[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@smartcells Teşekkürler
-
@smartcells Anladım çok teşekkür ederim ben mail atıp cevabımı değiştireceğim diğer soruları da kontrol edip gözden geçireceğim Ama bu soruda olduğu gibi çoğu soruya İngilizcem yetmiyor ben bunu translateden çevirdiğimde Birleşik Devletler'e vasıflı veya vasıfsız iş yapmak amacıyla mı girmek istiyorsunuz, ancak henüz Çalışma Bakanı tarafından onaylanmadınız mı? Diye çevirmişti o sorulan sorulardan hepsi no mu olacak daha önce forumda sorduğumda genelde no olup yes olabilecek 1 tane falan var demişti biri bana da yes olabilecek aralarından en mantıklı bu geldiği için yes demiştim
-
@ggulduk, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@smartcells Anladım çok teşekkür ederim ben mail atıp cevabımı değiştireceğim diğer soruları da kontrol edip gözden geçireceğim Ama bu soruda olduğu gibi çoğu soruya İngilizcem yetmiyor ben bunu translateden çevirdiğimde Birleşik Devletler'e vasıflı veya vasıfsız iş yapmak amacıyla mı girmek istiyorsunuz, ancak henüz Çalışma Bakanı tarafından onaylanmadınız mı? Diye çevirmişti o sorulan sorulardan hepsi no mu olacak daha önce forumda sorduğumda genelde no olup yes olabilecek 1 tane falan var demişti biri bana da yes olabilecek aralarından en mantıklı bu geldiği için yes demiştim
DS260'ın nasıl doldurulacağına dair her şey bu linkte:
https://yesilkartforum.com/cekilis/ -
@ggulduk, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Açıkcası benim de ingilizcem yetersizdi ama hem forum tarafından hazırlanmış youtube videosu olsun hem de şu linkte https://yesilkartforum.com/cekilis/ indirebileceğiniz paket sayesinde sorunsuz şekilde doldurmuştum. Linkteki pdf'de tüm sorular türkçeye çevrilmiş ve hangi cevabı vereceğiniz açıklanmış.
-
@darkside @smartcells Ben de bakmıştım ona doldururken ama lojmanda internet çekmediği için işte çalışırken doldurunca gözümden kaçtı herhalde en kısa sürede mail atıp bu yönlendirmelere göre gözden geçirip tekrar düzenleyeceğim çok teşekkürler herkese cevapları için
-
@ggulduk ds 260 gözden geçirip yeniden düzenlemeyi nasıl yapıyoruz
-
Herkese iyi akşamlar.
Lottery kazananı be/veya o sene kazanamamış aile fertleri, bir sonraki yıl cekilişi için de lottery için başvurabilir mi?
Yani örnegin,
Eğer lottery (örneğin dv-2022) aile fertlerinden birine çıkmış ise, müteakiben ds-260 doldurulup (her aile ferdi için) submit edilmiş ise, malumunuz ebrak vs ve göruşme emaili bekleme safhası başliyor.
Sorum şu, bu süreçte (evrak ve görüşme günu davet emailerini beklerken, case numarası yuksekligi veya covit gecikmeleri gibi sebeplerle gelmemesi ihtimaline karşı) bir sonraki (dv-2023) lotery cekilişine aile fertleri (ve hatta kazanan kisi dahil) tekrar başvurabilir mi? Eğer tekrar başvurur (çekilşe katilmak icin) ise, bir önceki çekilişin kazanilması sonrasındaki sürecini olumsuz etkiler mi? Veya bununla.ilgili bir kısıtlama ya da kural var mı? Konuyu bileniniz var ise cevaplarsaniz sevinirim. -
@izmirli1972 DV2021 ve DV2022 peşpeşe kazanan üyelerimiz var.
-
Herkese merhabalar bende aranıza yeni katıldım ilk başvurumda GC çıktı. Değerli üyeler sorum şu:
Şuan PhD eğitimim devam etmekte 1 yılım kaldı ve maaşsız emekliliği de 2024 te hak ediyorum mümkün
olduğunca geç gitmek istiyorum. Bunun için ne yapmalıyım? Dosya numaram 4 binlerde -
@mechta22, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
@crazycells Ben Turk vatandaşı olmam icin 3 sene evli kalmam gerekiyor. Direk yeni soyadıma gore evraklari degistiremiyorum. Kendi ulkemin kotasindan kazandığım icin pasaport ve diger evraklarimin hepsinde kendi kızlık soyadim yazili. Sadece evlilik cuzdaninda esimin soyadi ekli. Hatta Türkiye vatandaşı olmadigim icin Ankara beni cagirmayabilir diye dusunuyorum. Duruma göre mulakat yerimi kendi ulkeme aldırmayi düşünüyorum.
Kendi ulkenize evli oldugunuzu bildirdiniz mi?
Onemli olan kendi ulkenizdeki yasalarin ne dedigi... Soyismin degisip degismeyecegini o belirleyecek... Siz de pasaportu kendi ulkenizin yasalarina gore guncelleyeceksiniz.
-
@selinsenturk, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar, Evraklarin ingilizceye cevrilmesi icin ozel bir tercuman/tercumanlik burosu isteniyor mu? Kabul goren herhangi bir tercume ofisi listesi var mi?
bir diger sorum da DS-260 formunu submit yaptiktan sonra fotograf yukleyecek miyiz yoksa konsolosluk gorusmesine mi goturecegiz fotograflari?Su basligi da incelemenizi tavsiye ederim:
-
@shahnoza-nurmetova, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
İyi akşamlar diliyorum herkese, Dv-2022 talihlisiyim. Ben Türkiye’de oturum izinine sahip bir yabancıyım, Ds-260 formunu Mayıs ayında gönderdim, mülakat yerimi Ankara olarak submit ettim. Ancak kasım ayı gibi Polonya’ya taşınacağım dolaysıyla dosyamı oraya transfer etmeyi düşünüyorum, ama Kasım ayında taşınacağım için dosyamı oraya transfer etmem mümkün müdür? Nasıl bir yol izliyebilirim ? Bu konuda bana destek olursanız çok sevinirim
evet, mumkundur. Tasindiktan sonra once DS-260 formunuzu actirip adres bilgilerinizi guncelleyeceksiniz, daha sonra da KCC'ye mulakatinizi Polonya'daki ABD Konsolosluguna almasi icin email gondereceksiniz.
Ikisini ayni email'de de yapabilirsiniz.
-
@Mert-Karayılan, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
29 Temmuz'da formu açtırmak için mail atmıştım fakat hala açılmadı. Forumdan bir arkadaşa sorduğumda 2 Ağustos'ta mail atmasına rağmen formunun açıldığını iletti. Acaba tekrardan mail yollamalı mıyım veya mailde verilen bilgilerde doğum tarihinde dd/mm/yy değil de mm/dd/yy mı yazmalıydım sorun olmuş olabilir mi ?
evet, MM/DD/YYYY olarak yazip tekrar email gonderin.
-
@WithNaz, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar eşim askeri personel olduğu için e devlette askerlik durum belgesi çıkmıyor. iş yerinden belge mi almalı yoksa askeri kimlik fotosunu atmamız yeterli midir talep maili gelirse?
TC vatandaslarinin askerlik belgesi saglamasina gerek yok, bilginize.
-
@mcuks, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Ben nüfus aile kayıt örneği değil de nüfus kişi kayıt örneği çıkardım e devletten. Hangisini yapmalıydım ?
ikisi de olabilir.
-
@invisibleman, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba
2021 greencard talihlilerindenim.Ds 260 formunu doldurup submit ettim yaklasik 3 aydir bekliyorum mail adresime herhangi bir mail gelmedi.
Sizde sürec nasil isledi case number im 19 xxx kusurlerde
sorulariniz icin dogru basligi kullandiginiza emin olun. Dikkatinize!
-
@Levent-Akay, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhabalar, önemli bir sorum olacak. Kcc evrak isteği mailini aldık fakat tek eksiğimiz eşimin pasaportu. Maalesef bulunduğumuz yerde çok yoğunluk olduğu için nüfustan randevu alamıyoruz. Eşimin pasaportunun mülakata kadar hazır olacağını belirten bir yazıyla kalan evrakları yollamam uygun olur mu? Şimdiden teşekkür ederim.
Pasaportu aldiktan sonra belgeleri tek seferde gonderebilirsiniz.
-
@okrty, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba,
DS260'ı 11 Mayıs'ta yüklemiştim. Mülakat yeri olarak İstanbul seçmiştim ancak İstanbul'da mülakat yapılmadığını öğrendim (forumla yeni tanıştım). Formu açtırıp değişiklik yapmam gerekiyor mu, yoksa İstanbul olarak seçilen mülakatlar direk Ankara'ya aktarılıyor mu?
degisiklik yapmaniza gerek yok, Istanbul'da gocmen vize mulakati yapilmadigindan Ankara'ya aktariliyor dosyalar...
-
@electronics-ege gozunuz aydin, bu basligin ilk iletisini okudugunuza da emin olun:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri
-
@mechta22, içinde söyledi: DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
Sayın @crazycells iş teklifinin ıslak imzalı olmasına gerek varmı?
hayir, gerek yok. cikti da alabilirsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
27
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.2k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum