Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 Mulakat Deneyimleri

• Merhabalar dün mülakatım olumlu sonuçlanmıştı bir sorun yoktu ama bu gün mail olarak benden e-devlet den alacağım mezuniyet belgemi tekrar göndermemi istediler gelen maile ve büyükelçilik mailine gönderdim farklı bir şey yapmama gerek var mı ve bu durum bir AP mi.

• @gucarslan Güvenlik soruşturması derken, adli sicil kaydı mi ?

• @sakaryalı93 merhaba. eğer mail ile cevap verdiyseniz sorun olmaz.
    gelen mailde DS5535 formu var mıydı? yani doldurmanızı istedikleri bir form?

• @dolcepts, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@gucarslan Güvenlik soruşturması derken, adli sicil kaydı mi ?

kısmen. eğer adli sicil kaydınızda bir suç varsa bunu soruştururlar.
    ama yoksa bu soruşturma abd güvenlik birimleri tarafından yapılıyor. (fbi / cia)
    genelde sizin ad-soyad kombinasyonunuzda benzer bir isim varsa bunu bulmaya çalışıyorlar.

• Merhaba,

Mülakatım bugün (20 Ağustos) 8:15 de idi.

Mülakat adımları herkesinki gibi işledi. Siyahi beyefendi özel bir soru sormadı. Ne iş yapıyorsun? Tanıdığın var mı? Orada ne iş yapmak istiyorsun? Nerede yaşamak istiyorsun? gibi rutin sorular sırdu.

Sonrada AP verdi.

Özellikle sordum evraklarda bir sorun var mı diye yok herşey tamam dedi.

Tek kişiyim. Evlilik, eski eş, çocuk, sabıka hiçbiri yok. Başka br ülkede yaşamışlığım vs. yok. 59K+ dolar para gösterdim. Ama yine de AP.

Moral bozucu bir durum.

Artık elçilikten email bekleyeceğim sanırım.

• @muratisik Size bir açıklama yapmadılar mı ? Bu AP kalmanın nedeni nedir iyice moreller bozuldu...

• @dolcepts Sebebi nedir diye sorup kurcalamak istemedim. Beyefendi kendisi "ek incelemeler yapmamız lazım" dedi.

• @muratisik Peki pasaportunuzu aldı mı yoksa geri mi verdiler ?

• @dolcepts Pasaportu geri verdi. Size email atacağız sonra PTT ile bize yollayacaksınız dedi.

• ⭐⭐⭐

@muratisik
    Daha önceden hatırladığım AP ye kalan mülakatlarda isim benzerliğinden dolayı da bıraktıklarını hatırlıyorum.
    inşallah bu süreci sıkıntısız atlatmanız ümidiyle

• @fetihy Teşekkürler

• @muratisik Çok ilginç eksik evrak mı var veya sorun nedir diye sorsaydınız bence. Bu durum tuhafıma gitti neden olabilir benimde aklıma gelmedi birşey..

• ⭐⭐⭐

@muratisik, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

@fetihy Teşekkürler

İnşallah kısa zamanda sonuçlar bol şanş dilerim

• ⭐⭐⭐⭐

@muratisik, içinde söyledi: DV2021 Mulakat Deneyimleri

Merhaba,

Mülakatım bugün (20 Ağustos) 8:15 de idi.

Mülakat adımları herkesinki gibi işledi. Siyahi beyefendi özel bir soru sormadı. Ne iş yapıyorsun? Tanıdığın var mı? Orada ne iş yapmak istiyorsun? Nerede yaşamak istiyorsun? gibi rutin sorular sırdu.

Sonrada AP verdi.

Özellikle sordum evraklarda bir sorun var mı diye yok herşey tamam dedi.

Tek kişiyim. Evlilik, eski eş, çocuk, sabıka hiçbiri yok. Başka br ülkede yaşamışlığım vs. yok. 59K+ dolar para gösterdim. Ama yine de AP.

Moral bozucu bir durum.

Artık elçilikten email bekleyeceğim sanırım.

Muhtemelen güvenlik taramasında isim benzerliğinden birşeyler çıkmıştır çünkü ad soyadınız sık rastlanacak bir isim kombinasyonuna sahip. Aynı kişi olup olmadığınıza dair merkezdeki kurumlarda (FBI/CIA/NSA) daha detaylı inceleme yapacaklardır. Aynı kişi değilseniz vizenizi alırsınız.

• @dolcepts Eksik evrak yok. Zaten AP durumunda matbu bir kağıt veriyorlar. Kağıtta tüm evrakların listesi var. Eksik olanın yanındaki kutucuğu işaretliyebilir. Öyle bir şey yapmadı. "Ek incelemeler yapmamız lazım" dedi.

• ⭐⭐⭐

@dolcepts Eksik evrak dışındaki AP nedeni açıklanmıyor, o yüzden Murat bey sormuş olsa da cevap alamayacaktı. Burada talihlinin yapacak bir şeyi pek yok maalesef.

• @Sono Umarım kısa zamanda çözülür, bu ap kalma durumu biraz tedirgin etti herkesi.

• ⭐⭐⭐

@muratisik bey geçmiş olsun. İnanıyorum ki en kısa zamanda AP süreciniz tamamlanacak ve vizeniz basılacaktır. Güzel haberlerinizi okumak dileğiyle.

• @Sono Teşekkürler

• @muratisik umarım en kısa zamanda sonuçlanır, ben de isim kombinasyonu dolayısıyla olduğunu düşünüyorum. Pozitif düşünmeye çalışın. Sonuçlandığında da yazarsanız çok iyi olur.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

30

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k