağlam olsun benim ilişkim 8. senesinde olduğundan en güzel kanıtları tedarik edip sundum. Örnek olarak fotoğraflarda y. dışına çıkış biletlerimiz olmakla beraber, otel rez. ikimizin adı olan belgelere kadar.. hatta askerde mermilerden eşimin adını yazdığım ve bunu instagramda paylaştığımın görüntüsünü ekran kaydına kadar attım. yani 3 sene önceki fotoğraf sonuçta.. asla şüphe uyandıracak bir eksiklik bırakmadım.Benim tecrübem bu şekildeydi, En nihayetinde riskliydi.. çünkü zaman az, iki tane belgenin temininde gecikme olsa hiç bir şekilde yetişmeyebilirdi. pasaportun çok geç gelmesi, veya kaybolması belki de çok ağır sonuçlar doğurabilirdi veya mülakat sıkıntısı çekilen bu dönemde tepesi atsa Ankara konsolosluğun hiç yardımcı olmayabilirdi. Ama ne Amerikan konsolosluğu işi yokuşa sürdü (aksine yardımcı oldular), ne de bizim belge temininde zaman sorunu yaşadık her şey çok hızlı temin edildi. Şöyle söyleyebilirim ki nikah günü alırken bile nikah randevusu boş olması gerekiyor, mahallenizdeki aile sağlığından evlenebilir raporu almanız gerekiyor bir çok belge kısa sürede temin etmek gerekiyor.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Stres yaşadım mı diye merak edenler olacaktır, mülakatımdan bir gece önce yattığımda hiç bir şey yoktu mülakat sabahı uyandığımda dudağımda 4 tane uçuk çıkmıştı. Evet bu işler stresli. Ama değdi... Herkesin Amerika hayali var evlenme yolunda sevdiğiyle Amerika hayali daha da katmerli olacaktır. Herkese bu süreçte başarılar diliyorum. DV sürecinde güzel haberlerinizi okumak için sürekli bakacağım.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum