Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hnd hayirli olsun, bundan sonraki surecte bol sanslar dilerim 👍


  • @msener tebrikler, bundan sonraki sureclerde bol sanslar 👍


  • 19 AĞUSTOS MÜLAKAT DENEYİMİM;
    15 dakika kala konsolosluğun önündeydim, kovid için verilen formu doldurdum, güvenlik kontrolünden geçtim ( cüzdan taşıyabilirsiniz, akıllı olmayan saat takabilirsiniz, o gün poşet dosyaya bir şey denmedi ama evrak klasörü daha iyi olur).
    Güvenlikten sonra düz yürüyüp soldaki kapıyı açtığınızda Türk görevli sizi karşılıyor ve bir numara veriyor ve bu numarayı takip etmenizi söylüyor.
    Numaram yandı, Türk memura evraklarımı teslim etmeye gittim. Bunlar : adli sicil kaydı, vukuatlı nüfüs kayıt örneği, eski ve yeni pasaportum, sağlık raporu ve banka hesap dökümü. Üniversite diploması çok büyük olduğu için fotokopisini alıp, görüşmede göstermenizi istiyorlar.
    Evrakların yeni tarihli olanlarını vermemi ister misiniz diye soru sorduğumda verin cevabını aldım( vukuatlı nüfus kayıt örneği ve adli sicil kaydı) ve evet yeni tarihli olan belge dosyamı düşürmüşüm 😃 sağa sola bakıyorum yok, dedim kesin ap'yim moralim bozuldu.
    Memur ise endişe endicek bir durumun olmadığını sorun olursa söylerler dedi ve tekrar salona döndüm.
    Yaklaşık 15-20 dakika sonra numaram yandığında yine Türk görevliye 330 $ ödeme yaptım. TL olarak ödemeyin kuru acayip yüksek çarpıyorlar, 8.45 iken arkadaşımdan 8.90 olacağı söylendi. Makinede okumama ihtimaline karşı yedek dolar alabilirsiniz ne olur olmaz.
    Tekrardan bir bekleyişin ardından numaram yandı ve siyahi beyle görüşmemi gerçekleştirdim
    Ben: Günaydın kolay gelsin
    S.B: Tebessüm etti ardından ingilizce yapabilir miyiz diye sordu
    Ben: Biraz ingilizce konuşabilirim ancak türkçe kendimi daha açık ifade edebilirim
    S.B: İngilizce başlayalım ihtiyacın olursa Türk tercümanı çağırırım dedi, anladım dedim ve başladık.
    S.B: Nerede yaşıyorsun ?
    Ben: Antalyada yaşıyorum
    S.B: Ne iş yapıyorsun ?
    Ben: Şu an barista olarak çalışıyorum
    S.B: Diplomanı görebilir miyim ? Gösterdim güzel dedi, sanırsam sadece burada yüz yüze iletişim kurabildik, sürekli bilgisayara not alıyor.
    Bence bilgisayara irem hayalet sevgilim sözlerini yazıyor fjfdf
    S.B: Nereye gideceksin ?
    Ben: New Jersey Cliffside Parka gideceğimi söyledim ve ben de new jerseyde yaşıyorum dedi,
    güldürdük sonunda abimizi birazcık da olsa
    S.B: Ne iş yapacağımı sordu
    Ben: Manav olabilirim, arkadaşım o işte çalışıyor, davet etti eğer başka işe ihtiyacım olursa ingilizcemi geliştirene kadar restoran, kafede çalışabilirim dedim.
    S.B: Arkadaşının yanında mı kalacaksın ?
    Ben: Hayır kendime ev bulacağım
    S.B: Evli misin ?
    Ben: Bekarım
    S.B: Amerika'da hiç bulundun mu ?
    Ben: Hayır bulunmadım
    Yüzüme sonunda bakıp your visa is approved dedi, pasaportunuz ptt ile 3-5 gün içinde geleceğini söyledi ve binadan ayrıldım.
    Banka hesabımda 18.750 $ gösterdim.
    Umarım bekleyen herkes bu mülakat heyacanını yaşar, hayallerimize birlikte adım atabiliriz, herkese bol şans diliyorum. Forumun sevgili yöneticileri @crazycells @gucarslan abi @Muhtaradana abi ve diğer sevgili forum üyelerine bu süreçte çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐

    @msener tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun yeni hayatınızda mutluluklar dilerim

  • ⭐⭐⭐

    @supertramp vizeniz hayırlı olsun tebrik ederim
    Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim bol şanş


  • @supertramp tebrikler, bundan sonraki sureclerde bol sanslar. 👍

  • ⭐⭐⭐

    @supertramp Burak bey tebrikler, vizeni hayırlı ve uğurlu olsun. Yeni hayatınızda mutluluk, huzur ve sağlığın eksik olmaması dileğiyle.

    Bol şans 🤞

  • ⭐⭐⭐

    @hnd Hayırlı olsun, yeni hayatınızda bol şans dilerim. Umarım bundan sonraki hayatınızda hiçbir şey Jacob davasının hakimi Chen'in karar vermesini beklediğimizden daha fazla bekletmez sizleri 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @msener Vizeniz hayırlı olsun, size ve eşinize yeni hayatınızda bol bol mutluluk dilerim. 🙂


  • @supertramp tebrikler 🙂
    abd'deki yeni hayatınızda mutluluk ve sağlık diliyorum.

    yolunuz da bahtınız da açık olsun!
    bol şans..


  • @msener tebrikler, gözünüz aydın 🙂
    abd'deki yeni hayatınız size sağlık ve mutluluk getirsin.

    yolunuz da bahtınız da hep açık olsun
    bol şans!


  • @supertramp Öncelikle hayırlı uğurlu olsun, yeni hayatınızda umarım herşey gönlünüzce olur. Benim sormak istediğim; hesabınızdaki nakiti kaç ay öncesinden bankaya yatırdınız ve özel değilse, kredi mi çektiniz? bankaya direk elden mi yatırdınız? Starbucks olayı da iyiydi :D:D


  • @Sono çok teşekkür ederim.


  • Tesekkur ederim. Hesabima havale edip ara ara dolar aldim, son 1 ay kala ise yuklu miktari elden yatirdim, kredi cekmedim cekersenizde bunu soylememenuz gerekiyor sanırsam forumda daha iyi cevap verebilirler. Size parayi nereden buldunuz gibi bir soru sorabilirler, hazırlikli olmalisiniz, bana sorulmadi ama sorulan arkadaslarimiz oldu. @MehmetArikan


  • @crazycells Tüm yaptıklarınız ve emeğiniz için tekrar teşekkür ederiz.


  • @gucarslan Çok teşekkürler Uğur Bey. Bu sürecin sakin ve sorunsuz atlatılmasındaki en önemli isimlerden birisiniz.


  • Herkese merhaba,
    Oncelikle vizesini alan herkesi tebrik ediyorum. Okuduklarima gore 19-20sinde giren bircok arkadasimiz pasaportlarini teslim almis ancak bizim bu sabaha kadar ready gozukurken bu sahab ap’ye dondu ancak konsolosluktan bi mail vs yok bi sorun mu var sizce yoksa normal surec mi?

    Edit: Ogleden sonra issued olarak guncellendi.

  • ⭐⭐⭐

    @CoinLocker Merak etmeyin ideal süreç şöyle ilerliyor:

    Ready > AP > Issued

    Sizin de ikinci aşamaya geçilmiş belli ki, gün içerisinden Issued olacaktır inşallah 🙂


  • @Sono biz de bu sekilde dusunup umuyoruz tesekkurler


  • Vizesini alanları tebrik ederim, @Sono Bey'in de deneyimini okumak için sabırsızlanıyorum.

    Okuduğum kadarıyla sorular oldukça basit, İngilizce rahatlıkla cevaplanabilecek sorular. Asyalı hanımefendi biraz daha katı sanırım İngilizce konusunda. 🙂 Mülakat deneyimleri sayesinde evde prova yapıyorum. Ama Türkçe kendimi çok daha güzel ifade edebilecekken, İngilizce bir mülakatta mutlaka gergin olacağım. Umarım oradaki gerginlik ve heyecan kararı etkilemiyordur. Boncuk boncuk terleme ihtimali de var.


Benzer Başlıklar

  • green card başvuru bilgilerinde yanlış olması

    Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor! green card
    3
    0 Oy
    3 İleti
    4k Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Muhammet-Shagylyjov, içinde söyledi: green card başvuru bilgilerinde yanlış olması Merhaba. Benim babam bu sene green card çekilişini kazandı. Bu arada ben ve babam Turkmenistan uyrukluyuz. Çekilişe katılırken babamın bilgileriyle onun adına ben başvurmuştum. Ama çocuk sayısını (3) bilgisini doldurduktan sonra, yaşım 21 den büyük olmasına rağmen diğer iki kardeşlerimle beraber kendi bilgilerimi de yazdım, bilgisizlikten doğduğum seneyi 21 yaştan küçük olacak şekilde (çünkü büyük dersem kabul etmiyordu sistem mantıklı olarak) yanlış doldurdum. Şimdi ise babam çekilişi kazandı. Ds 260 formunda benim ve kardeşlerimin ismi var, ve bilgiler doldurulacak. Siz ne dersiniz, nasıl olur, bu yanlış bilgi babamın vize alma sürecini olumsuz etkilermi, yoksa direk ret mi verirler? Etkilemeyecekse/etkileyecekse ds 260 formunu doldururken dikkat edeceğim husus var mıdır? Cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Sayın @Muhammet-Shagylyjov DS260 formunu doğru doldurmanız gereklidir. Yeşil karta başvururken girdiğiniz cevaplara göre siz de yesil kart hakkına sahip olabiliyorsunuz. Her durumda DS260 formunu doğru bilgilerle doldurmanız gerekmektedir. Vukuatlı nüfus kayıt örneklerinizden aile durumu ve yaşlarına bakacaklardır. Muhtemelen babanız yeşil kartı mantıklı bir açıklama ile alabilecektir ancak siz alamayacaksınız. Babanız yesil kartı aldıktan sonra belli koşulları gerçekleştiriyorsanız sizin için de yesil kart başvurusunda bulunabilir. Teşekkürler.
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 27 Oy
    2k İleti
    270k Bakış
    S
    @vitruvius çok çok geçmiş olsun. biran önce acil şifalar diliyorum. her işin başı sağlık.
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum